Dla chcącego nic trudnego! Czy przez staż czy bez stażu, praca jest, ale inna sprawa to niskie wynagrodzenia oferowane przez pracodawców i "śmieciowe umowy", które chcą z nami podpisywać "szefowie firm" obwiniajcie sobie dalej UP i zagłosujcie jeszcze kilka razy na tuska, a na pewno będzie lepiej- oferty pracy same będą pukać do waszych drzwi i błagać, żebyście raczyli łaskawie podjąć zatrudnienie :rotfl:
Ty chyba nie rozumiesz o co w tym wszystkim chodzi.
Ja to widze tak, że nikt nie liczy, że PUP da im prace bo sie należy. Każdy szuka na swoją ręke, ale PUP mimo wszystko nie ułatwia im znalezienia pracy - a czy nie po to właśnie istnieje?
Czy mamy pogodzić sie z tym, że UP istnieje tylko po to żeby było, gdzie przyjść po pieczątke na ubezpieczenie?
Mnie boli to, że płace podatki na coś co nie działa jak trzeba. Pieniądze wyrzucone w błoto
Sam mam prace i nie miałem większych problemów ze znalezieniem jej (nie zdazylem nawet zarejestrowac sie w UP), ale jeżeli kiedyś się znajdę w takiej sytuacji, że będe musiał skorzystać z UP to chciałbym, żeby to działało jak trzeba, ale jak ludzie piszą, że im mówią, że pieniędzy na kursy nie ma i nie będzie, w tv mówią co innego, ogłoszenia pracy ważne pół godziny to coś jednak nie działa to jak trzeba.
Tekst z głosowaniem na tuska żałosny. Nie wiesz kto na kogo głosuje to siedź cicho.