Notice: Undefined index: tapatalk_body_hook in /home/klient.dhosting.pl/wipmedia2/forum/Sources/Load.php(2501) : eval()'d code on line 199
  • Strona główna
  • Szukaj
    •  
  • Zaloguj się
    • Nazwa użytkownika: Hasło:
      Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Autor Wątek: Moto-nowości.  (Przeczytany 56984 razy)

Offline kanioma

• Gaduła
Moto-nowości.
« Odpowiedź #60 dnia: Marca 27, 2012, 22:19:27 »
Cytat: "speedbax"
http://autokult.pl/2010/1...obki-samochodow :)

Wyjedziesz jednym z takich w miasto i jest lans za pół ceny :D

Offline DEtonator

• Stara Gwardia
  • Senatorze, Stanisławie, Staszku...
Moto-nowości.
« Odpowiedź #61 dnia: Marca 27, 2012, 22:22:51 »
Dokładnie. :)

P.S. Chińskie "Ółdi" również powala na kolana: http://autokult.pl/2011/09/18/chinskie-podrobki-audi-a4-infiniti-ex-i-volkswagena-tiguana

Offline parian

• Weteran
    • http://www.malex.net.pl
Moto-nowości.
« Odpowiedź #62 dnia: Marca 28, 2012, 11:14:08 »

Eee, tam, brawurowa jazda by w zupełności wystraczyła. :)

Do brawurowej jazdy czinkłeczento jest potrzebne ;)

A wracając do tematu moto-nowości: http://autokult.pl/2010/12/22/chinskie-podrobki-samochodow  :)

Po Policach jeździła podróbka X5 - ale tylko z przodu - Kia Sorento z grillem a'la bi em dabliu :D
No, ale chińszczyzna przebiła nawet oryginał.
ps. Dzisiaj widziałem Nexię z dwoma wydechami (z lewej i prawej). Poza tym chyba nie miała żadnych innych modyfikacji z zewnątrz. To musiał być jakiś sleeper, murowane V8 pod maską  :lol2:

Offline DEtonator

• Stara Gwardia
Moto-nowości.
« Odpowiedź #63 dnia: Marca 28, 2012, 12:54:31 »
Cytat: "parian"

Dla mnie wygrywa rdza (!), ktora widac na jednym ze zdjec (podwozie podroby Tiguana z lapami tylnymi od Touareg'a). :)

Offline parian

• Weteran
    • http://www.malex.net.pl
Moto-nowości.
« Odpowiedź #64 dnia: Marca 28, 2012, 13:38:52 »

Dla mnie wygrywa rdza (!), ktora widac na jednym ze zdjec (podwozie podroby Tiguana z lapami tylnymi od Touareg'a). :)

Faktycznie!
A to coś, co idzie tak pięknie po wierzchu, to linki od ręcznego?  :rotfl:

Offline DEtonator

• Stara Gwardia
Moto-nowości.
« Odpowiedź #65 dnia: Marca 28, 2012, 14:03:35 »
A to coś, co idzie tak pięknie po wierzchu, to linki od ręcznego? :rotfl:

Na to wyglada, mnie to nie dziwi, oni nawet jak dostaja oficjalnie, na legalu technologie, to nie moga sobie poradzic, a co dopiero podrobic. ;)

Offline piotr0822

• Gaduła
Moto-nowości.
« Odpowiedź #66 dnia: Marca 29, 2012, 22:57:54 »

Offline DEtonator

• Stara Gwardia
Moto-nowości.
« Odpowiedź #67 dnia: Marca 30, 2012, 06:41:45 »
Cytat: "piotr0822"
Aż mi póła opadła. niezły bajer

Poczekaj jeszcze trochę, a zobaczysz, co potrafi auto bez kierowcy. ;)

Offline Ważniak

• Moderator
  • Weteran
  • Subiektywnie obiektywny
Moto-nowości.
« Odpowiedź #68 dnia: Marca 30, 2012, 10:03:57 »
Poczekaj jeszcze trochę, a zobaczysz, co potrafi auto bez kierowcy. ;)
A mnie to właśnie przeraża. Nie dość, że rola kierowcy niedługo ograniczy się do wskazania celu podróży, to w dodatku umiejętności prowadzenia samochodu w ogóle zanikną przez te wszystkie systemy wspomagania kierowcy, od ESP poczynając, przez asystenta parkowania na samo prowadzącym aucie kończąc. Co jeśli komputer się zawiesi? Co jeśli audi wyjeżdżając z garażu rozjedzie nam kota, którego czujniki nie wykryją/
Kto kijem walczy, ten wpada w mrowisko.

Offline kanioma

• Gaduła
Moto-nowości.
« Odpowiedź #69 dnia: Marca 30, 2012, 17:22:38 »
Cytat: "piotr0822"
http://www.milanos.pl/vid...-parkuje-w.html

Masz odpowiedz na:
"Kotku, wstaw w koncu auto w garazu! Samo nie wjedzie!"

Offline DEtonator

• Stara Gwardia
Moto-nowości.
« Odpowiedź #70 dnia: Marca 30, 2012, 17:33:36 »
Cytat: "kubapolice"
A mnie to właśnie przeraża. Nie dość, że rola kierowcy niedługo ograniczy się do wskazania celu podróży, to w dodatku umiejętności prowadzenia samochodu w ogóle zanikną przez te wszystkie systemy wspomagania kierowcy, od ESP poczynając, przez asystenta parkowania na samo prowadzącym aucie kończąc.

A mnie nie, a to dlatego, że jak widzę niektórych na drodze, to dopiero czuję przerażenie, zdecydowanie wolałbym, by auta niektórych właścicieli prowadził automat.

Co jeśli komputer się zawiesi?

To mało prawdopodobne, a jeżeli już do tego dojdzie, to zostanie on zastąpiony przez jeden z rezerwowych. Gdybyś wiedział, za co odpowiada elektronika w nowoczesnych samolotach, to pewnie nigdy byś do nich nie wsiadł.

Co jeśli audi wyjeżdżając z garażu rozjedzie nam kota, którego czujniki nie wykryją/

Te systemy wykorzystują dokładne czujniki radarowe, wspomagane tymi ultradźwiękowymi. Myślę, że kotek może nawet niespodziewanie podbiec pod takie auto i nic mu się nie stanie.

Offline Ważniak

• Moderator
  • Weteran
Moto-nowości.
« Odpowiedź #71 dnia: Marca 30, 2012, 18:52:32 »
Gdybyś wiedział, za co odpowiada elektronika w nowoczesnych samolotach, to pewnie nigdy byś do nich nie wsiadł.
Nie tylko samoloty. Statek też może sam odpłynąć od nabrzeża i zacumować w porcie na drugim końcu świata (prawie) bez ingerencji  człowieka (studiuję "systemy nawigacyjne"  :ble: ). Wszelkie systemy tego typu mają jakieś wady i nawet ich zwielokrotnienie nie daje 100% gwarancji na to, że  wszystko będzie zawsze działać. Bo np. radar ma wykrywalność minimalną, czujniki ultradźwiękowe też.
Myślę, że kotek może nawet niespodziewanie podbiec pod takie auto i nic mu się nie stanie.
Kotek zawsze podbiega niespodziewanie ;-)
To mało prawdopodobne, a jeżeli już do tego dojdzie, to zostanie on zastąpiony przez jeden z rezerwowych.
Nie zawsze o czym przekonało mnie Volvo:

A tu prędkość wynosiła tylko 35km/h. Kierowca takiego samochodu przekonany, że nie musi hamować, bo auto zrobi to za niego może się nieco zdziwić, gdy w coś wjedzie.

Offline DEtonator

• Stara Gwardia
Moto-nowości.
« Odpowiedź #72 dnia: Marca 30, 2012, 19:02:41 »
Wszelkie systemy tego typu mają jakieś wady i nawet ich zwielokrotnienie nie daje 100% gwarancji na to, że wszystko będzie zawsze działać.

Z mechaniką też nie było nigdy 100%, zawsze będzie jakiś minimalny procent dla niespodziewanych awarii.

Wszelkie systemy tego typu mają jakieś wady i nawet ich zwielokrotnienie nie daje 100% gwarancji na to, że wszystko będzie zawsze działać.

Mówisz, o systemach już działających, mi chodziło o ich kolejne generacje, które wejdą za kilka lat.

Cytuj (zaznaczone)
Bo np. radar ma wykrywalność minimalną, czujniki ultradźwiękowe też.

Gdyby tak było, to producenci nie pakowaliby kolejnych milionów na szersze zastosowanie techniki radarowej, która np. w Mercedesie (Distronic Plus) działa bez zarzutu.

Nie zawsze o czym przekonało mnie Volvo:

To nie był błąd systemu. Więcej powiedzieć nie mogę. ;)

Offline Kilofownikownia

• VIP
  • Kilo Kilofa
Moto-nowości.
« Odpowiedź #73 dnia: Marca 30, 2012, 19:36:07 »
kubapolice, tam akurat powód był tak głupi, że aż wstyd mówić. I to nie był błąd systemu tylko ludzki. Przynajmniej z tego co czytałem na ten temat.

Offline Ważniak

• Moderator
  • Weteran
Moto-nowości.
« Odpowiedź #74 dnia: Marca 30, 2012, 19:48:09 »
Z mechaniką też nie było nigdy 100%, zawsze będzie jakiś minimalny procent dla niespodziewanych awarii.
Różnica jednak polega na tym, że człowiek zdany na mechanikę ma świadomość potrzeby jej kontrolowania (w mniejszym lub większy stopniu), w przypadku elektroniki okazuje się, że człowiek za bardzo jej ufa, czego najlepszym przykładem jest wjeżdżanie do rzek itp., bo tak pokazała nawigacja...
Mówisz, o systemach już działających, mi chodziło o ich kolejne generacje, które wejdą za kilka lat.
Oczywiście, będą mniej awaryjne, ale na awaryjność ma jednak także wpływ czynnika ludzkiego. Każdy system musi być odpowiednio eksploatowany, w tym serwisowany. A z tym bywa różnie.
Gdyby tak było, to producenci nie pakowaliby kolejnych milionów na szersze zastosowanie techniki radarowej, która np. w Mercedesie (Distronic Plus) działa bez zarzutu.
Ale tak jest. Chodź podejrzewam, że w przypadku radarów w samochodach wykrywalność minimalna odległości ma bardzo małą wartość, pewnie rzędu mm w przypadku czujników parkowania, a w przypadku Distronic Plus rzędu kilku centymetrów. A pakują grubą kasę w badania nad rozwojem tej technologii dlatego, że każdą technologię można rozwijać i może z czasem ktoś wytworzy radar, który będzie miał genialną wykrywalność, niezależną od warunków meteo i odległości.
To nie był błąd systemu. Więcej powiedzieć nie mogę.
Podpisałeś klauzulę tajności z Volvo?  :rotfl: Powiedz chociaż, jeśli to nie był błąd systemu, to urządzenia, czy człowieka?