wysłuchałem dzisiejszego czasu reakcji z panem prezesem szostakiem. . nie chce mi się wierzyć aby te 20 % właścicieli lokali w chemiku, którzy mają dopłaty, to za przeproszeniem skończeni idioci i debile nie umiejący sie posługiwać pokrętłami przy grzejniku. z drugiej strony, jak mówił pan szostak - nie jednokrotnie na walnych zebraniach była poruszana kwestia rozliczania się za c.o. za m kwadratowy (bez podzielników). nie jestem w temacie, ale podobno za każdym razem pomysł spotykał się ze sporą dezaprobatą. dziwi mnie fakt, że takich problemów z aż tak wysokimi dopłatami nie ma w "odrze". coś jest nie tak w temacie podzielników w chemiku. i może zostanę zbesztany przez lokatorów, którzy mają to szczęście (sam nie wiem - położenie mieszkania w bloku, ilość ścian z nienasłonecznionej strony czy czegokolwiek innego), ale w moim przekonaniu rozliczenie z podzielników jest bardzo krzywdzące dla wielu lokatorów. przykładem popierającym moje słowa (chociaż sam nie wiem) może być fakt, że cała zachodnia europa w ten sposób już się nie rozlicza.