Notice: Undefined index: tapatalk_body_hook in /home/klient.dhosting.pl/wipmedia2/forum/Sources/Load.php(2501) : eval()'d code on line 199
  • Strona główna
  • Szukaj
    •  
  • Zaloguj się
    • Nazwa użytkownika: Hasło:
      Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Autor Wątek: [Police] ZCH Police  (Przeczytany 11344393 razy)

Offline Beny2002

• Wielka Gaduła
Odp: [Police] ZCH Police
« Odpowiedź #20205 dnia: Października 25, 2025, 21:32:59 »
Pani Aniu, co Pani zrobiła dla pracowników takiego namacalnego? Ja z tego co pamiętam to o najbardziej nurtujących sprawach pracowników nie mogła Pani tu napisać, a teraz Pani chce nas informować (pytanie nasuwa się o czym?). Wszystko zawsze pięknie wygląda tu przed wyborami, a później to wracamy do rzeczywistości. Pracownicy gowno wiedzą a jak chcą się dowiedzieć to niestety ale się nie dowiedzą. Cieszę się, że odszedłem z tego toksycznego zakładu. Gdzie im więcej dajesz od siebie tym bardziej jesteś kopany w dupe. Tutaj najlepiej udawać idiote, to dadzą Cię na najmniej wymagające stanowisko i nic od Ciebie wymagać nie będą bo myślą żeś głupi.

Offline hdmi

• Bywalec
  • **
« Odpowiedź #20206 dnia: Października 25, 2025, 22:58:28 »
A ja pamiętam czasy gdy pani Anna była zawieszona i składała życzenia noworoczne. Gdzieś tam było że za dobrą pracę należy się godziwa płaca. Sami to sobie podsumujcie.

Offline SexyAparatowy

• Bywalec
  • **
« Odpowiedź #20207 dnia: Października 26, 2025, 00:55:52 »
Przypominam, że od lat mamy swoich przedstawicieli w radzie nadzorczej i zarządzie. Panią Anie i Panią Iwone i tych facetów co nawet nie wiem jak się nazywają. Teraz jest Pan Zdzisław w zarządzie i tylko o nim słyszałem jak startował w wyborach. Mamy też prężnie działające związki. Obecnie po 10 latach pracy zarabiamy najniższą zakładową i zabrali nam prawie wszystko co można było zabrać. No fakt prawie. W warunkach jakie pracujemy sami dobrze wiemy. A informacje jakie będziemy dostawać też wiemy, bo regułke o tajemnicy przedsiębiorstwa dobrze znamy.
Co zmienią kolejne wybory członków? Dla nas nic. Dla osób które zostaną wybrane w wyborach pokaźne pensje. Chcecie się do tego przykładać? Decyzje niech każdy podejmie indywidualnie.

Offline Arkona

• Wielka Gaduła
« Odpowiedź #20208 dnia: Października 26, 2025, 08:53:45 »
Tylko, że jak oni tam wstawią swojego kolejnego człowieka z nadania politycznego to już w ogóle będzie samowolka. Ktoś powie, że gorzej być nie może? Ale zawsze może być gorzej. Każdy może kandydować, Janusz z mocznika także, w tym wypadku trzeba zebrać tylko 250 podpisów ;) Na przykładzie pana Muskały można dojść do wniosku, że każdy ma szansę na wygraną. A nam jednak powinno zależeć na tym by był jakiś człowiek z naszego nadania w radzie czy zarządzie.
Strzeż się ludzi, którzy powiększają swój majątek dzięki słowom. Szczególnie strzeż się prawodawców i duchownych, którzy przeczą Prawu Natury.

Offline karrambaz

• Bywalec
  • **
« Odpowiedź #20209 dnia: Października 26, 2025, 08:58:00 »
Przypominam, że od lat mamy swoich przedstawicieli w radzie nadzorczej i zarządzie. Panią Anie i Panią Iwone i tych facetów co nawet nie wiem jak się nazywają. Teraz jest Pan Zdzisław w zarządzie i tylko o nim słyszałem jak startował w wyborach. Mamy też prężnie działające związki. Obecnie po 10 latach pracy zarabiamy najniższą zakładową i zabrali nam prawie wszystko co można było zabrać. No fakt prawie. W warunkach jakie pracujemy sami dobrze wiemy. A informacje jakie będziemy dostawać też wiemy, bo regułke o tajemnicy przedsiębiorstwa dobrze znamy.
Co zmienią kolejne wybory członków? Dla nas nic. Dla osób które zostaną wybrane w wyborach pokaźne pensje. Chcecie się do tego przykładać? Decyzje niech każdy podejmie indywidualnie.

Masz rację. Nawet nie wiesz jak sie nazywają. .... Pan Zdzisław???? Chyba nie masz pojęcia kto tam rzeczywiście jest  wybrany przez pracowników. Jak już to Pan Wiesław. Taki szczegół.

Offline An_na

• Weteran
« Odpowiedź #20210 dnia: Października 26, 2025, 09:28:33 »
I ja nie jestem ani w radzie ani w zarządzie- szczegół 2. Pracuję jako specjalista w departamencie GW czyli dawna energetyka plus infrastruktura plus laboratoria.
Beny- Jedna osoba nie podejmuje decyzji w radzie czy zarządzie (poza prezesem, który jest pracodawcą) — to są ciała kolegialne, wszystko wymaga głosowania większości. Ja przez lata wnioskowałam o wiele spraw ważnych dla pracowników, część udało się przeforsować, część nie. Co zostało zakończone sukcesem: likwidacja dni do dopracowania R, odejście od paczek i przejście na posiłki profilaktyczne w postaci kart sodexo, urzymanie 5bop, wprowadzenie ruchomego czasu dla jednej zmiany, 10 dni DDW (historycznie- bo tak, pracowałam nad tym gdy wnioskowałam o likwidację R), wzrost jubileuszówek, odmówiłam podpisania aktu notarialnego o zmianę aportu w Police Serwis argumentując, że to tylko dociąży spółkę, wnioskowałam o liwidację spółki Transtech, Prozap i wchłonięcie tych funkcji do Zakładôw, wnioskowałam o wchłonięcie pracującej części Police Serwis- ci z których korzystamy codziennie- do Zakładów, zarządzałam strażą pożarną, sukcesem zakończyło się zatrudnienie nowych, fizycznie bardzo dobrych pracowników i skierowanie ich do szkoły gdzie zdobyli wykształcenie strażaka(ubolewam część z tych osób w ostatnim czasie odeszła), wnioskołam o zmianę systemu premiowania oraz jego regulaminów (część została zrealizowana), pracowałam nad zadaniami które pozwalały finansowo wypłacać pracownikom nagrodę roczną lub specjalną trzy lata temu. Wnioskowałam o remonty pomieszczeń socjlanych- takie zostały zrealizowane. Brałam czynny udział w komisjach bhp- wnioskowałam o zmianę tabeli norm i odzieży tak, aby pracownicy otrzymywali lepsze jakościowo ubrania. Składałam na zarząd wiele wniosków związanych z rozwojem, w taki sposób m.in. Zwiększono nam w pozwoleniu zintegrowanym na sprzedaż zdecydowanie większwj ilosci fosfogipsu zamiast upychać go jako odpad na białą górę. Miałam nadzór nad infrastrukturę, wnioskowałam o przeznaczenie znacznych środków finansowych na remonty taśmociągów by nie powodowały awarii. To zostało (wtedy) zrealizowane, podobnie jak mój wniosek o zakup za 90 tys narzędzi, ktore miały pomóc w pracy, oraz zakup 3 ładowarek i zatudnienie pracowników do ich obsługi, po to by nasi pracownicybnie musieli odgruzowywać zastygłej masy. Regularnie spotykałam się ze wszystkimi organizacjami związkowymi, niektórym pisałam pisma i sugerowałam kierunki działań, które pomogłyby "Policom". Wypracowałam z zespołem Instrukcję- Scenariusz, zgłaszania szkód. Do tamtego momentu różnie z tym bywało i nie egzekwowalismy od ubezpieczyciela odszkodowań.
To tak w dalekim skrócie. I tak jak napisałam, jednoosobowo to ja mogę w mojej małej firmie podejmować jedoosobowe działania i tak czynię.

Offline Rasowy_Aparatowy

• VIP
« Odpowiedź #20211 dnia: Października 26, 2025, 09:32:59 »
Tylko, że jak oni tam wstawią swojego kolejnego człowieka z nadania politycznego to już w ogóle będzie samowolka. Ktoś powie, że gorzej być nie może? Ale zawsze może być gorzej. Każdy może kandydować, Janusz z mocznika także, w tym wypadku trzeba zebrać tylko 250 podpisów ;) Na przykładzie pana Muskały można dojść do wniosku, że każdy ma szansę na wygraną. A nam jednak powinno zależeć na tym by był jakiś człowiek z naszego nadania w radzie czy zarządzie.
O to to. Jeszcze niedawno był płacz, że pani IW zajmuje się zwolnieniami ludzi, a teraz chcecie się pozbyć całkowicie nadzoru nad zarządem i rada nadzorcza. Teraz zarząd przynajmniej ma jakiś "bat" nad sobą i muszą pomyśleć zanim zrobia coś dziwnego

Offline Mlodyapatatowy

• Gaduła
« Odpowiedź #20212 dnia: Października 26, 2025, 10:18:37 »
O to to. Jeszcze niedawno był płacz, że pani IW zajmuje się zwolnieniami ludzi, a teraz chcecie się pozbyć całkowicie nadzoru nad zarządem i rada nadzorcza. Teraz zarząd przynajmniej ma jakiś "bat" nad sobą i muszą pomyśleć zanim zrobia coś dziwnego
Teraz dowiedzmy się co zrobili Członkowie z wyboru pracowników w RN lub Zarządzie dla Nas zwykłych pracowników.

Offline Rasowy_Aparatowy

• VIP
« Odpowiedź #20213 dnia: Października 26, 2025, 10:20:14 »
Teraz dowiedzmy się co zrobili Członkowie z wyboru pracowników w RN lub Zarządzie dla Nas zwykłych pracowników.
To ja pryspiesze procedurę - pani Ania powiedziała co zrobiła parę postów wyżej - od innych członków nie oczekuj odpowiedzi xD bo nie ma ich ani tu, ani na czacie "zakładowym", ani na fejsbuku ani nigdzie indziej. Nie wiedzialem ich też nigdy na wydziale

Offline Qba99

• Wielka Gaduła
« Odpowiedź #20214 dnia: Października 26, 2025, 10:25:56 »
Niestety mylisz się. Jedyny bat jaki zarząd ma nad sobą to związki zawodowe. Jakie one są w tym zakładzie każdy wie, ale fakt jest faktem, że tylko z nimi zarząd musi "walczyć". Bez znaczenia czy w zarządzie czy w radzie będzie ktoś kogo wybraliście. To są osoby tylko do zdjęć, pokazywania się na festynach i wręczania nagród.

Offline Mlodyapatatowy

• Gaduła
« Odpowiedź #20215 dnia: Października 26, 2025, 11:03:31 »
To ja pryspiesze procedurę - pani Ania powiedziała co zrobiła parę postów wyżej - od innych członków nie oczekuj odpowiedzi xD bo nie ma ich ani tu, ani na czacie "zakładowym", ani na fejsbuku ani nigdzie indziej. Nie wiedzialem ich też nigdy na wydziale
To co zrobiła Pani jest wiadome od x czasu , bo ktoś to się interesuje ma taką wiedzę.
Narazie Członek Zarządu to grał w piłkę tyle widziałem, dwóch członków RN , Pan imienia nie pamiętam raz napisał tu swój post.
IW była w komisji redukującej zatrudnienie.
ZZ walczą , ale jednak są na utrzymaniu zakładu.. bo to są pracownicy oddelegowani.

Offline Rasowy_Aparatowy

• VIP
« Odpowiedź #20216 dnia: Października 26, 2025, 11:37:09 »
Niestety mylisz się. Jedyny bat jaki zarząd ma nad sobą to związki zawodowe. Jakie one są w tym zakładzie każdy wie, ale fakt jest faktem, że tylko z nimi zarząd musi "walczyć". Bez znaczenia czy w zarządzie czy w radzie będzie ktoś kogo wybraliście. To są osoby tylko do zdjęć, pokazywania się na festynach i wręczania nagród.
I tak i nie. Rada nadzorcza i członek zarządu mają wgląd do dokumentów niejawnych, posiedzeń zarządu itd. więc jeżeli zarząd zacznie kombinować coś "nielegalnego" to przedstawiciele załogi będą o tym wiedzieli i poinformują służby, pracowników, związki itd.

Polecam zainteresowanym przyjrzenie się sytuacji Puław, gdzie przedstawiciele pracowników zwrócili się przeciwko nim, jaka tam jest sytuacja.

Fakty są takie, że członkowie z wyboru pracowników będą, bo muszą byc. Jeżeli nie pozwolicie pani Tarocinskiej startować, lub ogólnie zbojkotujecie wybory, to dostaniecie do rady nadzorczej kogoś pokroju pani IW, a wtedy zobaczycie co to "redukcja zatrudnienia".

Oprócz tego miejcie na uwadze, że pracownicy biurowi, kierownictwo, dyrektorzy itd. też mają prawo głosu i oni na pewno zagłosują na kogoś kto będzie działał w ich interesie. Żebyście się nie obudzili z ręką w nocniku jak dostaniecie dwóch przedstawicieli wybranych śmieszna ilością głosów, zależnych od zarządu, bo wtedy dopiero będzie samowolka.

Post Merge: Października 26, 2025, 11:44:25
To co zrobiła Pani jest wiadome od x czasu , bo ktoś to się interesuje ma taką wiedzę.
Narazie Członek Zarządu to grał w piłkę tyle widziałem, dwóch członków RN , Pan imienia nie pamiętam raz napisał tu swój post.
IW była w komisji redukującej zatrudnienie.
ZZ walczą , ale jednak są na utrzymaniu zakładu.. bo to są pracownicy oddelegowani.
Oczekiwania dotyczace aktualnego członka zarządu z wyboru pracowników były duże, sam takie miałem, a wiem też że on był pełny uczciwego zapalu do działania i "ja już jestem emeryt , mi nic nie zrobią to ja się ich nie boje".

Do pierwszego spotkania zarządu, z tego co wiem poprzedni cytat właśnie wtedy przestał być aktualny xD

Fakty są takie, że pani IW działa dla dobra zarządu, dlaczego? Ja wiem, część z was też wie, ale to sprawy prywatne więc nie będę się tu rozpisywał. Drugi członek rady nadzorczej to w ogóle nie wiadomo czy istnieje, nikt o nim nie słyszał, żadnych działań, ani dobrych ani slych, ot siedzi sobie. Muskałę szybko utemperowali. Z tej ekipy tylko Tarocinska miała jaja żeby się postawić, za co też została dosyć brutalnie "dojechana" przez Wardackiego - właśnie za stawanie w waszej (naszej) obronie.
Nie wiem czy wy pamiętacie, ale ja tak, że Wardackiego przed strajkiem uratowała tylko pandemia, bo nie można się było gromadzić, a wtedy Tarocinska stawała po stronie związków i pracowników, za co została szykanowana, pozbawiona pensji, przeszukania biur itd. za to w sytuacji kolejnego kryzysu w zakładzie pani IW upchnela swojego partnera życiowego na bezpiecznym wydziale wodnym, na którym robota jest wspaniała i jest to jeden z wydzialow który nigdy nie zostanie zamknięty ;).

No, ale może jeszcze jakiś kandydat ciekawy się pojawi, bo póki co to tylko Pani Ani się zadeklarowała i pewnie będzie 3 kandydatów ze związków, a miejsca są dwa.
« Ostatnia zmiana: Października 26, 2025, 11:44:25 wysłana przez Rasowy_Aparatowy »

Offline Mlodyapatatowy

• Gaduła
« Odpowiedź #20217 dnia: Października 26, 2025, 11:59:27 »
Do Pani Ani można mieć jakieś "ale".
Pytanie do Pani Ani będą jabłko czy długopis

Offline An_na

• Weteran
« Odpowiedź #20218 dnia: Października 26, 2025, 12:45:25 »
I tu Pana zaskoczę. Rogalik🥐

Offline Mlodyapatatowy