Notice: Undefined index: tapatalk_body_hook in /home/klient.dhosting.pl/wipmedia2/forum/Sources/Load.php(2501) : eval()'d code on line 199
  • Strona główna
  • Szukaj
    •  
  • Zaloguj się
    • Nazwa użytkownika: Hasło:
      Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Autor Wątek: [Police] ZCH Police  (Przeczytany 14822117 razy)

Offline Prezes

• Stały bywalec
Odp: [Police] ZCH Police
« Odpowiedź #21945 dnia: Dzisiaj o 10:43:11 »
Ludzie wy przestańcie chodzić na te nadgodziny,niech mistrzowie odstawiaja stanowiska z powodu braku obsady,a nie rzucacie się na to i tylko pokazujecie zarządowi,że lubicie być dymani na kasę. U mnie głąby to potrafią iść na 8 dni do roboty i pociągnąć dwie dodatkowo nocki ,a później marudzą jacy to oni nie zjebany są. Niech to w [ciach!] zatrzymują z powodu braku obsady,a nie jak te osły zapierdalacie nadgodziny gdzie wy powinniście zarabiać normalnie tyle co macie z nadgodzinami. Zarząd ma was w dupie to i wy zacznijcie ich mieć w dupie

Offline Rasowy_Aparatowy

• Weteran
« Odpowiedź #21946 dnia: Dzisiaj o 11:10:45 »
Ludzie wy przestańcie chodzić na te nadgodziny,niech mistrzowie odstawiaja stanowiska z powodu braku obsady,a nie rzucacie się na to i tylko pokazujecie zarządowi,że lubicie być dymani na kasę. U mnie głąby to potrafią iść na 8 dni do roboty i pociągnąć dwie dodatkowo nocki ,a później marudzą jacy to oni nie zjebany są. Niech to w [ciach!] zatrzymują z powodu braku obsady,a nie jak te osły zapierdalacie nadgodziny gdzie wy powinniście zarabiać normalnie tyle co macie z nadgodzinami. Zarząd ma was w dupie to i wy zacznijcie ich mieć w dupie
Nie mozna odmowic nadgodzin (poza szczegolnymi przypadkami)

Offline FasolaJas

• Nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #21947 dnia: Dzisiaj o 11:18:31 »
Właśnie jakoś tyle głosów słychać o tej podwyżce 1000 zł i nikt się do tego nie odnosi, czyżby tajemnica poliszynela?
Jeśli to prawda ( nie wiem tylko się domyślam na podstawie wpisów innych) to myślę że skoro Panowie przewodniczący mogli dostać to i każdy pracownik taką kwotę powinien dostać w końcu jesteśmy jednością tak ? No chyba że Panowie macie większe potrzeby, większe kredyty, dzieciom więcej dać trzeba na wakacje pojechać lepsze, samochód nowy kupić. To wtedy rozumiemy. Wystąpienie przed biurowcem Pana w garniturze i mówienie o budżecie 150 zł brutto i to jeszcze z warunkami to śmiech na sali. Ile zaoszczędzono na pracownikach w ostatnich latach niech lepiej powiedzą. Ktoś tu zapomniał chyba kto na to wszystko pracuje. Zarząd dziś jest taki jutro jest inny. Zakład pracy to ludzie i pracownicy którzy swoją pracą wypracowują wyniki i pracują tu od dziesięcioleci a nie Panowie w garniakach którzy przyjdą zarobią na domek pod miastem i sobie pójdą.

Ja jeszcze tutaj zostawię jedną informację dla zainteresowanych

limity członków związki zawodowe oddelegowanie
        Limity oddelegowania (zwolnienia z obowiązku świadczenia pracy) członków zarządu zakładowej organizacji związkowej na okres kadencji zależą bezpośrednio od liczby członków zrzeszonych w danym związku.
Limity oddelegowania (zwolnień w okresie kadencji)
Zasady te reguluje Ustawa o związkach zawodowych (art. 31):
• Mniej niż 150 członków: zwolnienie częściowe w wymiarze godzin miesięcznie równym liczbie członków związku zatrudnionych przez pracodawcę (dla jednej osoby lub podzielone na kilka).
• Od 150 do 500 członków: zwolnienie w pełnym wymiarze dla 1 osoby.
• Od 501 do 1000 członków: zwolnienie w pełnym wymiarze dla 2 osób.
• Od 1001 do 2000 członków: zwolnienie w pełnym wymiarze dla 3 osób.
• Ponad 2000 członków: zwolnienie dla kolejnych osób (po jednej na każdy rozpoczęty nowy tysiąc).
« Ostatnia zmiana: Dzisiaj o 11:29:06 wysłana przez FasolaJas »

Offline Rasowy_Aparatowy

• Weteran
« Odpowiedź #21948 dnia: Dzisiaj o 11:29:53 »
Właśnie jakoś tyle głosów słychać o tej podwyżce 1000 zł i nikt się do tego nie odnosi, czyżby tajemnica poliszynela?
Jeśli to prawda ( nie wiem tylko się domyślam na podstawie wpisów innych) to myślę że skoro Panowie przewodniczący mogli dostać to i każdy pracownik taką kwotę powinien dostać w końcu jesteśmy jednością tak ? No chyba że Panowie macie większe potrzeby, większe kredyty, dzieciom więcej dać trzeba na wakacje pojechać lepsze, samochód nowy kupić. To wtedy rozumiemy. Wystąpienie przed biurowcem Pana w garniturze i mówienie o budżecie 150 zł brutto i to jeszcze z warunkami to śmiech na sali. Ile zaoszczędzono na pracownikach w ostatnich latach niech lepiej powiedzą. Ktoś tu zapomniał chyba kto na to wszystko pracuje. Zarząd dziś jest taki jutro jest inny. Zakład pracy to ludzie i pracownicy którzy swoją pracą wypracowują wyniki i pracują tu od dziesięcioleci a nie Panowie w garniakach którzy przyjdą zarobią na domek pod miastem i sobie pójdą.

Ja jeszcze tutaj zostawię jedną informację dla zainteresowanych

limity członków związki zawodowe oddelegowanie
        Limity oddelegowania (zwolnienia z obowiązku świadczenia pracy) członków zarządu zakładowej organizacji związkowej na okres kadencji zależą bezpośrednio od liczby członków zrzeszonych w danym związku.
Limity oddelegowania (zwolnień w okresie kadencji)
Zasady te reguluje Ustawa o związkach zawodowych (art. 31):
• Mniej niż 150 członków: zwolnienie częściowe w wymiarze godzin miesięcznie równym liczbie członków związku zatrudnionych przez pracodawcę (dla jednej osoby lub podzielone na kilka).
• Od 150 do 500 członków: zwolnienie w pełnym wymiarze dla 1 osoby.
• Od 501 do 1000 członków: zwolnienie w pełnym wymiarze dla 2 osób.
• Od 1001 do 2000 członków: zwolnienie w pełnym wymiarze dla 3 osób.
• Ponad 2000 członków: zwolnienie dla kolejnych osób (po jednej na każdy rozpoczęty nowy tysiąc).
Oj cos czuje, ze po nowym roku jeden z MZZPRC bedzie musial isc do uczciwej roboty jak normalny czlowiek xDDDDDDDDDDDD

Online Temerczyk

• Rozpisuje się
« Odpowiedź #21949 dnia: Dzisiaj o 13:36:13 »
Nie jestem do 100% czy dobrze wczoraj usłyszałem od kolegi nazwę związku, ale jeden bodajże już poszedł właśnie na Ec.

Offline FasolaJas

• Nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #21950 dnia: Dzisiaj o 13:42:21 »
To może żeby rozwiać wszelkie wątpliwości i to że Pan RafalZZ się tutaj wypowiada i udziela odpowiedzi zadajmy pytanie jako załoga. Niech każdy usłyszy odpowiedź. Zatem zadaję pytanie:
Czy posiada Pan wiedzę aby przewodniczący związków zawodowych w GA Police dostali podwyżki w roku 2026 jeśli tak to w jakiej kwocie i jakim uzasadnieniem, z góry dziękuje za odpowiedź w imieniu załogi która podwyżek nie widziała od x lat
Czy po odpowiedź trzeba udać się do biura związku?