1. Swoje przemyślenia zostawię dla siebie
2. Według moich informacji wiele osób zmieniło wydziały w zeszłym roku, jedni ponieważ chcieli, inni ponieważ z różnych przyczyn groziło im zwolnienie i tylko tak udało im się uratować pracę.
3. Co do obrzyganych i śpiących głową w sałatce - nie widziałem, nie słyszałem, nie wypowiadam się.
4. Co do pensji związkowców to j/w , nie siedzę nikomu w portfelu bo to nie moja sprawa, wieżę że każdy zapracował na swoje pieniądze i lepiej mi z tym
5. Co do pani Ani do w 100% się z tobą zgadzam, zawsze mnie to drażniło jak jej się czepiano za sprawy których nie mogła ujawniać.
Mam nadzieję że jesteś zadowolony. Pozdrawiam i życzę miłego, dalszego oczernianie innych. Miłego dnia.
W duzej mierze jestem zadowolony, dziekuje za merytoryke. Odpowiedzi troche malo, bardziej unikanie, ale rozumiem rowniez podejscie.
Oczernianie to pomawianie kogos przy uzyciu nieprawdziwych informacji - nie robie tego, a jezeli robie to prosze mnie pozwac, na to jest paragraf.
1. Szkoda. Moze na priv? Ciekaw po prostu jestem jak to wyglada z drugiej strony.
2. Oczywiscie, zmiany wydzialow sa "naturalne", ale dziwnym trafem na te powszechnie uwazane za lepsze wydzialy trafiaja "swoi".
3. Ja na szczescie nie widziałem, bo nie uczeszczam na takie imprezy, ale duzo slyszalem oraz widzialem slynne zdjecia

4. do tego sie odniose w oddzielnym komentarzu. Rozumiem oraz szanuje niewchodzenie innym w kieszen
Post Merge: [time]Stycznia 14, 2026, 16:03:53 [/time]
Dobra, teraz kwestia zarobków związkowców. Wszystkie ponizsze informacje z publicznie dostepnego, obowiazujacego dokumentu czyli Zakładowego Układu Zbiorowego Pracy, który każdy zakladowiec powinien znac, a wielu nigdy nawet nie przeczytalo xD
Osoba wybrana do wladz zwiazku (przewodniczacy, wiceprzewodniczacy itd.) zachowuje cale swoje aktualne wynagrodzenie wraz z dodatkiem zmianowym jezeli taki miala (czyli idzie do zwiazku na jedna zmiane, ale zachowuje dodatek zmianowy jezeli pracowala na zmiany).
Dodatek zmianowy nie pracujac na zmiany to troche lipa, no ale juz zostawmy to.
Lepiej sie robi przy premiach:
Paragraf 3, punkt 5
Premia dla pracowników oddelegowanych do pracy w Zakładowych Organizacjach Związkowych wynosi 100% przysługującej na pracownika premii.
A wiec czy sie stoi czy sie lezy 100% sie nalezy. A was dymali ciagle na celach premiowych (wszystkich, od dyrektorow do aparatowych) i systemie oceny okresowej pracownika ("nie moge ci dac zdecydowanie powyzej oczekiwan, bo juz dalem komus i tylu was nie moze byc") xD
Post Merge: Dzisiaj o 16:20:12
A tu przyklad jak to sie robi w Pulawach
https://zzprc.pulawy.pl/news.php?readmore=2087