Notice: Undefined index: tapatalk_body_hook in /home/klient.dhosting.pl/wipmedia2/forum/Sources/Load.php(2501) : eval()'d code on line 199
  • Strona główna
  • Szukaj
    •  
  • Zaloguj się
    • Nazwa użytkownika: Hasło:
      Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Autor Wątek: [Police] ZCH Police  (Przeczytany 11899704 razy)

Offline Jan z nerką

• VIP
Odp: [Police] ZCH Police
« Odpowiedź #20550 dnia: Dzisiaj o 10:24:04 »
A czy pensje tych związkowców zależą od ilości składek płaconych przez członków, czy kto im płaci?

Offline zaksiu

• Rozpisuje się
« Odpowiedź #20551 dnia: Dzisiaj o 11:26:17 »
O boże, a ci dalej swoje    czepili się jednego związku i męczą bułę. Przecież was już chyba nikt nie słucha    Taką niby macie wiedzę o zakładzie, a wciąż tylko jeden przewodniczący na tapecie ( domyślam się dlaczego ), normalnie jakby jeden związek był w zakładzie. Cały czas temat przeniesienia syna na wodę, a czy któreś z was zaciągnął informacji jak ten chłopak tam się spisuje, a może jest super kolegą, szybko się uczy i wszyscy są zadowoleni że się do nich przeniósł, ale nie trzeba przynajmniej raz dziennie przypomnieć o jego przeniesieniu. Andrzejki, karnawał oraz wiele innych spraw które organizują związki, z tego co wiem dopóki będzie zainteresowanie i chętni to będą dalej organizowane i nie trzeba wszystkich postrzegać według siebie, że się obrzygają, albo będą wywoływać bójki.
 Dokładnie zdajecie sobie sprawę z tego że związki są potrzebne na zakładzie, a takie napieprzanie w nie , to trochę umacnianie zarządu.  Doskonale też zdajecie sobie sprawę , że jesteśmy spółką giełdową i nie o wszystkim można informować publicznie przed podpisaniem dokumentów, ale macie to w "D" i dalej siejecie zamęt.
To co wiem i mogę staram się przekazywać, choć wasze działania strasznie zniechęcają i nie dziwię się w sumie, że już prawie nikt poza wami nie udziela się na tym forum.
;):):):):):)

Offline syberianhusky

• Rozpisuje się
« Odpowiedź #20552 dnia: Dzisiaj o 12:06:30 »
Gdzie zgłosić śliski chodniki przy drodze nr  1 ??????
Wczoraj idąc na nockę trzeba było iść po trawie i śniegu, na chodniku sam lód.
Wyje***e na pracowników, autobus odjeżdża za późno żeby zdążyć na biel dojść.
Aaaa już wybory się skończyły, no tak 🥴

Offline AB

• Nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #20553 dnia: Dzisiaj o 12:21:40 »
Kolego Syberianhasky na każde zgłoszenie w sprawie autobusów wiem że związki interweniują u pana Muskały, ponieważ on się tym zajmuje. Zachęcam jednak wszystkich pracowników do odwiedzenia pana Muskały, to w końcu członek zarządu wybrany przez pracowników, więc może wreszcie niech coś zrobi dla pracowników. W sprawie śliskich chodników najlepiej zadzwonić do biura związku , na pewno coś zrobią, a poza tym zachęcam do większego korzystania z Wydziałowych , jak i Zakładowego Inspektora Pracy oni mają większe kompetencje niż BHP i powinni interweniować . Najlepiej zgłaszać im to mailowo , wtedy nie wrzucą tego pod dywan i  muszą odpowiedzieć. Pozdrawiam.

PS. MłodyAparatowy też liczę że to w piątek się zakończy i związki będą mogły przekazać coś konkretnego. Choć jak wiadomo wszystkim się nie dogodzi.

Online Rasowy_Aparatowy

• VIP
« Odpowiedź #20554 dnia: Dzisiaj o 12:42:52 »
O boże, a ci dalej swoje  ;D  czepili się jednego związku i męczą bułę. Przecież was już chyba nikt nie słucha  8)  Taką niby macie wiedzę o zakładzie, a wciąż tylko jeden przewodniczący na tapecie ( domyślam się dlaczego ), normalnie jakby jeden związek był w zakładzie. Cały czas temat przeniesienia syna na wodę, a czy któreś z was zaciągnął informacji jak ten chłopak tam się spisuje, a może jest super kolegą, szybko się uczy i wszyscy są zadowoleni że się do nich przeniósł, ale nie trzeba przynajmniej raz dziennie przypomnieć o jego przeniesieniu. Andrzejki, karnawał oraz wiele innych spraw które organizują związki, z tego co wiem dopóki będzie zainteresowanie i chętni to będą dalej organizowane i nie trzeba wszystkich postrzegać według siebie, że się obrzygają, albo będą wywoływać bójki.
 Dokładnie zdajecie sobie sprawę z tego że związki są potrzebne na zakładzie, a takie napieprzanie w nie , to trochę umacnianie zarządu.  Doskonale też zdajecie sobie sprawę , że jesteśmy spółką giełdową i nie o wszystkim można informować publicznie przed podpisaniem dokumentów, ale macie to w "D" i dalej siejecie zamęt.
To co wiem i mogę staram się przekazywać, choć wasze działania strasznie zniechęcają i nie dziwię się w sumie, że już prawie nikt poza wami nie udziela się na tym forum.
Ciekaw jestem twoich domysłów dlaczego czepiamy się akurat tego związku - odpowiesz?

Po pierwsze - chlop narzekal od pierwszego dnia, ze mu tam ciezko. Na wodzie, [ciach!] xD. Po drugie - tak, "zaciagnalem informacji", bo go znam xD. Po trzecie musisz zrozumiec - tak naprawde nikt nie ma pretensji do mlodego, poszedl - pracuje i tyle. Pretensje sa o tryb w jakim tam poszedl, bo odpowiedz prosze jak to jest - nie ma przeniesien miedzywydzialowych (zawsze powinna byc rekrutacja wewnetrzna, na intranecie itd. - nic takiego nie bylo na wodę), a przeniesli dwie osoby. Akurat syna zwiazkowca i partnera zyciowego IW.

Ja mam to w dupie, bo ja swoje przeniesienia zalatwialem juz dawno i normalna oficjalna droga, ale znam ludzi ktorzy zostali doslownie zajechani zdrowotnie przez prace w zakladach, a odmowiono im przeniesienia na inny wydzial :).

Co do obrzygiwania sie i bojek - odpowiedz prosze - czy tak nie bylo na wielu imprezach zwiazkowych? Czy niektore panie (;)) nie zasypialy z twarza w salatce itd.? :D

I tak - naparzanie w zwiazki umacnia pozycje zarzadu - tu sie zgadzam. Ale gdyby zwiazki wziely sie za swoja zasrana robote za ktora dostaja gruba kase (do tego wroce dzisiaj popoludniu, bo teraz nie mam czasu) to nikt by w nie nie naparzał. Nikt (oprocz mnie ;)) nie robi tego hobbystycznie, tylko dlatego ze ma zal o to, ze zwiazki siedza na dupach i nic nie robia oprocz zalatwiania swoim stanowisk.

I prosiłbym Panią AB o merytoryczna odpowiedz na postawione przeze mnie pytania, bo na poprzednie sie jak zwykle nie doczekałem.

Ah, a popoludniu wroce jeszcze z kwestia zarobkow zwiazkowcow, takze ogarniamy popcorn, zapinamy pasy i jedziemy :D

Post Merge: Dzisiaj o 12:45:53
O boże, a ci dalej swoje  ;D  czepili się jednego związku i męczą bułę. Przecież was już chyba nikt nie słucha  8)  Taką niby macie wiedzę o zakładzie, a wciąż tylko jeden przewodniczący na tapecie ( domyślam się dlaczego ), normalnie jakby jeden związek był w zakładzie. Cały czas temat przeniesienia syna na wodę, a czy któreś z was zaciągnął informacji jak ten chłopak tam się spisuje, a może jest super kolegą, szybko się uczy i wszyscy są zadowoleni że się do nich przeniósł, ale nie trzeba przynajmniej raz dziennie przypomnieć o jego przeniesieniu. Andrzejki, karnawał oraz wiele innych spraw które organizują związki, z tego co wiem dopóki będzie zainteresowanie i chętni to będą dalej organizowane i nie trzeba wszystkich postrzegać według siebie, że się obrzygają, albo będą wywoływać bójki.
Aha jeszcze wazna kwestia - "nie o wszystkim mozna informowac publicznie przed podpisaniem dokumentow bo jestesmy spolka gieldowa" - ale jak wam (wszystkim) Tarocińska to tłumaczyła to z nia jechaliscie, ze nic nie chce powiedziec xDDD klauny
« Ostatnia zmiana: Dzisiaj o 12:45:53 wysłana przez Rasowy_Aparatowy »

Offline AB

• Nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #20555 dnia: Dzisiaj o 14:27:36 »
1. Swoje przemyślenia zostawię dla siebie  ;)

2. Według moich informacji wiele osób zmieniło wydziały w zeszłym roku, jedni ponieważ chcieli, inni ponieważ z różnych przyczyn groziło im zwolnienie i tylko tak udało im się uratować pracę.

3. Co do obrzyganych  i śpiących głową w sałatce - nie widziałem, nie słyszałem, nie wypowiadam się.

4. Co do pensji związkowców to j/w , nie siedzę nikomu w portfelu bo to nie moja sprawa, wieżę że każdy zapracował na swoje pieniądze i lepiej mi z tym

5. Co do pani Ani do w 100% się z tobą zgadzam, zawsze mnie to drażniło jak jej się czepiano za sprawy których nie mogła ujawniać.

Mam nadzieję że jesteś zadowolony. Pozdrawiam i życzę miłego, dalszego oczernianie innych. Miłego dnia.

Offline Mlodyapatatowy

• Gaduła
« Odpowiedź #20556 dnia: Dzisiaj o 15:02:31 »

2. Według moich informacji wiele osób zmieniło wydziały w zeszłym roku, jedni ponieważ chcieli, inni ponieważ z różnych przyczyn groziło im zwolnienie i tylko tak udało im się uratować pracę.

3. Co do obrzyganych  i śpiących głową w sałatce - nie widziałem, nie słyszałem, nie wypowiadam się.

4. Co do pensji związkowców to j/w , nie siedzę nikomu w portfelu bo to nie moja sprawa, wieżę że każdy zapracował na swoje pieniądze i lepiej mi z tym

5. Co do pani Ani do w 100% się z tobą zgadzam, zawsze mnie to drażniło jak jej się czepiano za sprawy których nie mogła ujawniać.

Mam nadzieję że jesteś zadowolony. Pozdrawiam i życzę miłego, dalszego oczernianie innych. Miłego dnia.
Poprawiłbym tylko słowo "wieże" na "wierzę" to pewnie przez pośpiech.
« Ostatnia zmiana: Dzisiaj o 15:18:35 wysłana przez Mlodyapatatowy »

Online Rasowy_Aparatowy

• VIP
« Odpowiedź #20557 dnia: Dzisiaj o 15:58:33 »

W duzej mierze jestem zadowolony, dziekuje za merytoryke. Odpowiedzi troche malo, bardziej unikanie, ale rozumiem rowniez podejscie.

Oczernianie to pomawianie kogos przy uzyciu nieprawdziwych informacji - nie robie tego, a jezeli robie to prosze mnie pozwac, na to jest paragraf.

1. Szkoda. Moze na priv? Ciekaw po prostu jestem jak to wyglada z drugiej strony.
2. Oczywiscie, zmiany wydzialow sa "naturalne", ale dziwnym trafem na te powszechnie uwazane za lepsze wydzialy trafiaja "swoi".
3. Ja na szczescie nie widziałem, bo nie uczeszczam na takie imprezy, ale duzo slyszalem oraz widzialem slynne zdjecia :D
4. do tego sie odniose w oddzielnym komentarzu. Rozumiem oraz szanuje niewchodzenie innym w kieszen

Post Merge: [time]Stycznia 14, 2026, 16:03:53 [/time]
Dobra, teraz kwestia zarobków związkowców. Wszystkie ponizsze informacje z publicznie dostepnego, obowiazujacego dokumentu czyli Zakładowego Układu Zbiorowego Pracy, który każdy zakladowiec powinien znac, a wielu nigdy nawet nie przeczytalo xD

Osoba wybrana do wladz zwiazku (przewodniczacy, wiceprzewodniczacy itd.) zachowuje cale swoje aktualne wynagrodzenie wraz z dodatkiem zmianowym jezeli taki miala (czyli idzie do zwiazku na jedna zmiane, ale zachowuje dodatek zmianowy jezeli pracowala na zmiany).

Dodatek zmianowy nie pracujac na zmiany to troche lipa, no ale juz zostawmy to.

Lepiej sie robi przy premiach:

Paragraf 3, punkt 5

Premia dla pracowników oddelegowanych do pracy w Zakładowych Organizacjach Związkowych wynosi 100% przysługującej na pracownika premii.

A wiec czy sie stoi czy sie lezy 100% sie nalezy. A was dymali ciagle na celach premiowych (wszystkich, od dyrektorow do aparatowych) i systemie oceny okresowej pracownika ("nie moge ci dac zdecydowanie powyzej oczekiwan, bo juz dalem komus i tylu was nie moze byc") xD

Post Merge: Dzisiaj o 16:20:12
A tu przyklad jak to sie robi w Pulawach ;) https://zzprc.pulawy.pl/news.php?readmore=2087
« Ostatnia zmiana: Dzisiaj o 16:20:12 wysłana przez Rasowy_Aparatowy »

Offline Mlodyapatatowy

• Gaduła
« Odpowiedź #20558 dnia: Dzisiaj o 16:23:59 »

W duzej mierze jestem zadowolony, dziekuje za merytoryke. Odpowiedzi troche malo, bardziej unikanie, ale rozumiem rowniez podejscie.

Oczernianie to pomawianie kogos przy uzyciu nieprawdziwych informacji - nie robie tego, a jezeli robie to prosze mnie pozwac, na to jest paragraf.

1. Szkoda. Moze na priv? Ciekaw po prostu jestem jak to wyglada z drugiej strony.
2. Oczywiscie, zmiany wydzialow sa "naturalne", ale dziwnym trafem na te powszechnie uwazane za lepsze wydzialy trafiaja "swoi".
3. Ja na szczescie nie widziałem, bo nie uczeszczam na takie imprezy, ale duzo slyszalem oraz widzialem slynne zdjecia :D
4. do tego sie odniose w oddzielnym komentarzu. Rozumiem oraz szanuje niewchodzenie innym w kieszen

Post Merge: [time]Stycznia 14, 2026, 16:03:53 [/time]
Dobra, teraz kwestia zarobków związkowców. Wszystkie ponizsze informacje z publicznie dostepnego, obowiazujacego dokumentu czyli Zakładowego Układu Zbiorowego Pracy, który każdy zakladowiec powinien znac, a wielu nigdy nawet nie przeczytalo xD

Osoba wybrana do wladz zwiazku (przewodniczacy, wiceprzewodniczacy itd.) zachowuje cale swoje aktualne wynagrodzenie wraz z dodatkiem zmianowym jezeli taki miala (czyli idzie do zwiazku na jedna zmiane, ale zachowuje dodatek zmianowy jezeli pracowala na zmiany).

Dodatek zmianowy nie pracujac na zmiany to troche lipa, no ale juz zostawmy to.

Lepiej sie robi przy premiach:

Paragraf 3, punkt 5

Premia dla pracowników oddelegowanych do pracy w Zakładowych Organizacjach Związkowych wynosi 100% przysługującej na pracownika premii.

A wiec czy sie stoi czy sie lezy 100% sie nalezy. A was dymali ciagle na celach premiowych (wszystkich, od dyrektorow do aparatowych) i systemie oceny okresowej pracownika ("nie moge ci dac zdecydowanie powyzej oczekiwan, bo juz dalem komus i tylu was nie moze byc") xD

Post Merge: [time]Stycznia 14, 2026, 16:20:12 [/time]
A tu przyklad jak to sie robi w Pulawach ;) https://zzprc.pulawy.pl/news.php?readmore=2087
Akurat ZZ w Puławach też nic nie ugraly , chyba tylko w Tarnowie były podwyżki , ale też mogę się mylić.