Notice: Undefined index: tapatalk_body_hook in /home/klient.dhosting.pl/wipmedia2/forum/Sources/Load.php(2501) : eval()'d code on line 199
  • Strona główna
  • Szukaj
    •  
  • Zaloguj się
    • Nazwa użytkownika: Hasło:
      Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Autor Wątek: Powiatowy Urząd Pracy- oferty tylko dla wybranych?  (Przeczytany 59153 razy)

Offline planeta

• Gaduła
Powiatowy Urząd Pracy- oferty tylko dla wybranych?
« Odpowiedź #60 dnia: Września 01, 2012, 09:07:13 »
Jak byłam tydzień temu w PUP i pytałam o kursy i szkolenia, to pani powiedziała, ze nic nie ma. A się okazało,że jednak jest. Nie uwzielam się, tylko domagam się tego co się ludziom należy.

Offline tatankas

• Moderator
  • VIP
    • http://www.toz.police.pl/
« Odpowiedź #61 dnia: Września 01, 2012, 11:49:29 »
Cytat: "planeta"
Czy ktoś zarejestrowany w PUP wiedział, że teraz dostali sporą dotacje na kursy i szkolenia?

Ja zarejestrowana od zeszłego roku,gdy chciałam na szkolenie pójść to już nie było,kazali przyjść na początku roku,poszłam,to mi powiedzieli,że nie otrzymali żadnych dotacji na kursy i w tym roku żadnych kursów nie ma,więc jak w końcu?
Chcesz być kimś???
Najpierw bądź człowiekiem!!!

Offline planeta

• Gaduła
« Odpowiedź #62 dnia: Września 01, 2012, 12:00:59 »
No właśnie to tak samo jak ja, nawet tydzień temu pytałam i mówiły, że nie ma. Natomiast kierowniczka referatu do spraw społecznych i obywatelskich tego samego dnia powiedziała, że dotacja jest! Więc musimy być bardziej nachalne;)

Offline Daria

• Wielka Gaduła
« Odpowiedź #63 dnia: Września 01, 2012, 12:25:18 »
Cytat: "planeta"
Czy ktoś zarejestrowany w PUP wiedział, że teraz dostali sporą dotacje na kursy i szkolenia?

Wiedział.

Cytat: "tatankas"
Ja zarejestrowana od zeszłego roku,gdy chciałam na szkolenie pójść to już nie było,kazali przyjść na początku roku,poszłam,to mi powiedzieli,że nie otrzymali żadnych dotacji na kursy i w tym roku żadnych kursów nie ma,więc jak w końcu?

Trzeba się trochę nachodzić, żeby trafić na ,,świeże" pieniądze. No i jak wcześniej pisano śledzić w mediach. W tym roku późno trafiły do UP, mniej czasu na ich wydanie. A jak już wiesz, że są to masz prawo żądać.
- Znaj i uwzględniaj zdanie innych -

Gracek123

• Gość
« Odpowiedź #64 dnia: Września 01, 2012, 13:00:22 »
A macie zagwarantowaną pracę po tym kursie? Wtedy są większe szanse na dostanie kasy z PUP. Zresztą nawet jest to logiczne , ilu ludzi porobiło szkolenia i dalej pracy nie mają. Kasa wyrzucona w błoto.

Offline planeta

• Gaduła
« Odpowiedź #65 dnia: Września 01, 2012, 15:54:54 »
Nachodziłam się, a i tak dowiedziałam się od kogoś innego. Może to wynika z podejścia tej pani do pracy. Bo za każdym razem mam wrażenie jakby pracowała tam za karę. A tv oglądam bardzo rzadko i ewentualnie mogłabym się o tym dowiedzieć przypadkiem, ale nie słyszałam akurat takiej informacji. A w PUP  to już na pewno wiedzieli tydzień temu, że ta dotacja jest.
A z tymi kursami, to zawsze mogą się przydać na przyszłość.

Offline bella20

• Rozpisuje się
« Odpowiedź #66 dnia: Września 02, 2012, 00:50:59 »
Dotacja jest, ale na kurs mogą iść te osoby, które mają już zagwarantowaną pracę po tym kursie. Czyli najpierw trzeba sobie znaleźć pracę, a później pisać wniosek o kurs  ;D
Co do ogłoszeń na stronie pup dowiedziałam się, że są dodawane one automatycznie tj. pracodawca je tam umieszcza, a 90% osób wysyłają tam z robót publicznych. Także najlepiej zapisać się na roboty publiczne. Ew. na staże, ale ze stażami jest tak, że jedna osoba odrobi 3 , a inna wcale  :devil:

Offline planeta

• Gaduła
« Odpowiedź #67 dnia: Września 02, 2012, 10:46:31 »
To wszystko jest jakieś chore, mi ta pani z referatu mówiła zupełnie coś innego.

Offline tatankas

• Moderator
  • VIP
    • http://www.toz.police.pl/
« Odpowiedź #68 dnia: Września 02, 2012, 19:50:08 »
Cytuj (zaznaczone)
Trzeba się trochę nachodzić, żeby trafić na ,,świeże" pieniądze. No i jak wcześniej pisano śledzić w mediach. W tym roku późno trafiły do UP, mniej czasu na ich wydanie. A jak już wiesz, że są to masz prawo żądać.

Tylko,że panie zapewniały mnie,że kasy na kursy nie ma i nie będzie,zresztą to samo słyszałam za każdym razem,jak się pytałam,a pytałam się też nie raz.
Chcesz być kimś???
Najpierw bądź człowiekiem!!!

Screwdriver

• Gość
« Odpowiedź #69 dnia: Września 02, 2012, 20:16:03 »
z kasą jest tak, że UP też ją nieraz otrzymuje z dnia na dzień. Ja tam jestem zadowolony z ich usług, skierowali mnie na staż w 2010 i po jego zakończeniu dostałem umowę o pracę. myślę, że to wszystko zależy od człowieka, jak ktoś jest roszczeniowy i mało potarfi, tzn mało ma sam do zaoferowania jeśli chodzi o własne predyspozycje to siedzi tylko na bezrobotnym i narzeka, tak jak część z Was   :lol2:

Offline pol

• VIP
« Odpowiedź #70 dnia: Września 02, 2012, 20:27:14 »
Screwdriver, nie obrażaj ludzi, jeżeli nawet ich nie znasz.

Offline Kilofownikownia

• VIP
  • Kilo Kilofa
« Odpowiedź #71 dnia: Września 02, 2012, 20:41:37 »
pol, ale trochę racji ma. Jak czytam ile niektórzy szukają pracy to aż mi się nie chce wierzyć. Trochę ponad rok temu (podobno środek kryzysu) pracy szukałem 2 tygodnie. A teraz będę się mógł wykazać bo znowu nie mam pracy  :devil:  Przy czym zacznę szukać za jakiś miesiąc bo teraz czas na wakacje :lol2:

Offline m8z

• Wielka Gaduła
« Odpowiedź #72 dnia: Września 02, 2012, 21:44:42 »
Cytat: "Screwdriver"
z kasą jest tak, że UP też ją nieraz otrzymuje z dnia na dzień. Ja tam jestem zadowolony z ich usług, skierowali mnie na staż w 2010 i po jego zakończeniu dostałem umowę o pracę. myślę, że to wszystko zależy od człowieka, jak ktoś jest roszczeniowy i mało potarfi, tzn mało ma sam do zaoferowania jeśli chodzi o własne predyspozycje to siedzi tylko na bezrobotnym i narzeka, tak jak część z Was   :lol2:

wszystko zalezy od czlowieka? :D

wysłali Ci na staż z PUPu, gdzie potem dostałeś umowę o pracę. W takim razie bardzo ciekawe jest to co piszesz o tych roszczeniowych ludziach ;)

Czy te osoby piszące tu chciałyby czegoś więcej? Pewnie każda z tych osób chciałaby taki scenariusz, ale pup nie  załatwia stażów itp - co mógłby robić i powinien robić.

Skąd wiesz ile czasu szukał byś tej roboty, gdyby nie ten staż?

Kilofownikownia, to że znajdziesz szybciej prace jest chyba oczywiste skoro masz jakieś tam doświadczenie, staż pracy itp., więc imo nie ma sensu porównywać się do osób bez doświadczenia, albo do osób powracających po dlugim urlopie wychowawczym itp

Offline Kilofownikownia

• VIP
  • Kilo Kilofa
« Odpowiedź #73 dnia: Września 02, 2012, 21:53:45 »
W momencie jak szukałem pracy (tej co jej już nie mam) nie miałem doświadczenia. Byłem człowiekiem "z ulicy". Miałem trochę doświadczenia w branży pokrewnej.

Offline grzegorz.ufniarz

• Weteran
    • http://www.grzegorzufniarz.pl
« Odpowiedź #74 dnia: Września 02, 2012, 22:45:09 »
Cytat: "Kilofownikownia"
A teraz będę się mógł wykazać bo znowu nie mam pracy. Przy czym zacznę szukać za jakiś miesiąc bo teraz czas na wakacje :lol2:

Wpadnij na kawę za miesiąc ;)