Notice: Undefined index: tapatalk_body_hook in /home/klient.dhosting.pl/wipmedia2/forum/Sources/Load.php(2501) : eval()'d code on line 199
  • Strona główna
  • Szukaj
    •  
  • Zaloguj się
    • Nazwa użytkownika: Hasło:
      Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Autor Wątek: [Police] ZCH Police  (Przeczytany 8101949 razy)

Offline Temerczyk

• Gadatliwy
Odp: [Police] ZCH Police
« Odpowiedź #18900 dnia: Listopada 26, 2024, 11:14:49 »
Z ich tendencją do produkcji tylko polipropylenu, przy braku produkcji propylenu. Braku testu integralności przemysłowej i finansowaniu/żebraniu w bankach to wątpię.
Niech im tylko grubsza awaria się zdarzy typu reaktor to będzie Deutsche or Orlen Polimery

Offline Mlodyapatatowy

• Gaduła
« Odpowiedź #18901 dnia: Listopada 26, 2024, 11:56:16 »
Zostało jeszcze trochę "dobrych ludzi" pod względem wiedzy i szacunku do drugiego człowieka. Smutne to gdy za nich się biorą. A tak swoją drogą, w Policach zwolniono najwięcej ludzi z całej GA jak dotychczas, połowa wszystkich zwolnionych ludzi w całej Grupie to pracownicy Polic. Jako jedyni wypracowaliśmy jakiś tam minimalny zysk w ||| kwartale. Więc co jest? 😏
Może właśnie stąd ten zysk, że zwolnili najwięcej ludzi xD a tak poważnie to zostało paru dobrych ludzi, ale większość z nich została tylko dlatego, że mają niewiele do emerytury.
W jaki sposób oni planują te kadry odbudować po ewentualnym wyjściu z kryzysu to ja nie wiem. I mam duże podejrzenia, że oni też nie wiedzą.

Ale w każdym wywiadzie członków zarządu jest podkreślenie jak ważna jest kadra pracownikow xD szczególnie ważna, jak człowiek z dnia na dzień ma zmianę stanowiska bez żadnych rozmów ani nic. Wygląda to wszystko trochę jakbyśmy jechali bez kierowcy

Post Merge: [time]Listopada 26, 2024, 11:14:16 [/time]
to jest że Police są do zaorania zostaną tylko polimery
Nikt nic nie zaora. Alcatraz będzie utrzymywane minimalnym nakładem kosztów żeby w razie poprawy koniunktury moc to uruchomić, na siarkowym są spore inwestycje więc nikt tego nie będzie zamykał. Nawozy to główna działka - też nikt tego nie ruszy. Może się wezmą za fosforowy. Nie wiem co z biela, niby koszty utrzymania spore, zysk "śmieszny" w porównaniu do np nawozów, ale jednak do produkcji innych rzeczy biel jest potrzebna (kwas pohydrolityczny, sól zielona do Kemipolu przynoszącego ZCH bardzo duże zyski). Ciekawe też co z EC. Kociołek na gaz zbliża się wielkimi krokami, a ruchów nie widać...
Piszesz o fosforowych , a kwas potrzebny do NP/NPK.
Zostały chyba 3 fosforowe.. a wyparek coraz mniej.

Offline Rasowy_Aparatowy

• VIP
« Odpowiedź #18902 dnia: Listopada 26, 2024, 15:42:36 »
Zostało jeszcze trochę "dobrych ludzi" pod względem wiedzy i szacunku do drugiego człowieka. Smutne to gdy za nich się biorą. A tak swoją drogą, w Policach zwolniono najwięcej ludzi z całej GA jak dotychczas, połowa wszystkich zwolnionych ludzi w całej Grupie to pracownicy Polic. Jako jedyni wypracowaliśmy jakiś tam minimalny zysk w ||| kwartale. Więc co jest? 😏
Może właśnie stąd ten zysk, że zwolnili najwięcej ludzi xD a tak poważnie to zostało paru dobrych ludzi, ale większość z nich została tylko dlatego, że mają niewiele do emerytury.
W jaki sposób oni planują te kadry odbudować po ewentualnym wyjściu z kryzysu to ja nie wiem. I mam duże podejrzenia, że oni też nie wiedzą.

Ale w każdym wywiadzie członków zarządu jest podkreślenie jak ważna jest kadra pracownikow xD szczególnie ważna, jak człowiek z dnia na dzień ma zmianę stanowiska bez żadnych rozmów ani nic. Wygląda to wszystko trochę jakbyśmy jechali bez kierowcy

Post Merge: [time]Listopada 26, 2024, 11:14:16 [/time]
to jest że Police są do zaorania zostaną tylko polimery
Nikt nic nie zaora. Alcatraz będzie utrzymywane minimalnym nakładem kosztów żeby w razie poprawy koniunktury moc to uruchomić, na siarkowym są spore inwestycje więc nikt tego nie będzie zamykał. Nawozy to główna działka - też nikt tego nie ruszy. Może się wezmą za fosforowy. Nie wiem co z biela, niby koszty utrzymania spore, zysk "śmieszny" w porównaniu do np nawozów, ale jednak do produkcji innych rzeczy biel jest potrzebna (kwas pohydrolityczny, sól zielona do Kemipolu przynoszącego ZCH bardzo duże zyski). Ciekawe też co z EC. Kociołek na gaz zbliża się wielkimi krokami, a ruchów nie widać...
Piszesz o fosforowych , a kwas potrzebny do NP/NPK.
Zostały chyba 3 fosforowe.. a wyparek coraz mniej.
To można kupić. Bardziej bym się martwił o amoniak i mocznik, bo to też można kupić

Offline Samsonowicz

• Gaduła
« Odpowiedź #18903 dnia: Listopada 28, 2024, 23:01:08 »
A ktoś mądry z forum,  niech mi napiszę i odpowie. Pytanie takie , bo pani Anna juz na tym forum się nie wypowiada, mam znajomego z wydziału który zatrudnił się 4 lata temu i jego stawka zasadnicza wynosi coś okolo 4500 ,  zaznaczam zasadnicza bez zmianowego i ect. . W przyszłym roku płacą minimalnym bedzie wynosila okolo 4700 pln. . Osoby które mają poniżej placy minimalniej zarabiające na umowie o pracę, czy dostaną wyrównanie ? Pomimo zmianowego?

Post Merge: Listopada 28, 2024, 23:13:39
Tym bardziej dzisiaj jak w handlu . Mówią o rodzinie.  A my nie mamy!. Jak my pracujemy w święta i sylwestra . Mamy za to płacone.  Zmianowym!
« Ostatnia zmiana: Listopada 28, 2024, 23:13:39 wysłana przez Samsonowicz »

Offline Mlodyapatatowy

• Gaduła
« Odpowiedź #18904 dnia: Listopada 28, 2024, 23:22:56 »
A ktoś mądry z forum,  niech mi napiszę i odpowie. Pytanie takie , bo pani Anna juz na tym forum się nie wypowiada, mam znajomego z wydziału który zatrudnił się 4 lata temu i jego stawka zasadnicza wynosi coś okolo 4500 ,  zaznaczam zasadnicza bez zmianowego i ect. . W przyszłym roku płacą minimalnym bedzie wynosila okolo 4700 pln. . Osoby które mają poniżej placy minimalniej zarabiające na umowie o pracę, czy dostaną wyrównanie ? Pomimo zmianowego?

Post Merge: [time]Listopada 28, 2024, 23:13:39 [/time]
Tym bardziej dzisiaj jak w handlu . Mówią o rodzinie.  A my nie mamy!. Jak my pracujemy w święta i sylwestra . Mamy za to płacone.  Zmianowym!
Trzeba zrozumieć płaca minimalna , a wynagrodzenie zasadnicze.
Dodatek wlicza się do placu minimalnej.

Offline Samsonowicz

• Gaduła
« Odpowiedź #18905 dnia: Listopada 28, 2024, 23:27:42 »
No i my możemy pracować . Pomimo najniższej krajowej. My nie mamy rodzin. TAK?

Post Merge: [time]Listopada 28, 2024, 23:42:25 [/time]
No tak my jesteśmy wszystkemu winni. Zostaniemy bez nawozu. I ect. Typowy ruski kontakr
« Ostatnia zmiana: Listopada 28, 2024, 23:44:26 wysłana przez Samsonowicz »

Offline Rasowy_Aparatowy

• VIP
« Odpowiedź #18906 dnia: Dzisiaj o 07:48:33 »
No i my możemy pracować . Pomimo najniższej krajowej. My nie mamy rodzin. TAK?

Post Merge: [time]Listopada 28, 2024, 23:42:25 [/time]
No tak my jesteśmy wszystkemu winni. Zostaniemy bez nawozu. I ect. Typowy ruski kontakr
Ale za to masz 4 dni wolnego i pracujesz statystycznie mniej niż normalny człowiek. Oprócz tego chyba wiedziałeś z czym się wiąże praca w ruchu ciągłym idąc do niej?

Post Merge: Dzisiaj o 08:26:38
Dopiero doczytałem co ten chłop wypisuje po innych wątkach (nie pij chłopie w czwartek do takiego stanu, bo przynosisz wstyd rodzinie). Nie wytrzymam XD
« Ostatnia zmiana: Dzisiaj o 08:26:38 wysłana przez Rasowy_Aparatowy »

Offline Zachodniopomorzanin

• Bywalec
  • **
« Odpowiedź #18907 dnia: Dzisiaj o 08:52:46 »
Na umowie o pracę macie wpisane że pracujecie 132 godziny około miesięcznie więc mniej niż ustawowo 160 godzin, dlatego nie musi wam pracodawca dawać zasadniczej minimalnej.

Offline Mlodyapatatowy

• Gaduła
« Odpowiedź #18908 dnia: Dzisiaj o 10:25:30 »
Takie cos podesłał kolega z Puław
W najbliższych w planach zarządu czekają nas: wyrzeczenia, redukcja zatrudnienia, turbo konsolidacja, zmiany systemów pracy
Chodzi o podsumowanie spotkania z Prezesem w Tarnowie.

Offline Samsonowicz

• Gaduła
« Odpowiedź #18909 dnia: Dzisiaj o 10:32:02 »
Rasowy ... nie wiem co robisz na tym forum , skoro nie pracujesz na zakladach. To było proste pytanie i koledzy odpowiedzieli. Skoro pracujemy w ciężkiej chemii to nie można tego porównać do innej pracy. Tak zgodziliśmy się na taki system zatrudniając się, ale czy to jest ok . I od razu odpowiem tobie, tak nie muszę tutaj pracować mogę się zwolnić.

Post Merge: Dzisiaj o 10:46:12
Tak samo jak pani w sklepie. Nie musi tam pracować i też się może zwolnić!
« Ostatnia zmiana: Dzisiaj o 10:46:12 wysłana przez Samsonowicz »

Offline Qba99

• Wielka Gaduła
« Odpowiedź #18910 dnia: Dzisiaj o 12:08:31 »
Zgadza się, nie płaci się tu za pracę w ciężkiej chemii ale problemem jesteście wy którzy zgodziliście się pracować za takie stawki. Teraz nie biadol jeden z drugim jak mu źle i niedobrze, tylko weź się zwolnij i zacznij pracować gdzieś indziej za godne pieniądze.

Offline Rasowy_Aparatowy

• VIP
« Odpowiedź #18911 dnia: Dzisiaj o 17:35:55 »
Nie pracuje ale po pierwsze - jestem nadal zwiazany w pewnym stopniu z zakladami, po drugie - po prostu interesuje mnie co dzieje sie w firmie w ktorej przepracowalem poki co wiekszosc swojego zawodowego zycia, po trzecie - jestem mieszkancem gminy, a ZCH maja wielowymiarowy wplyw na gmine i jej mieszkancow. Np. jak zaklady nie daj Boze padna i nagle kilkaset(kilka tysiecy?) osob bedzie szukalo pracy to i moj pracodawca bedzie mogl sobie obnizyc stawki, bo bedzie mial wiecej chetnych do pracy, proste.

Qba99 ma racje - jak zabraknie ludzi to nie beda mieli wyjscia tylko beda musieli zwiekszyc stawki i szukac oszczednosci gdzie indziej. Wtedy - jezeli ktos nie jest glabem i nie spalil sobie mostu - mozna wrocic na ZCH. Ja np. tego nie wykluczam za pare lat jezeli sie cos zmieni, aczkolwiek szanse sa malutkie.

Offline oli

• Rozpisuje się
« Odpowiedź #18912 dnia: Dzisiaj o 18:07:25 »
pani Aniu będzie pani kandydowała