Notice: Undefined index: tapatalk_body_hook in /home/klient.dhosting.pl/wipmedia2/forum/Sources/Load.php(2501) : eval()'d code on line 199
  • Strona główna
  • Szukaj
    •  
  • Zaloguj się
    • Nazwa użytkownika: Hasło:
      Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Autor Wątek: [Police] ZCH Police  (Przeczytany 11344388 razy)

Offline An_na

• Weteran
Odp: [Police] ZCH Police
« Odpowiedź #20220 dnia: Października 26, 2025, 13:29:14 »
Nieee. Ja sama piekę. Nie idę na łatwiznę🥐

Offline Qba99

• Wielka Gaduła
« Odpowiedź #20221 dnia: Października 26, 2025, 13:53:28 »
Nieee. Ja sama piekę. Nie idę na łatwiznę🥐
Może się wydawać dziwne ale tak się właśnie wygrywa wybory na Zakładzie. Więc radzę piec tego dużo!

Offline SexyAparatowy

• Bywalec
  • **
« Odpowiedź #20222 dnia: Października 26, 2025, 22:43:57 »

I ja nie jestem ani w radzie ani w zarządzie- szczegół 2. Pracuję jako specjalista w departamencie GW czyli dawna energetyka plus infrastruktura plus laboratoria.
Beny- Jedna osoba nie podejmuje decyzji w radzie czy zarządzie (poza prezesem, który jest pracodawcą) — to są ciała kolegialne, wszystko wymaga głosowania większości. Ja przez lata wnioskowałam o wiele spraw ważnych dla pracowników, część udało się przeforsować, część nie. Co zostało zakończone sukcesem: likwidacja dni do dopracowania R, odejście od paczek i przejście na posiłki profilaktyczne w postaci kart sodexo, urzymanie 5bop, wprowadzenie ruchomego czasu dla jednej zmiany, 10 dni DDW (historycznie- bo tak, pracowałam nad tym gdy wnioskowałam o likwidację R), wzrost jubileuszówek, odmówiłam podpisania aktu notarialnego o zmianę aportu w Police Serwis argumentując, że to tylko dociąży spółkę, wnioskowałam o liwidację spółki Transtech, Prozap i wchłonięcie tych funkcji do Zakładôw, wnioskowałam o wchłonięcie pracującej części Police Serwis- ci z których korzystamy codziennie- do Zakładów, zarządzałam strażą pożarną, sukcesem zakończyło się zatrudnienie nowych, fizycznie bardzo dobrych pracowników i skierowanie ich do szkoły gdzie zdobyli wykształcenie strażaka(ubolewam część z tych osób w ostatnim czasie odeszła), wnioskołam o zmianę systemu premiowania oraz jego regulaminów (część została zrealizowana), pracowałam nad zadaniami które pozwalały finansowo wypłacać pracownikom nagrodę roczną lub specjalną trzy lata temu. Wnioskowałam o remonty pomieszczeń socjlanych- takie zostały zrealizowane. Brałam czynny udział w komisjach bhp- wnioskowałam o zmianę tabeli norm i odzieży tak, aby pracownicy otrzymywali lepsze jakościowo ubrania. Składałam na zarząd wiele wniosków związanych z rozwojem, w taki sposób m.in. Zwiększono nam w pozwoleniu zintegrowanym na sprzedaż zdecydowanie większwj ilosci fosfogipsu zamiast upychać go jako odpad na białą górę. Miałam nadzór nad infrastrukturę, wnioskowałam o przeznaczenie znacznych środków finansowych na remonty taśmociągów by nie powodowały awarii. To zostało (wtedy) zrealizowane, podobnie jak mój wniosek o zakup za 90 tys narzędzi, ktore miały pomóc w pracy, oraz zakup 3 ładowarek i zatudnienie pracowników do ich obsługi, po to by nasi pracownicybnie musieli odgruzowywać zastygłej masy. Regularnie spotykałam się ze wszystkimi organizacjami związkowymi, niektórym pisałam pisma i sugerowałam kierunki działań, które pomogłyby "Policom". Wypracowałam z zespołem Instrukcję- Scenariusz, zgłaszania szkód. Do tamtego momentu różnie z tym bywało i nie egzekwowalismy od ubezpieczyciela odszkodowań.
To tak w dalekim skrócie. I tak jak napisałam, jednoosobowo to ja mogę w mojej małej firmie podejmować jedoosobowe działania i tak czynię.
Przypominam, że od lat mamy swoich przedstawicieli w radzie nadzorczej i zarządzie. Panią Anie i Panią Iwone i tych facetów co nawet nie wiem jak się nazywają. Teraz jest Pan Zdzisław w zarządzie i tylko o nim słyszałem jak startował w wyborach. Mamy też prężnie działające związki. Obecnie po 10 latach pracy zarabiamy najniższą zakładową i zabrali nam prawie wszystko co można było zabrać. No fakt prawie. W warunkach jakie pracujemy sami dobrze wiemy. A informacje jakie będziemy dostawać też wiemy, bo regułke o tajemnicy przedsiębiorstwa dobrze znamy.
Co zmienią kolejne wybory członków? Dla nas nic. Dla osób które zostaną wybrane w wyborach pokaźne pensje. Chcecie się do tego przykładać? Decyzje niech każdy podejmie indywidualnie.

Masz rację. Nawet nie wiesz jak sie nazywają. .... Pan Zdzisław? ??? Chyba nie masz pojęcia kto tam rzeczywiście jest  wybrany przez pracowników. Jak już to Pan Wiesław. Taki szczegół.

Świetnie, że pamiętasz jak ten Pan ma na imie. Tak w kwestii rozjaśnienia ironii napiszę, że nie pierwszy raz ktoś przekręca imie tego Pana z tego wzgledu, ze ostatni raz slyszano o nim podczas wyborów.
Pani Anno oczywiście, że wiemy, że nie jest Pani w zarządzie i nikt nie umniejsza Pani zasług sprzed lat, ale zarówno ja jak i wiele osób na zakładzie odnosi wrażenie, że Pani zapał/energia do działania się skończyła oceniając poprzednią kadencje dlatego też Pan Wiesław wygrał ostatnie wybory.
« Ostatnia zmiana: Października 26, 2025, 23:13:09 wysłana przez SexyAparatowy »

Offline Mlodyapatatowy

• Gaduła
« Odpowiedź #20223 dnia: Dzisiaj o 07:23:34 »
Może ta "kara" przyniesie efekt , ale to też inne wybory.
Pani Ania chce startować do Rady Nadzorczej.

Offline Samsonowicz

• Gaduła
« Odpowiedź #20224 dnia: Dzisiaj o 07:41:01 »
U nas na fosforowym byl. Juz pare razy. Porozmawial z pracownikami wywiesil plakat ze swoim numerem aby w razie czego z nim sie umowic i por9zmawiac jak bedziemy mieli jakas sprawe. Konkretny fscet.

Offline Rasowy_Aparatowy

• VIP
« Odpowiedź #20225 dnia: Dzisiaj o 10:08:08 »
U nas na fosforowym byl. Juz pare razy. Porozmawial z pracownikami wywiesil plakat ze swoim numerem aby w razie czego z nim sie umowic i por9zmawiac jak bedziemy mieli jakas sprawe. Konkretny fscet.
Czyli tak właściwie to co P. Tarocinska mówi od dawna xD "przyjdźcie się spotkać", tylko nigdy chętnych nie było. Ciekawe czy do pana Wiesława chodzą

Offline Samsonowicz

• Gaduła
« Odpowiedź #20226 dnia: Dzisiaj o 13:29:10 »
No ok. Ale niech nikt nie mowi ze nic nie robi. Tak jak stwierdziles . Dziala tak samo jak p. Ania.A czasami zmiana jest potrzebns

Offline An_na

• Weteran
« Odpowiedź #20227 dnia: Dzisiaj o 15:13:57 »
Mieszacie zarząd i radę nadzorczą. Wiesław Muskała jest w zarządzie (kadencja rozpoczęła się 1 stycznia tego roku). W Radzie nadzorczej jest Iwona Wojnowska i Krzysztof Skornia. Kadencja w obu organach jest trzyletnia. Teraz kończy się kadencja w Radzie nadzorczej i pracownicy mają prawo wybrać swoich dwóch przedstawicieli.

Offline Mlodyapatatowy

• Gaduła
« Odpowiedź #20228 dnia: Dzisiaj o 16:37:55 »
Mieszacie zarząd i radę nadzorczą. Wiesław Muskała jest w zarządzie (kadencja rozpoczęła się 1 stycznia tego roku). W Radzie nadzorczej jest Iwona Wojnowska i Krzysztof Skornia. Kadencja w obu organach jest trzyletnia. Teraz kończy się kadencja w Radzie nadzorczej i pracownicy mają prawo wybrać swoich dwóch przedstawicieli.
Parę osób nie rozumie jak działa RN , a jak Zarząd tego Pani im nie wytłumaczy ;)
Ważne , że był na wydziale podał numer..
Szkoda nie informuje np o rozpoczęciu negocjacji płacowych.. o tym jak przebiegają rozmowy o odwieszeniu części zapisu ZUzP.

Offline PAKOWACZ

• Nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #20229 dnia: Dzisiaj o 16:45:16 »
wybory wyborami a my nadal nic nie wiemy co z naszymi pieniędzmi zabranymi polimery stoją przyznali się ze  nie trafili z projektem .Niewiem co mam mowic bankom spółdzielni  dostawca za prąd kiedy space zadłużenie

Offline Rasowy_Aparatowy

• VIP
« Odpowiedź #20230 dnia: Dzisiaj o 17:44:57 »
Parę osób nie rozumie jak działa RN , a jak Zarząd tego Pani im nie wytłumaczy ;)
Ważne , że był na wydziale podał numer..
Szkoda nie informuje np o rozpoczęciu negocjacji płacowych.. o tym jak przebiegają rozmowy o odwieszeniu części zapisu ZUzP.
"pare osób" to rozumie jak działa RN i Zarząd, reszta nie xD

Post Merge: Dzisiaj o 17:45:09
wybory wyborami a my nadal nic nie wiemy co z naszymi pieniędzmi zabranymi polimery stoją przyznali się ze  nie trafili z projektem .Niewiem co mam mowic bankom spółdzielni  dostawca za prąd kiedy space zadłużenie
A jakie WASZE pieniadze ktos zabral?

Offline MarekK

• Nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #20231 dnia: Dzisiaj o 18:45:33 »
Pani Anno co z Pani niezależnością polityczną?
Wydaje się że to ważna informacja dla potencjalnych Pani zakładowych wyborców.
« Ostatnia zmiana: Dzisiaj o 18:47:36 wysłana przez MarekK »

Offline senegalczyk

• Gadatliwy
« Odpowiedź #20232 dnia: Dzisiaj o 21:13:05 »
A jeszcze tak niedawno członek zarządu wybrany przez pracowników tak wszystkich zapewniał, że Polimery to złote runo i dzięki nim staniemy na nogi. Teraz ktoś kto całą karierę budował na związkach zawodowych mówi że musi walczyć z gigantami wystawianymi przez związki zawodowe. Mówienie co to się nie załatwiło, jakim to się nie jest wspaniałym i cudownie dbającym o wszystkich w koło. Normalnie jakbym słyszał polityka Konferencji :)