Notice: Undefined index: tapatalk_body_hook in /home/klient.dhosting.pl/wipmedia2/forum/Sources/Load.php(2501) : eval()'d code on line 199
  • Strona główna
  • Szukaj
    •  
  • Zaloguj się
    • Nazwa użytkownika: Hasło:
      Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Autor Wątek: [Police] ZCH Police  (Przeczytany 12016921 razy)

Offline Prezes

• Bywalec
  • **

Offline AB

• Bywalec
  • **
Odp: [Police] ZCH Police
« Odpowiedź #20746 dnia: Lutego 02, 2026, 14:25:54 »
Młody Aparatowy po to jest to robione że sterowniczy będzie wszędzie

Offline Rasowy_Aparatowy

• VIP
« Odpowiedź #20747 dnia: Lutego 02, 2026, 16:02:00 »
No coz , czas chyba znikac z tego forum, bo to juz nie forum zakładowe, tylko forum mieszaczy. Mysle ze jakby bylo 1000 podwyzki i 30zł stazowego to i tak byscie narzekali. Myslalam ze mozna na tym forum przekazywac rozne wiadomosci pracownikom, ale niestety, pracownicy sie nie odzywaja tylko mieszacze mieszaja.

A jak mają reagować jak to co zostało pokazane to jak naplucie w twarz. 10zł brutto miesięcznie za przepracowany rok? Wy widzicie co podpisujecie? W większości normalnych miejsc stażowe to 5% podstawy od 5 lat i +1~2% co roku (do max 20~25 zazwyczaj), a wy wyskakujecie z 10zł brutto? XD

Dawno się tak nie uśmiałem przyznam, szczególnie że zostało to przedstawione jako sukces. To nie tylko nie jest sukces, a porażka, ale pokazanie jak oderwani od rzeczywistości jesteście.
Jedyny + jaki w tym POROZUMIENIU widzę to fakt że stażowe będzie wpisane do układu ..
Nikt nie wie jak będą wyglądać stanowiska jak może być sterowniczy w JB Nawozy jak tam nie ma takiego angażu.
Sterowniczy jest na NITRO.
Spokojnie, zapisy ZUZP tez mozna zawiesic i nie odwieszac :P

AB - A jak np. bedzie wygladal sterowniczy na bieli, EC, pakowni itd? Tam nie ma takich stanowisk i nie ma czym "sterowniczowac"

Offline Martin

• Rozpisuje się
« Odpowiedź #20748 dnia: Lutego 02, 2026, 18:18:15 »
jakim cudem sterowniczy ma być wszędzie ? i kto to będzie niby robił i wyznaczał osoby ?

Offline kier

• Gaduła
« Odpowiedź #20749 dnia: Lutego 02, 2026, 19:14:08 »

Offline Mlodyapatatowy

• Gaduła
« Odpowiedź #20750 dnia: Lutego 03, 2026, 07:38:28 »
Proszę Cię.
Czas wyjść za biurka.

Offline Arkona

• Wielka Gaduła
« Odpowiedź #20751 dnia: Lutego 03, 2026, 10:27:44 »
No ciekawe jak to będzie rozwiązane. Np taki sterowniczy siedząc w klapkach będzie miał starszego i taki co ma wszystkie uprawnienia i dyga na mrozie też będzie miał starszego?
Strzeż się ludzi, którzy powiększają swój majątek dzięki słowom. Szczególnie strzeż się prawodawców i duchownych, którzy przeczą Prawu Natury.

Offline Mlodyapatatowy

• Gaduła
« Odpowiedź #20752 dnia: Lutego 03, 2026, 11:45:59 »
No ciekawe jak to będzie rozwiązane. Np taki sterowniczy siedząc w klapkach będzie miał starszego i taki co ma wszystkie uprawnienia i dyga na mrozie też będzie miał starszego?
Kierownik mistrz brygadzista decydują o stanowiskavh

Offline Temerczyk

• Rozpisuje się
« Odpowiedź #20753 dnia: Lutego 03, 2026, 22:49:37 »
Brygadzista to nie stanowisko, tylko funkcja to po pierwsze. Dwa kierownik odpowiada za politykę kadrową na danym wydziale. Mistrzowie a tym bardziej brygadziści mają  nic do gadania.

Offline Molksiażkowy

• Nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #20754 dnia: Dzisiaj o 00:02:38 »
Brygadzista to nie stanowisko, tylko funkcja
Następna śmieszność w tej dziwnej firmie.

"Brygadzista to przede wszystkim stanowisko kierownicze niższego szczebla, które obejmuje również funkcję lidera operacyjnego zespołu. Łączy nadzór nad pracownikami (rozdzielanie zadań, kontrola BHP, jakość) z praktycznym wykonywaniem pracy. Choć formalnie często widnieje w umowie jako stanowisko, w niewielu firmach bywa też pełnione jako funkcja dodatkowa."
Pierwszy lepszy cytat z internetu.
Zawsze mnie zastanawiało czemu brygadziści w ZChP godzą się, żeby tratkować to stanowisko jako funkcję... I na ten śmiesznie niski dodatek... I przez te wszystkie lata ZZ nie potrafią wymusić na pracodawcy zmiany tych dziwnych praktyk.
Zresztą patrząc na to co wynegocjowali przez lata gdzie były bardzo duże zyski (200 - 300 zł) to co się dziwić. Wybacz AB, ale patrząc z boku, to Wy tam idziecie i chyba pijecie kawkę, herbatke, zajadacie ciasteczka, pośmiejecie się, pożartujecie i i myk ogonek podkulamy i do domku. Nie macie chyba pojęcia w jakich warunkach ludzie pracują w tej firmie, źle, pojęcie macie bo ludzie zgłaszają, ale nic z tym nie robicie. Pozdrawiam. Musiałem się znowu odezwać:)
« Ostatnia zmiana: Dzisiaj o 00:04:55 wysłana przez Molksiażkowy »

Offline Mlodyapatatowy

• Gaduła
« Odpowiedź #20755 dnia: Dzisiaj o 07:36:38 »
Brygadzista to nie stanowisko, tylko funkcja to po pierwsze. Dwa kierownik odpowiada za politykę kadrową na danym wydziale. Mistrzowie a tym bardziej brygadziści mają  nic do gadania.
Ale często Starszy Mistrz/Kierownik nie wie jak pracujesz , wtedy decyduje Mistrz zmianowy lub Brygadzista.

Offline Samsonowicz

• Gaduła
« Odpowiedź #20756 dnia: Dzisiaj o 07:56:21 »
I zaraz sie zavznie kolesiostwo. Kogo kto lubi. Chyba ze bedzie to jakos odgornie ustalone

Offline Beny2002

• Wielka Gaduła
« Odpowiedź #20757 dnia: Dzisiaj o 12:22:07 »
AB, powiedz mi czy pracując w ciężkiej chemii 15-20 lat. Mając na wychowaniu dzieci i kredyt mieszkaniowy. Dostałbyś 150-200zl BRUTTO podwyżki po 4 latach posuchy byłbyś szczesliwy czy czułbyś się oszukany? Ja jestem z tych co nazywasz „mieszaczem” ale powiem Ci tak przepracowałem w tym zakładzie 12 lat i zostawiłem tak kawał zdrowia, są tam moi koledzy, którzy zostawiają te zdrowie dalej i o nich się martwię oto jak są traktowani a Ty gadasz o sukcesie? Nie pracuje tu półtora roku już i to była najmądrzejsza decyzja jaką mogłem podjąć. Człowiek na nowo odżył nie mówię tu o samych finansach ( choć to kluczowy argument) ale chodzi też o szacunku przełożonych.
AB jakbyś mógł się odnieść do pytania z pierwszego mojego zdania byłbym uradowany.

Offline AB

• Bywalec
  • **
« Odpowiedź #20758 dnia: Dzisiaj o 13:28:58 »
Beny2002 nie mogę odnieść się do twojego pytania, ponieważ nie wiem ile pracownik dostanie podwyżki z wartościowania. Ja pracuję w zakładzie 30lat i cieszę się że dostanę odwieszoną premię, 300zł BRUTTO stażowego i może jakąś podwyżkę z wartościowania. Pozdrawiam.

Offline Rasowy_Aparatowy

• VIP
« Odpowiedź #20759 dnia: Dzisiaj o 13:29:17 »
AB, powiedz mi czy pracując w ciężkiej chemii 15-20 lat. Mając na wychowaniu dzieci i kredyt mieszkaniowy. Dostałbyś 150-200zl BRUTTO podwyżki po 4 latach posuchy byłbyś szczesliwy czy czułbyś się oszukany? Ja jestem z tych co nazywasz „mieszaczem” ale powiem Ci tak przepracowałem w tym zakładzie 12 lat i zostawiłem tak kawał zdrowia, są tam moi koledzy, którzy zostawiają te zdrowie dalej i o nich się martwię oto jak są traktowani a Ty gadasz o sukcesie? Nie pracuje tu półtora roku już i to była najmądrzejsza decyzja jaką mogłem podjąć. Człowiek na nowo odżył nie mówię tu o samych finansach ( choć to kluczowy argument) ale chodzi też o szacunku przełożonych.
AB jakbyś mógł się odnieść do pytania z pierwszego mojego zdania byłbym uradowany.

Tu sie zgadzam w 100%. Ja osobiscie mam ten zaklad w dupie, ale mam tam znajomych, znam wartosciowych ludzi ktorym chcialbym zeby bylo dobrze, a jest patologia. Dlatego "walcze" o nich na tyle ile mam mozliwosci. Tak sie dba o "swoich", a nie tak jak zwiazki ;)

Ludzie pracujacy w tym zakladzie musza pytac na grupie czy dostana WYROWNANIE DO MINIMALNEJ PENSJI, [ciach!], w ciezkiej chemii nie maja nawet minimalnej pensji.

Wy, mieszkajacy w Policach, nie boicie sie np. ze kiedys taki pracownik ktory musi zapieprzac na 2 etaty zeby zyc bedzie zmeczony i np. czegos nie dopilnuje, nie zauwazy, cos zle zrobi, a wiatr ze stokazu bedzie wial w strone waszych rodzin?

Post Merge: Dzisiaj o 13:32:06
AB, a tak spytam, zrozumiem jesli nie odpowiesz oczywiscie. Jaka masz stawke po tych 30 latach pracy i na jakim stanowisku? (jesli nie chcesz sie za bardzo "ujawniac" to rzuc mniej wiecej, ewentualnie na priv z obietnica dochowania tajemnicy, chociaz nie wiem czy moje slowo cos dla ciebie znaczy :D)
« Ostatnia zmiana: Dzisiaj o 13:32:06 wysłana przez Rasowy_Aparatowy »