Notice: Undefined index: tapatalk_body_hook in /home/klient.dhosting.pl/wipmedia2/forum/Sources/Load.php(2501) : eval()'d code on line 199
  • Strona główna
  • Szukaj
    •  
  • Zaloguj się
    • Nazwa użytkownika: Hasło:
      Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Autor Wątek: Moto-nowości.  (Przeczytany 56971 razy)

Offline DEtonator

• Stara Gwardia
  • Senatorze, Stanisławie, Staszku...
Moto-nowości.
« Odpowiedź #90 dnia: Marca 30, 2012, 21:41:56 »
Cytat: "kubapolice"
Ciekawe gdzie tankowali.

No, to już Daimler organizował logistykę paliwa. :)

le jakoś nic dalej z tego nie wniknęło, to znaczy nie ma tego auta w masowej sprzedaży.

B-Klasa F-Cell wyszła już w małej serii, coś koło 200 sztuk, w 2014 planowana jest masowa sprzedaż. Ma to być pierwsze auto z napędem alternatywnym w Europie, które trafi do ogólnej sprzedaży.

Cytat: "TrzebieżCITY"
Toś mnie pocieszył... To zajączek jak ta lala, nie ma co.. Mam nadzieję, że aż tak źle nie będzie.

Paweł, jak się okaże, że to droga impreza, to może rozejrzyj się za całą skrzynią. Choć z używkami, to też różnie bywa. Wszystko zależy od kosztów. Nie martw się, myślę, że mechanicy w warsztacie coś Ci sensownego doradzą.

Offline Ważniak

• Moderator
  • Weteran
  • Subiektywnie obiektywny
Moto-nowości.
« Odpowiedź #91 dnia: Marca 30, 2012, 23:21:22 »
Cytat: "speedbax"
B-Klasa F-Cell wyszła już w małej serii, coś koło 200 sztuk, w 2014 planowana jest masowa sprzedaż. Ma to być pierwsze auto z napędem alternatywnym w Europie, które trafi do ogólnej sprzedaży.
Mam nadzieję, że się przyjmie, a infrastruktura stacji paliw szybko się rozwinie. Oby tylko się nie okazało, że cena wodoru będzie taka sama lub wyższa niż cena tradycyjnych paliw, a mam obawy, że tak właśnie będzie.
Kto kijem walczy, ten wpada w mrowisko.

Offline DEtonator

• Stara Gwardia
Moto-nowości.
« Odpowiedź #92 dnia: Marca 31, 2012, 07:58:00 »
Mam nadzieję, że się przyjmie, a infrastruktura stacji paliw szybko się rozwinie. Oby tylko się nie okazało, że cena wodoru będzie taka sama lub wyższa niż cena tradycyjnych paliw, a mam obawy, że tak właśnie będzie.

Niemcy do tego czasu chcą stworzyć sieć stacji (1500-2000 sztuk). Co do ceny wodoru, to myślę, że będzie tańszy od tradycyjnych paliw, lecz jego cena powalać na kolana nie będzie.

Offline TrzebieżCITY

• VIP
Moto-nowości.
« Odpowiedź #93 dnia: Marca 31, 2012, 13:35:47 »
Paweł, jak się okaże, że to droga impreza, to może rozejrzyj się za całą skrzynią.
Wstępna diagnoza to walnięty synchronizator. trochę dziwne. Czy nie miało by to wpływu i na biegi do przodu?
Oddaj cząstkę siebie innym...To nie boli,a może uratować komuś życie...DKMS przeciwko białaczce... Paweł, żeby było prościej...

Offline DEtonator

• Stara Gwardia
Moto-nowości.
« Odpowiedź #94 dnia: Marca 31, 2012, 14:41:59 »
Wstępna diagnoza to walnięty synchronizator. trochę dziwne. Czy nie miało by to wpływu i na biegi do przodu?

Czyli masz jednak synchronizację wstecznego biegu. Nie, nie miało to wpływu, bo każdy poszczególny bieg posiada osobny synchronizator. To dobrze, ze tak wyszło, może naprawa nie będzie tak droga, jeśli chodzi o części oczywiście, bo nie wiem ile warsztat weźmie za robotę.

Offline TrzebieżCITY

• VIP
Moto-nowości.
« Odpowiedź #95 dnia: Marca 31, 2012, 14:45:38 »

Czyli masz jednak synchronizację wstecznego biegu. Nie, nie miało to wpływu, bo każdy poszczególny bieg posiada osobny synchronizator. To dobrze, ze tak wyszło, może naprawa nie będzie tak droga, jeśli chodzi o części oczywiście, bo nie wiem ile warsztat weźmie za robotę.
Mam zaufanego mechanika, na którego nie narzekam, więc myślę, że nie zedrze mnie strasznie :) Walnął, żeby kupić skrzynię, ale jak dla mnie to najmniejsza linia oporu i zostawię to co jest od nowości.
Oddaj cząstkę siebie innym...To nie boli,a może uratować komuś życie...DKMS przeciwko białaczce... Paweł, żeby było prościej...

Offline DEtonator

• Stara Gwardia
Moto-nowości.
« Odpowiedź #96 dnia: Marca 31, 2012, 14:50:47 »
Walnął, żeby kupić skrzynię, ale jak dla mnie to najmniejsza linia oporu i zostawię to co jest od nowości.

Zależy ile ma najechane, jeżeli nie więcej niż 200-250 tys. km to w zasadzie można jeszcze naprawiać.

Offline TrzebieżCITY

• VIP
Moto-nowości.
« Odpowiedź #97 dnia: Marca 31, 2012, 14:54:38 »
Walnął, żeby kupić skrzynię, ale jak dla mnie to najmniejsza linia oporu i zostawię to co jest od nowości.

Zależy ile ma najechane, jeżeli nie więcej niż 200-250 tys. km to w zasadzie można jeszcze naprawiać.
Najechane ma według licznika 124 tys. Książka serwisowa orginalna. Serwis ostatni 5 lat temu przy 60 tyś. Auto z Niemiec. Także raczej warto chyba naprawić. Powiedz mi jak poznać czy nie był cofany licznik? Jest elektroniczny wyświetlacz. Po czym poznać. Ciśnienie sprężania na każdym cylindrze idealnie to samo. Idzie pięknie jak na 114 KM.

Offline DEtonator

• Stara Gwardia
Moto-nowości.
« Odpowiedź #98 dnia: Marca 31, 2012, 15:02:28 »
Najechane ma według licznika 124 tys. Książka serwisowa orginalna. Serwis ostatni 5 lat temu przy 60 tyś. Auto z Niemiec. Także raczej warto chyba naprawić. Powiedz mi jak poznać czy nie był cofany licznik? Jest elektroniczny wyświetlacz. Po czym poznać.

124 tys? To cacy. :) Jasne, że przy takim przebiegu wymiana skrzyni byłaby głupotą. W Niemczech raczej się liczników nie cofa, bo jest to surowo karane, no chyba, że kupiłeś auto od Albańczyka lub Turka... Niestety nie ma takiej możliwości, by stwierdzić, czy licznik był cofany, czy nie. Można jedynie sprawdzić historię serwisowania w serwisie, który robił wpisy. Niektóre marki prowadzą ewidencję serwisowania i napraw na swoich serwerach, jednak aby mieć dostęp do tych danych, musisz mieć kogoś znajomego w serwisie.

Offline TrzebieżCITY

• VIP
Moto-nowości.
« Odpowiedź #99 dnia: Marca 31, 2012, 15:07:48 »
Jestem w Polsce 3 właścicielem. Wcześniej jeździła kobietka i emeryt i właśnie od emeryta kupiłem :) Japończyki mają opinię aut z reguły bezawaryjnych a tu klops. Rozrząd na łańcuszku jest, to też raczej plus. Czekam niecierpliwie, zobaczymy jaki rachunek dostanę ;D

Offline DEtonator

• Stara Gwardia
Moto-nowości.
« Odpowiedź #100 dnia: Kwietnia 03, 2012, 12:38:23 »

Offline Kilofownikownia

• VIP
  • Kilo Kilofa
Moto-nowości.
« Odpowiedź #101 dnia: Kwietnia 03, 2012, 13:01:56 »
Koncepcja może ciekawa. Ale w praktyce stosowanie tego jest raczej nierealne. Jeździmy tylko po ziemi i zobacz ilu ludzi ma ułańską fantazję. To takim wynalazkiem?

Offline parian

• Weteran
    • http://www.malex.net.pl
Moto-nowości.
« Odpowiedź #102 dnia: Kwietnia 03, 2012, 13:56:25 »
Jestem w Polsce 3 właścicielem. Wcześniej jeździła kobietka i emeryt i właśnie od emeryta kupiłem :) Japończyki mają opinię aut z reguły bezawaryjnych a tu klops. Rozrząd na łańcuszku jest, to też raczej plus. Czekam niecierpliwie, zobaczymy jaki rachunek dostanę ;D

Zadzwoń do serwisu Nissana, wiele ASO na dzień dzisiejszy po podaniu vin-u informuje o historii auta.
ps. uważaj na zużycie oleju - silnik 1.8 potrafi ciągnąć 0,5 l / 1000 km.
Ciekwa koncepcja: http://www.tvn24.pl/-1,1740303,0,1,lata-i-jezdzi-rewolucyjnie-prosty-w-obsludze,wiadomosc.html

Podoba mi się, chociaż lipny z niego samochód i pewnie śmigłowiec też...

Offline parian

• Weteran
    • http://www.malex.net.pl
Moto-nowości.
« Odpowiedź #103 dnia: Kwietnia 03, 2012, 17:40:03 »
#!

Offline TrzebieżCITY

• VIP
Moto-nowości.
« Odpowiedź #104 dnia: Kwietnia 03, 2012, 17:59:45 »
Cytat: "parian"
Zadzwoń do serwisu Nissana, wiele ASO na dzień dzisiejszy po podaniu vin-u informuje o historii auta.
ps. uważaj na zużycie oleju - silnik 1.8 potrafi ciągnąć 0,5 l / 1000 km.
ASO to ostateczność... Co do brania oleju to spoko, nie bierze ani grama. W tym silniku była wada polegająca na niedopasowaniu tłok- cylinder, ale to w modelach z 2003-2004. Sprawdzałem ciśnienie sprężania silnika i jest idealne na każdym cylindrze. Tylko ten durnowaty wsteczny.