Notice: Undefined index: tapatalk_body_hook in /home/klient.dhosting.pl/wipmedia2/forum/Sources/Load.php(2501) : eval()'d code on line 199
  • Strona główna
  • Szukaj
    •  
  • Zaloguj się
    • Nazwa użytkownika: Hasło:
      Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Autor Wątek: [Police] ZCH Police  (Przeczytany 8083408 razy)

Offline Temerczyk

• Gadatliwy
Odp: [Police] ZCH Police
« Odpowiedź #18900 dnia: Dzisiaj o 11:14:49 »
Z ich tendencją do produkcji tylko polipropylenu, przy braku produkcji propylenu. Braku testu integralności przemysłowej i finansowaniu/żebraniu w bankach to wątpię.
Niech im tylko grubsza awaria się zdarzy typu reaktor to będzie Deutsche or Orlen Polimery

Offline Mlodyapatatowy

• Gaduła
Odp: [Police] ZCH Police
« Odpowiedź #18901 dnia: Dzisiaj o 11:56:16 »
Zostało jeszcze trochę "dobrych ludzi" pod względem wiedzy i szacunku do drugiego człowieka. Smutne to gdy za nich się biorą. A tak swoją drogą, w Policach zwolniono najwięcej ludzi z całej GA jak dotychczas, połowa wszystkich zwolnionych ludzi w całej Grupie to pracownicy Polic. Jako jedyni wypracowaliśmy jakiś tam minimalny zysk w ||| kwartale. Więc co jest? 😏
Może właśnie stąd ten zysk, że zwolnili najwięcej ludzi xD a tak poważnie to zostało paru dobrych ludzi, ale większość z nich została tylko dlatego, że mają niewiele do emerytury.
W jaki sposób oni planują te kadry odbudować po ewentualnym wyjściu z kryzysu to ja nie wiem. I mam duże podejrzenia, że oni też nie wiedzą.

Ale w każdym wywiadzie członków zarządu jest podkreślenie jak ważna jest kadra pracownikow xD szczególnie ważna, jak człowiek z dnia na dzień ma zmianę stanowiska bez żadnych rozmów ani nic. Wygląda to wszystko trochę jakbyśmy jechali bez kierowcy

Post Merge: [time]Listopada 26, 2024, 11:14:16 [/time]
to jest że Police są do zaorania zostaną tylko polimery
Nikt nic nie zaora. Alcatraz będzie utrzymywane minimalnym nakładem kosztów żeby w razie poprawy koniunktury moc to uruchomić, na siarkowym są spore inwestycje więc nikt tego nie będzie zamykał. Nawozy to główna działka - też nikt tego nie ruszy. Może się wezmą za fosforowy. Nie wiem co z biela, niby koszty utrzymania spore, zysk "śmieszny" w porównaniu do np nawozów, ale jednak do produkcji innych rzeczy biel jest potrzebna (kwas pohydrolityczny, sól zielona do Kemipolu przynoszącego ZCH bardzo duże zyski). Ciekawe też co z EC. Kociołek na gaz zbliża się wielkimi krokami, a ruchów nie widać...
Piszesz o fosforowych , a kwas potrzebny do NP/NPK.
Zostały chyba 3 fosforowe.. a wyparek coraz mniej.