Notice: Undefined index: tapatalk_body_hook in /home/klient.dhosting.pl/wipmedia2/forum/Sources/Load.php(2501) : eval()'d code on line 199
  • Strona główna
  • Szukaj
    •  
  • Zaloguj się
    • Nazwa użytkownika: Hasło:
      Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Autor Wątek: [Ogólne] Chcieliście PO, to macie cz. 5.  (Przeczytany 110492 razy)

Offline Kilofownikownia

• VIP
  • Kilo Kilofa
[Ogólne] Chcieliście PO, to macie cz. 5.
« Odpowiedź #90 dnia: Sierpnia 25, 2012, 22:19:25 »
Jakie zamieść pod dywan jak połowa newsów w internetach jest o tym. Ktoś w tej sprawie mocno dał ciała. Natomiast patrząc ile kasy ludzie w to inwestowali to nieco ciężko jest uwierzyć, że to byli biedni i nie rozumiejący rzeczywistości ludzie. Wybacz, ale ponad 100k zł nie da się raczej odłożyć z emerytury. A było wiele osób które wpłaciły tam wiele więcej pieniędzy. Mając już takie oszczędności wypadałoby się chociaż w minimalnym stopniu douczyć o sposobach ich pomnażania/oszczędzania. To ja nie mając oszczędności wiem, że parabanki (i inne twory) oferujące zyski 2 albo i więcej razy wyższe niż "oficjalne" banki to ściema. Jeśli przyjdę do kogoś i powiem, że jestem wróżek zębuszek i jak mi da 20k zł to ja mu za pół roku oddam 30k a on mi uwierzy to też będzie wina rządu?

Edit:
[ciach] A co do "żyje się lepiej" to oczywiście, że nie tylko kolesiom. Mi się żyje lepiej, moim znajomym żyje się lepiej. Tylko wy widzicie wszędzie koniec świata i coraz większą biedę. Skoro tak wam źle i biednie to może spróbujcie się ruszyć i coś zmienić w swoim życiu zamiast ciągle marudzić i czekać na mannę z nieba? Nawet jeśli (hipotetycznie) Prezes dojdzie do władzy to przecież nie przyjdzie do was do domu i nie da każdemu gotówki do ręki. Ale to może ja jestem dziwny uważając, że jeśli chce poprawić swój byt to muszę zacząć od siebie a nie od marudzenia na cały świat, że mi źle i że to wina układu?

Offline DEtonator

• Stara Gwardia
  • Senatorze, Stanisławie, Staszku...
« Odpowiedź #91 dnia: Sierpnia 25, 2012, 22:33:01 »
Cytat: "Kilofownikownia"
oferujące zyski 2 albo i więcej razy wyższe niż "oficjalne" banki to ściema

Ty to wiesz, ja to wiem. Nie wszyscy tak myślą.

że jestem wróżek zębuszek i jak mi da 20k zł to ja mu za pół roku oddam 30k a on mi uwierzy to też będzie wina rządu?

Oczywiście, bo rząd powinien być mądrzejszy od niektórych naiwnych obywateli. Słabszego nie wolno kopać, nie każdy potrafi myśleć rozsądnie, takich ludzi powinno państwo wspierać i chronić, a nie oskarżać i bardziej dobijać. W każdym innym cywilizowanym kraju taki Plichta po pierwszym przekręcie byłby śmieciem, a w Polsce ten pseudobiznesmen funkcjonował mając 7 wyroków na swoim koncie (!). Dla mnie jest to szczytem wszystkiego.

Offline pol

• VIP
« Odpowiedź #92 dnia: Sierpnia 25, 2012, 22:35:58 »
Mnie akurat się źle nie żyje, ale widzę co się dzieje obok.
[ciach]
Jeśli przyjdę do kogoś i powiem, że jestem wróżek zębuszek i jak mi da 20k zł to ja mu za pół roku oddam 30k a on mi uwierzy

No to spróbuj tak jak on założyć oficjalnie taką firmę. Zobaczymy czy Ci się uda. [ciach]

Offline Ważniak

• Moderator
  • Weteran
  • Subiektywnie obiektywny
« Odpowiedź #93 dnia: Sierpnia 25, 2012, 22:44:16 »
Cytat: "MBtech"
nie każdy potrafi myśleć rozsądnie
Do tego nierozsądnego myślenia dochodzi jeszcze chciwość, a przed tym państwo cię nie ochroni.
Po za tym, to nie rząd nawalił, a prokuratura i sąd. Przecież Tusk nie mógł zmusić sędziów by wydali wyroki skazujące (Tak wiem, to Tusk kazał im dać zawiasy, ale ci sami sędziowie byli za PiSu i wtedy byli niezależni(?)).
Cytat: "pol"
No to spróbuj tak jak on założyć oficjalnie taką firmę. Zobaczymy czy Ci się uda.
Oczywiście, że się uda. Tylko, że "oficjalnie" nie będzie to piramida i będą wiedzieć o tym wszyscy, prócz tych naiwnych, którzy wpłacą tam pieniądze.
Kto kijem walczy, ten wpada w mrowisko.

Offline DEtonator

• Stara Gwardia
« Odpowiedź #94 dnia: Sierpnia 25, 2012, 22:53:31 »
Cytat: "kubapolice"
Do tego nierozsądnego myślenia dochodzi jeszcze chciwość, a przed tym państwo cię nie ochroni.

Bzdura, chciwością mógł się kierować jakiś procent klientów, jasne. Zapomniałeś o wielu emerytach, którzy wpłacili tym oszustom wszystkie swoje oszczędności, niekoniecznie duże, tylko po to, by starczyło im na leki i opiekę medyczną, albo rodzice, którym oferowany bezpieczny procent zapewniał np. zakupienie szkolnych wyprawek do szkoły, itp. Przykładów można wymieniać mnóstwo.

Po za tym, to nie rząd nawalił, a prokuratura i sąd. Przecież Tusk nie mógł zmusić sędziów by wydali wyroki skazujące (Tak wiem, to Tusk kazał im dać zawiasy, ale ci sami sędziowie byli za PiSu i wtedy byli niezależni(?)).

Nawalił rząd, bo stworzył liberalną atmosferę kolesiostwa i zadufanej pewności siebie w organach, które powinny stać na straży praworządności, a nie głaskać przekrętów, trzeba być ślepym, by tego nie widzieć...

Offline Kilofownikownia

• VIP
  • Kilo Kilofa
« Odpowiedź #95 dnia: Sierpnia 25, 2012, 22:57:20 »
A czemu miałoby się nie udać? O ile nazwa nie będzie zastrzeżona i obraźliwa to urząd nie ma prawa mi odmówić rejestracji firmy pod taką właśnie nazwą. Specjalnie dla ciebie bym nazwał firmę ale w planach mam rynki zagraniczne i plfonty mogą być jednak przeszkodą :lol2: Jak dla mnie to zdecydowana większość tych osób była po prostu chciwa i tyle. Jakiś procent zapewne był słabo zorientowany ale reszta robiła to z pełną świadomością w co się pcha. Tylko liczyli, że "się uda". Jak widać przeliczyli się.

Offline Ważniak

• Moderator
  • Weteran
« Odpowiedź #96 dnia: Sierpnia 25, 2012, 23:02:19 »
Bzdura, chciwością mógł się kierować jakiś procent klientów, jasne.
No dobrze, część chciwością, część naiwnością. Ale wielu ludzi wiedziało, że Amber Gold to przekręt i nie potrzebowało do tego interwencji kogokolwiek. Gdybym miał gdzieś wpłacić oszczędności swojego życia, to na pewno nie wpłaciłbym ich do AG, czy Finroyal. Wystarczy mieć trochę oleju w głowie, by wiedzieć, że zyski rzędu 10% i więcej to oszustwo. Czym kierowali się ci ludzie jak nie chęcią zysku większego niż w bankach? Gdyby na billboardach było oprocentowanie 70% to też by się nie zastanowili?

Nawalił rząd, bo stworzył liberalną atmosferę kolesiostwa i zadufanej pewności siebie w organach, które powinny stać na straży praworządności, a nie głaskać przekrętów, trzeba być ślepym, by tego nie widzieć...
Rząd tego nie stworzył, tylko nie zlikwidował. To było wcześniej (nie samo AG, ale właśnie to kolesiostwo).

Offline DEtonator

• Stara Gwardia
« Odpowiedź #97 dnia: Sierpnia 25, 2012, 23:12:47 »
Ale wielu ludzi wiedziało, że Amber Gold to przekręt i nie potrzebowało do tego interwencji kogokolwiek.

Wiedziało i wpłacało pieniądze, oszczędności swojego życia, jasne, jak słońce...

Wystarczy mieć trochę oleju w głowie, by wiedzieć, że zyski rzędu 10% i więcej to oszustwo. Czym kierowali się ci ludzie jak nie chęcią zysku większego niż w bankach?

No właśnie, że nie, bo 10% łapie się doskonale w zakresie oszustwa, szczególnie dla tych, co nie interesują się tak dokładnie bankową rzeczywistością, poza tym w rozumieniu ogólnym banki mają inne koszty, niż firma, która zajmuje się w bardzo wąskim zakresie inwestycyjnym.

Gdyby na billboardach było oprocentowanie 70% to też by się nie zastanowili?

Ej, nie traktuj ludzi jak debili, bo to bardzo zgubne w życiu jest.

Rząd tego nie stworzył, tylko nie zlikwidował. To było wcześniej (nie samo AG, ale właśnie to kolesiostwo).

A co to za różnica?? Jak obiecywali nieskazitelne państwo, drugą Irlandię, cudownie szczęśliwych obywateli, to powinni uzdrowić panujący stan, a nie przyczyniać się do jego rozrostu.

Offline Ważniak

• Moderator
  • Weteran
« Odpowiedź #98 dnia: Sierpnia 25, 2012, 23:22:14 »
Ej, nie traktuj ludzi jak debili, bo to bardzo zgubne w życiu jest.
Nie traktuje. Niektórzy sami chcą by ich tak traktować. Bo jak nazwać kobietę, która wpłaciła do AG 400 tys. zł? Nie powiesz mi chyba, że mając takie pieniądze wpłaca je się pierwszej lepszej firmy, która reklamuje się wielkim zyskiem. Albo o kobiecie która upiera się, że pieniądze wpłaciła do "Alpen Gold". Tego przypadków było więcej. Pierwszy przypadek to zaślepienie chciwością, drugi naiwnością.
Jak obiecywali nieskazitelne państwo,
Nie oni pierwsi, nie ostatni. Problem w tym, że w Polsce nie ma formacji politycznej, której można by zaufać i takiej, która spełnia obietnice przedwyborcze. Nie robi tego ani PO, nie robił tego PiS, SLD, PSL, UW itd.

Offline DEtonator

• Stara Gwardia
« Odpowiedź #99 dnia: Sierpnia 25, 2012, 23:25:40 »
Niektórzy sami chcą by ich tak traktować. Bo jak nazwać kobietę, która wpłaciła do AG 400 tys. zł? Nie powiesz mi chyba, że mając takie pieniądze wpłaca je się pierwszej lepszej firmy, która reklamuje się wielkim zyskiem. Albo o kobiecie która upiera się, że pieniądze wpłaciła do "Alpen Gold". Tego przypadków było więcej. Pierwszy przypadek to zaślepienie chciwością, drugi naiwnością.

Tutaj zgoda, lecz nie możemy wrzucać wszystkich do jednego worka.

Nie oni pierwsi, nie ostatni. Problem w tym, że w Polsce nie ma formacji politycznej, której można by zaufać i takiej, która spełnia obietnice przedwyborcze. Nie robi tego ani PO, nie robił tego PiS, SLD, PSL, UW itd.

Ehhh, z ust mi to wyjąłeś, najbardziej smutne jest to, że jeszcze długo nie będzie...

Offline Ważniak

• Moderator
  • Weteran
« Odpowiedź #100 dnia: Sierpnia 25, 2012, 23:29:46 »
Tutaj zgoda, lecz nie możemy wrzucać wszystkich do jednego worka.
Oczywiście, że nie, tak jak nie możemy wszystkich sympatyków konkretnych partii uznawać za fanatyków, każdego, kto ma inne zdanie niż my nazywać idiotą sterowanym przez media/partie itd.

Ehhh, z ust mi to wyjąłeś, najbardziej smutne jest to, że jeszcze długo nie będzie...
Niestety chyba tak. Pytanie brzmi jak długo? 10, 20 lat? Czy może już po następnych wyborach?

Offline DEtonator

• Stara Gwardia
« Odpowiedź #101 dnia: Sierpnia 25, 2012, 23:34:47 »
każdego, kto ma inne zdanie niż my nazywać idiotą sterowanym przez media/partie itd.

Szczerze powiem, że taka argumentacja najbardziej mnie bawi, jedna strona zarzuca drugiej to samo, a tak naprawdę wszyscy są zmanipulowani.

Czy może już po następnych wyborach?

Nie sądzę, w Polsce musi się wykrystalizować partia oparta na prawdzie i uczciwości, pozbawiona sekciarskich zapędów, jak długo na to poczekamy? Bóg jeden raczy wiedzieć.

Offline Ważniak

• Moderator
  • Weteran
« Odpowiedź #102 dnia: Sierpnia 25, 2012, 23:37:49 »
a tak naprawdę wszyscy są zmanipulowani.
I bądź tu obiektywnym przy usuwaniu postów ;-)

Offline Kilofownikownia

• VIP
  • Kilo Kilofa
« Odpowiedź #103 dnia: Sierpnia 25, 2012, 23:48:53 »
MBtech, ja nadal będę się upierał, że nie wszyscy są zmanipulowani. O sobie już pisałem, ale myślę, że sekator również potrafi sam wyciągać wnioski i dla niego to co głosi jego obóz jest po prostu potwierdzeniem. Już kilka lat temu nabrałem pewnej wizji świata i się jej trzymam. TVN, GW, TVTrwam czy ND tego już nie zmienią :) A obecne partie to z grubsza ten sam syf. Tyle, że PiS mi się z nich wszystkich najmocniej naraził i pokazał (moim zdaniem oczywiście) największy brak klasy i nadmiar upartyjnienia służb wszelakich. Już SLD było w tej materii lepsze bo przynajmniej nie kreowali się na męczenników i przewodników duchowych narodu. Wybacz, ale wplątywanie kościoła (czy też wiary jako takiej) w politykę przez PiS jest żenujące. Ja nie chcę aby partia była dla mnie przewodnikiem duchowym bo to już było przerabiane w kraju przed moim urodzeniem. Oni się mają zająć gospodarką i polityką zagraniczną a nie debatami nad tym z kim śpię i czy można to zalegalizować czy nie.

Offline Wykidajło

• Weteran
    • http://www.naszepolice.pl
« Odpowiedź #104 dnia: Sierpnia 26, 2012, 08:31:05 »
Cytat: "pol"
Cytat: "Wykidajło"
Tu masz kandydatów

Ja Cię :F
Ale afera :rambo:

Ty to nazywasz aferą? Współczuję. Dla mnie to tylko chłopcy z PiS się ośmieszyli. Mieli szczęście, mógł być blamaż.
Ale w sumie czego się spodziewać, skoro pomorskiemu PiS szefuje kwintesencja pisostwa, poseł Andrzej Jaworski?
Kłamstwo obiegnie świat nim prawda założy buty.