Notice: Undefined index: tapatalk_body_hook in /home/klient.dhosting.pl/wipmedia2/forum/Sources/Load.php(2501) : eval()'d code on line 199
  • Strona główna
  • Szukaj
    •  
  • Zaloguj się
    • Nazwa użytkownika: Hasło:
      Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Autor Wątek: [Police] ZCH Police  (Przeczytany 9141559 razy)

Offline Rasowy_Aparatowy

• VIP
Odp: [Police] ZCH Police
« Odpowiedź #19665 dnia: Maja 21, 2025, 18:50:37 »
Ukazał się również komunikat związków, że nie zgadzają się na zmianę systemu. Przypadkowo akurat teraz go sobie wypuścili, nie?

Swoją drogą interesujące, że z jednej strony cały czas narzekacie na Zarząd, a z drugiej wierzycie w każde ich słowo xD

Czas pokaże. Być może przyjdzie mi odszczekać, a być może nie :)

Offline Arkona

• Wielka Gaduła
« Odpowiedź #19666 dnia: Maja 21, 2025, 20:15:29 »
Ukazał się również komunikat związków, że nie zgadzają się na zmianę systemu. Przypadkowo akurat teraz go sobie wypuścili, nie?

Swoją drogą interesujące, że z jednej strony cały czas narzekacie na Zarząd, a z drugiej wierzycie w każde ich słowo xD

Mi chodziło o to, że napisałeś to z takim przekonaniem jakbyś był 100% pewny wprowadzenia 4BOP. Zauważ, że ten temat ciągle wraca, niczym temat aborcji przed wyborami. W ciągu ostatnich lat ile razy słyszałeś o 4bop? Ja co najmniej kilka.
Wiem, że niektórzy chcieliby tego, co widać już po tym forum. Niektórzy chcieliby w ogóle upadku tego zakładu. Ale są to ludzie, którzy już tu nie pracują, więc im to lotto.

Offline Daniel

• Nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #19667 dnia: Maja 21, 2025, 21:13:04 »
W ZCh system 4bop jest jak yeti, wszyscy słyszeli, nikt nie widział , temat na grzanie forum super!!!

Offline Rasowy_Aparatowy

• VIP
« Odpowiedź #19668 dnia: Maja 21, 2025, 22:17:33 »

Mi chodziło o to, że napisałeś to z takim przekonaniem jakbyś był 100% pewny wprowadzenia 4BOP. Zauważ, że ten temat ciągle wraca, niczym temat aborcji przed wyborami. W ciągu ostatnich lat ile razy słyszałeś o 4bop? Ja co najmniej kilka.
Wiem, że niektórzy chcieliby tego, co widać już po tym forum. Niektórzy chcieliby w ogóle upadku tego zakładu. Ale są to ludzie, którzy już tu nie pracują, więc im to lotto.
Jasne, że temat się przewija, tylko zawsze było "chcą wprowadzić", "może za rok" i inne takie plotki autobusowe. Ja ci podałem konkretną datę. Widać, że coś się w temacie dzieje, bo inaczej związki by nie wypuszczały akurat teraz takich komunikatów.

100% pewności nie mam, bo dokumentów nie widziałem (zresztą domyślam się, że dokumenty póki co nie istnieją), ale nie jest to zwykła plotka z autobusu, a czy miałem rację dowiemy się już za około miesiąc.

Nie chciałbym 4BOP mimo, że nie pracuję już na zakładach. Nie chciałbym również jego upadku, bo stawki w innych firmach spadną, więc i mnie to dotknie.

A i drobne podpowiedzi co do 4BOP - za 2 tygodnie jest bardzo ważna druga tura wyborów w której kandydaci idą prawie równo, więc nikt wam teraz nie rzuci na łeb informacji o 4BOP, to raz.

Dwa - są okresy rozliczeniowe i do nich dostosowuje się harmonogramy pracy. O ile się nie myle - nowy okres rozliczeniowy zaczyna się w lipcu.

A i sam wspomniałeś, że było na energetyce spotkanie w tej sprawie - więc powinieneś wiedzieć, że temat istnieje i jest "w grze". Oczywiście, jak związki się mocno postawią to może coś ugrają, ale na ten moment info jest takie jakie jest.

EDIT: a i jeszcze jedno - nie będzie to "stare" 4BOP, tylko troche inny system, ale to już chyba było tu wspominane gdzieś.