Witam, przepraszam że nie odpisywałam, ale popołudnie jest dla rodziny
Młody Aparatowy to pewnie z pośpiechu, ale dziękuję postaram się poprawić
No RasowyAparatowy teraz to się odkryłeś, ale cóż możemy ci tylko współczuć, że twoim ulubionym zajęciem po pracy jest siedzenie z popcornem i uprzykrzanie życia innym (nawet nie chcę myśleć w jakim stroju to robisz)
[size=78%]. [/size]Dodam, że z tego co mówisz nie pracujesz na zakładach, więc mogę tylko współczuć twoim współpracownikom, no i pewnie sąsiadom, bo pewnie nie mają z tobą lekko. No ale cóż , każdy lubi co innego.
Oczywiście znowu coś napisałeś żeby podburzyć ludzi, ale ja wolę jak wszystko jest jasne, więc postaram się to ogarnąć.
Po pierwsze, powiedzmy czysto teoretycznie że pracujesz u nas na zmiany, jesteś brygadzistą i twój przełożony postanawia że jesteś tak dobrym pracownikiem że proponuje ci przejście na jedną zmianę z zachowaniem uposażenia. Jest to dla ciebie awans , ale nie ma szansy na razie na żadną podwyżkę, to rozumiem, że ty dobry człowiek przechodzisz na ranną zmianę na czystej stawce bez doliczania dodatków. No raczej nie. Na całym zakładzie tak jest że jak się przechodzi ze zmian na ranną zmianę to zostaje ci uposażenie i proszę nie rozsiewaj bzdur.
Po drugie premia - niby kto miałby oceniać związkowców , prezes ? Chyba to mijałoby się z celem.
Po trzecie co do zdjęć z imprez to nie widziałem i się nie wypowiem, ale jak już znasz takie szczegóły to może weź pod uwagę, że może jak ta zmęczona kobieta spała w głową w sałatce to został tam jakiś włos , ktoś to później zjadł i się porzygał, a ty zaraz że pijani
Widzę jesteś taki , że lubisz siać ferment bez sensownego wytłumaczenia, ale spokojnie jak tylko będę miała czas to będziemy prostować twoje głupotki. Oczywiście nieraz masz wiele racji, posiadasz sporą wiedzę i fajnie by było jak masz takie hobby żebyś przekazywał ludziom prawdziwe, rzetelne informacje, a nie tylko złość
Pozdrawiam
Teraz ty oczerniasz

nie wiem jak u ciebie ale napisanie komentarza to dla mnie kilkanascie/kilkadziesiat sekund, moja rodzina na tym nie traci, potrafie zrobic to na kiblu albo schodzac po schodach, serio. "stroj" jest normalny, dresik do chodzenia po domu, dziwne insynuacje ale jak mowisz - kazdy lubi co innego.
Moi wspolpracownicy maja ze mna bardzo dobrze, tak samo mieli na ZCH. Nie pracuje tam juz pare lat a dalej jestem zapraszany na imprezy moich bylych brygad, pozegnania emerytalne, nadal mam kontakt z ludzmi z ktorymi pracowalem wiec chyba tak zle ze mna nie jest

Ja lubie ludzi i szanuje ludzi, wrecz jestem uczulony na brak szacunku, dlatego czesto bronilem tu Tarocinską

nie lubie po prostu leni i glupkow. Wymiana uprzejmosci zakonczona, teraz merytoryka.
Co do pierwszej czesci - ale jakie bzdury rozsiewam jak potwierdzilas to co mowie? Jezeli przechodza na jedna zmiane to powinni miec zabrany dodatek zmianowy i ewentualnie (a takie sa praktyki w ZCH) "podwyzke" stawki tak zeby sie to zgralo, a nie nadal dostawanie zmianowego. Nie wiem czy zrozumiesz roznice, ale gosciu dostaje ZMIANOWE a pracuje NA JEDNA ZMIANE.
Jak ty przechodzisz ze zmian na jedna zmiane, niejako "wliczaja" ci dodatek do postawy, no zebys nie byl w plecy, to akurat jasne i logiczne. Ale roznica jest taka, ze jak byly podwyzki zmianowego (a byly) to ty jako jednozmianowiec juz tego nie dostajesz, a oni dostaja mimo ze nie pracuja na zmiany

Widzisz juz gdzie roznica? Pomine juz "jak przelozony cie doceni i cie awansuje", bo ich nikt nie awansowal xD To jest ODDELEGOWANIE, wiec opisujesz rozne sytuacje bo wg. ciebie pasuja ci do narracji - no nie pasuja.
Po drugie - aha, czyli jak nie ma ich kto oceniac to maja miec 100% z zalozenia? A moze jakies cele premiowe chociaz? A prezesa kto ocenia? Rada nadzorcza. Nawet prezes ma cele premiowe. A zwiazki mimo ze nie wykonuja zadnej "pracy" dla zakladu (DLA ZAKLADU, nie mowie o pracownikach) to maja ciagle 100% premii, przeciez to ciezka patologia.
O zdjeciach z imprez chyba wiemy to samo

niemniej doceniam oraz szanuje poczucie humoru

Kazdemu moze sie zdarzyc.
Co do ostatniego - mam takie hobby i przekazuje prawdziwe informacje, dlatego nie mam tu wielkiego grona fanow, bo ludzie wola dobre informacje, a nie prawdziwe. Wiedze mam z powodu ktory podalem powyzej - wiele osob na zakladzie nadal mnie szanuje i duzo z nimi rozmawiam, wielu z nich pomoglem, wielu z nich mi pomoglo, po prostu sie lubimy i rozmawiamy po kolezensku wiec wiem co na zakladzie piszczy (oprocz biedy xD).
Jeszcze tylko pytanko, bo tak obserwuje i mi sie nie zgadza jedna rzecz. Jestes panią, czy panem? Bo w kazdym poscie jest inaczej, a teraz nawet w obrebie jednego postu raz jest "nie odpisywałAM", a raz "nie wiedzialem" i lekko sie gubie, nie wiem jak sie zwracac.
No chyba ze tam z Arkiem to piszecie we dwojke, to by wyjasnialo wiele xD
Zapros go, niech zalozy konto i zapraszam do merytorycznej dyskusji, mysle ze jest tu kilka osob ktore potrafia merytorycznie dyskutowac, bez zlosliwosci itd. (nawet ja, chociaz czasami nie potrafie sie powstrzymac od lekkich uszczypliwosci

)
Post Merge: Dzisiaj o 08:38:46
Witam, przepraszam że nie odpisywałam, ale popołudnie jest dla rodziny
Młody Aparatowy to pewnie z pośpiechu, ale dziękuję postaram się poprawić
No RasowyAparatowy teraz to się odkryłeś, ale cóż możemy ci tylko współczuć, że twoim ulubionym zajęciem po pracy jest siedzenie z popcornem i uprzykrzanie życia innym (nawet nie chcę myśleć w jakim stroju to robisz)
[size=78%]. [/size]Dodam, że z tego co mówisz nie pracujesz na zakładach, więc mogę tylko współczuć twoim współpracownikom, no i pewnie sąsiadom, bo pewnie nie mają z tobą lekko. No ale cóż , każdy lubi co innego.
Oczywiście znowu coś napisałeś żeby podburzyć ludzi, ale ja wolę jak wszystko jest jasne, więc postaram się to ogarnąć.
Po pierwsze, powiedzmy czysto teoretycznie że pracujesz u nas na zmiany, jesteś brygadzistą i twój przełożony postanawia że jesteś tak dobrym pracownikiem że proponuje ci przejście na jedną zmianę z zachowaniem uposażenia. Jest to dla ciebie awans , ale nie ma szansy na razie na żadną podwyżkę, to rozumiem, że ty dobry człowiek przechodzisz na ranną zmianę na czystej stawce bez doliczania dodatków. No raczej nie. Na całym zakładzie tak jest że jak się przechodzi ze zmian na ranną zmianę to zostaje ci uposażenie i proszę nie rozsiewaj bzdur.
Po drugie premia - niby kto miałby oceniać związkowców , prezes ? Chyba to mijałoby się z celem.
Po trzecie co do zdjęć z imprez to nie widziałem i się nie wypowiem, ale jak już znasz takie szczegóły to może weź pod uwagę, że może jak ta zmęczona kobieta spała w głową w sałatce to został tam jakiś włos , ktoś to później zjadł i się porzygał, a ty zaraz że pijani
Widzę jesteś taki , że lubisz siać ferment bez sensownego wytłumaczenia, ale spokojnie jak tylko będę miała czas to będziemy prostować twoje głupotki. Oczywiście nieraz masz wiele racji, posiadasz sporą wiedzę i fajnie by było jak masz takie hobby żebyś przekazywał ludziom prawdziwe, rzetelne informacje, a nie tylko złość
Pozdrawiam
A i jeszcze PS do ostatniego. Wytlumaczenie mojego "fermentu" jest bardzo proste - uwazam zwiazki dzialajace na ZCH za nierobow ktorzy szkodza zarowno spolce jak i pracownikom, zamiast robic to za co biora pieniadze - czyli pomagac spolce i pracownikom. A ze MZZPRC jest najwieksze, nalezalem do niego, a takze znam przewodniczacego to im sie najbardziej dostaje.
I lekko mi sie kloci koncowka, bo z jednej strony "prostujesz moje glupotki" a z drugiej "nieraz mam duzo racji".
Prawie wszystko co tu pisze jest prawda, jedyne co moze ci sie nie podobac to moje osobiste opinie, ale z tym juz musisz jakos zyc.
Nawet goracy temat wprowadzenia 4BOP w ktorym wedlug niektorych "sklamalem", po czasie pokazuje ze mialem racje i 4BOP na EC mialo byc wprowadzone, po prostu zarzad sie z tego wycofal pod naciskami ludzi