Notice: Undefined index: tapatalk_body_hook in /home/klient.dhosting.pl/wipmedia2/forum/Sources/Load.php(2501) : eval()'d code on line 199
  • Strona główna
  • Szukaj
    •  
  • Zaloguj się
    • Nazwa użytkownika: Hasło:
      Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Autor Wątek: Powiatowy Urząd Pracy- oferty tylko dla wybranych?  (Przeczytany 58237 razy)

Offline DEtonator

• Stara Gwardia
  • Senatorze, Stanisławie, Staszku...
Powiatowy Urząd Pracy- oferty tylko dla wybranych?
« Odpowiedź #75 dnia: Września 02, 2012, 22:47:46 »
Cytat: "grzegorz.ufniarz"
Wpadnij na kawę za miesiąc ;)

Piękny gest. ;)

Offline Kilofownikownia

• VIP
  • Kilo Kilofa
« Odpowiedź #76 dnia: Września 02, 2012, 22:50:51 »
Grzesiek:  :rotfl:  :lol2: MBtech, tyleż piękny co żartobliwy :devil:

Offline grzegorz.ufniarz

• Weteran
    • http://www.grzegorzufniarz.pl
« Odpowiedź #77 dnia: Września 02, 2012, 22:53:11 »
Z Kilofownikownią kawę wypije chętnie w każdej chwili ale nie chcę przeszkadzać w wakacjach ;)

Offline DEtonator

• Stara Gwardia
« Odpowiedź #78 dnia: Września 02, 2012, 22:53:41 »
Cytat: "Kilofownikownia"
MBtech, tyleż piękny co żartobliwy :devil:

Czy żartobliwy? To się jeszcze okaże.

Offline Kilofownikownia

• VIP
  • Kilo Kilofa
« Odpowiedź #79 dnia: Września 02, 2012, 22:56:18 »
MBtech, rozstawałem się w pokoju więc droga ciągle otwarta, nie przeczę. Acz przy mojej obecnej wizji przyszłości autobusy miejskie to jednak plan "C" jak nie "D". No chyba, że SPPK znowu będzie miało turystyczny autobus na stanie :D

Offline DEtonator

• Stara Gwardia
« Odpowiedź #80 dnia: Września 02, 2012, 23:10:42 »
przy mojej obecnej wizji przyszłości autobusy miejskie to jednak plan "C" jak nie "D". No chyba, że SPPK znowu będzie miało turystyczny autobus na stanie :D

Żeby kiedyś nie było tak, że to Ty będziesz dla SPPK planem "F".

Offline pol

• VIP
« Odpowiedź #81 dnia: Września 02, 2012, 23:20:55 »
Kilofownikownia, zarejestruj się znowu w PUP i na pewno tak jak wtedy dostaniesz prace za 2 tygodnie, albo nawet za tydzień, bo teraz przecież jesteś już doświadczony i nie potrzebujesz stażu. Korzystaj z wakacji jak najwięcej, bo panie z PUP na pewno szybko same do Ciebie zadzwonią z prośbą o podjęcie pracy i głupio będzie odmówić.

.. a jak nie to najwyżej sprzedaż jedno z aut i też dasz radę.

;D

Screwdriver

• Gość
« Odpowiedź #82 dnia: Września 03, 2012, 00:22:55 »
Dla chcącego nic trudnego! Czy przez staż czy bez stażu, praca jest, ale inna sprawa to niskie wynagrodzenia oferowane przez pracodawców i "śmieciowe umowy", które chcą z nami podpisywać "szefowie firm" :) obwiniajcie sobie dalej UP i zagłosujcie jeszcze kilka razy na tuska, a na pewno będzie lepiej- oferty pracy same będą pukać do waszych drzwi i błagać, żebyście raczyli łaskawie podjąć zatrudnienie :rotfl:

Offline Kilofownikownia

• VIP
  • Kilo Kilofa
« Odpowiedź #83 dnia: Września 03, 2012, 08:49:28 »
pol, ale ja poprzednim razem nawet się nie rejestrowałem w PUP i pracy szukałem sam. Stażu też nigdy nie miałem. Obecnie też pracy będę szukał sam bo tam nie mają ofert które by mnie interesowały. A mam właśnie jedno auto do sprzedania tylko nikt kupić nie chce. Citroen Xantia '94 1.6 benzyna. Nie chce ktoś kupić? :devil: A co do "śmieciowych" umów: mi one w sumie nie przeszkadzają. Mają swoje plusy (podatkowe chociażby) oraz łatwość rozwiązania (co dla mnie też jest zaletą). No ale ja truskawki cukrem posypuje :lol2:

Offline m8z

• Wielka Gaduła
« Odpowiedź #84 dnia: Września 03, 2012, 08:52:28 »
Cytat: "Screwdriver"
Dla chcącego nic trudnego! Czy przez staż czy bez stażu, praca jest, ale inna sprawa to niskie wynagrodzenia oferowane przez pracodawców i "śmieciowe umowy", które chcą z nami podpisywać "szefowie firm" :) obwiniajcie sobie dalej UP i zagłosujcie jeszcze kilka razy na tuska, a na pewno będzie lepiej- oferty pracy same będą pukać do waszych drzwi i błagać, żebyście raczyli łaskawie podjąć zatrudnienie :rotfl:

Ty chyba nie rozumiesz o co w tym wszystkim chodzi.

Ja to widze tak, że nikt nie liczy, że PUP da im prace bo sie należy. Każdy szuka na swoją ręke, ale PUP mimo wszystko nie ułatwia im znalezienia pracy - a czy nie po to właśnie istnieje?

Czy mamy pogodzić sie z tym, że UP istnieje tylko po to żeby było, gdzie przyjść po pieczątke na ubezpieczenie?

Mnie boli to, że płace podatki na coś co nie działa jak trzeba. Pieniądze wyrzucone w błoto ;)

Sam mam prace i nie miałem większych problemów ze znalezieniem jej (nie zdazylem nawet zarejestrowac sie w UP), ale jeżeli kiedyś się znajdę w takiej sytuacji, że będe musiał skorzystać z UP to chciałbym, żeby to działało jak trzeba, ale jak ludzie piszą, że im mówią, że pieniędzy na kursy nie ma i nie będzie, w tv mówią co innego, ogłoszenia pracy ważne pół godziny to coś jednak nie działa to jak trzeba.

Tekst z głosowaniem na tuska żałosny. Nie wiesz kto na kogo głosuje to siedź cicho.

Offline tatankas

• Moderator
  • VIP
    • http://www.toz.police.pl/
« Odpowiedź #85 dnia: Września 03, 2012, 11:30:54 »
pol, ale trochę racji ma. Jak czytam ile niektórzy szukają pracy to aż mi się nie chce wierzyć. Trochę ponad rok temu (podobno środek kryzysu) pracy szukałem 2 tygodnie. A teraz będę się mógł wykazać bo znowu nie mam pracy :devil: Przy czym zacznę szukać za jakiś miesiąc bo teraz czas na wakacje :lol2:

W momencie jak szukałem pracy (tej co jej już nie mam) nie miałem doświadczenia. Byłem człowiekiem "z ulicy". Miałem trochę doświadczenia w branży pokrewnej.

Zapomniałeś tylko,że jednak pracę dla mężczyzny łatwiej znaleźć,mężczyzna nie musi się przejmować tym,że dziecko przed 16,00 trzeba odebrać z przedszkola,że dzieciaki nie mogą całą dobę latać bez opieki(mają 4,8 i 10 lat),mój mąż pracuje od 8-18 więc ja muszę mieć pracę do 15,30 maksymalnie,nie może to być też praca zmianowa,bo taką to już bym dawno miała.
Z chęcią bym poszła do pracy nawet na pół etatu,nawet bez umowy,czy dorywczo kilka godzin w tygodniu,co do płacy też zapewne bym się z pracodawcą dogadałam,ale najgorsze są właśnie ograniczenia czasowe,których niestety nie ominę,a w tym naszym państwie nikt nie myśli o matkach z dziećmi.
Chcesz być kimś???
Najpierw bądź człowiekiem!!!

Offline planeta

• Gaduła
« Odpowiedź #86 dnia: Września 03, 2012, 13:21:13 »
tatankas,  Ja też mam taką samą sytuacje. Tyle, że ja szukam pracy stałej. A czy któregoś z panów pracodawca spytał kiedykolwiek o posiadanie dzieci? Mój mąż był kiedyś na niejednej rozmowie i nigdy go o to nie spytali, ja byłam na kilku i nie raz słyszałam to pytanie- "czy posiada pani dziecko lub planuje w najbliższej przyszłości?"
Dla pracodawcy mama=częste zwolnienia lekarskie.
A ponoć teraz są programy pomagające mamą wrócić do pracy. Jakoś się to nie  sprawdza.

Offline Kilofownikownia

• VIP
  • Kilo Kilofa
« Odpowiedź #87 dnia: Września 03, 2012, 17:01:00 »
O dzieciach to tu może nie wspominajmy bo znowu wyjdzie z tego flame :devil: Ja mam swoją wizję świata, wy macie swoją i wszyscy z tym żyjemy. Przy czym ja nie mam pracy od dzisiaj a wy już nieco dłużej :faja: Więc pytanie czyj sposób życia jest (przynajmniej pod względem znalezienia pracy) lepszy.

Offline tatankas

• Moderator
  • VIP
    • http://www.toz.police.pl/
« Odpowiedź #88 dnia: Września 03, 2012, 18:16:40 »
O dzieciach to tu może nie wspominajmy bo znowu wyjdzie z tego flame :devil: Ja mam swoją wizję świata, wy macie swoją i wszyscy z tym żyjemy. Przy czym ja nie mam pracy od dzisiaj a wy już nieco dłużej :faja: Więc pytanie czyj sposób życia jest (przynajmniej pod względem znalezienia pracy) lepszy.

W urzędzie zarejestrowana jestem od stycznia zeszłego roku,ale pracy szukam od dziś,wcześniej nie zależało mi ,jak by była to ok,ale jak nie to też dobrze.

Kilofownikownia- zależy jak  kto na co patrzy,ja tam wolę być na swoim miejscu z dziećmi,niż na twoim bez,ale za to z pracą.

Dlaczego nie mam wspominać o dzieciach,szuka się pracy to trzeba zaznaczyć jakie się ma możliwości czasowe.Wiadomo,że osoba ,która może podjąć pracę przez 24/dobę ma większe szanse na zdobycie pracy,niż osoba,która ma 8/dobę.To tylko o to tu chodzi.

planeta ja z chęcią podejmę się pracy stałej,ale innych możliwości pracy nie wykluczam.
Chcesz być kimś???
Najpierw bądź człowiekiem!!!

Offline Kilofownikownia

• VIP
  • Kilo Kilofa
« Odpowiedź #89 dnia: Września 03, 2012, 19:38:33 »
tatankas, u mnie nie ma problemu bo ja (na szczęście) nie mam dzieci. I nic mi nie wiadomo żebym w najbliższym czasie miał mieć. Niemniej decyzja o dzieciach była waszą autonomiczną decyzją więc teraz ponosicie tego konsekwencje. I tyle. Niemniej powodzenia w poszukiwaniach. Może Biedronka? Tam zdaje się można sobie ustawić zmiany jakoś sensownie?