Niezaleznie od tego czy teren jest prywatny, publiczny, kościelny czy zagraniczny, przepisy obliguja własciciela do wystepowania z wnioskami o wycięcie drzew. Wnioskami, które trzeba równiez opłacić.
Interweniowałem wczesniej w Gminie w sprawie drzew wzdłuz ul. Zamenhofa ale okazało się, że inwestor miał stosowne zgody na wycinkę. Jak jest z tym uszkodzonym drzewem wisniowo-śliwowym - nie wiem. Mam nadzieje, że inwestor postara się ten temat rozwiązać zwłaszcza, że jak widac, wokół tego drzewa jeszcze nei wykonczono chodnika, wskazuje to zatem, ze jakies prace jeszcze tam będą wykonywane.
Mnie bardziej interesuje obsługa komunikacyjna - wjazd/wyjazd. Czy bedzie to droga jednokierunkowa? Czy inwestor uzyskał słuzebnośc drogi gminnej(wjazd od strony Boh. Westerplatte). Podczas budowy wielkie samochody dostawcze zniszczyły trawniki, kwrawężniki i spowalniach przy Boh. Westerplatte. Inwestor to wszystko naprawił za co mu chwała.
Obawiam się jednak, że dostawczaki z Bidronki, jesli będą wjeżdzac od tamtej strony, szybko znów zniszczą okolice wjazdu.
Czekam jak sie to rozstrzygnie.
A zakupy w Biedronie pewnie już w przyszłym tygodniu