Notice: Undefined index: tapatalk_body_hook in /home/klient.dhosting.pl/wipmedia2/forum/Sources/Load.php(2501) : eval()'d code on line 199
  • Strona główna
  • Szukaj
    •  
  • Zaloguj się
    • Nazwa użytkownika: Hasło:
      Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Autor Wątek: [Police] ZCH Police  (Przeczytany 13069620 razy)

Offline Rasowy_Aparatowy

• VIP
Odp: [Police] ZCH Police
« Odpowiedź #21135 dnia: Dzisiaj o 11:11:18 »
RasowyAparatowy ty znawca negocjacji i takie słowa, to pierwsze pismo więc "prośba", zobaczymy jaka będzie odpowiedź i co będzie dalej. Z tego co wiem argumenty żeby wypłacili są.
MłodyAparatowy, oczywiście że czytam ze zrozumieniem i dlatego ci odpisałam, że negocjacje w sprawie podwyżek ( wartościowanie i tabela płac) na razie idą zgodnie z planem, bo przecież ma wejść od 01.07.2026r., a o premii przypomniałam tylko.

Argumenty są zawsze nie tylko w tym temacie, i co z tego wynika ? To pierwsze pismo więc prośba ? A jak zostaniecie olani ciepłym moczem to będzie drugie pismo już w agresywniejszym tonie ? I co z niego wyniknie ? Z tego co kojarzę co na wiele waszych pism nie było żadnej odpowiedzi i rozlazło się po kościach. Napisaliśmy? Napisaliśmy ! A że nas olano to trudno. Rasowy w tym wątku pięknie pokazuje nieudolność i to was boli. Będąc poza bramą dużo łatwiej dostrzega się pewne rzeczy i nie jest się skazanym na "cicho siedź i ciesz się że robotę masz". Rasowy oraj ich jak możesz pięknie się to czyta, aż jutro kupię dokładkę popcornu. Taka jest prawda orają was, udajecie że na cokolwiek macie wpływ a ludzie przy rozliczaniu pitu mają dochody niższe o 25 procent. Wartościowanie stanowisk miało być zakończone do końca marca, przedłużono no końca kwietnia. Teraz przedłużono do końca maja. To jest poważne i z szacunkiem podejście do pracowników? Bo mi to wygląda na zwykłe szukanie tego aby jak najbardziej zaoszczędzić na tej wielce wam podstawie przedsiębiorstwa czyli załodze. ŻAŁOSNE I KAŻDY TO WIDZI TYLKO NIE PANOWIE BARONOWIE bo wam pewnie źle ni jest ale do czasu. Najlepszym rozwiązaniem tego syfu który jest od dłuższego czasu jest naprawdę złożenia wypowiedzenia i pójścia gdzie indziej. Jednostkowo może się to dla zarządu nie liczy ale gdyby nagle od pracy odchodziły połowy brygad dzięki którym ten zakład zipie to niestety dla nich a z korzyścią dla was musiano by wprowadzić takie regulacje aby jednak te odejścia zatrzymać. A tak to sobie biadolcie płaczcie narzekajcie a później kartę na bramie odbijajcie 😅. Sami sobie gotujcie ten los. Dajecie się nie szanować to nie jesteście szanowani. Proste.
Argumenty dacie że pracownicy ciężko pracują i wykazują się dużym zaangażowaniem. A oni wam odpowiedzą że zakład ma setki milionów długów i banki nie przeleją wypłat jak damy coś ponadto tego co musimy. I jaka będzie dyskusja? Myślicie że przelewy wypłat za każdym razem były czysto z pieniędzy zakładów czy są nie raz kredytowane bankami ? Mieliście niedawno przykład z polimerów jak pracownicy czekali bo w kasie było pusto. Tutaj banki dyktują warunki i możecie sobie na to biadolić. Podziękujcie odpowiedzialnym za projekt polimery.
O, glos rozsadku. I w koncu docenienie mojej ciezkiej pracy z ta banda glabow xD doceniam <3

Post Merge: Dzisiaj o 11:13:47
O dokładnie tak jak Jaś napisał.
Jak wyglądają negocjacje:

ZZ: - Dajcie 100zł podwyżki bo ciężko pracujemy
Zarząd: - Nie damy bo długi. Albo bierzecie to co jest albo nic.
ZZ: - Okej
A ja mam "podejrzenie" (;)))), ze negocjacje tym razem wygladaly troche inaczej:

ZZ - Dajcie ludziom kase z tabel wartosciowania stanowisk.
Zarzad - no niestety, trzeba oszczedzac, taniej wyjdzie wam dac po tysiaku i spierdalajcie pisac pisma ktore olejemy.
ZZ - Ok, dajcie po tysiaku dla przewodniczacych i troche mniej dla zastepcow i spierdalamy pisac pisma i glosic oszczednosci i trudna sytuacje w firmie.

Czy tak bylo? Z ostroznosci procesowej powiem, ze nie wiem - choc sie domyslam ;)

Ale ludzie mowia, a przypominam ze ja juz autobusem zakladowym nie jezdze :)
« Ostatnia zmiana: Dzisiaj o 11:13:47 wysłana przez Rasowy_Aparatowy »

Offline AB

• Stały bywalec
« Odpowiedź #21136 dnia: Dzisiaj o 12:47:31 »
Masakra
Wy wszyscy zdajecie sobie sprawę że oni też to czytają i tylko zacierają ręce że nie ma jedności
Tylko pogratulować, bo o ile Rasowy tu nie pracuje może sobie mówić co tam chce, Fasola Jaś to pewnie ktoś nowy co przyszedł razem z nowymi władzami i trolluja, ale pracownikom mogę tylko pogratulować. Brawo.

Offline Mlodyapatatowy

• Gaduła
« Odpowiedź #21137 dnia: Dzisiaj o 13:20:18 »
Masakra
Wy wszyscy zdajecie sobie sprawę że oni też to czytają i tylko zacierają ręce że nie ma jedności
Tylko pogratulować, bo o ile Rasowy tu nie pracuje może sobie mówić co tam chce, Fasola Jaś to pewnie ktoś nowy co przyszedł razem z nowymi władzami i trolluja, ale pracownikom mogę tylko pogratulować. Brawo.
A Przewodniczący i ich z-ca też czytają ?
W tamtym roku jakiś związek dawał "nagrodę" na Dzień Chemika tacy byli dobrzy ludzie.

Offline Rasowy_Aparatowy

• VIP
« Odpowiedź #21138 dnia: Dzisiaj o 14:05:46 »
Masakra
Ale tysiaka dostali przewodniczacy, prawda?

To z calym szacunkiem, ale o jakiej ty jednosci, za przeproszeniem, pierdolisz?

Ty mowisz, ze ja nie chce dobrze dla pracownikow, bo jestem przeciwny zwiazkom, to moze zapytaj swoich przewodniczacych, czy dostali podwyzke i wtedy tu wroc i mnie przepros.

Dla takich ludzi jak wy (zwiazkowcy), Samsonowicz i inne nieroby kazdy kto powie cos przeciw wam to "troll", "maciciel", "glupek" itd., zero w was autorefleksji nad tym co robicie, zero samokrytyki, zero checi do rozwoju i poprawiania sie. Pieprzeone narcyzy przekonane o tym, ze sa we wszystkim idealni, a potem kupuja was, wasze "idealy", wasze dbanie o pracownikow za tysiac zlotych brutto.

Ludzie ktorzy tworzyli zwiazki zawodowe, ryzykowali w trakcie protestow, GINELI w trakcie strajkow przewracaja sie w grobach jak patrza na dzisiejszych zwiazkowcow (oczywiscie nie wszystkich), brzydze sie wami.

Post Merge: Dzisiaj o 14:20:05
Masakra
A moze wlasnie przewodniczacy pokaza ta jednosc z zaloga, raz w zyciu, i np. odmowia przyjecia podwyzki i wypuszcza komunikat "zarzad proponowal, odmowilismy, bo nie wyobrazamy sobie zwiekszenia swojego uposazenia podczas gdy nasi pracownicy zarabiaja o 20-25% mniej"?

Czy tutaj juz nie potrzeba tej waszej legendarnej "jednosci"?

Zarzad was kupil za 1000zl brutto, a wy bedziecie ludziom pluc w ryj i mowic, ze maja sie nie odzywac, bo to burzy jednosc i jest na reke zarzadowi.

Po raz kolejny zostaliscie rozegrani jak dzieci przez zarzad, tak samo jak za kazdym razem i jestescie zbyt glupi zeby chociaz to zrozumiec xD
« Ostatnia zmiana: Dzisiaj o 14:20:05 wysłana przez Rasowy_Aparatowy »

Offline AB

• Stały bywalec
« Odpowiedź #21139 dnia: Dzisiaj o 14:42:38 »
Rasowy o czy ty pier..lisz, bo do tej pory byłam spokojna, ale już zaczynasz mnie wku...ać , jak chyba większość na tym forum. Kto kogo rozegrał ? Negocjacje trwają, jako jedyni coś załatwili w tym roku, a ty dalej swoje. Jakie 1000 zł. ? Widziałeś, masz dowody, po co te bzdury wygadujesz. Ja nie zaglądam nikomu w portfel , niech każdy zarabia najwięcej jak może i jak wszystko pójdzie dobrze to od lipca wielu zadowolonych, ale ty mądralo znowu napiszesz że tyle czasu negocjowali i tylko to załatwili, pewnie po 2000 dostali i podpisali. Weź się rozpędź i jeb..j w ścianę, ile można tego słuchać. Ja nie mówię o jedności związków tylko pracowników, a ty tylko mącisz, na szczęście mało kto cię słucha. Wcale bym się nie zdziwiła że Fasola to ty, bo poziom podobny. Myślałam ,że coś w tej głowie masz , ale ty nie klapki na oczach i ciągle to samo. Przecież dobrze wiesz, że żeby nie związki to już dawno byłoby po ZUSP-ie, 5 bop, itd., ale nie dalej te brednie powielasz. Pewnie wywalili cię z zakładu, teraz siedzisz przed kompem, jesz gile i moczysz się w łóżko, a zgrywasz tu bohatera. Jesteś trollem tego forum, a ludzie nie muszą kochać związkowców, ale powinni wspierać swoje związki chociażby po to żeby zarząd to widział. Już nie wspomnę o tym, że związki to nie tylko negocjacje płacowe, to wiele innych negocjacji, komisji, obron pracowników. Nawet sobie tego nie wyobrażasz tęp..u . Nie chce mi się już z tobą gadać, bo to poniżej poziomu gów.a.
PS. tylko tam teraz nie płacz lalusiu.

Offline Rasowy_Aparatowy

• VIP
« Odpowiedź #21140 dnia: Dzisiaj o 14:45:37 »
Rasowy o czy ty pier..lisz, bo do tej pory byłam spokojna, ale już zaczynasz mnie wku...ać , jak chyba większość na tym forum. Kto kogo rozegrał ? Negocjacje trwają, jako jedyni coś załatwili w tym roku, a ty dalej swoje. Jakie 1000 zł. ? Widziałeś, masz dowody, po co te bzdury wygadujesz. Ja nie zaglądam nikomu w portfel , niech każdy zarabia najwięcej jak może i jak wszystko pójdzie dobrze to od lipca wielu zadowolonych, ale ty mądralo znowu napiszesz że tyle czasu negocjowali i tylko to załatwili, pewnie po 2000 dostali i podpisali. Weź się rozpędź i jeb..j w ścianę, ile można tego słuchać. Ja nie mówię o jedności związków tylko pracowników, a ty tylko mącisz, na szczęście mało kto cię słucha. Wcale bym się nie zdziwiła że Fasola to ty, bo poziom podobny. Myślałam ,że coś w tej głowie masz , ale ty nie klapki na oczach i ciągle to samo. Przecież dobrze wiesz, że żeby nie związki to już dawno byłoby po ZUSP-ie, 5 bop, itd., ale nie dalej te brednie powielasz. Pewnie wywalili cię z zakładu, teraz siedzisz przed kompem, jesz gile i moczysz się w łóżko, a zgrywasz tu bohatera. Jesteś trollem tego forum, a ludzie nie muszą kochać związkowców, ale powinni wspierać swoje związki chociażby po to żeby zarząd to widział. Już nie wspomnę o tym, że związki to nie tylko negocjacje płacowe, to wiele innych negocjacji, komisji, obron pracowników. Nawet sobie tego nie wyobrażasz tęp..u . Nie chce mi się już z tobą gadać, bo to poniżej poziomu gów.a.
Dostali 1000zl przewodniczacy czy nie dostali?

Post Merge: Dzisiaj o 14:48:04
I skad ta agresja? Trafilem w czuly punkt czy moze po prostu powiedzialem prawde i ci nie pasuje? :> Jeszcze niedawno bylem "ogarnietym gosciem" czy jak to tam pisales/pisalas, a teraz jestem tepakiem, jem gile, mocze lozko i mnie wyrzucili z zakladow.

Ponowie pytanie - dostali 1000zl, czy nie dostali?
« Ostatnia zmiana: Dzisiaj o 14:48:04 wysłana przez Rasowy_Aparatowy »

Offline kanapowiec

• Rozpisuje się
« Odpowiedź #21141 dnia: Dzisiaj o 15:25:19 »
Myślę aże jest więcej użytkowników którzy zgadzają się z Rasowym.

Offline DominikDolnoślązak

• Wielka Gaduła
« Odpowiedź #21142 dnia: Dzisiaj o 15:34:12 »
O jakiej "jedności" tu mowa!!??
W kraju takim jak Polska na początku III Milenium słowo jedność ma historycznie pejoratywne konotacje np.

wybitny intelektualista Stefan Kisielewski wymyślił w latach 50 tych XX wieku Chrześcijańską Unię  Jedności ([ciach!]), ale władzA komunistyczna nie zgodziła się na rejestrację jawnie katolicko-opozycyjnego ugrupowania. Notabene sprawdźcie jaki jest skrót partii wymyślonej przez Kisielewskiego.

W Polsce komunistycznej chyba do 1983 roku istniał FRONT JEDNOŚCI NARODU, którego zadaniem było umacnianie socjalizmu w Polsce.

Dlatego uważam że jedność to może i jest - ale w Korei Północnej .

Natomiast ZZ są bardzo potrzebne w Azotach ponieważ właśnie one SĄ STRONĄ SPOŁECZNĄ, i tylko ze stroną tą może zgodnie z prawem rozmawiać zarząd o podwyżkach.

A że nie ma jedności w związkach - tylko co jest całkiem naturalne w ZCh jest pluralizm związkowy, bo związków jest aż 6. (i całe szczęście).
« Ostatnia zmiana: Dzisiaj o 15:36:50 wysłana przez DominikDolnoślązak »
Dominik Dolnoślązak

Offline Mlodyapatatowy

• Gaduła
« Odpowiedź #21143 dnia: Dzisiaj o 16:02:05 »
Teraz bez nerwow spokojnke , co związki wywalczyły dla pracowników?
Ok stażowe ,ale plusem jest jedynie wpisanie tego do Zuzp.
Podwyżek innych nie wywalczyli tylko co tydzień jak Prezes ma czas to się spotykają i dyskutują.
Powrót premii wywalczony ,ale o ile będzie to z miesięcznym przesunięciem.

Offline AB

• Stały bywalec
« Odpowiedź #21144 dnia: Dzisiaj o 17:58:14 »
No nie wierzę ???  czy wy naprawdę jesteście tak krótkowzroczni.

Przywrócenie premii - przepraszam że miesiąc później
Stażowe - którego nie było od 25 lat
Wypłata zawieszonych czynników w roku odwieszenia (jak będzie dodatni wynik) - a nie po jeszcze kolejnym jak było pierwotnie
Utrzymanie 5 bop - bo już dawno zasuwalibyśmy na czterobrygadówce, a większość pracowników nawet nie zdaje sobie sprawy jaki to syf
Utrzymanie socjalnego - bo wczasy pod gruszą, doładowania na święta, zapomogi byłyby historią
Utrzymanie PPE
Autobusik w okresie zimowym na zakładzie - dla niektórych pewnie mało ważne, ale niektórzy nie muszą chodzić przez cały zakład

[size=78%]Trwające negocjacje nowej tabeli płac[/size]

Oczywiście najmądrzejszy na forum zaraz napisze że dali ochłapy a związki się rzuciły ja szczerbaty na suchary, ale to realne pieniądze dla pracowników
Wiadomo, super było jak za poprzedniej władzy wypłacali wszystko i zadłużali zakład, ale to przecież nikomu wtedy nie przeszkadzało

PS
nie wiem głą..e czy związkowcy dostali podwyżki i głó..o mnie to obchodzi, jak zasłużyli to dostali, zazdrościsz czy na pieluchy ci zabrakło obsrańcu. W twoim urojonym świecie pewnie powinni pracować społecznie i żywić się robakami, albo lepiej gilami jak ty. Niestety muszę cię oświecić - związkowcy to normalni ludzie, mają rodziny i też muszą zarabiać jak wszyscy. Nie każdy może siedzieć na garnuszku mamusi jak ty.

Offline bolo

• Gadatliwy
« Odpowiedź #21145 dnia: Dzisiaj o 18:49:54 »
No AB odleciałeś odleciałaś, w kosmos aż mi cie żal.

Offline Rasowy_Aparatowy

• VIP
« Odpowiedź #21146 dnia: Dzisiaj o 19:09:39 »

Wypłata zawieszonych czynników w roku odwieszenia (jak będzie dodatni wynik) - a nie po jeszcze kolejnym jak było pierwotnie
Utrzymanie 5 bop - bo już dawno zasuwalibyśmy na czterobrygadówce, a większość pracowników nawet nie zdaje sobie sprawy jaki to syf
Utrzymanie socjalnego - bo wczasy pod gruszą, doładowania na święta, zapomogi byłyby historią
Utrzymanie PPE
Autobusik w okresie zimowym na zakładzie - dla niektórych pewnie mało ważne, ale niektórzy nie muszą chodzić przez cały zakład

Oczywiście najmądrzejszy na forum zaraz napisze że dali ochłapy a związki się rzuciły ja szczerbaty na suchary, ale to realne pieniądze dla pracowników
Wiadomo, super było jak za poprzedniej władzy wypłacali wszystko i zadłużali zakład, ale to przecież nikomu wtedy nie przeszkadzało

PS
nie wiem głą..e czy związkowcy dostali podwyżki i głó..o mnie to obchodzi, jak zasłużyli to dostali, zazdrościsz czy na pieluchy ci zabrakło obsrańcu. W twoim urojonym świecie pewnie powinni pracować społecznie i żywić się robakami, albo lepiej gilami jak ty. Niestety muszę cię oświecić - związkowcy to normalni ludzie, mają rodziny i też muszą zarabiać jak wszyscy. Nie każdy może siedzieć na garnuszku mamusi jak ty.
Zarabiam 2x tyle co ty masz podstawy, bez 240zl więc nie, nie zazdroszczę xD. Nie siedzę również na garnuszku mamusi, wręcz przeciwnie - to ja jej pomagam finansowo.

A jak już zaliczyliśmy wycieczki personalne to wróćmy do merytoryki - oczywiście, że nie muszą pracować społecznie. Ale w momencie gdy sytuacja finansowa zakładów jest tak delikatna, ludzie są sfrustrowani brakiem podwyżek, a wręcz utrata 25% zarobków (może wyjdziecie, [ciach!], z biur i porozmawiacie z ludźmi? Wystarczy przeczytać grupę Tarocinskiej gdzie ludzie nie są anonimowi i piszą, że z PITu wychodzi że zarabiają 20-25% mniej), a ci idioci, bo inaczej tego nazwać nie można, biora po 1000zl podwyżki, gdzie są w trakcie negocjacji tabel itd.?

Po pierwsze - niemoralne, dlatego mnie obrzydzają.
Po drugie - łapówka w białych rękawiczkach - damy wam kasę, ale przestańcie naciskać na większe podwyżki.
Po trzecie - prezesi was rozgrywają jak dzieci, pazerne przygłupy związkowe wyciągnęły brudne łapy po 600-700zl na rękę, a teraz ludzie ich spala na stosie - właśnie dlatego, że są debilami.

PS. Ludzie przejrzeli na oczy i popierają to co mówię, czy jak typowy zwiazkowiec nie potrafisz sam przed sobą przyznać, że spieprzyliscie sprawe i należy WYCIAGNAC WNIOSKI I SIE POPRAWIC, a ja potworzylem konta żeby sam sobie lizać jajka?
« Ostatnia zmiana: Dzisiaj o 19:11:18 wysłana przez Rasowy_Aparatowy »

Offline Jan z nerką

• VIP
« Odpowiedź #21147 dnia: Dzisiaj o 20:27:49 »

Utrzymanie PPE

PS
Oj zabolało. xD

Post Merge: Dzisiaj o 20:28:37
Zaraz będzie, że dzięki związkom macie w ogóle wypłaty, bo zarząd chciał zlikwidować. XD

Offline Rafał ZZ

• Nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #21148 dnia: Dzisiaj o 20:48:28 »
Dobry wieczór, co tutaj dzisiaj tak ostro, ja myślałem że to forum do dyskusji na tematy zakładów, a tu jeden wielki jad.

Co do wczorajszego pytania. Główna rola Związków Zawodowych to reprezentowanie interesów pracowników w sprawach pracy, płac i warunków zatrudnienia.

Offline FasolaJas

• Nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #21149 dnia: Dzisiaj o 21:02:00 »
Panie AB to że ktoś podziela czyjeś zdanie nie czyni z niego trolla. Można się z kimś zgadzać można nie zgadzać, jest takie powiedzenie w psychologii jak projekcja własnych zachowań na czyjeś więc proszę czasem zajrzeć może bardziej w głąb siebie. Żyjemy w wolnym kraju gdzie jest wolność słowa ( chyba jak widać nie każdemu to pasuje ) kiedyś w erze nie komputerowej łatwiej było pewnie prowadzić wiele spraw . Teraz odniosę się trochę do tych atutów. Tak są:
Stażowe - fajnie że wprowadzili, to teraz pytanie normalne zwykłe - ile pieniędzy stażowym rocznie dostanie pracownik a ile utracił realnego dochodu ( obcięte jubileuszowki, brak premii oraz podwyżek systemowych w ostatnim czasie, brak nagród itp. PIT prawdę Ci powie. Stażowym nie wyrówna się utraconych dochodów. To jest realne obcięcie pensji i to spotęgowane tym że pracownik zarabia mniej w złotówkach niż powiedzmy 3-4 lata temu a koszta życia, inflacja wszystko wzrosło. Więc realna siła nabywcza rocznego dochodu pracownika zakładów spadła o ile procent? Mówię o większości pracowników zwykłych linowych, tłuste koty może i tego nie odczuwają z tąd u nich frustracja gdy ktoś mówi prawdę.
Kiedyś i liniowy z tymi wszelkimi dodatkami itp nie narzekał. Teraz ? Stażowym nie zamknie się pyska bo nie rekompensuje to w żadnym stopniu obcięcia funduszu wynagrodzeń.
4 BOP - radujmy się i całujmy Pana że nie kazał nam pracować w 4BOP 😅. Czy siebie słyszysz? Piszesz to w roli jakiegoś niewolnika że olaboga jak dobrze że nie musimy 4bop pracować znajcie łaskę Pana. Zdajesz sobie sprawę że gdyby 4bop chciano wprowadzić to automatycznie było by to zabiciem zakładu z powodu braku pracowników? ( Chyba że postawili by baraki i przywieźli panów którzy budowali nam prężnie działające Polimery. Ktoś chyba jednak to przemyślał bo większości ludzi tutaj którzy jeszcze tam pracują trzyma tylko ten system ( bo mogą dorobić gdzieś indziej żeby móc przeżyć 😅) 4 brygadówka to było by zagrożenie ale nie dla pracowników a dla funkcjonowania tego zakładu.
Nie odnoszę się już nawet do reszty bo mi się nie chcę i nie muszę. Kiedyś tu pracowałem już nie i to jedna z lepszych decyzji tym bardziej widząc co się dzieje i słysząc od załogi. Nie trzeba być pracownikiem aby wiedzieć co tam w trawie piszczy u największego pracodawcy w okolicy wyobraź sobie 😅. Kończę te wywodziki mam lepsze zajęcia więc jednego trolla macie mniej na garbie ale i tak chętnie będę czytał jak Rasowy was punktuje bo robi to merytorycznie i dobrze a tym bardziej jeśli komuś puszczają już hamulce emocjonalne - to oznaka niedojrzałości.
Miłego wieczorku i sowitych podwyżek od Lipca, jestem przekonany że większość załogi będzie w lipcu bardzo zadowolona z przeprowadzonego wartościowania ich pracy 😁😅.