Notice: Undefined index: tapatalk_body_hook in /home/klient.dhosting.pl/wipmedia2/forum/Sources/Load.php(2501) : eval()'d code on line 199
  • Strona główna
  • Szukaj
    •  
  • Zaloguj się
    • Nazwa użytkownika: Hasło:
      Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Autor Wątek: [Police] ZCH Police  (Przeczytany 8354646 razy)

Offline Rasowy_Aparatowy

• VIP
Odp: [Police] ZCH Police
« Odpowiedź #19110 dnia: Stycznia 24, 2025, 09:08:10 »
Ja mam pytanie do Pani Ani Tarocińskiej... Nie wiem czy to prawda czy nie, ale niby chodzą pogłoski że ma być poniesiona pensja pracownikom najmniej zarabiającym? A moje pytanie ! Co ze starszymi pracownikami ze stażem pracy z wiedzą którą przekazują młodym... ?? Nie chodzi o to że ujmuje pieniędzy młodszym niech mają.. ale z tego wynika że młody nie doświadczony będzie miał równo albo i wyżej niż  starszym pracownik..???
Pani Ania raczej nie odpowie, bo nie ma takiej wiedzy - od prawie miesiąca nie jest Członkiem Zarządu ZCH Police.

Moja prywatna opinia jest taka, że starzy nic nie dostaną, niestety. Stawki będą się wyrownywaly tylko przez presję minimalnej krajowej, ale starsi pracownicy nic już nie dostaną w najbliższym czasie.

Offline Arkona

• Gaduła
« Odpowiedź #19111 dnia: Stycznia 24, 2025, 09:32:32 »
Niestety @Rasowy_Aparatowy ma rację. Tutaj nikogo nie obchodzi, że robisz 20lat, podwyżki nie dostaniesz, bo zarabiasz dużo według nich, to nic że to raptem często tylko 300zl więcej od nowego.

Dlatego panowie mam taką radę. Do naszych obowiązków nie należy nauka nowych pracowników, od tego są brygadzisci. Biorą dodatek. Pamiętajcie o tym.

Offline Wodnik Szuwarek

• Wielka Gaduła
« Odpowiedź #19112 dnia: Stycznia 24, 2025, 10:02:44 »
Niestety będzie to wyglądało tak ,że ci co będą zatrudniani teraz z zewnątrz na nowych warunkach,bez jakiejkolwiek wiedzy,będą mieli stawki podchodzące pod 5tys bo nikt tu nie przyjdzie za mniej. Wiedząc,że tak właściwie poza pensją to tu nie dostanie nic więcej,na biel i na białą część to śmiem twierdzić,że nikt mądry nie przyjdzie żeby robić w takim syfie za taką kasę,a jak przyjdzie to na brygadach będą takie zgrzyty ,że głowa mała bo gość który się ledwo przyjął będzie miał więcej od gościa który zna całą instalację kilka stanowisk ,a zarabia dużo mniej. Zarząd wyrównując tym co zarabiają najmniej skupi się tylko na nich a ci co jebia tu od 20 lat że stawkami 5500 to im się nic nie należy? Tu jest tak wszystko popierdolone,że głowa mała. A jeszcze w kwestii zmiany systemy pracy. Nic to dobrego nie przyniesie bo nikt tu nie będzie jebał po 12h przykładowo właśnie na bieli. Tam są takie stanowiska ,se przy 8 h idzie zdechnąć od nadmiaru roboty jak buda idzie pełnym obciążeniem. A jeżeli taki system by był to gwarantuje,że po jednym dniu aparatowrgo nie będzie bo będzie zajechany i doprowadzi to do tego,że albo pierdolnie ta robotę,albo majster będzie zatrzymywać budę bo zostanie sam z brygadzistą.

Online Jan z nerką

• VIP
« Odpowiedź #19113 dnia: Stycznia 24, 2025, 10:08:00 »
Dobrze, że chociaż mniej religii będzie w szkole i 10 letnie dzieci będą uczone masturbacji.
Uśmiechamy się.

Offline Arkona

• Gaduła
« Odpowiedź #19114 dnia: Stycznia 24, 2025, 10:12:03 »
Dobrze, że chociaż mniej religii będzie w szkole i 10 letnie dzieci będą uczone masturbacji.
Uśmiechamy się.

xd. A szkopy 10km od granicy puszczają na Polskę z kominów siarkę. Oni mogą, a my musimy płacić kary za to, że  nasze krowy pierdzą na pastwiskach. Premier Patriota nam załatwił.

Offline kanapowiec

• Gadatliwy
« Odpowiedź #19115 dnia: Stycznia 24, 2025, 12:00:17 »
Dlatego w przyszłych wyborach oddajmy głos na kandydata obywatelskiego Karola Nawrockiego.

Offline Samsonowicz

• Gaduła
« Odpowiedź #19116 dnia: Stycznia 24, 2025, 12:29:29 »
Jak już coś to tylko na Brauna. A nie na kaczora

Offline No name

• Gadatliwy
« Odpowiedź #19117 dnia: Stycznia 24, 2025, 12:56:27 »
czy nie widzicie co zrobili nam z tą piękna kraina od 89 roku?  Tu już nie pomoże uśmiechanie się i rysowanie 8 gwiazdek.. Żyjcie dalej w tej iluzji, bo wasze  wybory i tak nie mają na nic wpływu tylko macie się kłócić żeby nie było jedności. Zapnijcie pasy skoro miło się spało.

Offline Rasowy_Aparatowy

• VIP
« Odpowiedź #19118 dnia: Stycznia 24, 2025, 13:29:22 »
Niestety będzie to wyglądało tak ,że ci co będą zatrudniani teraz z zewnątrz na nowych warunkach,bez jakiejkolwiek wiedzy,będą mieli stawki podchodzące pod 5tys bo nikt tu nie przyjdzie za mniej. Wiedząc,że tak właściwie poza pensją to tu nie dostanie nic więcej,na biel i na białą część to śmiem twierdzić,że nikt mądry nie przyjdzie żeby robić w takim syfie za taką kasę,a jak przyjdzie to na brygadach będą takie zgrzyty ,że głowa mała bo gość który się ledwo przyjął będzie miał więcej od gościa który zna całą instalację kilka stanowisk ,a zarabia dużo mniej. Zarząd wyrównując tym co zarabiają najmniej skupi się tylko na nich a ci co jebia tu od 20 lat że stawkami 5500 to im się nic nie należy? Tu jest tak wszystko popierdolone,że głowa mała. A jeszcze w kwestii zmiany systemy pracy. Nic to dobrego nie przyniesie bo nikt tu nie będzie jebał po 12h przykładowo właśnie na bieli. Tam są takie stanowiska ,se przy 8 h idzie zdechnąć od nadmiaru roboty jak buda idzie pełnym obciążeniem. A jeżeli taki system by był to gwarantuje,że po jednym dniu aparatowrgo nie będzie bo będzie zajechany i doprowadzi to do tego,że albo pierdolnie ta robotę,albo majster będzie zatrzymywać budę bo zostanie sam z brygadzistą.
Panowie, ale ciągle widzę tu to samo narzekanie, a nic z tym nie zrobicie. Jak ja uważałem, że umiem więcej niż inni i zasługuje na lepszą kasę, a tej kasy nie było, to zmieniłem pracę na taką w której jestem doceniany i odpowiednio wynagradzany. Musi do was dotrzeć jedna rzecz - tu nikt was nie doceni. Tu już nie będzie lepiej, nawet jak jakimś cudem poprawi się sytuacja to nigdy nie dostaniecie "zaległych" podwyżek itd.

Offline Samsonowicz

• Gaduła
« Odpowiedź #19119 dnia: Stycznia 24, 2025, 15:36:09 »
I dlatego ludzie mają dość i co drugi to na chorobowym a jak przychodzą do pracy to z wielką łaską.  Co mnie wcale nie dziwi. Do mnie typ powiedział że on za te pieniądze ma wyrypane. Jak chca to niech go zwolnią,  ale nic od siebie nie będzie dawal w pracy , bo niby za co . I co ja mam.mu powiedzieć jak mówi prawde

Offline Mlodyapatatowy

• Gaduła
« Odpowiedź #19120 dnia: Stycznia 24, 2025, 15:41:36 »
Kwestia czasu jak kolejne wytwórnie zostaną wstrzymane , od dłuższego czasu mówi się o Zielonyn amoniaku , Alkatraz to chyba już na kłódkę zamknięte.
W tym roku ok 300/400 osób ma mieć podwyższa stawkę(tak większość to nowi pracownicy)
Nie akceptujesz tego idziesz zwalniasz się szukasz innej pracy i tyle.
Pisanie na tym forum swoich żali(z wieloma się zgadzam)nic Nam nie da.
Zobaczymy jak finansowo wyjdzie 4 kwartał.
Zbliżają się wybory na Członka Załogi w Zarządzie
Może to coś zmieni(choć wątpię)

Offline Samsonowicz

• Gaduła
« Odpowiedź #19121 dnia: Stycznia 24, 2025, 19:30:53 »
No właśnie o tym pisze . Mają prace w dupie chodzą na chorobowe.  Do póki ich nie zwolnią, to będą tak robić.  Za te pieniądze.  ja ich rozumiem nawet nie mam argumentu aby przestali chociażby jak premia kwartalna.

Post Merge: Stycznia 24, 2025, 19:36:29
Oczywiście nie mówiąc o nagrodzie rocznej. Nikt się nie żali tylko robią swoje i nic ponad to. Młodzi przyjdą , nie będą ich uczyć.  Bo niby dlaczego?
« Ostatnia zmiana: Stycznia 24, 2025, 19:36:29 wysłana przez Samsonowicz »

Online Jan z nerką

• VIP
« Odpowiedź #19122 dnia: Stycznia 24, 2025, 22:01:44 »
Panowie, taka Republika czy wPolsce wezmą taki temat z pocałowaniem ręki. Działać, działać

Offline DEtonator

• Stara Gwardia
  • Senatorze, Stanisławie, Staszku...
« Odpowiedź #19123 dnia: Stycznia 24, 2025, 23:51:29 »
taka Republika czy wPolsce

Oklepują ryżego i jego ekipę aż miło :)

Online Qba99

• Wielka Gaduła
« Odpowiedź #19124 dnia: Stycznia 25, 2025, 12:24:01 »
Ktoś tą Republikę ogląda? To nie jest taka TVPolice?