Dobrze, że jesteście anonimowi bo osobiście niektórych tu bym zabrała na zajęcia z czytania Układu Zbiorowego z podziałem na role. Później omawialibyśmy każdy paragraf aż do pełnej znajomości swoich praw i przywilejów, o które związki zawodowe walczyły przez lata. Otóż podstawą nagrody rocznej, jest roczne wynagrodzenie brutto pracownika za czas przepracowany w poprzednim roku, UWZGLĘDNIAJĄCE elementy wynagrodzenia zawarte w ZUZP (ten dokument który będziemy czytać o czym wyżej napisałam) Z WYŁĄCZENIEM: nadgodzin, nagrody uznaniowej, nagrody jubileuszowej, dodatku dla radców prawnych (oni pracują w oparciu o Ustawę o RP), nagrody za staż pracy, odprawy emerytalnego rentowej (to Was nie dotyczy Młodzieży), odprawy pośmiertnej (też Was nie dotyczy mam nadzieję ☠️)
, zasiłków chorobowych z wyjątkami.
RESZTA się LICZY
Na swoim blogu zamieściłam Regulamin. Wszystkie informacje zamieszczam na bieżąco. Zapraszam na stronkę.
Poza tym, jak ktoś ma pytania proszę do mnie pisać o każdej porze na messenger. Odpowiadam niezwłocznie. Tak samo jest z ZUZP. Każdy podpisuje, że się z nim zapoznał a tak nie jest. Polecam lekturę w wolnej chwili. Jak ktoś chce to mu wyślę, ale też mogę wydrukować.