Notice: Undefined index: tapatalk_body_hook in /home/klient.dhosting.pl/wipmedia2/forum/Sources/Load.php(2501) : eval()'d code on line 199
  • Strona główna
  • Szukaj
    •  
  • Zaloguj się
    • Nazwa użytkownika: Hasło:
      Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Autor Wątek: [Police] ZCH Police  (Przeczytany 14824211 razy)

Offline Prezes

• Stały bywalec
Odp: [Police] ZCH Police
« Odpowiedź #21945 dnia: Dzisiaj o 10:43:11 »
Ludzie wy przestańcie chodzić na te nadgodziny,niech mistrzowie odstawiaja stanowiska z powodu braku obsady,a nie rzucacie się na to i tylko pokazujecie zarządowi,że lubicie być dymani na kasę. U mnie głąby to potrafią iść na 8 dni do roboty i pociągnąć dwie dodatkowo nocki ,a później marudzą jacy to oni nie zjebany są. Niech to w [ciach!] zatrzymują z powodu braku obsady,a nie jak te osły zapierdalacie nadgodziny gdzie wy powinniście zarabiać normalnie tyle co macie z nadgodzinami. Zarząd ma was w dupie to i wy zacznijcie ich mieć w dupie

Online Rasowy_Aparatowy

• Weteran
« Odpowiedź #21946 dnia: Dzisiaj o 11:10:45 »
Ludzie wy przestańcie chodzić na te nadgodziny,niech mistrzowie odstawiaja stanowiska z powodu braku obsady,a nie rzucacie się na to i tylko pokazujecie zarządowi,że lubicie być dymani na kasę. U mnie głąby to potrafią iść na 8 dni do roboty i pociągnąć dwie dodatkowo nocki ,a później marudzą jacy to oni nie zjebany są. Niech to w [ciach!] zatrzymują z powodu braku obsady,a nie jak te osły zapierdalacie nadgodziny gdzie wy powinniście zarabiać normalnie tyle co macie z nadgodzinami. Zarząd ma was w dupie to i wy zacznijcie ich mieć w dupie
Nie mozna odmowic nadgodzin (poza szczegolnymi przypadkami)

Offline FasolaJas

• Bywalec
  • **
« Odpowiedź #21947 dnia: Dzisiaj o 11:18:31 »
Właśnie jakoś tyle głosów słychać o tej podwyżce 1000 zł i nikt się do tego nie odnosi, czyżby tajemnica poliszynela?
Jeśli to prawda ( nie wiem tylko się domyślam na podstawie wpisów innych) to myślę że skoro Panowie przewodniczący mogli dostać to i każdy pracownik taką kwotę powinien dostać w końcu jesteśmy jednością tak ? No chyba że Panowie macie większe potrzeby, większe kredyty, dzieciom więcej dać trzeba na wakacje pojechać lepsze, samochód nowy kupić. To wtedy rozumiemy. Wystąpienie przed biurowcem Pana w garniturze i mówienie o budżecie 150 zł brutto i to jeszcze z warunkami to śmiech na sali. Ile zaoszczędzono na pracownikach w ostatnich latach niech lepiej powiedzą. Ktoś tu zapomniał chyba kto na to wszystko pracuje. Zarząd dziś jest taki jutro jest inny. Zakład pracy to ludzie i pracownicy którzy swoją pracą wypracowują wyniki i pracują tu od dziesięcioleci a nie Panowie w garniakach którzy przyjdą zarobią na domek pod miastem i sobie pójdą.

Ja jeszcze tutaj zostawię jedną informację dla zainteresowanych

limity członków związki zawodowe oddelegowanie
        Limity oddelegowania (zwolnienia z obowiązku świadczenia pracy) członków zarządu zakładowej organizacji związkowej na okres kadencji zależą bezpośrednio od liczby członków zrzeszonych w danym związku.
Limity oddelegowania (zwolnień w okresie kadencji)
Zasady te reguluje Ustawa o związkach zawodowych (art. 31):
• Mniej niż 150 członków: zwolnienie częściowe w wymiarze godzin miesięcznie równym liczbie członków związku zatrudnionych przez pracodawcę (dla jednej osoby lub podzielone na kilka).
• Od 150 do 500 członków: zwolnienie w pełnym wymiarze dla 1 osoby.
• Od 501 do 1000 członków: zwolnienie w pełnym wymiarze dla 2 osób.
• Od 1001 do 2000 członków: zwolnienie w pełnym wymiarze dla 3 osób.
• Ponad 2000 członków: zwolnienie dla kolejnych osób (po jednej na każdy rozpoczęty nowy tysiąc).
« Ostatnia zmiana: Dzisiaj o 11:29:06 wysłana przez FasolaJas »

Online Rasowy_Aparatowy

• Weteran
« Odpowiedź #21948 dnia: Dzisiaj o 11:29:53 »
Właśnie jakoś tyle głosów słychać o tej podwyżce 1000 zł i nikt się do tego nie odnosi, czyżby tajemnica poliszynela?
Jeśli to prawda ( nie wiem tylko się domyślam na podstawie wpisów innych) to myślę że skoro Panowie przewodniczący mogli dostać to i każdy pracownik taką kwotę powinien dostać w końcu jesteśmy jednością tak ? No chyba że Panowie macie większe potrzeby, większe kredyty, dzieciom więcej dać trzeba na wakacje pojechać lepsze, samochód nowy kupić. To wtedy rozumiemy. Wystąpienie przed biurowcem Pana w garniturze i mówienie o budżecie 150 zł brutto i to jeszcze z warunkami to śmiech na sali. Ile zaoszczędzono na pracownikach w ostatnich latach niech lepiej powiedzą. Ktoś tu zapomniał chyba kto na to wszystko pracuje. Zarząd dziś jest taki jutro jest inny. Zakład pracy to ludzie i pracownicy którzy swoją pracą wypracowują wyniki i pracują tu od dziesięcioleci a nie Panowie w garniakach którzy przyjdą zarobią na domek pod miastem i sobie pójdą.

Ja jeszcze tutaj zostawię jedną informację dla zainteresowanych

limity członków związki zawodowe oddelegowanie
        Limity oddelegowania (zwolnienia z obowiązku świadczenia pracy) członków zarządu zakładowej organizacji związkowej na okres kadencji zależą bezpośrednio od liczby członków zrzeszonych w danym związku.
Limity oddelegowania (zwolnień w okresie kadencji)
Zasady te reguluje Ustawa o związkach zawodowych (art. 31):
• Mniej niż 150 członków: zwolnienie częściowe w wymiarze godzin miesięcznie równym liczbie członków związku zatrudnionych przez pracodawcę (dla jednej osoby lub podzielone na kilka).
• Od 150 do 500 członków: zwolnienie w pełnym wymiarze dla 1 osoby.
• Od 501 do 1000 członków: zwolnienie w pełnym wymiarze dla 2 osób.
• Od 1001 do 2000 członków: zwolnienie w pełnym wymiarze dla 3 osób.
• Ponad 2000 członków: zwolnienie dla kolejnych osób (po jednej na każdy rozpoczęty nowy tysiąc).
Oj cos czuje, ze po nowym roku jeden z MZZPRC bedzie musial isc do uczciwej roboty jak normalny czlowiek xDDDDDDDDDDDD

Offline Temerczyk

• Rozpisuje się
« Odpowiedź #21949 dnia: Dzisiaj o 13:36:13 »
Nie jestem do 100% czy dobrze wczoraj usłyszałem od kolegi nazwę związku, ale jeden bodajże już poszedł właśnie na Ec.

Offline FasolaJas

• Bywalec
  • **
« Odpowiedź #21950 dnia: Dzisiaj o 13:42:21 »
To może żeby rozwiać wszelkie wątpliwości i to że Pan RafalZZ się tutaj wypowiada i udziela odpowiedzi zadajmy pytanie jako załoga. Niech każdy usłyszy odpowiedź. Zatem zadaję pytanie:
Czy posiada Pan wiedzę aby przewodniczący związków zawodowych w GA Police dostali podwyżki w roku 2026 jeśli tak to w jakiej kwocie i jakim uzasadnieniem, z góry dziękuje za odpowiedź w imieniu załogi która podwyżek nie widziała od x lat
Czy po odpowiedź trzeba udać się do biura związku?

Offline Rafał ZZ

• Stały bywalec
« Odpowiedź #21951 dnia: Dzisiaj o 13:50:23 »
Doskonale wiem o czym piszę, nie wiem czemu zmienia mi pisownię, ale pewnie zaraz mi wytłumaczysz. Doskonale widzę też wiesz co stoi a co leży na zakładzie, brawo. Możesz się na mnie wyżywać, bo widzę że musisz mieć jakąś ofiarę, wisi mi to. Nie zniechęcisz mnie, nie sprowokujesz i dalej będę tutaj starał się ludzi informować o sprawach pracowniczych w miarę możliwości. Pozdrawiam 👋

Offline FasolaJas

• Bywalec
  • **
« Odpowiedź #21952 dnia: Dzisiaj o 14:02:51 »
Ale po co ta złość i odpowiedź nie na temat.
Ja do Ciebie mam szacunek że się tutaj wypowiadasz. Zadałem pytanie, nie uzyskałem na nie odpowiedzi tylko jakiś związkowy bełkot. Co tym bardziej utwierdza mnie w moim przekonaniu. Wiem że może być niewygodnie - ale taką wybraliście rolę. To teraz czysto hipotetycznie gdybym zarządzał przedsiębiorstwem o tej skali i grałbym w szachy to dając podwyżki przedstawicielom związków zawodowych wygrał bym podwójnie - zyskał bym ich dużo większą przychylność. Po drugie właśnie w sytuacji takiej jak ta mógł bym grać na skłócenie związków z załogą pod tytułem "tłuste koty" wzięły pieniądze a dla załogi nie ma hajsu. Mając trochę godności i honoru będąc na takim stanowisku jak przedstawiciel ZZ to wypadało by w ciężkiej sytuacji zakładu i pracowników podwyżkę odrzucić. Ale pieniądz nie śmierdzi? Zarząd gra z wami w szachy i niestety ale jest o wiele lepszym przeciwnikiem. I to nie jest żadna obraza Panie Rafale, to jest po prostu mój punkt widzenia.
To zadam jeszcze raz pytanie jak w szkole podstawowej. Myślę że każdy uczeń szkoły podstawowej klasy 3 zrozumiał by zadane pytanie:
Czy przewodniczący związków w GA Police dostali podwyżki w 2026 roku jeśli tak to w jakiej kwocie i jakim uzasadnieniem
Jedno proste zwykłe pytanie i będę je wałkował do uzyskania odpowiedzi.
Nie uciekniecie od odpowiedzialności - to się po prostu ludziom należy.
« Ostatnia zmiana: Dzisiaj o 14:05:15 wysłana przez FasolaJas »

Offline Rafał ZZ

• Stały bywalec
« Odpowiedź #21953 dnia: Dzisiaj o 14:10:28 »
To nie była odpowiedź do pana panie Fasola. Pan natomiast chyba sam sobie odpowiedział 🤷

Offline FasolaJas

• Bywalec
  • **
« Odpowiedź #21954 dnia: Dzisiaj o 14:14:38 »
Rozumiem, brak odpowiedzi to też odpowiedź  ;D .
Zatem pozdro dla kumatych, wszystko jasne 😎😉

Online Rasowy_Aparatowy

• Weteran
« Odpowiedź #21955 dnia: Dzisiaj o 14:26:33 »
Doskonale wiem o czym piszę, nie wiem czemu zmienia mi pisownię, ale pewnie zaraz mi wytłumaczysz. Doskonale widzę też wiesz co stoi a co leży na zakładzie, brawo. Możesz się na mnie wyżywać, bo widzę że musisz mieć jakąś ofiarę, wisi mi to. Nie zniechęcisz mnie, nie sprowokujesz i dalej będę tutaj starał się ludzi informować o sprawach pracowniczych w miarę możliwości. Pozdrawiam 👋
No to nieźle, popłakaleś, zrobiłes z siebie ofiare, a ze mnie ciemiężyciela, ale merytorycznie się odniesiesz?

Czy jak zwykle nie odpowiesz na moje pytanie, na pytanie FasolaJasia i inne pytania?

Ja wiem, ze wy lubicie z siebie robic biedne pokrzywdzone ofiary, biedne zwiazki meczone przez zarzad i pracownikow i jeszcze jakis Rasowy_Aparatowy w was nawala i co on w ogole od was chce gnojek jeden jak tu nawet nie pracuje - wiem jakie rozmowy chodza w waszych kregach :).

Ale wiem tez, ze wiele osob przyznaje mi racje i widzi, ze was merytorycznie punktuje. Oczywiscie - w swoim stylu gdzie jest troche komedii, a troche dramatu, ale jednak mysle ze merytoryka u mnie jest na dosyc wysokim poziomie - u was nie ma jej wcale (i nigdy nie bylo)

Drodzy pracownicy ZCH Police - gorąco namawiam was do udziału w pokojowym zebraniu 6 października, serio! Nawet jak uwazacie ze zwiazki to banda debili to nadal uwazam, ze nalezy sie tam stawic, w waszym interesie, bo nie ma tu biednego pokrzywdzonego zarzadu, biednych pokrzywdzonych zwiazkow czy biednego pokrzywdzonego przewodniczacego z podwyzka 1000zl, jestescie tylko wy - prawdziwie pokrzywdzeni ludzie dzieki ktorym wprost i bezposrednio ten zaklad, ten zarzad a takze te nieudaczne zwiazki zyja.

Bardzo podobal mi sie gromki smiech przy wysluchaniu przedstawiciela Zarzadu podajacego propozycje podwyzki xD

Na nastepnym spotkaniu proponuje wprost zapytac ktoregos ze zwiazkowcow pytaniem zadanym przez FasoleJasia - czy przewodniczacy zwiazkow dostali w tym roku podwyzki - jesli tak to jakie i na jakiej podstawie. Albo niech sie przyznaja albo niech publicznie sklamia, a wtedy bedziemy ich publicznie rozliczac.

Kto wie, moze nawet Rasowy_Aparatowy o ktorym zwiazkowcy tak lubia rozmawiac w swoich biurach chwyci za megafon i powie pare slow do publicznosci :)

Offline FasolaJas

• Bywalec
  • **
« Odpowiedź #21956 dnia: Dzisiaj o 14:52:03 »
Podzielam. Zacznijmy wymagać trochę więcej od "naszych przedstawicieli" koniec tego kółka wzajemnej adoracji.
Przy najbliższym spotkaniu pod biurowcem zadajmy zatem pytanie na które ciągle jest brak oficjalnej odpowiedzi a jako pracownicy i załoga która wypracowuje każdą złotówkę zysku ma prawo do odpowiedzi - ile przeznaczono na podwyżki dla Panów przedstawicieli związków zawodowych wraz z uzasadnieniem dlaczego jeśli taka podwyżka była się należała?
Przecież to nie są prywatne pieniądze i nikt nikomu w kieszeń nie patrzy. To są wspólne pieniądze wypracowane przez każdego z was więc transparentność powinna być na pierwszym miejscu.

Offline Samsonowicz

• Gaduła
« Odpowiedź #21957 dnia: Dzisiaj o 15:42:59 »
Gdyby nie zwiazki to juz wogole by was nie bylo. Byly praciwnik zch. Obecnie na emeryturze

Post Merge: Dzisiaj o 15:47:11
Ja sie wam dziwie. Ile lat wy macie to wy nie wiecie ze kasa nie smierdzi. I ze na uklady nie ma rady. Ze po ukladzie dostanie sie na lepszy wydzial.przeciez tak zawsze bylo. Jest i bedzie. A ktory z was by nie wzial 1000 podwyzki?
« Ostatnia zmiana: Dzisiaj o 15:47:11 wysłana przez Samsonowicz »

Offline FasolaJas

• Bywalec
  • **
« Odpowiedź #21958 dnia: Dzisiaj o 15:53:51 »
Gdyby nie zwiazki to juz wogole by was nie bylo. Byly praciwnik zch. Obecnie na emeryturze

Post Merge: [time]Października 01, 2026, 15:47:11 [/time]
Ja sie wam dziwie. Ile lat wy macie to wy nie wiecie ze kasa nie smierdzi. I ze na uklady nie ma rady. Ze po ukladzie dostanie sie na lepszy wydzial.przeciez tak zawsze bylo. Jest i bedzie. A ktory z was by nie wzial 1000 podwyzki?

O Komunista się odezwał 😅. Czyli rozumiem podzielasz i schlebiasz patrologii bo "ło panie kiedyś to było"  Nie jednego takiego jak ty słuchem w autobusie zmianowym jak jeszcze zakład było na niego stać 😅. Ha tfu.. brzydkie morałe tobą rządzą jeśli racjonalizujesz takie patologie. Jak żeś na emeryturze to hoduj pomidorki i opiekuj się wnukami i nie szarp sobie nerwów, miałeś okazję żyć w innym ustroju, teraz świat wygląda trochę inaczej ale nie będę wyprowadzał Ciebie z twojego światopoglądu, żyj sobie wesoło na emeryturze. A poważne tematy zostaw dla ludzi z innego pokolenia.

Online Rasowy_Aparatowy

• Weteran
« Odpowiedź #21959 dnia: Dzisiaj o 15:56:34 »

Post Merge: [time]Października 01, 2026, 15:47:11 [/time]
Oczywiscie, ze kasa nie smierdzi i na uklady nie ma rady, ale to nie znaczy, ze nie nalezy tego pietnowac i to wlasnie robimy.

W tych okolicznosciach? Ja bym nie wzial.