MłodyAparatowy namowiłes mnie , zostaje
RA choc bardzo chciałam to mysle ze sie nie dogadamy. Ja naprawde chciałabym zeby kazdy dostał duzo wiecej. I ja naprawde sie ciesze ze ludzie po 4 latach jak to wyliczyłes bez podwyzek cos dostana, a 10zł w moim mniemaniu jest lepsze niz nic i przede wszystkim jest, bo przy nastepnych negocjacjach bedzie mozna je podwyzszyc, a nie dopiero z nim wystartowac. Ja widze pozytywy, a ty widzisz to inaczej. Poprzez wartosciowanie moze nie kazdy dostanie od razu nie wiadomo jaka podwyzke, ale kazdy bedzie wiedział co musi zrobic by ja dostac i dla mnie to kolejny pozytyw, a ty widzisz to inaczej.
Moge i rozumiem narzekanie, bo czasy sa ciezkie, ale ty od kogos chcesz merytoryki , a sam tylko napieprzasz w jeden zwiazek i mieszasz. Notabene pewnie tego nie zweryfikujemy, ale moze sie pochwalisz ile dostałes podwyzki w ciagu ostatnich 4 lat, oczywiscie nie zwiazanej z awansem, bo nie o takiej mowimy.
No i jak jestes taki bezstronny to moze podzielisz sie z nami swoja opinia o innych zwiazkach, bo ja np jestem bardzo ciekawa twojej wiedzy
Post Merge: [time]Stycznia 30, 2026, 22:29:59 [/time]
Niestety nie ma mnie na whatsapie
To nie tak, ze ja nie chce zeby ludzie dostali czy cos, ja po prostu nie trawie oglaszania tego jako sukces w negocjacjach, bo juz wiele lat przed tymi 4 latami posuchy zwiazki dostawaly po prostu to co aktualny prezes im chcial dac. I nie trawie tez samozachwytu zwiazkow (nie nawalam w jeden. Nawalam we wszystkie, a w jeden troche mocniej bo w nim bylem, bo jest najwiekszy i bo wiem czyj syn i czyj partner co mial zalatwione

).
Co do 4 lat to nie pamietam ile dostalem podwyzki, wiem ze w ciagu niecalych dwoch lat dostalem 66% (tak, 2/3) plus szereg benefitow.
Naprawde, poza zakladem tez jest zycie. Sa pieniadze, sa awanse, jest rozwoj i fajne wyzwania zawodowe. Tylko trzeba tez dawac od siebie.
Jak mialem w zakladach kiedys dawno propozycje awansu to po podliczeniu dodatkow itd. wyszloby mi, ze dostane mniej niz mialem xD takze podziekowalem. Zreszta tak jak bylo tu kiedys walkowane i wielu innych ludzi mowilo - za szereg uprawnien ktore zdobylem nie dostalem ani grosza, za to dostalem dodatkowe obowiazki xD
Na what's appie tez mnie nie ma, bo nie jestem pracownikiem ZCH, ale jest tam duzo znajomych wiec cos tam slysze. A grupe uczciwie polecam
Post Merge: Dzisiaj o 00:17:33
A jeszcze przy okazji - mozesz powiedziec skad wziela sie kwota 700zl podwyzki? Bo cos mi sie matematyka nie zgadza