No to kawa na ławę. Istotne jest przekłamanie, które zasugerowano w jednym z artykułów. I wsparto dodatkowo manewrem organizatorów protestu. W sytuacji, w której cała wina spoczywa na powiecie, usiłuje się zaatakować gminę, że to niby ona jest winna problemom "Białej". Jeśli czytacie tylko to forum i na dokładkę wiecie swoje, to nic do was nie dotrze. Bo linki do różnych źródeł są tu wykropkowywane.
Proszę przeczytać zapowiedź manifestacji: miała być protestem przeciw likwidacji gimnazjum. Na to starosta nie ma wpływu. Proszę przeczytać petycję do starosty. O gimnazjum jedno zdanie. A tu (i nie tylko, w pewnej gazecie również) usiłuje się udowadniać, że cała wartość "Białej" sprowadza się do gimnazjum. Przecież to nawet jest napisane w poście wyżej. Paranoja.
A 30 osób, to, o ile pamiętam, był limit dla dzieci z Polickiego, o który wiosną poszedł spór i limit w tym roku uchylono.
Żeby wartość polickiego zespołu szkół średnich (bo to jest jego istota) sprowadzać do inicjatywy gimnazjalnej to już jest przegięcie na maksa. Ale jego źródło jest zrozumiałe. Kopiąc starostę (słusznie, czy nie, trzeba by to przestudiować, znamy tylko petycję) - dokopać burmistrzowi. To jest czytelne nad wyraz. Czy sądzicie, że każdy jest kretynem i sterowania nie dostrzega?
PS dla airam. Ja pamięci nie tracę. Nigdy PO nie popierałem. Pomyliłaś mnie Pani z Andrzejem Markiem.
PS2 mxl - zdecyduj się. W pierwszym akapicie piszesz, że likwidacja gimnazjum nie pociągnie upadku "Białej", w drugim, że pociągnie. Wiesz, co piszesz?