Notice: Undefined index: tapatalk_body_hook in /home/klient.dhosting.pl/wipmedia2/forum/Sources/Load.php(2501) : eval()'d code on line 199
  • Strona główna
  • Szukaj
    •  
  • Zaloguj się
    • Nazwa użytkownika: Hasło:
      Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Autor Wątek: [Police] ZCH Police  (Przeczytany 11507708 razy)

Offline Jan z nerką

• VIP
Odp: [Police] ZCH Police
« Odpowiedź #20400 dnia: Grudnia 02, 2025, 23:46:34 »
Uwielbiam te zakładowe uniwersum.

Offline Rasowy_Aparatowy

• VIP
« Odpowiedź #20401 dnia: Grudnia 03, 2025, 22:41:51 »
ej Meg03/AB mały (jako człowiek) wielki (ciałem) związkowy wojowniku, spisz? XD

Czy moze ciezko pracujesz dla dobra ludzi jak przystalo na zwiazkowca?

A moze bys ruszyl puszysty tyleczek i ugral cos dla ludzi, tak jak twoi koledzy z Puław?
« Ostatnia zmiana: Grudnia 03, 2025, 22:44:26 wysłana przez Rasowy_Aparatowy »

Offline Mlodyapatatowy

• Gaduła
« Odpowiedź #20402 dnia: Grudnia 04, 2025, 01:39:40 »

A moze bys ruszyl puszysty tyleczek i ugral cos dla ludzi, tak jak twoi koledzy z Puław?
Ale po co ?
Składki się zdarzają ciepła posada również.
Chlop ma dobrze , co on będzie "walczył" z Zarządem.
Była taka jedna Pani co dobrze żyla z pracownikami tylko źle się dla niej skończyło.

Offline Rasowy_Aparatowy

• VIP
« Odpowiedź #20403 dnia: Grudnia 04, 2025, 07:27:54 »

Ale po co ?
Składki się zdarzają ciepła posada również.
Chlop ma dobrze , co on będzie "walczył" z Zarządem.
Była taka jedna Pani co dobrze żyla z pracownikami tylko źle się dla niej skończyło.
Z zarządem to i tak nie ma co walczyć, bo to jest taki prosty gościu, na dodatek jak widać niezbyt piśmienny, że go zarząd rozwalkuje i przerobi jak będzie chciał 🤣 tu by trzeba było kogoś z jajami a nie ciepła sfrustrowaną kluche

Offline Meg03

• Nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #20404 dnia: Grudnia 04, 2025, 10:02:40 »
Witam, widzę dalej towarzystwo wzajemnej adoracji. Ciekawe dlaczego pani która tak dobrze żyła z pracownikami się nie odzywa ze swojego konta. Może dlatego, że dobrze żyła też z poprzednim zarządem. Pewnie dlatego że zgadzała się na to by pracownicy mieli stawki poniżej najniższej krajowej, likwidację stanowisk, doprowadzanie zakładu do ruiny. Niestety jak zwykle i wszędzie żadnej konkretnej odpowiedzi, tak samo na swojej grupie. Na pytanie o inwestycję na IV fosforowym, odpowiedź , że odpowiedzialnych już nie ma  :)  otóż są i to z panią na czele. Wpis o emerytach został szybko usunięty, a ciekaw jestem co pani zrobiła aby zasłużeni byli pracownicy mieli swoją siedzibę w biurowcu. Niestety pewnie się nie dowiemy. Miłego dnia i NOWEJ NADZIEJI

Offline Arkona

• Wielka Gaduła
« Odpowiedź #20405 dnia: Grudnia 04, 2025, 10:51:30 »
@Rasowy_Aparatowy co tam koledzy związkowcy z Puław ugrali dla załogi tym razem?
Strzeż się ludzi, którzy powiększają swój majątek dzięki słowom. Szczególnie strzeż się prawodawców i duchownych, którzy przeczą Prawu Natury.

Offline Rasowy_Aparatowy

• VIP
« Odpowiedź #20406 dnia: Grudnia 04, 2025, 11:41:39 »
Witam, widzę dalej towarzystwo wzajemnej adoracji. Ciekawe dlaczego pani która tak dobrze żyła z pracownikami się nie odzywa ze swojego konta. Może dlatego, że dobrze żyła też z poprzednim zarządem. Pewnie dlatego że zgadzała się na to by pracownicy mieli stawki poniżej najniższej krajowej, likwidację stanowisk, doprowadzanie zakładu do ruiny. Niestety jak zwykle i wszędzie żadnej konkretnej odpowiedzi, tak samo na swojej grupie. Na pytanie o inwestycję na IV fosforowym, odpowiedź , że odpowiedzialnych już nie ma  :)  otóż są i to z panią na czele. Wpis o emerytach został szybko usunięty, a ciekaw jestem co pani zrobiła aby zasłużeni byli pracownicy mieli swoją siedzibę w biurowcu. Niestety pewnie się nie dowiemy. Miłego dnia i NOWEJ NADZIEJI
Okej ale to ja cię pytam a nie Tarocinska. Odpowiesz?

Swoja droga - tyle ludzi odeszlo z zakładów, dużo ludzi odeszlo od związków, Solidarność i OPZZ zmniejszył obsadę w swoich biurach, a gruby z MZZPRC nadal potrzebuje tyle osób w biurze? Może niech jeszcze dobierze jedna - taka która umie pisać xD.

Ciekawe czy wasi członkowie zdają sobie sprawę, że nieroby związkowe są utrzymywane z pieniędzy zakładu, a więc tak naprawdę ich. Moze związki dadzą przykład i zmniejsza obsady w swoich biurach, albo np. wrócą na produkcję skoro są braki w ok obsadach?

Chociaż przewodniczący to już chyba nie ma przepustki na zakład, tyle czasu go tam nie było xD

Post Merge: Grudnia 04, 2025, 11:44:13
@Rasowy_Aparatowy co tam koledzy związkowcy z Puław ugrali dla załogi tym razem?
Chyba 500 czy 700zl na święta, ale prawdę mówiąc nie całkiem rozumiem, zajrzyj na ich czat związkowy.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 04, 2025, 11:44:13 wysłana przez Rasowy_Aparatowy »

Offline analiTYCZKA01

• Nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #20407 dnia: Grudnia 04, 2025, 13:28:03 »
Rasowy Aparatowy, trochę się mylisz. Nie chodzi mi o bronienie związków zawodowych, ale akurat ten związek faktycznie organizował spotkania pracowników z kierownictwem na wydziałach. Z tego, co wiem, również uczestniczyli we wszystkich spotkaniach zarządu z pracownikami.

Offline Zachodniopomorzanin

• Stały bywalec
« Odpowiedź #20408 dnia: Grudnia 04, 2025, 13:41:01 »
Doszły mnie słuchy że niedługo będzie napływ Ludzi z Polyolefins do ZCH Police i tak kończy się saga Polimerów ,bo większość z tych osób się pewnie zwolni . Na początek 50 osób leci  później pewnie kolejna Tura .wczoraj mieli spotkanie z Panią Prezes i oznajmiła . Więc zapchają niedobór ludzi na produkcji . Do czerwca mają zostać lub Sierpnia . To na Grubo poleciało tam . Widać jak są pisane posty ze to jedna i ta sama osoba 😁

Jest w tych „słuchach” cień prawdy. Rekrutacja do Polyolefins została całkowicie wstrzymana nawet na stanowiska operatorów (odpowiednik aparatowego w zch), ludzie się zwalniają a na ich miejsce nikt nie przyjdzie. Klamka nad polimerami chyba zapadła…

Offline Sensei

• Nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #20409 dnia: Grudnia 04, 2025, 14:11:00 »

"Chociaż przewodniczący to już chyba nie ma przepustki na zakład, tyle czasu go tam nie było."
Ja odnośnie tego wpisu. Panie Rasowy, spotkania załogi z zarządem oraz dyrekcją odbywające się na wydziałach, a wiem to ze swojego sanatorium,odbywały się zawsze z przedstawicielami członków zarządu ZZPRC i nie musi być to przewodniczący. Są inni członkowie zarządu związku

Offline Rasowy_Aparatowy

• VIP
« Odpowiedź #20410 dnia: Grudnia 04, 2025, 14:34:16 »
Rasowy Aparatowy, trochę się mylisz. Nie chodzi mi o bronienie związków zawodowych, ale akurat ten związek faktycznie organizował spotkania pracowników z kierownictwem na wydziałach. Z tego, co wiem, również uczestniczyli we wszystkich spotkaniach zarządu z pracownikami.
Ten związek, czy jego przewodniczący? Bo głównie o nim mówię.

Offline Mlodyapatatowy

• Gaduła
« Odpowiedź #20411 dnia: Grudnia 04, 2025, 15:25:14 »

"Chociaż przewodniczący to już chyba nie ma przepustki na zakład, tyle czasu go tam nie było."
Ja odnośnie tego wpisu. Panie Rasowy, spotkania załogi z zarządem oraz dyrekcją odbywające się na wydziałach, a wiem to ze swojego sanatorium,odbywały się zawsze z przedstawicielami członków zarządu ZZPRC i nie musi być to przewodniczący. Są inni członkowie zarządu związku

Ale co z tych spotkań wyszło ? Kolejne kłamstwa jednych i drugich .. i mówienie że w Policach zabrali najwięcej

Offline Sensei

• Nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #20412 dnia: Grudnia 04, 2025, 17:16:46 »

Ale co z tych spotkań wyszło ? Kolejne kłamstwa jednych i drugich .. i mówienie że w Policach zabrali najwięcej
Dla nas akurat dużo, bo wróciły nadgodziny płatne, pojawiały się zakupy socjalne i wiele innych spraw, i których załoga nie miała pojęcia. Zabrał głos również członek zarządu MZZPRC, który wyjaśnił załodze pewien wątek. Dlatego bardzo dużo wynikło z takiego spotkani

Offline Mlodyapatatowy

• Gaduła
« Odpowiedź #20413 dnia: Grudnia 04, 2025, 18:25:32 »
A to zależy od człowieka jak chce przychodzić za dw.
To skoro "tyle" zrobiły czas wywalczyć godne wynagrodzenie , bo pismo było napisane z czas temu.
Lepiej informować że bal karnawałowy.
Dlatego pokazali , że czas się wypisać.

Offline Rasowy_Aparatowy

• VIP
« Odpowiedź #20414 dnia: Grudnia 04, 2025, 18:29:44 »

Dla nas akurat dużo, bo wróciły nadgodziny płatne, pojawiały się zakupy socjalne i wiele innych spraw, i których załoga nie miała pojęcia. Zabrał głos również członek zarządu MZZPRC, który wyjaśnił załodze pewien wątek. Dlatego bardzo dużo wynikło z takiego spotkani
A co zrobili, zeby nadgodzin nie bylo? xD

Bo wiecie, ja to moze jakis dziwny jestem i nie mam mentalu zakladowego, ale ja bym wolal moc godnie zyc za pelny etat i nie musiec klepac nadgodzin, a poza tym nadgodziny musza wynikac ze specjalnych potrzeb pracodawcy (np. epidemia covidu czy inne masowe chorobowe itd.), a nie z permamentnego braku obsad.

A no i pamietajcie, ze nie mozecie pracowac po 16h, a takze ze nie mozecie zostac po nocce na ranke. Raz ktos mial jaja zeby odstawic kociolek ;)

Swoja droga ciekawe gdzie wtedy byly zwiazki, bo jakos nie wydaje mi sie zeby byly z interwencja u prezesa ktory dzwonil na wydzial zeby chlop zostal jeszcze dluzej w pracy i nie odstawial kociolka xD