Borisz, jestem tak samo zwykłym obywatelem jak i Ty. Nie znam się na kalkulacjach robót budowlanych ani na specjalnych programach, które takie koszty pomagają wyliczać.
Sięgnij do internetu. Znajdziesz w nim mnóstwo projektów wraz z podaniem kosztów. Na tej podstawie możesz szacować koszty swojego pomysłu. Można tez zwrócić się do firm budowlanych z zapytaniem o ich stawki. Ja tak zrobiłem żeby choć trochę się zorientować.
Pod pomysłem ścieżki rowerowej do Trzebieży podpisuję się oburącz. Ale przyznam, że to projekt bardzo trudny. Ja bym się nie podjął jego napisania. Droga do Trzebieży, to droga wojewódzka. Większość posesji wzdłuż tej drogi(Dębostrów, Uniemyśl i sama Trzebież) to grunty prywatne. To przecież właśnie problemy z własnością gruntów zdecydowały o tym, że Zarząd Dróg Wojewódzkich odrzucił ofertę Polic na to by zrobić od razu ścieżkę rowerową, przy okazji modernizacji tej drogi, mimo, że Police oferowały współfinansowanie.
Nie chce nikogo zniechęcać, uprzedzam jedynie, że to trudny temat.
Proponuję dokładnie zapoznać się treścią regulaminu BO zanim się weźmiecie do pisania swoich projektów.
http://www.bip.police.pl/?cid=361&bip_id=7421INSTRUKCJA WYPEŁNIANIA WNIOSKU
5. Szacunkowe koszty zadania – należy wymienić wszystkie składowe części zadania oraz koszty, które należy ponieść aby zadanie mogło zostać zrealizowane. Koszty mogą zostać podzielone na grupy: np. koszty osobowe, koszty inwestycyjne, koszty obsługi, koszty promocji itp. itd.