Dla mnie PUP to jakaś paranoja w ogóle.Też jestem aktualnie zarejestrowana.Pani w pokoju przyjmująca wyśmiała mnie,że mam za wysokie wymagania,jak jej powiedziałam,że jedynym moim wymaganiem odnośnie pracy jest to,że chcę pracować do 16.00,bo niestety mam dzieci,które trzeba odebrać z przedszkola,a mąż pracuje do 18.00,a dziadków nie mam w pobliżu.Potem patrząc w papiery znowu mnie wyśmiała,a dlaczego:"Pani po 10 latach na macierzyńskim chce sobie pracę znaleźć?"-Nie wiem od czego oni tam są,ale na pewno nie od motywacji i pomocy w szukaniu pracy.
Kilkanaście godzin spędziłam na kursie w wakacje,by się dowiedzieć:"Jak się poszukuje pracy!".Choć w dokładnie ten sposób szukam pracy,jak omawialiśmy na kursie,to o dziwo-pracy wciąż nie mam.Za ten kurs ktoś musiał zapłacić,czy nie lepiej byłoby jakiś kurs zorganizować,który podniesie moje kwalifikacje,a nie bzdurny ten,na którym byłam.
Jeżeli chodzi o stronę z ofertami pracy to też aktualizowana raczej rzadko jest,a oferty przeważnie już nieaktualne.
Ale czego wy od nich wymagacie? Że będą do was wydzwaniać i pytać czy łaskawie byście nie chcieli pracy? I ja pierwsze słyszę, aby CV na dane stanowisko składało się w PUP. No chyba, że ta praca miała być w samym urzędzie to wtedy spoko.
Wymagamy od nich tylko tego,od czego są,czyli od tego,że jak mają oferty pracy to powinni dzwonić do ludzi zarejestrowanych w urzędzie,człowiek zarejestrowany w urzędzie=człowiek poszukujący pracy.
W urzędzie pracy są oferty z telefonem i adresem bezpośrednim do firm,ale i są też oferty głównie adresowane do zarejestrowanych w urzędzie pracy osób i właśnie na te oferty pracy jest kontakt do urzędnika PUP i do niego się zgłasza chęć podjęcia pracy na dane stanowisko,to nic nowego.
Ja jestem zarejestrowana w urzędzie pracy,swoje CV mam we wszystkich placówkach dla niepełnosprawnych i w opiece społecznej w Policach,sama dostarczyłam je do biur,złożone przed wakacjami,niestety do tej pory nikt do mnie nie zadzwonił,zresztą słyszałam,że w tych placówkach to jak nie masz znajomego,to się nie dostaniesz niestety.Wiem też,że w jednej z tych placówek potrzebowali ludzi miesiąc wcześniej jak ja złożyłam do nich swoje CV,szukali przez PUP ludzi,a ja mimo,że jestem zarejestrowana nie dostałam propozycji tej pracy