Nie jestem zwolennikiem wpisów i dyskusji na forum, ale zadam Panu Przewodniczącemu kilka pytań. Panie Dudek zabiera Pan głos na forum nie, jako Wojciech Dudek, ale jako Przewodniczący RN było by dobrze, aby wreszcie Pan to sobie uzmysłowił. Pisze Pan, że Sąd pierwszej instancji oddalił pozew Spółdzielni przeciwko małżeństwu P o zapłatę niedopłaty, za c.o. Czy jest to wyrok prawomocny? Czy to prawda a mówi się o tym coraz głośniej, że są 2 wyroki prawomocne już po apelacji gdzie dwa małżeństwa przegrały za ingerencję w układ - „czerwone kapturki?. Czy to są plotki, jeżeli tak to należy je zdementować? Tego typu informacja to tajemnica? Jeżeli pisze Pan „A” to niech Pan pisze też „B”. Lansuje się Pan na forum, jako wybitny znawca zagadnień z zakresu prawa w funkcjonowaniu Spółdzielni a mimo to nie potrafi go Pan uważnie czytać. Zdaję sobie sprawę, że w naszej Spółdzielni też są mankamenty. Jako wielki znawca proponował Pan i współpracujące z Panem osoby - „Komitet Koordynacyjny” na zebraniach członków spółdzielni zmiany zapisów w statucie? Mieliście rozwiązać problem c.o. z korzyścią dla odbiorców i co? Jako wybrani członkowie RN narobiliście takiego chaosu, że sami nie wiecie, co zrobiliście a na pewno sami tego nie rozumiecie? Wystarczyło ze zrozumieniem przeczytać ustawy: „Prawo budowlane”, „Prawo energetyczne”, „Ustawę o efektywności energetycznej”. Wielu z nas zawierzyło Wam, co z tym? Pytam, bo wiedzy nie mam, czy to prawda, że pierwszą sprawę przed Sądem o zmiany zapisów w statucie, które próbujecie wprowadzić Spółdzielnia przegrała? Jeżeli tak to znaczy, że oszukaliście mnie. I co, za przegraną sprawę zapłacę, jako jeden z członków Spółdzielni. Nie byłem Pana zwolennikiem, ale też nie odciąłem się jednoznacznie od tego, co Pan mówił to był mój błąd. Na szerzeniu populizmu dostaliście się do RN a teraz pokazujecie swoją nieudolność. Prowadzicie między sobą rozgrywki personalne naszym kosztem, ale też ośmieszacie naszą Spółdzielnię. Wydajecie o sobie opinię, ale to, to już Wasz sprawa. Dowodem nagranie z posiedzenia RN. Zrobiliście bardzo dużo, aby stracić do Was zaufanie. Wydaje się Panu Panie Przewodniczący, że ma Pan papiery na członka RN szkoda tylko, że się Panu te papiery zamoczyły, są bardzo nieczytelne, nie widać z nich Pana wiedzy, umiejętności pracy w kolektywie.
PS. – „marcello” - Przyjmując uchwały należy je podejmować zgodnie z obowiązującym prawem, te jak Pan pisze bezprawne projekty przygotowywało prezydium RN, uchwalała RN. Ale dlaczego nie były konsultowane z prawnikami? Może o to chodzi? Uchwały niezgodne z prawem są nie ważne. Łatwo się jest z nich wycofać.