Notice: Undefined index: tapatalk_body_hook in /home/klient.dhosting.pl/wipmedia2/forum/Sources/Load.php(2501) : eval()'d code on line 199
  • Strona główna
  • Szukaj
    •  
  • Zaloguj się
    • Nazwa użytkownika: Hasło:
      Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Autor Wątek: [Police] ZCH Police  (Przeczytany 7951300 razy)

Giorgi

• Gość
Odp: [Police] ZCH Police
« Odpowiedź #2415 dnia: Maja 23, 2014, 11:33:58 »
Tak na marginesie; gdzie kaski ochronne i inne niezbędne akcesoria ucieczkowe oraz BHP u "zwiedzających"?? Na oficjalnych zdjęciach ich brak.
to Ty nie wiesz że BHP obowiazuje tylko pracownikow ;-)

dinokio

• Gość

Giorgi

• Gość
« Odpowiedź #2417 dnia: Maja 23, 2014, 12:22:51 »
http://chemia.wnp.pl/premier-tusk-police-staly-sie-fundamentem-grupy-azoty,226292_1_0_0.html
" Nowe 200 miejsc pracy, inwestycje w port, konsolidacja i działania w zakresie Unii energetycznej, to ścieżka, którą będziemy podążali. Postaramy się zwiększyć majątek Grupy i pomożemy tej grupie rosnąć - podsumował Minister Włodzimierz Karpiński." Te 200 miejsc pracy to niby dla kogo i gdzie,bo chyba nie u nas?

Offline The_Bill

• Gaduła
« Odpowiedź #2418 dnia: Maja 23, 2014, 12:52:02 »
Całkiem nowa instalacja, rozrost Logistyki, rozbudowa Portu oraz zapewne doliczyli ludzi odchodzących na emerytury... ;)
Internetowa zmora udowadnia swoje męstwo,
Samemu nie zdołał dokonać jeszcze niczego,
Dlatego na forach zgrywa tego najmądrzejszego.

Offline Power

• Wielka Gaduła
« Odpowiedź #2419 dnia: Maja 23, 2014, 18:22:50 »
Tak na marginesie; gdzie kaski ochronne i inne niezbędne akcesoria ucieczkowe oraz BHP u "zwiedzających"?? Na oficjalnych zdjęciach ich brak.
to Ty nie wiesz że BHP obowiazuje tylko pracownikow ;-)
No tak! Przepraszam, wyrwało mi się :-X , ale to w kontekście ostatniego wypadku w z.ch., bardzo smutnego w skutkach...niestety :'(
Nigdy nie nurkuj do mętnej wody!

Offline Qba99

• Wielka Gaduła
« Odpowiedź #2420 dnia: Maja 23, 2014, 20:14:15 »
Te 200 miejsc pracy to niby dla kogo i gdzie,bo chyba nie u nas?
To są miejsca zarezerwowane dla "swoich", gdyby jednak PO powinęła się noga podczas najbliższych wyborów. Gdzieś trzeba będzie przeczekać do następnych wyborów ;)

Offline manam

• Gaduła
« Odpowiedź #2421 dnia: Maja 26, 2014, 11:08:44 »
Te 200 miejsc pracy to niby dla kogo i gdzie,bo chyba nie u nas?
To są miejsca zarezerwowane dla "swoich", gdyby jednak PO powinęła się noga podczas najbliższych wyborów. Gdzieś trzeba będzie przeczekać do następnych wyborów ;)
a skąd takie informacje? Niby gdzie mieliby pracować ludzie PO? Przy instalacjach produkcyjnych?
nie sądzę by ktokolwiek kto nie jest fachowcem został dopuszczony do takiej pracy, tu trzeba zatrudniać ludzi po politechnikach a nie z partii i myślę, że to dla wszystkich jest oczywiste.

Offline madzia21

• Bywalec
  • **
« Odpowiedź #2422 dnia: Maja 28, 2014, 17:19:59 »
Witam mam takie pytanie mój syn pracuje na Zakładach miał pierwszą umowę na 3miesiące okres próbny później na czas określony rok jaką teraz powinien dostać umowę na stałe? krążą też plotki ze niby po tej umowie dostanie on i inni zatrudnieni na czas określony dostaną umowę do końca roku ponieważ układ zbiorowy się zmienia i jakby dostali na stałe to musieliby przywrócić tych ktorym nie przedłużyli?
Jak to wkońcu jest?

Offline An_na

• Weteran
« Odpowiedź #2423 dnia: Maja 28, 2014, 18:13:47 »
Plotki plotkami a kodeks pracy kodeksem pracy. Proszę nie sugerować się plotkami. Umowa na czas próbny nie jest równoważna z umową na czas określony. Zgodnie z prawem z pracownikiem można zawrzeć:1. Umowę na czas próbny,2. Umowa na czas określony 3. Druga Umowa na czas określony 3. Trzecia (ostatnia)umowa na czas nieokreślony lub na czas określony która przekształca się na czas nieokreślony. Tak w skrócie. Co do Zakładowego Układu Zbiorowego Pracy to też plotki. Najlepiej,aby syn sam się dobrze poinformował- w tym celu jeśli jest członkiem jednej z sześciu organizacji związkowych niech tam pójdzie po informację / na temat prawa pracy/ pozdrawiam

Offline dapol

• Weteran
« Odpowiedź #2424 dnia: Maja 28, 2014, 22:26:41 »
wszystko tylko nie związki. nie utrzymywać tych darmozjadów. dlaczego żaden związkowiec nie zaoferuje swojej pomocy pracownikowi bezinteresownie? podobno tak leży im na sercu dobro pracownika - chyba tylko tego który płaci na ich konto regularne składki, bo tych co ich nie utrzymują to mają gdzieś. a z drugiej strony to mamusia długo będzie synusia za rączkę prowadzić???
wszelkie błędy stylistyczne ortograficzne oraz interpunkcyjne są zamierzone. jakiekolwiek powielanie ich bez mojej zgody jest zabronione!

Offline An_na

• Weteran
« Odpowiedź #2425 dnia: Maja 28, 2014, 23:24:51 »
Dapol- jestem "związkowcem" . Przyjdzie do mnie czy moich kolegów" nie członek" to też otrzyma informację czy pomoc. Nie wylewaj żółci gdy ktoś szuka porady na forum :) A jak nie chce przyjść to zawsze jest Kodeks Pracy i wystarczy przeczytać. Obsługa pracownicza też udzieli pracownikowi wszelkich informacji.

Offline madzia21

• Bywalec
  • **
« Odpowiedź #2426 dnia: Maja 29, 2014, 15:04:28 »
" Umowa na czas próbny nie jest równoważna z umową na czas określony." czyli teraz zależy od kadr na jaki czas będzie umowa?Równie dobrze mogą umowę na okres próbny zaliczyć bądź nie i dać kolejna na rok?Dają tylko umowy na rok czy jest możliwość np:2lata?

Offline An_na

• Weteran
« Odpowiedź #2427 dnia: Maja 29, 2014, 21:24:54 »
Pani Magdo proszę o kontakt na priva.

Offline dapol

• Weteran
« Odpowiedź #2428 dnia: Maja 29, 2014, 21:44:21 »
Dapol- jestem "związkowcem" . Przyjdzie do mnie czy moich kolegów" nie członek" to też otrzyma informację czy pomoc. Nie wylewaj żółci gdy ktoś szuka porady na forum :) A jak nie chce przyjść to zawsze jest Kodeks Pracy i wystarczy przeczytać. Obsługa pracownicza też udzieli pracownikowi wszelkich informacji.
żadnej żółci nie wylewam. swojego czasu pracowałem na zakładach i swoje widziałem. "nie członek" informację może otrzyma, ale pomocy na pewno nie. chyba, że otrzymanie pomocy miałoby się równać przyszłemu wstąpieniu do związku - wtedy, nie zaprzeczam - jak najbardziej - po pierwszej wpłaconej składce. i mówcie sobie co chcecie - w polsce związki to cyrk. samo to, że ich siedziby mieszczą się w budynkach zakładowych z miejsca je dyskwalifikuje. na samym starcie pracodawca trzyma związek za gardło (mordę???).
wszelkie błędy stylistyczne ortograficzne oraz interpunkcyjne są zamierzone. jakiekolwiek powielanie ich bez mojej zgody jest zabronione!

Offline An_na

• Weteran
« Odpowiedź #2429 dnia: Maja 29, 2014, 23:05:25 »
Co człowiek, to drugiemu sędzia. Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Maja 29, 2014, 23:07:07 wysłana przez An_na »