Notice: Undefined index: tapatalk_body_hook in /home/klient.dhosting.pl/wipmedia2/forum/Sources/Load.php(2501) : eval()'d code on line 199
  • Strona główna
  • Szukaj
    •  
  • Zaloguj się
    • Nazwa użytkownika: Hasło:
      Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Autor Wątek: DIETA PROTEINOWA dr Pierre Dukana  (Przeczytany 76924 razy)

Offline Febe

  • Rozpisuje się
  • *****
  • Wiadomości: 132
  • Płeć: Kobieta
    • Zobacz profil
DIETA PROTEINOWA dr Pierre Dukana
« Odpowiedź #60 dnia: Maja 24, 2010, 19:25:00 »
Cytat: "Sunny29"
na tej diecie chudne codziennie (...) 0,5 kg :)


Ja myślę, że to bardzo dobry wynik. Nie wiem, jaka była Twoja wyjściowa waga, bo 0,5 kg dla kogoś, kto waży 70 kg to o wiele więcej niż dla kogoś o wadze 120 kg.
3,5 kg na tydzień to jest bardzo dużo i podejrzewam, że jesteś jeszcze na samych białkach, skoro zaczęłaś 18 maja. Tylko przez pierwsze dni tak dużo się chudnie. Później nawet, jak będziesz stosowała zasadę 5 na 5 (dni) to spadek wagi po 5 dniach na samych białkach już nigdy nie będzie taki, jak po pierwszej fazie uderzeniowej. Myślę, że przyczyną jest to, że ten pierwszy spadek to głównie utrata wody.
Gratuluję i życzę samozaparcia. :smile:

Sunny29

  • Gość
DIETA PROTEINOWA dr Pierre Dukana
« Odpowiedź #61 dnia: Maja 24, 2010, 19:55:27 »
wazyłam 67 kg;) powiem wam szczerze ze zdarza mi sie podjesc ale troszeczke np 2 cukiereczki:) heh

Offline Agnes_1976

  • Rozpisuje się
  • *****
  • Wiadomości: 161
    • Zobacz profil
DIETA PROTEINOWA dr Pierre Dukana
« Odpowiedź #62 dnia: Maja 24, 2010, 22:41:00 »
20 kwietnia zaczęłam dietę przy 70 kg. Cel - 10 kg. Dziś ważę 64,7 kg.
Pisanie nie polega jedynie na wyrażaniu myśli

Offline jasia

  • Wielka Gaduła
  • *******
  • Wiadomości: 556
    • Zobacz profil
DIETA PROTEINOWA dr Pierre Dukana
« Odpowiedź #63 dnia: Maja 25, 2010, 16:35:33 »
Podam przepis na danie obiadowe... robiłam i jest pyszne:
-1 podudzie indycze ( moje ważyło ok 85 dag
-2,5 dużej cebuli lub 3 mniejsze
-4 łyzki jogurtu naturalnego, chudego
-przyprawy : sól, pieprz, majeranek, papryka , sos sojowy ( 4 krople)
-rekaw lub worek do pieczenia

Z miesa ściągamy skorę i nacieramy mieszanką soli, pieprzu i majeranku w stosunku 1 : 1,5 : 3
* odstawiamy na 1 godzine do lodowki
* cebule kroimy w plastry
* jogurt mieszamy z odrobina soli, pieprzu, papryki majeranku i sosu sojowego
* podudzie wkladamy do worka , smarujemy dokladnie jogurtem i obkladamy cebulą
* zapięty worek z gory nakłuć kilka razy
* worek układamy na blasze w wkladamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C
* po okolo 40 minutach zmniejszamy temperaturę do 180 stopni i pieczemy  1 godzinę, jeżeli podudzie jet takie duże jak moje , to 1 godzine i 20 minut
* po wyjeciu z piekarnika wszystko z worka wykladmy na talerz a potrawa zaskoczy nas wysmienitym smakiem zwlaszcza cebulka.
Życzę smacznego i przyjemnego chudnięcia

Offline TrzebieżCITY

  • VIP
  • ********
  • Wiadomości: 1113
    • Zobacz profil
DIETA PROTEINOWA dr Pierre Dukana
« Odpowiedź #64 dnia: Maja 26, 2010, 11:08:46 »
Ja ważę już 96 kg.Miesiąc z kawałkiem i leci od 105 kg aż miło:)
Oddaj cząstkę siebie innym...To nie boli,a może uratować komuś życie...DKMS przeciwko białaczce... Paweł, żeby było prościej...

pac

  • Gość
DIETA PROTEINOWA dr Pierre Dukana
« Odpowiedź #65 dnia: Maja 26, 2010, 18:44:35 »
podajcie przepis na tą zupe jarzynową bo narobiliście mi smaka  :lol2:

Offline Agnes_1976

  • Rozpisuje się
  • *****
  • Wiadomości: 161
    • Zobacz profil
DIETA PROTEINOWA dr Pierre Dukana
« Odpowiedź #66 dnia: Maja 26, 2010, 19:14:23 »
Dziś u mnie dzień PW i mam przepis na pyszną sałatkę z kalafiora:
kalafior podzielić na małe różyczki i zblanszować,
dodać: szczypiorek,
rzodkiewkę,
koperek,
2-3 jajka ugotowane na twardo,
ogórek świeży,
jogurt odtłuszczony
szczypta soli i pieprz

Smacznego!
Pisanie nie polega jedynie na wyrażaniu myśli

Offline jasia

  • Wielka Gaduła
  • *******
  • Wiadomości: 556
    • Zobacz profil
DIETA PROTEINOWA dr Pierre Dukana
« Odpowiedź #67 dnia: Maja 26, 2010, 21:16:28 »
* 0,5 kg  zielonej fasolki szparagowej -świeżej lub mrożonej
* 1 cebula czerwona
* 1 ząbek czosnku
* łyżka oliwy z oliwek
* łyżeczka octu balsamicznego
* sól, pieprz

Jeżeli fasolka jest świeża, to oczyścić i pokroić na 3 cm kawałki. Ja najczęściej uzywam mrożonej.
Fasolkę ugotować na parze.
Cebulę drobno pokroić, włożyc do salaterki.
Czosnek ugnieść z solą.
Gorącą fasolkę, przesypać do salaterki, w której jest cebula -wymieszać.
Po chwili dołożyć czosnek, olej
 i ocet . Doprawić solą i pieprzem.

Podawać do mięs. Ja z racji diety, zajadam jako przekąskę.
W ten sam sposób można przyrzadzić brokuły, zarowno mrożone
jak i świeże.

Smacznego

Offline Agnes_1976

  • Rozpisuje się
  • *****
  • Wiadomości: 161
    • Zobacz profil
DIETA PROTEINOWA dr Pierre Dukana
« Odpowiedź #68 dnia: Maja 26, 2010, 21:29:34 »
Wszystko byłoby dobre, sałatka na pewno pyszna, ale nie wolno używać oliwy z oliwek. Żadnej oliwy.
Pisanie nie polega jedynie na wyrażaniu myśli

Offline Opaler

  • Gaduła
  • ******
  • Wiadomości: 289
    • Zobacz profil
DIETA PROTEINOWA dr Pierre Dukana
« Odpowiedź #69 dnia: Maja 26, 2010, 21:54:35 »
Cytat: "Agnes_1976"
Wszystko byłoby dobre, sałatka na pewno pyszna, ale nie wolno używać oliwy z oliwek. Żadnej oliwy.

Od 1 łyżki oliwy z oliwek jeszcze nikt nie umarł :P Jeżeli to nie początkowa faza uderzeniowa to można sobie pozwolić na taki mały grzech :)

Offline Agnes_1976

  • Rozpisuje się
  • *****
  • Wiadomości: 161
    • Zobacz profil
DIETA PROTEINOWA dr Pierre Dukana
« Odpowiedź #70 dnia: Maja 26, 2010, 22:05:53 »
Cytuj (zaznaczone)
Od 1 łyżki oliwy z oliwek jeszcze nikt nie umarł :P Jeżeli to nie początkowa faza uderzeniowa to można sobie pozwolić na taki mały grzech :)

Wtedy to już nie jest dieta Pierra Dukana. Albo trzymamy się zaleceń i wskazówek albo sobie odpuszczamy. Tam łyżka oliwy, tu troszkę masełka...
Pisanie nie polega jedynie na wyrażaniu myśli

Offline Opaler

  • Gaduła
  • ******
  • Wiadomości: 289
    • Zobacz profil
DIETA PROTEINOWA dr Pierre Dukana
« Odpowiedź #71 dnia: Maja 26, 2010, 22:44:58 »
Cytat: "Agnes_1976"
Cytuj (zaznaczone)
Od 1 łyżki oliwy z oliwek jeszcze nikt nie umarł :P Jeżeli to nie początkowa faza uderzeniowa to można sobie pozwolić na taki mały grzech :)

Wtedy to już nie jest dieta Pierra Dukana. Albo trzymamy się zaleceń i wskazówek albo sobie odpuszczamy. Tam łyżka oliwy, tu troszkę masełka...

Nie popadajmy w skrajności :) Jeżeli stosuje się tą dietę dłuższy czas to można przymknąć oko raz na jakiś czas na oliwę z oliwek (akurat jest to jeden ze zdrowszych tłuszczy). Nie mówię, aby cały czas sobie pozwalać na rzeczy zakazane, bo tak jak mówisz - nie przyniesie to żadnych efektów. Każdy podchodzi do tego inaczej, jeżeli Ty trzymasz się podręcznikowo to dobrze :) możesz być pewna, że osiągniesz założony efekt. Ja stosuje dietę niskowęglowodanową od około 3 lat, więc znam swój organizm. Wiem, że takie małe wyłamanie w Dukanie jak oliwa z oliwek raz na jakiś czas nie zaszkodzi - mowa o późniejszym stadium diety, ponieważ (jak jest to napisane w książce) na początku faza uderzeniowa musi być mocna. Każdy organizm jest inny, no i różni ludzie mają różne podejścia. W każdym bądź razie życzę Ci jak najlepszych efektów ;)

Offline Agnes_1976

  • Rozpisuje się
  • *****
  • Wiadomości: 161
    • Zobacz profil
DIETA PROTEINOWA dr Pierre Dukana
« Odpowiedź #72 dnia: Maja 27, 2010, 13:20:08 »
Dziękuję Opaler. Pewnie, że masz rację, ja jednak w fazie uderzeniowej i II fazie nie stosuję oliwy. Ale wiadomo, III faza pozwala już na pewne ustępstwa ale też należy zachować zdrowy rozsądek i nowe nawyki żywieniowe. Ja sobie narzuciłam rygor i są efekty. Znam osoby, które już w II fazie się poddały. Wszystkim odchudzającym się życzę wytrwałości.
Pisanie nie polega jedynie na wyrażaniu myśli

Offline jasia

  • Wielka Gaduła
  • *******
  • Wiadomości: 556
    • Zobacz profil
DIETA PROTEINOWA dr Pierre Dukana
« Odpowiedź #73 dnia: Maja 27, 2010, 19:14:50 »
Pieczeń drobiowa
- 1 kg miesa chudego drobiowego ( najlepiej zmielić samemu piersi z kurczaka lub indyka)
- 1+2 jaja ( te 2 jako nadzienie, ale niekoniecznie)
- 1,5 łyżki otrąb pszennych
- 1 łyżeczka szczypiorku lub natki
- 0,5 cebuli (drobno posiekać)
-3 ząbki czosnku ( zmiażdżone)
- sól i dowolne przyprawy - pieprz, papryka itp
- kilka kropel parafiny do blachy ( zamiast oleju)

Pieczeń może być spożywana na gorąco i na zimno.
Blachę skropić kilkoma kroplami parafiny, aby pieczeń łatwo było wyjąć.

2 jaja ugotować na twardo, przekroić na pół.
mięso i resztę skladnikow oraz przyprawy dobrze wymieszać i włożyć do blaszki ( najlepiej się nada tzw. keksowka).
Zrobic rowek w masie miesnej i wcisnać połówki jaj.
Piec około 35-40 minut w temperaturze 200 stopni celsjusza.
Gotowa pieczeń powinna być zrumieniona i lekko odchodzić od blachy.
Pieczeń kroimy, wcinamy i... chudniemy
smacznego

Offline Agnes_1976

  • Rozpisuje się
  • *****
  • Wiadomości: 161
    • Zobacz profil
DIETA PROTEINOWA dr Pierre Dukana
« Odpowiedź #74 dnia: Maja 27, 2010, 19:22:07 »
Tak, robiłam taką właśnie w fazie uderzeniowej. Tylko nie dodawałam wtedy otrębów. Fajna sprawa np. na chlebku dukanowskim jako wędlina.
Pisanie nie polega jedynie na wyrażaniu myśli