Notice: Undefined index: tapatalk_body_hook in /home/klient.dhosting.pl/wipmedia2/forum/Sources/Load.php(2501) : eval()'d code on line 199
  • Strona główna
  • Szukaj
    •  
  • Zaloguj się
    • Nazwa użytkownika: Hasło:
      Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Autor Wątek: [Ogólne] Chcieliście PO, to macie cz. 5.  (Przeczytany 127752 razy)

Offline pol

• VIP
[Ogólne] Chcieliście PO, to macie cz. 5.
« Odpowiedź #105 dnia: Sierpnia 26, 2012, 09:12:27 »
Cytat: "Kilofownikownia"
MBtech, ja nadal będę się upierał, że nie wszyscy są zmanipulowani. O sobie już pisałem, ale myślę, że sekator również potrafi sam wyciągać wnioski i dla niego to co głosi jego obóz jest po prostu potwierdzeniem. Już kilka lat temu nabrałem pewnej wizji świata i się jej trzymam. TVN, GW, TVTrwam czy ND tego już nie zmienią   A obecne partie to z grubsza ten sam syf. Tyle, że PiS mi się z nich wszystkich najmocniej naraził i pokazał (moim zdaniem oczywiście) największy brak klasy i nadmiar upartyjnienia służb wszelakich. Już SLD było w tej materii lepsze bo przynajmniej nie kreowali się na męczenników i przewodników duchowych narodu. Wybacz, ale wplątywanie kościoła (czy też wiary jako takiej) w politykę przez PiS jest żenujące. Ja nie chcę aby partia była dla mnie przewodnikiem duchowym bo to już było przerabiane w kraju przed moim urodzeniem. Oni się mają zająć gospodarką i polityką zagraniczną a nie debatami nad tym z kim śpię i czy można to zalegalizować czy nie.

Oczywiście, że nie wszyscy są manipulowani. Tylko nie możesz sam o sobie powiedzieć „nie jestem manipulowany”, ponieważ dobrze manipulowani nawet o tym nie wiedzą.
Powiedzmy, że przed wyborami były obietnice, które Tobie się spodobały i je poparłeś. Teraz po zdobyciu już przez nich stołków obietnice te nie są realizowane. Inne sprawy zostały ukryte i wyszły dopiero po wygranej.
I co zadowolony jesteś? Nie widzisz kolesiostwa? Nie czujesz się oszukany? Taką właśnie nabrałeś tę wizje świata? Tak ma być?
Cytat: "Wykidajło"
Dla mnie to tylko chłopcy z PiS się ośmieszyli.

tu się można pośmiać i jest wesoło, ale tu http://swkatowice.mojeforum.net/temat-vt8033.html już nie jest do śmiechu. Można być tylko wkur przepraszam zdenerwowanym.

Offline Kilofownikownia

• VIP
  • Kilo Kilofa
« Odpowiedź #106 dnia: Sierpnia 26, 2012, 09:22:14 »
pol, ale ja od samego początku nie wierzyłem w ich obietnice wyborcze więc nie miałem jak się poczuć oszukany. PiS (chociaż nie tylko oni) tak rozdmuchali populistyczne hasła, że reszta partii też musiała (a może i nie musiała?) pójść w ich ślady. Bo jednak ludzie nie wiedzieć czemu lubią takie debilne i nierealne hasła. Zdecydowana większość obietnic przedwyborczych dowolnych partii jest nie do zrealizowania u nas. Bo albo by ich na taczkach wywieźli z sejmu albo rozwaliliby całą gospodarkę. Więc skoro w sprawach gospodarczych to z grubsza jedno i to samo to patrzę na inne aspekty. I w tych innych aspektach wasza partia mi wybitnie nie leży. Z lat dawniejszych chociażby "ten pan już nikogo nie zabije" a obecnie "jestem katolikiem i kościół pozwala na karę śmierci". Jeśli mam wybór między oszustem a oszustem-wizjonerem religijnym to wybiorę jednak tego pierwszego :devil:

Offline solar

• Gaduła
« Odpowiedź #107 dnia: Sierpnia 26, 2012, 10:35:46 »
Cytat: "pol"
ale tu http://swkatowice.mojeforum.net/temat-vt8033.html już nie jest do śmiechu.

Żeby nie było tylko dwukolorowo. Jeśli ktoś się pokusił o stworzenie podobnej listy z casów rządzenia PiS, to poproszę o link.
_

Offline Wojtek Dudek

• VIP
« Odpowiedź #108 dnia: Sierpnia 26, 2012, 15:41:21 »
Cytat: "MBtech"
... w Polsce musi się wykrystalizować partia oparta na prawdzie i uczciwości, pozbawiona sekciarskich zapędów, jak długo na to poczekamy? Bóg jeden raczy wiedzieć.

Ja uważam - drogi kolego! - że w naszym kraju taka partia nigdy nie powstanie. I nie tylko Bóg o tym wie, że to nierealne oczekiwanie. Wiedzą to także Ci, którzy poświęcili temu celowi większość swojego życia, by w końcu przekonać się, jaki smak ma syzyfowa praca!

Offline Daria

• Wielka Gaduła
« Odpowiedź #109 dnia: Sierpnia 26, 2012, 16:36:58 »
Cytat: "Wykidajło"

Ale w sumie czego się spodziewać, skoro pomorskiemu PiS szefuje kwintesencja pisostwa, poseł Andrzej Jaworski?

tu się można pośmiać i jest wesoło, ale tu http://swkatowice.mojeforum.net/temat-vt8033.html już nie jest do śmiechu.

Jestem nieco zdziwiona. Zadziałała magia liczb? A meritum? Czyżby wszyscy uwierzyli anonimowej twórczości? Wystarczy intencja? Kto zechce zweryfikować?
- Znaj i uwzględniaj zdanie innych -

sekator

• Gość
« Odpowiedź #110 dnia: Sierpnia 26, 2012, 17:57:08 »
Afera Amber Gold skompromitowała państwo polskie pod rządami PO. I nie chodzi tu o żadnego Plichtę, czy innego Kowalskiego, który był po prostu zwykłym słupem za którym stał cały układ skorumpowanych urzędników i polityków. Bez tego układu Plichta z 9 wyrokami na karku nigdy nie zaistniałby w jakimkolwiek poważnym obiegu finansowo-gospodarczym. Wie to każdy kto ma trochę oleju w głowie i zna realia funkcjonowania i prowadzenia firmy w Polsce. W sumie jedenaście urzędów państwowych było władnych aby przerwać ten chamski ,,wałek". Nie zrobiono tego i pozwolono okradać ludzi ponieważ wszyscy bali się ruszyć nie Plichtę, ale jego mocodawców z politycznym zapleczem.
Wszystko oczywiście w myśl hasła - aby wszystkim żyło się lepiej. :safe:

Offline Daria

• Wielka Gaduła
« Odpowiedź #111 dnia: Sierpnia 26, 2012, 18:09:57 »
Można było nie dopuścić do tej sytuacji. Zauroczony sąd, pobłażliwa pani prokurator - nie pojmuję.  :<

sekator

• Gość
« Odpowiedź #112 dnia: Sierpnia 26, 2012, 18:23:56 »
Cytat: "Daria"
Zauroczony sąd, pobłażliwa pani prokurator - nie pojmuję.  

Myślę, że na same łapówki wydano kilkadziesiąt mln złotych. Złoty parasol niestety kosztuje. Pobłażliwość i zauroczenie także. Ciekawe czy właściwe służby, które tak skwapliwie ścigają zwykłych ludzi za pomyłkę w deklaracji, zajmują się cudownym przyrostem majątku wśród sędziów, prokuratorów, polityków i urzędników związanych z aferą.
Ale jak znam nasze realia okaże się, że jedynym winnym jest Plichta, którego po pewnym czasie odwiedzi w piątkowy wieczór Seryjny Samobójca. Głupole i tak uwierzą, że to on był inicjatorem całego ,,numeru" a poszkodowani i ich rodziny zaśpiewają sobie hymn wszystkich naiwniaków:
,,Nic się nie stało, Polacy nic się nie stałooo....."

Offline pol

• VIP
« Odpowiedź #113 dnia: Sierpnia 26, 2012, 18:36:14 »
Cytat: "Daria"
Jestem nieco zdziwiona. Zadziałała magia liczb? A meritum? Czyżby wszyscy uwierzyli anonimowej twórczości? Wystarczy intencja? Kto zechce zweryfikować?

Daria specjalnie dla Ciebie mała weryfikacja, by przestało być anonimowo.
Linki ze szczegółami do każdego z punktów:
http://markd.pl/afery-po/
 :faja:

sekator

• Gość
« Odpowiedź #114 dnia: Sierpnia 26, 2012, 18:57:02 »
Linki ze szczegółami do każdego z punktów:
http://markd.pl/afery-po/

Świetna stronka. A tutaj jeden z kawałków, jak sprawnie działa nasze państwo w przypadku zwykłych obywateli, a jednocześnie jest bezsilne wobec politycznych aferzystów pod płaszczykiem Amber Gold :

,,Kilkanaście osób usłyszało zarzut udziału w nielegalnym turnieju pokera, w którym łącznie uczestniczyło ponad 100 gości. Zidentyfikowano także mężczyznę, który przyznał się do organizacji turnieju.
W turnieju w w klubie Ceremonia w Szczecinie uczestniczyło ponad 100 osób. kilkudziesięciu policjantów i funkcjonariuszy Zachodniopomorskiej Służby Celnej wkroczyło do klubu i przerwało turniej. Na trop nielegalnego pokera wpadli w internecie, gdzie zwoływali się uczestnicy gry
. "

http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/kilkanascie-osob-z-zarzutami-za-nielegalnego-pokera,187940.html

:crazy:

Offline Kilofownikownia

• VIP
  • Kilo Kilofa
« Odpowiedź #115 dnia: Sierpnia 26, 2012, 19:06:48 »
Pierwsze wyroki na pana P. zapadały jeszcze za waszych rządów chciałem zauważyć. Same zawieszenia albo grzywny.

sekator

• Gość
« Odpowiedź #116 dnia: Sierpnia 26, 2012, 19:15:27 »
Cytat: "Kilofownikownia"
Pierwsze wyroki na pana P. zapadały jeszcze za waszych rządów chciałem zauważyć. Same zawieszenia albo grzywny.

My z Polem nie rządziliśmy, ale miło że tak wysoko nas cenisz. Wyroki były to i dobrze. Szkoda, że Twoi idole pozwolili recydywiście funkcjonować, a nawet postawili go na czubku piramidy finansowej żeby prał brudną kasę. Ale wiadomo,że pod rządami PO taki talent nie mógł się zmarnować. :rotfl:

Offline Kilofownikownia

• VIP
  • Kilo Kilofa
« Odpowiedź #117 dnia: Sierpnia 26, 2012, 19:28:31 »
sekator, dobrze wiesz, że określenie "wasze rządy" to był skrót myślowy. Tusk (czy ktokolwiek z obecnie rządzących)  nie jest moim idolem. Zapewne Prezes dla ciebie jest ale to już twoja indywidualna sprawa. A czy tak dobrze, że wyroki za rządów PiS były takie niskie (i nikt potem nie pilnował wykonania ich)? Już wtedy był recydywistą i robił przekręty na kasę. Więc (trzymając się twojej pokrętnej argumentacji) to obecny rząd użył specjalisty wyuczonego za rządów PiS :rotfl: A z oceną całej tej afery wstrzymałbym się do czasu wyroku sądowego. Bo ta sprawa nie jest tylko czarno-biała. Patrząc na to komu to wszystko zaszkodziło to poważnie się zastanawiam kto za nim (i czy w ogóle) stał. Wszak ta piramida musiała runąć, co było wiadome od początku. Więc może to ktoś z waszego obozu za tym stoi?

Offline Daria

• Wielka Gaduła

Offline Kilofownikownia

• VIP
  • Kilo Kilofa
« Odpowiedź #119 dnia: Sierpnia 26, 2012, 19:40:30 »
Daria, no jak to co: wina Tuska i PO :rotfl: