Wiesz, takie rozumowanie, jakie prezentujesz, Grecy nazywali terminem "osobliwe" („idiotropos). Bo wciąż czytasz wybiórczo. Przeczytałeś oświadczenie przewodniczącego Rady i zawarte w nim wyraźne zaprzeczenie insynuacjom red. Wosika. Oto przytoczenie fragmentu Oświadczenia:
"Wpis zawiera nieprawdziwe informacje o tym, że:
1 – jako Przewodniczący Rady Miejskiej skierowałem do radnych projekt uchwały dotyczący zmian wysokości diet radnych.
2 – klub radnych GRYF XXI przygotował projekt uchwały w tej sprawie.
Oświadczam, że podane w artykułach informacje są nieprawdziwe, a ww. dziennikarz rozpowszechnia kłamliwe treści godzące w moje dobre imię."
Nie wiem gdzie w tych prostych i jednoznacznych stwierdzeniach dostrzegasz brak konkretów i manipulowanie świadomością odbiorców?
Przeczytałeś też notę obronną red. Wosika na stronie "Police bez cenzury". I znów czytasz wybiórczo, bowiem zapoznać się z komentarzami już nie raczyłeś. A tam jest wszystko wyjaśnione.
W niedzielę (13 stycznia) podobnie rozumujący osobnik w Gdańsku zabił lub chciał zabić (bo może ofiara ocaleje) prezydenta miasta. Też rozumował wybiórczo. Skazano go (za przestępstwa kryminalne) w czasach rządów PO, uznał to za krzywdę, prezydent jest związany z PO, no to zabijając go - zrekompensował sobie urojone udręczenia. Aczkolwiek między jego skazaniem, a osobą prezydenta żadnego związku przyczynowo-skutkowego nie było i nie ma.
Podobnie niebezpieczną konstrukcję myślową objawiasz w swoich postach na forum. Prawda jest taka, jak Ty uważasz, a jeśli fakty temu zaprzeczają - tym gorzej dla faktów. Tak się rozmawiać nie da, a przed potencjalnymi skutkami prób rozpowszechniania tzw. czarnej propagandy prowadzącej do nienawiści zawczasu trzeba się bronić.