Jest kilka sukcesów: projekt polimery, zadłużenie , brak remonty przez ostatnie lata no i kwiaty od nowego prezesa za liczną likwidację etatów. Czego chcieć więcej od takiego przedstawiciela z ramienia załogi.
To żeś odleciał. Wiesz jakie kompetencje ma członek zarządu?
Kiedy wy zrozumiecie, że zarząd składa się przeważnie z 4 członkow - prezesa, wiceprezesa, wiceprezesa i zwykłego członka zarządu. Członek z wyboru pracowników zawsze był zwykłym członkiem i zawsze był "sam", gdzie członków zarządu z nadania właściciela (czyli skarbu państwa, w dużym uproszczeniu) było trzech.
A teraz uwaga, szokująca wiadomość, wiecie ilu członków zarządu musi się podpisać na każdej pierdole, nawet każdym poszczególnym zamówieniu np. węgla? Dwóch. To teraz sobie wyobraźcie co pani Tarocinska mogła zrobić xD
I żeby nie było, że jej bronie itd. - takie same kompetencje ma teraz pan Muskała i co robi? Wszystko co może, czyli nie za wiele.
Członek zarządu z wyboru pracowników jest po to, żeby patrzeć zarządowi na ręce, tyle może, bo ma dostęp do informacji niejawnych itd. Dlatego Wardacki pozbył się pani Tarocinskiej (bezprawnie) na parę miesięcy, żeby nikt nie patrzył na ręce

.
A zwolnieniami załogi nie zajmował się ktoś z kadr? Np. jeden z obecnych członków rady nadzorczej? 😎
Post Merge: Dzisiaj o 20:52:20
Ale Pani Ania pisze tu o tym żeby być lepiej informowany, a pamiętam jak odpowiadała na nurtujące pytania forumowiczów, że nie może odpowiedzieć bo forum niecjest od tego
Bo nie może. Wiele razy był tu już przytaczany kodeks spółek handlowych.
Z tego co wiem to jest czat do dzielenia się informacjami (nie wiem, nie jestem pracownikiem, nie mam tam dostępu).
A jakich informacji udziela obecny członek zarządu? (Skądinąd bardzo ogarnięty człowiek, żeby też ktoś nie zrozumiał, że go atakuje czy coś)