Nie jestescie w stanie wyprowadzic mnie dzis z rownowagi
Rasowy madry z ciebie człowiek z wiedza o sytuacji zakładu i doskonale zdajesz sobie sprawe ze to maks co mozna było w tej sytuacji wynegocjowac. Przypomne ze na poczatku proponowano tylko wartosciowanie.
Młody jesli bedzie dobry wynik EBID to zgodnie z porozumieniem bedzie wypłacone.
Prezesa nawet nie komentuje, bo i po co
Pozdrawiam was serdecznie nalewajac sobie winka i cieszac sie z tego ze pracownicy dostana jakies pieniadze
PS z kwoty jaka wynegocjowały te obrzydliwe zwiazki z MZZPRC na czele , wynika srednio na pracownika +/- 700 zł (oczywiscie miesiecznie)
Pa misiaczki
O, komplement, jestem w szoku

Nie uwazam, ze to max co mozna bylo wynegocjowac. Tak jak koledzy wyzej wspominaja - podwyzek nie bylo 4 lata, byly wrecz obnizki (zabranie premii itd.), inflacji w tym czasie nie chce mi sie nawet liczyc, ale pewnie z 30% wiec realnie o tyle spadly pensje.
To, ze ktos na poczatku proponowal praktycznie nic (wartosciowanie) nie oznacza, ze ugranie "prawie nic" to sukces. Nie macie (zwiazkowcy) najmniejszych pojeciach o negocjacjach. Tak jak wspomnialem - nie wiecie co to ZOPA, BATNA. Jakbym zapytal kogokolwiek ze strony zwiazkowej jaka maja BATNę przed negocjacjami to by nawet nie wiedzieli o czym mowie xD
A te 700zł to chyba srednia z tym co ugrali swoim ludziom xD
Odeszlo BARDZO duzo ludzi, niektorzy z wysokimi stawkami, naprawde te "podwyzki" to tyle co nic, nawet w obecnej sytuacji. No i jak myslicie (zwiazkowcy oraz zarzad), ze oszczednosc na zalodze to faktycznie oszczednosc to zycze powodzenia. Juz raz kociolek odstawiliscie

w strazy burdel, na bieli burdel, kociol to dziwne ze jeszcze chodzi - nawet nie chce wiedziec w jaki sposob lataja MBO, morale zalogi nie istnieje, doswiadczenie zalogi w ostatnie 2 lata pewnie spadlo o 80%, ale wiadomo ze tego sie nie policzy. No i brak podwyzek jeszcze jest do "obrony", bo sytuacja zakladu itd. ale 10zł stazowego rocznie to naplucie pracownikom w ryj. Az szkoda, ze juz tam nie pracuje, bo bym sie zwolnil drugi raz XD