to może otrzymam odpowiedz np. od Pana Dudka
...ależ proszę bardzo!
Burmistrz zdecydował się na wycofanie wypowiedzenia czołowemu działaczowi stowarzyszenia Police XXI,
Widzisz samo zło! Twój problem polega na tym, że ubzdurałeś sobie coś, nie starając się zasięgnąć podstawowych i poprawnych informacji.
A prawda jest taka, że burmistrz nie wycofywał nikomu z nas, a tym bardziej mnie, żadnego wypowiedzenia, bo nikt z nas, w tym również i ja, tego lokalu nie wynajmował wcześniej. Lokal był pustostanem i dlatego poprosiliśmy burmistrza o udostępnienie go nam. Stowarzyszenie Police XXI już dużo, dużo… wcześniej zabiegało o lokal organizacyjny, ale póki co burmistrz takowym nie dysponował. I nic nie stoi na przeszkodzie, abyś Ty założył jakąś legalną i pożyteczną organizację a potem wystąpił do burmistrza o przydzielenie lokalu. O ile burmistrz będzie takim dysponował, to z pewnością też Ci przydzieli. Bo to jest jedno z zadań burmistrza.
Natomiast rozbiórka owego budynku (termin) nie ma najmniejszego związku z udostępnieniem lokalu Policom XXI. Wynika to z harmonogramu inwestycyjnego – ale dokładniej może Ci tu wyjaśnić Grzegorz, bo zna więcej szczegółów. Dopatrujesz się w tym fakcie koszmarnie czarnego nadużycia i nawet nie wiesz, w jak wielkim jesteś błędzie. A przecież nikt Ci drogi do nas nie zamykał i nie zamyka. Wystarczy przyjść i normalnie po ludzku spytać i wszystkiego się możesz dowiedzieć, ze szczegółami.
Ciekawi mnie ile nas kosztowały dobre stosunki między Gryfem a Policami XXI
Police XXI mają dobre stosunki z każdym ugrupowaniem polickim w tym również Gryfem. I nikt nie ponosi z tego tytułu żadnych kosztów. Jesteśmy organizacją lokalną, której celem jest stała poprawa warunków życia mieszkańców. Aby to osiągnąć, niezbędna jest ograniczona współpraca z wszystkimi, przynajmniej w zakresie realizacji zadań, zbieżnych programowo! Przyłącz się do nas a z przekonasz się, że nie ma w tym nic złego.