Dzień dobry,
Prośba do Pracowników grupy kapitałowej GA Police.
dobiega końca kadencja Rady Nadzorczejw Grupa Azoty Zakłady Chemiczne Police SA.
Dobiega końca praca przedstawicieli pracowników.
Rada Nadzorcza ogłosiła wybory, które odbędą się w dniach 17-21 listopada. Prawo do zgłaszania kandydatów przysługuje związkom zawodowym (nie muszą zbierać podpisów poparcia) oraz pracownikom, którzy przedstawią listę poparcia z podpisami nie mniej niż 250 pracowników (!) z całej grupy kapitałowej.
Zakłady, Transtech, Police Serwis.
🗣 Pracuję w tej firmie blisko 28 lat.
Politycy się zmieniają, a my — pracownicy — zostajemy. To my codziennie tworzymy ten zakład, bez względu na to, kto jest „na górze”. Dlatego w Radzie Nadzorczej potrzebny jest ktoś z nas, a nie z żadnego układu. Uważam się za osobę niezależną i tak też chciałabym wystartować i reprezentować pracowników. Jako kandydat niezależny.
Po wielu latach pracy i doświadczeń w naszej firmie podjęłam decyzję o kandydowaniu na przedstawiciela pracowników w Radzie Nadzorczej. Znam realia zakładu od środka — wiem, z czym mierzymy się na co dzień i jak ważne jest, by nasz głos był słyszalny tam, gdzie zapadają decyzje.
📝 Żeby wystartować, potrzebuję minimum 250 podpisów poparcia.
📌 Podpis nie oznacza głosowania — to tylko szansa, byście mieli prawdziwy wybór.
Jeśli chcecie, by głos załogi naprawdę liczył się w decyzjach Rady Nadzorczej — proszę o Wasze wsparcie. 🤝
Jeśli chcesz mnie wesprzeć i dać mi szansę na zmierzenie się z tytanami wskazanymi przez związki zawodowe proszę Cię o poparcie udziału w wyborach.
Proszę też o sygnał tu lub na priv gdzie, do kogo mogłabym popołudniu podejść.
Proszę Was o szansę, po to, byście byli lepiej informowani chociażby. Ten czat utworzyłam ja i prowadzę go od dawna, tak jak rozmowy na innych forach. Kadencja trwa trzy lata.
Proszę Was o szansę. A głos w wyborach oddacie na najlepszego wg Was kandydata. Poznamy ich dopiero po dokonaniu zgłoszeń. Ja bez podpisów nie będę mogła dokonać skutecznego zgłoszenia.
#NaszGłos #NiezależnaKandydatura #ZałogaMaZnaczenie #Police