Notice: Undefined index: tapatalk_body_hook in /home/klient.dhosting.pl/wipmedia2/forum/Sources/Load.php(2501) : eval()'d code on line 199
  • Strona główna
  • Szukaj
    •  
  • Zaloguj się
    • Nazwa użytkownika: Hasło:
      Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Autor Wątek: [Police] ZCH Police  (Przeczytany 8083373 razy)

Offline Piotr

• Nowicjusz
  • *
Odp: [Police] ZCH Police
« Odpowiedź #18885 dnia: Listopada 23, 2024, 17:17:07 »
Pokazuje dalej białe tło

Hm, serio? Ja to widzę tak:

https://ibb.co/z4sQqg9

Na komputerze w Chrome wygląda tak:

https://ibb.co/CBpwcYq

Offline Samsonowicz

• Gaduła
« Odpowiedź #18886 dnia: Listopada 24, 2024, 11:17:09 »
Słyszałem że  28 listopada ma odbyć się burza mózgów w biurowcu

Offline L_Anon

• Bywalec
  • **
« Odpowiedź #18887 dnia: Listopada 24, 2024, 11:18:02 »

Offline Arkona

• Gaduła
« Odpowiedź #18888 dnia: Listopada 24, 2024, 15:56:57 »

Jeżeli chodzi o zatrudnienie to aparatowi mogą być chyba spokojni o to. Na całym zakładzie brakuje obsady, więc chyba nikt nikogo nie będzie ruszał. Gorzej mają np. Mistrzowie itp bo ich los nie jest wcale taki oczywisty. Pytanie też co się stanie z ludźmi z wydziałów planowanych do zamknięcia.

Offline Rasowy_Aparatowy

• VIP
« Odpowiedź #18889 dnia: Listopada 24, 2024, 17:51:48 »

Jeżeli chodzi o zatrudnienie to aparatowi mogą być chyba spokojni o to. Na całym zakładzie brakuje obsady, więc chyba nikt nikogo nie będzie ruszał. Gorzej mają np. Mistrzowie itp bo ich los nie jest wcale taki oczywisty. Pytanie też co się stanie z ludźmi z wydziałów planowanych do zamknięcia.
Fakt, ze czesc mistrzow jest niepotrzebna, a jeszcze inna sprawa, ze sa wydzialy  gdzie 10-11 pracownikow "obsluguje" brygadzista i zastepca, a sa takie gdzie 14 pracownikow obsluguje mistrz, dwoch brygadzistow i dwoch zastepcow

Offline Mlodyapatatowy

• Gaduła
« Odpowiedź #18890 dnia: Listopada 24, 2024, 20:45:09 »
A nie spotkanie Prezesa GA z Związkami każdej spółki ?

Offline Samsonowicz

• Gaduła
« Odpowiedź #18891 dnia: Listopada 25, 2024, 07:37:24 »
Z tego co słyszę to właśnie mają  się wziąć za te etaty mistrzów i starszych mistrzów.  Tam gdzie mogą to likwidują etaty

Offline Arkona

• Gaduła
« Odpowiedź #18892 dnia: Listopada 25, 2024, 17:43:56 »
Jeden z mistrzów miał w planach zrobić sobie tutaj jego prywatną firmę, a skończyło się tak, że mu podziękowali. Szanuję pracę tych mistrzów, którzy mają podejście i szacunek do ludzi, a chamstwa nigdy nie będę żałował. Takich mistrzów, którzy myślą, że są nie wiadomo kim pewnie jest więcej...

Offline Rasowy_Aparatowy

• VIP
« Odpowiedź #18893 dnia: Listopada 25, 2024, 20:24:28 »
Jeden z mistrzów miał w planach zrobić sobie tutaj jego prywatną firmę, a skończyło się tak, że mu podziękowali. Szanuję pracę tych mistrzów, którzy mają podejście i szacunek do ludzi, a chamstwa nigdy nie będę żałował. Takich mistrzów, którzy myślą, że są nie wiadomo kim pewnie jest więcej...
Z takich najwieksza beka jak cwaniakowali, a teraz albo dostaja kopa albo musza sie plaszczyc i martwic o zycie, bo nic innego nie potrafia xD.

Ale tak, tych ktorzy maja wiedze, podejscie itd. szkoda, a na pewno "paru" takich jest. Zreszta na wszystkich stanowiskach, nie tylko mistrzow

Offline Samsonowicz

• Gaduła
« Odpowiedź #18894 dnia: Dzisiaj o 07:36:53 »
Tak jak piszecie Panowie. Mam na zmianie w porządku starszego mistrza,  ale zmiana przedemna ..... Szkoda gadać. Tak jak to by było jego przedsiębiorstwo. Na 4 pracowników, 3 zarzadajacych

Offline Arkona

• Gaduła
« Odpowiedź #18895 dnia: Dzisiaj o 08:44:51 »
Tak, dlatego warto zawsze być życzliwym dla innych, bo nigdy nie wiemy co nam los przyniesie. W sumie nikt tutaj pewny dziś być nie może swej przyszłości, możliwe, że nawet jako aparatowy dostanę kopa. Jednak różnica między mną, a takim mistrzem jest taka jak już kolega @Rasowy_Aparatowy wspomniał, że oni często przywiązali się do cieplej posadki, dobrze płatnej, nie potrafiąc nic poza tym. Ja pracowałem w różnych firmach i potrafię różne rzeczy, mogę pracować w ciężkich fizycznych warunkach, a oni często mogą unosić się honorem, jak to był mistrzem, a teraz będzie zapieprzał jak beduin?

Offline Rasowy_Aparatowy

• VIP
« Odpowiedź #18896 dnia: Dzisiaj o 09:18:30 »
Tak, dlatego warto zawsze być życzliwym dla innych, bo nigdy nie wiemy co nam los przyniesie. W sumie nikt tutaj pewny dziś być nie może swej przyszłości, możliwe, że nawet jako aparatowy dostanę kopa. Jednak różnica między mną, a takim mistrzem jest taka jak już kolega @Rasowy_Aparatowy wspomniał, że oni często przywiązali się do cieplej posadki, dobrze płatnej, nie potrafiąc nic poza tym. Ja pracowałem w różnych firmach i potrafię różne rzeczy, mogę pracować w ciężkich fizycznych warunkach, a oni często mogą unosić się honorem, jak to był mistrzem, a teraz będzie zapieprzał jak beduin?
Oj tak, przysłowiowy "robol" znajdzie pracę z dnia na dzień. Pójdzie gdziekolwiek i przeważnie jeszcze dostanie lepsze warunki niż w ZCH (oczywiście mówię o tych którzy nie mają 40 lat stażu tylko powiedzmy max 10-15) ale goście którzy przez całe życie byli kierownikami/mistrzami jakichś konkretnych wydziałów będą mieli problem. Np. księgowa nie ma większego znaczenia czy pracuje tu czy gdzie indziej, może się dosyć szybko przekwalifikowac do innej firmy, tak samo np. Operator wózka widłowego, ale już "kierownik wydziału X" może mieć problem ze znalezieniem podobnego wydziału w innej firmie, a honor może mu nie pozwolić zejść na niższe stanowisko. Ciekawe jak się sytuacja rozwinie, za paru nawet trzymam kciuki żeby ich powiezli :D ale paru na pewno będzie szkoda i duża strata dla firmy.

Zresztą drenaż talentów z Grupy osiągnął już taka skalę, że nie wydaje mi się żeby udało się to kiedyś odbudować.

Offline Arkona

• Gaduła
« Odpowiedź #18897 dnia: Dzisiaj o 10:42:32 »
Zostało jeszcze trochę "dobrych ludzi" pod względem wiedzy i szacunku do drugiego człowieka. Smutne to gdy za nich się biorą. A tak swoją drogą, w Policach zwolniono najwięcej ludzi z całej GA jak dotychczas, połowa wszystkich zwolnionych ludzi w całej Grupie to pracownicy Polic. Jako jedyni wypracowaliśmy jakiś tam minimalny zysk w ||| kwartale. Więc co jest? 😏

Offline oli

• Rozpisuje się
« Odpowiedź #18898 dnia: Dzisiaj o 10:58:40 »
to jest że Police są do zaorania zostaną tylko polimery

Offline Rasowy_Aparatowy

• VIP
« Odpowiedź #18899 dnia: Dzisiaj o 11:11:16 »
Zostało jeszcze trochę "dobrych ludzi" pod względem wiedzy i szacunku do drugiego człowieka. Smutne to gdy za nich się biorą. A tak swoją drogą, w Policach zwolniono najwięcej ludzi z całej GA jak dotychczas, połowa wszystkich zwolnionych ludzi w całej Grupie to pracownicy Polic. Jako jedyni wypracowaliśmy jakiś tam minimalny zysk w ||| kwartale. Więc co jest? 😏
Może właśnie stąd ten zysk, że zwolnili najwięcej ludzi xD a tak poważnie to zostało paru dobrych ludzi, ale większość z nich została tylko dlatego, że mają niewiele do emerytury.
W jaki sposób oni planują te kadry odbudować po ewentualnym wyjściu z kryzysu to ja nie wiem. I mam duże podejrzenia, że oni też nie wiedzą.

Ale w każdym wywiadzie członków zarządu jest podkreślenie jak ważna jest kadra pracownikow xD szczególnie ważna, jak człowiek z dnia na dzień ma zmianę stanowiska bez żadnych rozmów ani nic. Wygląda to wszystko trochę jakbyśmy jechali bez kierowcy

Post Merge: Dzisiaj o 11:14:16
to jest że Police są do zaorania zostaną tylko polimery
Nikt nic nie zaora. Alcatraz będzie utrzymywane minimalnym nakładem kosztów żeby w razie poprawy koniunktury moc to uruchomić, na siarkowym są spore inwestycje więc nikt tego nie będzie zamykał. Nawozy to główna działka - też nikt tego nie ruszy. Może się wezmą za fosforowy. Nie wiem co z biela, niby koszty utrzymania spore, zysk "śmieszny" w porównaniu do np nawozów, ale jednak do produkcji innych rzeczy biel jest potrzebna (kwas pohydrolityczny, sól zielona do Kemipolu przynoszącego ZCH bardzo duże zyski). Ciekawe też co z EC. Kociołek na gaz zbliża się wielkimi krokami, a ruchów nie widać...
« Ostatnia zmiana: Dzisiaj o 11:14:16 wysłana przez Rasowy_Aparatowy »