Notice: Undefined index: tapatalk_body_hook in /home/klient.dhosting.pl/wipmedia2/forum/Sources/Load.php(2501) : eval()'d code on line 199
  • Strona główna
  • Szukaj
    •  
  • Zaloguj się
    • Nazwa użytkownika: Hasło:
      Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Autor Wątek: [Police] ZCH Police  (Przeczytany 8354670 razy)

Offline syberianhusky

• Rozpisuje się
Odp: [Police] ZCH Police
« Odpowiedź #19095 dnia: Stycznia 22, 2025, 21:21:10 »
gdzie jest to pismo odpowiedź zarządu? tyle związków na zakładach a o tematach w naszej sprawie nic nie piszą

co to za syf jest za bramą od mediki? cała droga uwalona + chodnik
szambo wybiło bo brązowe takie?

Offline Policzanin_2

• Gaduła
« Odpowiedź #19096 dnia: Stycznia 23, 2025, 04:45:04 »
To nie szambo.Sól potasowa i fosforyt.

Offline tommen0

• Rozpisuje się
« Odpowiedź #19097 dnia: Stycznia 23, 2025, 11:34:56 »
przynajmniej chodniki by posprzątali wszystko uwalone w tej soli ktoś powinien się tym przyjrzeć

Offline Policzanin_2

• Gaduła
« Odpowiedź #19098 dnia: Stycznia 23, 2025, 12:37:51 »
Zgadza się. Nikt butów na loterii nie wygral.

Offline Arkona

• Gaduła
« Odpowiedź #19099 dnia: Stycznia 23, 2025, 17:20:20 »
gdzie jest to pismo odpowiedź zarządu? tyle związków na zakładach a o tematach w naszej sprawie nic nie piszą

Nie wiem po co te strony mają, jak konkretów najważniejszych dla pracownika tam nie wrzucają. Podobno gdzies na FB jakas Solidornosc cos wrzuciła... Że niby mają być jakieś trzy transze podwyżek dla najmniej zarabiających.

Offline Rasowy_Aparatowy

• VIP
« Odpowiedź #19100 dnia: Stycznia 23, 2025, 17:57:38 »

Nie wiem po co te strony mają, jak konkretów najważniejszych dla pracownika tam nie wrzucają. Podobno gdzies na FB jakas Solidornosc cos wrzuciła... Że niby mają być jakieś trzy transze podwyżek dla najmniej zarabiających.
To chyba na grupe zamknieta, bo ja zadnej solidarnosci polickiej nie moge znalezc na fb xD

Offline Arkona

• Gaduła
« Odpowiedź #19101 dnia: Stycznia 23, 2025, 18:04:40 »

To chyba na grupe zamknieta, bo ja zadnej solidarnosci polickiej nie moge znalezc na fb xD

Ja też nie. Chociaz ja za Solidarnością nigdy nie przepadałem, więc podejrzewam, że kiedyś tam mogłem uzyskać bana. Po Harnasiu.

Offline Rasowy_Aparatowy

• VIP
« Odpowiedź #19102 dnia: Stycznia 23, 2025, 18:17:05 »

Ja też nie. Chociaz ja za Solidarnością nigdy nie przepadałem, więc podejrzewam, że kiedyś tam mogłem uzyskać bana. Po Harnasiu.

Ja to i bez Harnasia bym te wszystkie zwiazki zaoral xD

Offline Arkona

• Gaduła
« Odpowiedź #19103 dnia: Stycznia 23, 2025, 18:33:17 »
Ruch Ciągły Puławy, gość z tamtego ZZ powinien być wzorem dla reszty ZZ w GA. To dzięki niemu wyciekło pismo, że chemia ma być zaorana do 2030r. Każdy temu zaprzeczał, ale dziś mało kto w te zaprzeczenia wierzy. Czasem są w porzo Związkowcy, najgorsi są ci, którzy idą z rządząca opcja polityczną.

Offline Rasowy_Aparatowy

• VIP
« Odpowiedź #19104 dnia: Stycznia 23, 2025, 18:50:38 »
Ruch Ciągły Puławy, gość z tamtego ZZ powinien być wzorem dla reszty ZZ w GA. To dzięki niemu wyciekło pismo, że chemia ma być zaorana do 2030r. Każdy temu zaprzeczał, ale dziś mało kto w te zaprzeczenia wierzy. Czasem są w porzo Związkowcy, najgorsi są ci, którzy idą z rządząca opcja polityczną.
Obserwuje Pulawskie zwiazki i np. Solidarnosc tamtejsza jest pół na pół - obrzydliwa i zabawna xD a Pan Wręga ze zwiazkow zmianowych tez ma swoje odklejki, ale oni sie przynajmniej mniej piernicza w tancu.

Czy ktos z was, odkad zaczal sie "kryzys" czyli powiedzmy poltora roku/dwa lata widzial jakas oficjalna wypowiedz zwiazkow w tej sprawie? Bo ja kojarze chyba tylko to jedno pismo co wyszlo niedawno, ktorym sie zblaznili, bo wyskakiwanie z pismem o podwyzki to kpina xD

A no i byly wspaniale negocjacje ukladu zbiorowego ktore wygladaly tak, ze zwiazki nic nie powiedzialy "na zewnatrz" a potem przyklepaly to co zarzad chcial.

Oczywiscie jesli sie myle to prosze mnie poprawic, bo az tak tym nie zyje zeby wszystko pamietac.

Offline Arkona

• Gaduła
« Odpowiedź #19105 dnia: Stycznia 23, 2025, 19:19:23 »
Nasze ZZ dobrze organizują pielgrzymki. Od tego są specjalistami. Albo śmieszne wyjazdy, które nic nie wnoszą poza tym, że nie ma pracowników w pracy. Co wniósł np ostatni strajk? Skoro później przyszedł do nas Ruski nawóz? Śmiech na sali.

Offline syberianhusky

• Rozpisuje się
« Odpowiedź #19106 dnia: Stycznia 23, 2025, 20:09:02 »
Że niby mają być jakieś trzy transze podwyżek dla najmniej zarabiających.

to tak samo jak niby za przejście na 4bop miały być zwiększone stawki lub dodatek :D
albo, że nie ma przyjęć ( a są, bo ludziom umów nie przedłużali a rąk do pracy nagle zaczęło brakować na bieli czy pakowniach)
nie ma odpowiedzi więc zarząd nie odpowiedział, albo związki nas nie informują, poczekamy zobaczymy
prawda jest taka, że w media expert doradca, który stoi w ciepełku (choć tez ma swoje zadania do wykonania)  bez zapylenia, hałasu ma widełki spokojnie mieszczące się w kwocie, jaką większość aparatowych ma razem ze zmianowym - kpina, dziś gadaliśmy o tym w robocie

Offline Arkona

• Gaduła
« Odpowiedź #19107 dnia: Stycznia 23, 2025, 20:17:39 »

to tak samo jak niby za przejście na 4bop miały być zwiększone stawki lub dodatek :D
albo, że nie ma przyjęć ( a są, bo ludziom umów nie przedłużali a rąk do pracy nagle zaczęło brakować na bieli czy pakowniach)
nie ma odpowiedzi więc zarząd nie odpowiedział, albo związki nas nie informują, poczekamy zobaczymy
prawda jest taka, że w media expert doradca, który stoi w ciepełku (choć tez ma swoje zadania do wykonania)  bez zapylenia, hałasu ma widełki spokojnie mieszczące się w kwocie, jaką większość aparatowych ma razem ze zmianowym - kpina, dziś gadaliśmy o tym w robocie

Jakieś podziemie solidarności chyba jest i tam sobie o tym napisałi. Myślałem, że mam bana, ale znajomi też nie mogą znaleźć ich na fb. Więc to chyba jakaś grupa dla wybranych misiów. Poza tym, popieram Twoja wypowiedź.

Offline Jan z nerką

• VIP
« Odpowiedź #19108 dnia: Stycznia 23, 2025, 21:20:28 »

Jakieś podziemie solidarności chyba jest i tam sobie o tym napisałi. Myślałem, że mam bana, ale znajomi też nie mogą znaleźć ich na fb. Więc to chyba jakaś grupa dla wybranych misiów. Poza tym, popieram Twoja wypowiedź.
Ten cały zakład i te całe związki to jest jeden wielki mem. XD

Offline Kokoszko

• Bywalec
  • **
« Odpowiedź #19109 dnia: Stycznia 24, 2025, 07:53:43 »
Ja mam pytanie do Pani Ani Tarocińskiej... Nie wiem czy to prawda czy nie, ale niby chodzą pogłoski że ma być poniesiona pensja pracownikom najmniej zarabiającym? A moje pytanie ! Co ze starszymi pracownikami ze stażem pracy z wiedzą którą przekazują młodym... ?? Nie chodzi o to że ujmuje pieniędzy młodszym niech mają.. ale z tego wynika że młody nie doświadczony będzie miał równo albo i wyżej niż  starszym pracownik..???