Notice: Undefined index: tapatalk_body_hook in /home/klient.dhosting.pl/wipmedia2/forum/Sources/Load.php(2501) : eval()'d code on line 199
  • Strona główna
  • Szukaj
    •  
  • Zaloguj się
    • Nazwa użytkownika: Hasło:
      Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Autor Wątek: [Police] Chcieliście PO, to macie  (Przeczytany 173560 razy)

Offline DEtonator

• Stara Gwardia
  • Senatorze, Stanisławie, Staszku...
[Police] Chcieliście PO, to macie
« Odpowiedź #435 dnia: Maja 31, 2012, 07:56:31 »
Hehehe, to sa juz szczyty ignorancji i glupoty:

http://www.fakt.pl/Kolej-...y,160218,1.html

Offline Benon

• Gadatliwy
Wątpliwości Donka
« Odpowiedź #436 dnia: Maja 31, 2012, 23:35:33 »
Wątpliwości Donka

31 maja 2012 r. Donald Tusk odebrał w Berlinie nagrodę im. Walthera Rathenaua. W swoim przemówieniu Tusk powiedział: „…zastanawiałem, jakby on (Rathenau – wyjaśnienie moje) przyjął tę wiadomość. Byłby zdziwiony jak potoczyła się historia, która doprowadziła do tego, że nagroda jego imienia przypadała polskiemu premierowi. Mógłby się nawet bardzo zdziwić. Ten przedsiębiorca ukształtowany przez cesarskie Niemcy, nie wyobrażał sobie niepodległej Polski jako sąsiada Niemiec.”

Walther Rathenau był w 1922 roku ministrem spraw zagranicznych Republiki Weimarskiej. Dążył do rewizji postanowień Traktatu Wersalskiego. W kwietniu 1922 roku podpisał układ w Rapallo, stanowiący początek sowiecko-niemieckiego aliansu.

Donald Tusk wątpliwość miał
Gdy nagrodę w Niemczech brał:
Czy jej patron tak by chciał –
Jest nim Walther Rathenau.
Myślę: gdyby Tuska znał,
To by z chęcią mu ją dał.
I z przekąsem by się śmiał
Patrząc w stronę Warthegau…

Offline Wykidajło

• Weteran
    • http://www.naszepolice.pl
« Odpowiedź #437 dnia: Czerwca 01, 2012, 11:17:06 »
Warthegau to część pisowskiego kondominium? Bo z Krajem Warty z II wojny światowej Rathenau ma jeszcze mniej wspólnego niż Einstein (ten drugi przynajmniej dożył do tego czasu).
Poczytaj, może się nauczysz, jak być patriotą.
A może dla odmiany jakiś wierszyk o tym, jak Prawdziwa Patriotka Zyta zadbała o biedaków z UEFA i z podatków w Polsce ich zwolniła?
Kłamstwo obiegnie świat nim prawda założy buty.

traffic

• Gość
« Odpowiedź #438 dnia: Czerwca 01, 2012, 12:30:03 »
wiadomo pisowscy spiskowcy czają się wszędzie  :rotfl: nawet w MSZ (toż to przecież sabotaż, że rzecznik MSZ pierwszy poinformował o liście Obamy do prezydenta)...  ;D lokalna szechterówka odrzuciła aplikację o pracę??

Offline Benon

• Gadatliwy
« Odpowiedź #439 dnia: Czerwca 01, 2012, 12:39:57 »
Cytuj (zaznaczone)
Poczytaj, może się nauczysz, jak być patriotą.

Przeczytałem. Ciekawy artykuł. Oto parę cytatów z zaproponowanego mi przez Ciebie do nauki patriotyzmu tekstu:

"Jednak Rosjan – jak wszystkich Słowian, wschodnioeuropejskich Żydów i Murzynów – traktował (Rathenau) lekceważąco. Wszyscy oni byli dla niego „czarniawi”."

"(Rathenau) Był przeciwny idei Mitteleuropy, w tym utworzeniu buforowego państwa polskiego (nawet takiego państwa polskiego! - komentarz mój)."

Czy te dewizy kształtują rozumienie polskiego patriotyzmu przez Ciebie i Twich politycznych idoli?

Offline Wykidajło

• Weteran
« Odpowiedź #440 dnia: Czerwca 01, 2012, 12:56:57 »
Rathenau był Niemcem. Nie zauważyłeś czy to za trudne do pojęcia dla Poety?

jezat

• Gość
« Odpowiedź #441 dnia: Czerwca 01, 2012, 13:28:39 »
Cytat: "traffic"
wiadomo pisowscy spiskowcy czają się wszędzie  :rotfl: nawet w MSZ (toż to przecież sabotaż, że rzecznik MSZ pierwszy poinformował o liście Obamy do prezydenta)...  ;D lokalna szechterówka odrzuciła aplikację o pracę??

Zastanawia mnie dlaczego niedoszły zbawca Polski nie wypowiedział USA wojny.Mając do dyspozycji "wielką armię moherowych czołgów"zatrzymał się przed podjęciem decyzji.A przecież Obama obraził Polskę i Polaków o świcie i prezes powinien go zmusić do przeprosin.Czyżby  armia prezesa była tak słaba?

Offline DEtonator

• Stara Gwardia
« Odpowiedź #442 dnia: Czerwca 01, 2012, 13:37:46 »
Cytat: "jezat"
.A przecież Obama obraził Polskę i Polaków o świcie i prezes powinien go zmusić do przeprosin.Czyżby armia prezesa była tak słaba?

Akurat w tej sprawie niedoszly zbawca Polski ma calkowita racje, nasz kraj zostal obrazony. Jak widac wchodzenie niedouczonym Amerykanom w tlusty od "zdrowego jedzenia" zad przynosi same "korzysci".

Offline Wykidajło

• Weteran
« Odpowiedź #443 dnia: Czerwca 01, 2012, 14:05:48 »
Cytat: "speedbax"
nasz kraj zostal obrazony.

Nie przesadzaj. Nie bardziej niż Teksas zwrotem "teksańska masakra piłą mechaniczną".

Offline DEtonator

• Stara Gwardia
« Odpowiedź #444 dnia: Czerwca 01, 2012, 14:17:47 »
Cytat: "Wykidajło"
Nie przesadzaj.

Nie ja przesadzam, a niedouczony Obama, ktory wklepuje wszystko, co mu napisza. Chcesz to tolerowac, to toleruj, ja nie zamierzam.

Nie bardziej niż Teksas zwrotem "teksańska masakra piłą mechaniczną".

Nie mieszaj qpy z twarogiem.

jezat

• Gość
« Odpowiedź #445 dnia: Czerwca 01, 2012, 14:28:12 »
Nie przesadzaj.

Nie ja przesadzam, a niedouczony Obama, ktory wklepuje wszystko, co mu napisza. Chcesz to tolerowac, to toleruj, ja nie zamierzam.

Nie bardziej niż Teksas zwrotem "teksańska masakra piłą mechaniczną".

A może wskażesz przepis ,który zobowiązuje Obamę do znajomości historii Polski od czasu chrztu w 966 roku?Poglądy prezesa i jego komanda mają w tej sprawie podłoże rasistowskie.Gdyby taka gafę strzelił Bush senior lub junior niedoszły zbawca Polski przełknąłby to tak jak słynne rydzyjowe do prezydentowej "ty czarownico,z szamba perfumerii nie zrobisz".Kali w PiSie zadomowił się bardzo mocno.

Offline DEtonator

• Stara Gwardia
« Odpowiedź #446 dnia: Czerwca 01, 2012, 14:38:00 »
Jezat, tutaj juz nie chodzi o polityczne poglady i podzialy, a o szacunek dla naszego kraju. Obama jak by mial honor i odwage, to przeprosilby osobiscie, a nie odpisywal oklepanymi schematami na listy naszego Prezydenta. Najbardziej martwi mnie to, ze nawet w takiej sprawie nie ma pelnej jednosci w Polakach.

Offline Wykidajło

• Weteran
« Odpowiedź #447 dnia: Czerwca 01, 2012, 14:40:26 »
Nie przesadzaj.

A kto Ci każe? Ja tylko sugeruję mierzenie rzeczy właściwą miarą.

Najbardziej martwi mnie to, ze nawet w takiej sprawie nie ma pelnej jednosci w Polakach.

Łomatko. Znasz takiego, który uważa, że wszystko w porządku, przemówienie Obamy było super? Ja nie.
A że tylko nieliczni chcą wypowiadać wojnę za niedostateczną amerykańską znajomość naszych fobii, to i dobrze.

Offline millena

• Gaduła
« Odpowiedź #448 dnia: Czerwca 01, 2012, 15:18:44 »
speedbax napisał/a:   
nasz kraj zostal obrazony.   

Nie przesadzaj. Nie bardziej niż Teksas zwrotem "teksańska masakra piłą mechaniczną".

Podobne żałosne i mierne zwroty w ustach Polaka świadczą  tylko o tym, w jakim stopniu w latach wojny, także w obozach zagłady, dokonało się dzieło zniszczenia polskiej inteligencji, a później dokończyli je sowieckimi metodami stalinowscy komuniści. I kto po nich pozostał, pseudo- Polacy bez honoru, godności, znajomości historii swojego kraju i ze szczątkowym, marnym, zwykłym poczuciem przyzwoitości. Niektórzy z nich mienią się nawet dziennikarzami.
Na inne kreatury opluwające wszelkie wartości na tym forum szkoda nawet uwagi.
millena

Offline DEtonator

• Stara Gwardia
« Odpowiedź #449 dnia: Czerwca 01, 2012, 15:33:24 »
Ja tylko sugeruję mierzenie rzeczy właściwą miarą.

Kazdy ma swoja miare, i kazdy uwaza ja za wlasciwa.

Łomatko. Znasz takiego, który uważa, że wszystko w porządku, przemówienie Obamy było super? Ja nie.
A że tylko nieliczni chcą wypowiadać wojnę za niedostateczną amerykańską znajomość naszych fobii, to i dobrze.

Daleki jestem od poparcia wypowiedzenia wojny, warto jednak wspomniec, ze w nazistowskich obozach gineli nie tylo Zydzi i Polacy. Ten fakt jeszcze bardziej kompromituje Obame i jego "wyksztalcony" personel.