Notice: Undefined index: tapatalk_body_hook in /home/klient.dhosting.pl/wipmedia2/forum/Sources/Load.php(2501) : eval()'d code on line 199
  • Strona główna
  • Szukaj
    •  
  • Zaloguj się
    • Nazwa użytkownika: Hasło:
      Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Autor Wątek: [Police] ZCH Police  (Przeczytany 11281663 razy)

Offline Beny2002

• Wielka Gaduła
Odp: [Police] ZCH Police
« Odpowiedź #20190 dnia: Października 24, 2025, 20:08:06 »
Ale Pani Ania pisze tu o tym żeby być lepiej informowany, a pamiętam jak odpowiadała na nurtujące pytania forumowiczów, że nie może odpowiedzieć bo forum niecjest od tego

Online Rasowy_Aparatowy

• VIP
« Odpowiedź #20191 dnia: Października 24, 2025, 20:49:26 »
Jest kilka sukcesów: projekt polimery, zadłużenie , brak remonty przez ostatnie lata no i kwiaty od nowego prezesa za liczną likwidację etatów. Czego chcieć więcej od takiego przedstawiciela z ramienia załogi. 
To żeś odleciał. Wiesz jakie kompetencje ma członek zarządu?

Kiedy wy zrozumiecie, że zarząd składa się przeważnie z 4 członkow - prezesa, wiceprezesa, wiceprezesa i zwykłego członka zarządu. Członek z wyboru pracowników zawsze był zwykłym członkiem i zawsze był "sam", gdzie członków zarządu z nadania właściciela (czyli skarbu państwa, w dużym uproszczeniu) było trzech.

A teraz uwaga, szokująca wiadomość, wiecie ilu członków zarządu musi się podpisać na każdej pierdole, nawet każdym poszczególnym zamówieniu np. węgla? Dwóch. To teraz sobie wyobraźcie co pani Tarocinska mogła zrobić xD

I żeby nie było, że jej bronie itd. - takie same kompetencje ma teraz pan Muskała i co robi? Wszystko co może, czyli nie za wiele.

Członek zarządu z wyboru pracowników jest po to, żeby patrzeć zarządowi na ręce, tyle może, bo ma dostęp do informacji niejawnych itd. Dlatego Wardacki pozbył się pani Tarocinskiej (bezprawnie) na parę miesięcy, żeby nikt nie patrzył na ręce ;) .

A zwolnieniami załogi nie zajmował się ktoś z kadr? Np. jeden z obecnych członków rady nadzorczej? 😎

Post Merge: Października 24, 2025, 20:52:20
Ale Pani Ania pisze tu o tym żeby być lepiej informowany, a pamiętam jak odpowiadała na nurtujące pytania forumowiczów, że nie może odpowiedzieć bo forum niecjest od tego
Bo nie może. Wiele razy był tu już przytaczany kodeks spółek handlowych.

Z tego co wiem to jest czat do dzielenia się informacjami (nie wiem, nie jestem pracownikiem, nie mam tam dostępu).

A jakich informacji udziela obecny członek zarządu? (Skądinąd bardzo ogarnięty człowiek, żeby też ktoś nie zrozumiał, że go atakuje czy coś)
« Ostatnia zmiana: Października 24, 2025, 20:52:20 wysłana przez Rasowy_Aparatowy »

Offline Daniel

• Nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #20192 dnia: Października 24, 2025, 21:01:35 »
Macie rację, sama nic nie zrobi, pewnie jest wiele uchwał kiedy w naszym imieniu była przeciw decyzji zarządu, zwłaszcza gdy było tak dużo zwolnień.

Offline senegalczyk

• Gadatliwy
« Odpowiedź #20193 dnia: Października 24, 2025, 22:35:00 »
Bardzo słuszna uwaga, jak trzeba było coś powiedzieć to było zasłanianie się tajemnicą spółki. Członek Rady Nadzorczej jest o patrzenia na ręce zarządowi, ale już w zarządzie są cztery osoby i jedna z nich jest z ramienia pracowników, więc wypadałoby pod uchwałami krzywdzącymi dla pracowników być przeciw, a jak było to już może niech zainteresowani się wypowiedzą, zarówno byli jak i teraźniejszy.
Zobaczymy kto jeszcze wystartuje w tych wyborach, ale wcale mnie nie zdziwi jak zobaczymy te same twarze, a tutaj chyba potrzeba świerzości i odcięcia się od tego towarzystwa
« Ostatnia zmiana: Października 24, 2025, 22:40:58 wysłana przez senegalczyk »

Offline Jan z nerką

• VIP
« Odpowiedź #20194 dnia: Października 24, 2025, 23:13:29 »
Ktoś wie dlaczego odwołali prezesa GAPSu?  8)

Offline An_na

• Weteran
« Odpowiedź #20195 dnia: Października 24, 2025, 23:27:10 »
Daniel-13 postów
An_na-2207 postów: Od 2009 roku piszę tutaj regularnie — mam ponad 2 tysiące wiadomości i przez te wszystkie lata byłam jedyną osobą reprezentantem- których przecież było wielu-która rozmawiała tu z Wami otwarcie, pod własnym imieniem i nazwiskiem.

Nie ukrywałam się, nie pisałam anonimowo, nie udawałam, że problemów nie ma. Zawsze starałam się być blisko ludzi i odpowiadać w granicach tego, co było mi wolno powiedzieć.

Byłam w zarządzie i radzie nadzorczej z wyboru pracowników. Nigdy nie głosowałam za zwalnianiem pracowników ani nie wnioskowałam o to. Nie miałam wpływu na błędy podwykonawców czy światowe rynki, ale zawsze miałam wpływ na to, po czyjej stronie stoję — i stałam po stronie załogi w trosce o zakłady.

Teraz kandyduję jako niezależna kandydatka. Abym mogła zgłosić swoją kandydaturę wymagane jest  250 podpisów pracowników gkga, związki zawodowe nie muszą zbierać podpisów pod swoimi kandydatami.

Jeżeli przez te wszystkie lata moja obecność tutaj pokazała Wam, że jestem otwarta i uczciwa — proszę o Wasze wsparcie.
« Ostatnia zmiana: Października 24, 2025, 23:47:18 wysłana przez An_na »

Online Rasowy_Aparatowy

• VIP
« Odpowiedź #20196 dnia: Października 24, 2025, 23:58:36 »
Bardzo słuszna uwaga, jak trzeba było coś powiedzieć to było zasłanianie się tajemnicą spółki. Członek Rady Nadzorczej jest o patrzenia na ręce zarządowi, ale już w zarządzie są cztery osoby i jedna z nich jest z ramienia pracowników, więc wypadałoby pod uchwałami krzywdzącymi dla pracowników być przeciw, a jak było to już może niech zainteresowani się wypowiedzą, zarówno byli jak i teraźniejszy.
Zobaczymy kto jeszcze wystartuje w tych wyborach, ale wcale mnie nie zdziwi jak zobaczymy te same twarze, a tutaj chyba potrzeba świerzości i odcięcia się od tego towarzystwa
Nie zrozumieliśmy się.

Wyciag z KRS ZCH:
Sposób reprezentacji Reprezentacja łączna - dwóch członków zarządu albo jeden członek zarządu łącznie z prokurentem

Co oznacza, że dwóch członków zarządu (a zarządy były zawsze ze wspólnej opcji) ma w dupie zdanie czy sprzeciw jakiejś Tarocińskiej. Musicie w końcu zrozumieć, że obojętnie czy to pani Ania, czy pan Wiesław czy ktokolwiek inny - członek zarządu z wyboru pracowników pełni tylko funkcję dekoracyjną i "pilnująca" zarząd, np. gdyby chciał popełnić przestępstwo czy inne wykroczenie, to członek zarządu z wyboru pracowników ma dostęp do danych i ma prawo (a nawet obowiązek) zgłosić to. Ale sam członek zarządu nie daje podwyzek (ani nie zabiera), nie uruchamia bądź nie odstawia instalacji, nie decyduje o remontach itd. a wręcz często członkowie z wyboru pracowników byli traktowani po macoszemu i dostawali mało znaczące obszary działania typu laboratoria i wręczanie medali emerytom.

Offline senegalczyk

• Gadatliwy
« Odpowiedź #20197 dnia: Dzisiaj o 07:47:39 »
Ja to rozumiem i w dużej części się z tobą zgadzam, ale jeżeli ten głos był tak mało znaczący to tym bardziej mógłby być po stronie pracowników. Jeżeli uważam że coś jest na szkodę zakładu, pracowników to się pod tym nie podpisuje, czy to coś by dało nie wiem, ale jestem zgodny z własnym sumieniem. Tutaj jak widać powyżej jakiejś kwoty rzadko jest sumienie, a tym bardziej jak całą karierę zbudowało się na związkach zawodowych, a teraz udaje się samotnego wojownika w walce o dobro pracowników. Przecież to jest aż nie do wiary.

Online Rasowy_Aparatowy

• VIP
« Odpowiedź #20198 dnia: Dzisiaj o 08:19:23 »
Ja to rozumiem i w dużej części się z tobą zgadzam, ale jeżeli ten głos był tak mało znaczący to tym bardziej mógłby być po stronie pracowników. Jeżeli uważam że coś jest na szkodę zakładu, pracowników to się pod tym nie podpisuje, czy to coś by dało nie wiem, ale jestem zgodny z własnym sumieniem. Tutaj jak widać powyżej jakiejś kwoty rzadko jest sumienie, a tym bardziej jak całą karierę zbudowało się na związkach zawodowych, a teraz udaje się samotnego wojownika w walce o dobro pracowników. Przecież to jest aż nie do wiary.
Ale tłumacze, że to tak nie działa. Dwóch członków zarządu podpisuje dany dokument i nie ma "głosowania" nad nim. Siedzi sobie czterech gości, dwóch z nich może robić "co chce", a reszta może ewentualnie wezwać policję jak coś się dzieje nielegalnego. A na większości istotnych dokumentów które ja widziałem nie było podpisu Tarocińskiej (podczas kadencji Muskały już nie pracowałem, więc nie wiem) tylko jeszcze Kostrubca i tego drugiego. Zresztą macie jako aparatowi dostęp do niektórych dokumentów, np. rozporządzeń prezesa zarządu, to spójrzcie kto się pod nimi podpisuje - czy jest tam przedstawiciel załogi czy przeważnie nie.

Co do związków to się nie wypowiem, bo dostanę bana xD nadają się do tarcia chrzanu i zajmują się tylko upychaniem swoich ludzi na wydziale wodnym (vide syn jednego z przewodniczących i partner jednej pani z rady nadzorczej z ramienia związkow ;)), jakbym tam jeszcze pracował to sam bym się wypisał z tego związku.

Offline senegalczyk

• Gadatliwy
« Odpowiedź #20199 dnia: Dzisiaj o 09:16:16 »
Rozumiem że na EC sam się przeniosłeś z własnej woli i jest ci teraz lepiej 🤣

Online Rasowy_Aparatowy

• VIP
« Odpowiedź #20200 dnia: Dzisiaj o 09:24:08 »
Rozumiem że na EC sam się przeniosłeś z własnej woli i jest ci teraz lepiej 🤣
Co? Przecież ja nie pracuje w ZCH od dwóch lat xD