Notice: Undefined index: tapatalk_body_hook in /home/klient.dhosting.pl/wipmedia2/forum/Sources/Load.php(2501) : eval()'d code on line 199
  • Strona główna
  • Szukaj
    •  
  • Zaloguj się
    • Nazwa użytkownika: Hasło:
      Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Autor Wątek: [Gmina Police] Klęska Polic XXI  (Przeczytany 45998 razy)

Offline Wykidajło

• Weteran
    • http://www.naszepolice.pl
[Gmina Police] Klęska Polic XXI
« Odpowiedź #45 dnia: Lutego 23, 2012, 14:13:15 »
Nic się nie zmieniło - tylko upłynęło kolejne pięć miesięcy.
Kłamstwo obiegnie świat nim prawda założy buty.

Offline Wojtek Dudek

• VIP
« Odpowiedź #46 dnia: Lutego 24, 2012, 10:50:18 »
Cytat: "Wykidajło"
...tylko upłynęło kolejne pięć miesięcy.

No cóż! Są tacy, którzy swój wybór opierają o doznania z igrzysk ale są i tacy, którzy przy wyborze kierują się oceną pracy twórczej. Jednak póki co, wczoraj w trakcie debaty kilkusetosobowej grupy kobiet polskich w Sali Kolumnowej Sejmu RP z udziałem Premiera Donalda Tuska i przedstawicieli rządu, cała Polska słyszała głos przedstawicielki Polic i działaczki Stowarzyszenia Police XXI - Pani Alicji Ostrowskiej - upominającej się od premiera i rządu uwzględnienia stażowego kryterium uprawniającego do przejścia na emeryturę. Zatem, jak można zauważyć (jeżeli tylko się chce!), Stowarzyszenie Police XXI tym różni się od innych organizacji, że my naprawdę chcemy naprawiać ten kraj, by wszystkim żyło się lepiej. Transmisję z debaty w Sejmie i wystąpienie przedstawicielki Polic XXI można obejrzeć TUTAJ>>> Więcej, o udziale naszej przedstawicielki w tej debacie, już niebawem na stronie Stowarzyszenia Police XXI

Offline Wykidajło

• Weteran
« Odpowiedź #47 dnia: Lutego 24, 2012, 13:54:19 »
Cytat: "Wojtek Dudek"
...tylko upłynęło kolejne pięć miesięcy.

No cóż! Są tacy, którzy swój wybór opierają o doznania z igrzysk ale są i tacy, którzy przy wyborze kierują się oceną pracy twórczej. Jednak póki co, wczoraj w trakcie debaty kilkusetosobowej grupy kobiet polskich w Sali Kolumnowej Sejmu RP z udziałem Premiera Donalda Tuska i przedstawicieli rządu, cała Polska słyszała głos przedstawicielki Polic i działaczki Stowarzyszenia Police XXI - Pani Alicji Ostrowskiej - upominającej się od premiera i rządu uwzględnienia stażowego kryterium uprawniającego do przejścia na emeryturę.

Łomatko...
Nooooo, rzeczywiście, wykonaliście kawał pracy twórczej. Jak cholera.
Zatem, jak można zauważyć (jeżeli tylko się chce!), Stowarzyszenie Police XXI tym różni się od innych organizacji, że my naprawdę chcemy naprawiać ten kraj, by wszystkim żyło się lepiej.

Ja też naprawdę, a nawet jeszcze bardziej naprawdę chcę naprawiać ten kraj, by zupełnie wszystkim żyło się lepiej, albo jeszcze lepiej. Moje dobre chęci są więc cztery razy większe niż Twoje.
Tylko teraz nie mam czasu, później muszę trochę zarobić na życie, a w niedzielę mi się nie będzie chciało robić, bo w niedzielę jest dzień wolny od pracy. Ale chęci mam i to się powinno liczyć w wyborach!

Offline Wojtek Dudek

• VIP
« Odpowiedź #48 dnia: Lutego 24, 2012, 14:52:52 »
Łomatko...
Nooooo, rzeczywiście, wykonaliście kawał pracy twórczej. Jak cholera.

Jak już powiedziałem: jeżeli ktoś chce, to dostrzeże! Ślepemu nawet jak oświetlisz cel tysiącem lotniczych reflektorów - i tak go nie zobaczy.
Na temat reszty nie dyskutuje, bo to nie mój poziom......za wysoki!.....ja myślę wolniej i dokładniej.  ;D  
Pozdrawiam

Fotomanik

• Gość
« Odpowiedź #49 dnia: Lutego 24, 2012, 15:21:07 »
Wykidajło mam wrażenie, że jesteś bardzo wypalonym wewnętrznie człowiekiem przez co pustawym trochę. Kiedy ostatni raz poza narzekaniem zrobiłeś coś dla lokalnej społeczności. Jesteś TYPOWYM POLACZKIEM - narzekam jak jest źle ale nie odklejam się od pilota bo zwały tłuszczu od piwska nie pozwalają. Przestań narzekać na świat dookoła, rusz dupsko i zrób coś.

Offline DEtonator

• Stara Gwardia
  • Senatorze, Stanisławie, Staszku...
« Odpowiedź #50 dnia: Lutego 24, 2012, 17:31:35 »
Cytat: "Fotomanik"
narzekam jak jest źle ale nie odklejam się od pilota bo zwały tłuszczu od piwska nie pozwalają.

Przyznam, że to bardzo obrazowy opis sytuacji. :)

sekator

• Gość
« Odpowiedź #51 dnia: Lutego 24, 2012, 18:27:48 »
Wykidajło, a nie myślałeś o tym żeby się wyprowadzić z Polic ? Ja chętnie od siebie rozpocznę zbiórkę kasy aby pokryć koszty transportu twoich bambetli w jedną stronę. Nie wnosisz niczego konstruktywnego w życie Naszego miasta, a jeszcze śmiesz krytykować ludzi którzy aktywnie działają na rzecz lokalnej społeczności. Pewnie gdzie indziej też się będziesz męczył, bo problem leży w tobie a nie w otoczeniu, ale my przynajmniej odpoczniemy od twojego pierdzenia w klawiaturę.
sekator

Offline Wykidajło

• Weteran
« Odpowiedź #52 dnia: Lutego 24, 2012, 19:05:07 »
Jak już powiedziałem: jeżeli ktoś chce, to dostrzeże! Ślepemu nawet jak oświetlisz cel tysiącem lotniczych reflektorów - i tak go nie zobaczy.

Ty chyba naprawdę wierzysz w to, że pisanie oświadczeń i występy na debatach to praca, a nie igrzyska. Cóż, rzucanie grochem o ścianę nie ma większego sensu. Powodzenia!
Zostało mi tylko pogratulować Ci sojuszników i materiału o kierunkowym wykształceniu :)

Offline grzegorz.ufniarz

• Weteran
    • http://www.grzegorzufniarz.pl
« Odpowiedź #53 dnia: Lutego 24, 2012, 19:41:29 »
Argumenty typu "rusz tłuste dupsko i zrób coś" albo "...jak smiesz krytykować, zabieraj bambetle i sie wyprowadź..." w odpowiedzi na argumenty Wykidajły w pełni odzwierciedlają tytułową klęskę. Fotomaniaku, sekatorze - znam Was, cenię i wiem, ze stać Was na lepszą dyskusję.
I gorąco do niej zachęcam.
Pozdrawiam

Offline Wojtek Dudek

• VIP
« Odpowiedź #54 dnia: Lutego 24, 2012, 21:10:37 »
Ty chyba naprawdę wierzysz w to,

Tak! Wierzę w to, że systematyczna i cierpliwa praca prędzej czy później przyniesie jakieś efekty. Mnie się pod tyłkiem nie pali i nie choruję też na władzę. Dlatego mogę ją pełnić jedynie wtedy, gdy zdołam przekonać mieszkańców do tego, że mogą mi zaufać. Ale za łapówki - nie! Co to, to nie! A to, co Ty mi proponujesz, niewiele się różni od łapówki.  ;)

Cóż, rzucanie grochem o ścianę nie ma większego sensu.

Jeżeli nawet rzucasz grochem, to na pewno nie o ścianę. Już tak marnie mnie nie oceniaj - chociaż to Twoje prawo. Tylko czasem trzeba się też zastanowić, czy aby wszyscy muszą kierować się tylko takimi koncepcjami, jakie podobają się Tobie?  
Wiesz przecież, że do każdego celu prowadzi wiele dróg, a niekiedy najłatwiej można do niego dotrzeć bezdrożami. :)

Cytat: "grzegorz.ufniarz"
I gorąco do niej zachęcam.

Ja też zachęcam Panowie. Wiecie przecież, że nikt niema obowiązku zgadzać się z naszymi osobistymi poglądami, ale  każdy ma prawo je krytykować. Jak by nie patrzył, uczestniczymy w publicznej dyskusji i powinniśmy o tych zasadach pamiętać.
Pozdrawiam

Offline samo zło

• Rozpisuje się
« Odpowiedź #55 dnia: Lutego 24, 2012, 23:44:26 »
Skoro jest tu tylu światłych ludzi to może otrzymam odpowiedz np. od Pana Dudka lub Pana Ufniarza odpowie mi na pytanie?. Podczas rozbiórki „Blaszaków” Burmistrz  zdecydował się na wycofanie wypowiedzenia czołowemu działaczowi stowarzyszenia Police XXI, pomimo iż rozbiórka tego lokalu znajdowała się w specyfikacji przetargowej, wycenie i podpisanej umowie. Najpierw nakazano przerwanie prac rozbiórkowych i pozostawić ten lokal, Gmina zdecydowała że firma budowlana powróci do prac rozbiórkowych po wybudowaniu i oddaniu budynków. Ostatecznie żeby wydłużyć jeszcze wypowiedzenie Burmistrz zdecydował podrzucenie rozbiórki tego lokalu firmie wykonującej następny etap budowy. Ciekawi mnie ile nas kosztowały dobre stosunki między Gryfem a Policami XXI

sekator

• Gość
« Odpowiedź #56 dnia: Lutego 25, 2012, 00:07:41 »
Cytat: "grzegorz.ufniarz"
odpowiedzi na argumenty Wykidajły w pełni odzwierciedlają tytułową klęskę. Fotomaniaku, sekatorze - znam Was, cenię i wiem, ze stać Was na lepszą dyskusję.

Może i stać nas na lepszą dyskusję, ale w moim przypadku nie mam najmniejszej chęci dyskutować na odpowiednim poziomie z facetem, który na każdym kroku się do mnie i do innych ciągle przypieprza. Nudzi mnie ta sztuczna poprawność w stosunku do człowieka który mnie nie lubi i którego ja nie lubię. I nie jest to tylko kwestia poglądów, ale także określonej postawy życiowej. Choćbyśmy się tutaj zagadali na śmierć to i tak nigdy się nie zrozumiemy i nie zaakceptujemy. Z Wojtkiem, z Tobą, Mariuszem, czy Bartkiem pomimo różnic poglądowych potrafię znaleźć jakąś płaszczyzną porozumenia i akceptacji. Z Wykidajłą i jezatem nawet nie będę próbował się porozumieć bo po prostu ich nie lubię...i mam nadzieję, że oni mnie także.
pozdrawaim sekator

Offline Wojtek Dudek

• VIP
« Odpowiedź #57 dnia: Lutego 25, 2012, 09:20:23 »
Cytat: "samo zło"
to może otrzymam odpowiedz np. od Pana Dudka

...ależ proszę bardzo!
Burmistrz zdecydował się na wycofanie wypowiedzenia czołowemu działaczowi stowarzyszenia Police XXI,

Widzisz samo zło! Twój problem polega na tym, że ubzdurałeś sobie coś, nie starając się zasięgnąć podstawowych i poprawnych informacji.
A prawda jest taka, że burmistrz nie wycofywał nikomu z nas, a tym bardziej mnie, żadnego wypowiedzenia, bo nikt z nas, w tym również i ja, tego lokalu nie wynajmował wcześniej. Lokal był pustostanem i dlatego poprosiliśmy burmistrza o udostępnienie go nam. Stowarzyszenie Police XXI już dużo, dużo… wcześniej zabiegało o lokal organizacyjny, ale póki co burmistrz takowym nie dysponował. I nic nie stoi na przeszkodzie, abyś Ty założył jakąś legalną i pożyteczną organizację a potem wystąpił do burmistrza o przydzielenie lokalu. O ile burmistrz będzie takim dysponował, to z pewnością też Ci przydzieli. Bo to jest jedno z zadań burmistrza.
Natomiast rozbiórka owego budynku (termin) nie ma najmniejszego związku z udostępnieniem lokalu Policom XXI. Wynika to z harmonogramu inwestycyjnego – ale dokładniej może Ci tu wyjaśnić Grzegorz, bo zna więcej szczegółów. Dopatrujesz się w tym fakcie koszmarnie czarnego nadużycia i nawet nie wiesz, w jak wielkim jesteś błędzie. A przecież nikt Ci drogi do nas nie zamykał i nie zamyka. Wystarczy przyjść i normalnie po ludzku spytać i wszystkiego się możesz dowiedzieć, ze szczegółami.

Ciekawi mnie ile nas kosztowały dobre stosunki między Gryfem a Policami XXI

Police XXI mają dobre stosunki z każdym ugrupowaniem polickim w tym również Gryfem. I nikt nie ponosi z tego tytułu żadnych kosztów. Jesteśmy organizacją lokalną, której celem jest stała poprawa warunków życia mieszkańców. Aby to osiągnąć, niezbędna jest ograniczona współpraca z wszystkimi, przynajmniej w zakresie realizacji zadań, zbieżnych programowo! Przyłącz się do nas a z przekonasz się, że nie ma w tym nic złego.

Offline samo zło

• Rozpisuje się
« Odpowiedź #58 dnia: Lutego 25, 2012, 11:35:21 »
Chodziło mi o lokal w którym znajdował się sklep „Groszek” prowadzonym przez startującego z pierwszego miejsca Listy nr 13 KWW POLICE XXI  p. Banacha Leszka

Offline Wojtek Dudek

• VIP
« Odpowiedź #59 dnia: Lutego 25, 2012, 14:29:44 »
Chodziło mi o lokal w którym znajdował się sklep „Groszek”

Eeeee… no chłopie! - to Ty w ogóle niewiele wiesz. Co ma piernik do wiatraka? Czyli co ma sklep „Groszek” do Stowarzyszenia Police XXI. To dwie całkiem różne sprawy! Nie wiem co Ci przyszło do głowy, aby je połączyć…? Pan, o którym piszesz, nie był i póki co nie jest członkiem Stowarzyszenia Police XXI. A w wyborach samorządowych startował z list Komitetu Police XXI tylko gościnnie. Ot i wszystko! Mnie nic nie wiadomo o sprawach, o których tu wypisujesz, bo to ani mój interes, ani interes Stowarzyszenia. A my lokal mamy w zupełnie innym budynku. Dokładniej w sąsiedztwie TOZ-u.