Ciekawe (moim zdaniem) wnioski z raportu :
300 osob rotacji (ponad 10%!) pracownikow. Srednio dziennie odchodzi prawie jedna osoba
Kemipol sie fajnie kreci (11 milionow dla ZCH z dywidendy)
GAPS ktory nie ma ludzi zeby obsluzyc ZCH Police podpisuje umowe na obsluge Polimerow (z niektorych wydzialow juz pozabierali automatykow i slusarzy i ich po prostu...nie ma xD)
Siarkowego nie zamkna, bo pakuja w niego kase.
Poki co tyle, zapraszam do dyskusji
Siarkowego nie mogą zamknąć bo siarowy obsługuję wszytko o ile się nie mylę...kto da kwas na biel jak siarkowego nie będzie. Tu wszystko jest połączone niczym jeden organizm 😉 nagroda będzie bo są wybory,bynajmniej takie jest moje zdanie...ale równie dobrze mogę się mylić 😁😋
Siarkowego i tak juz wiecej kupujemy niz produkujemy, siarkowy jako kwas nie jest problemem - mozna tanio kupic. Wiekszym problemem jest para ktora wytwarzamy przy produkcji kwasu siarkowego, ta jest potrzebna a tego sie nie kupi
Post Merge: [time]Marzec 31, 2023, 11:41:11 [/time]
A wracajac do rotacji - nie dziwie sie, ze taka rotacja, jak swiezak dostaje 4100 na start (+ podwyzki przy przedluzeniu umow), a tyle potrafia miec pracownicy po 5 latach pracy
Troche bardziej doswiadczeni sie zwalniaja, to musza dawac wiecej nowym pracownikom zeby chcieli przyjsc do pracy i tak to sie kreci
EDIT: Co do nagrody rocznej to tez mam takie mysli, pewnie nie bedzie w pelnej wysokosci ale "cos" dadza, bo raz ze wybory, a dwa ze zaraz nastepni ludzie by poodchodzili