Notice: Undefined index: tapatalk_body_hook in /home/klient.dhosting.pl/wipmedia2/forum/Sources/Load.php(2501) : eval()'d code on line 199
  • Strona główna
  • Szukaj
    •  
  • Zaloguj się
    • Nazwa użytkownika: Hasło:
      Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Autor Wątek: Czym się różni rząd Tuska od rządów komuny w grudniu 70?  (Przeczytany 38036 razy)

Mamabije

• Gość
Czym się różni rząd Tuska od rządów komuny w grudniu 70?
« Odpowiedź #45 dnia: Grudnia 20, 2010, 13:36:52 »
Millena, wczytaj się w sens mojego posta. Słowa tam nie ma o tym, co wywnioskowałaś :)
Miałam na myśli to, że wszelkie spory tak naprawdę nie mają większego sensu i nic nie wnoszą w nasze "szare" życie. Przez jakiś czas nie odzywałam się na forum, zaglądałam jednak często i czytałam Wasze posty. Może do pewnych wniosków trzeba dojrzeć, może nabrać dystansu do sprawy, żeby pewne rzeczy zauważyć. Z ręką na sercu, powiedz mi, milleno, czy cokolwiek Wasze pisanie zmieniło? Czy zamiast ciągle się kłócić nie lepiej wspólnie próbować coś zrobić? Nieważne, kogo popierasz, usiądź wspólnie z "wrogiem" i spróbuj znaleźć najlepsze rozwiązanie. Ale jeśli już masz z kimś rozmawiać musisz się wyciszyć, schować ew. pretensje i uprzedzenia. Rozmawiaj nie jak PiSowiec z POwcem ale jak Polak z Polakiem.
Często zarzuca się politykom stosowanie metody "tematu zastępczego" a tymczasem tu, na forum, nic innego się nie dzieje. Wyśmiewanie się, wytykanie błędów i potknięć- a tymczasem podatki i tak pójdą w górę i bedzie jak będzie. Na co się przydały spory?
Ja ze swojej strony, jeśli będę się na forum udzielać, to w całkiem inny niż do tej pory sposób.
I nawet, jeśli coś mnie rozśmieszy czy zdenerwuje zatrzymam to dla siebie.
Pozdrawiam.

Offline millena

• Gaduła
« Odpowiedź #46 dnia: Grudnia 20, 2010, 14:09:10 »
Wczytując się w sens twojego posta nie mogę zrozumieć  w jakim zakresie mieści się on w temacie :Czym sie różni rząd Tuska od rządów komuny...

Ale chrześcijańska polityka miłości jak najbardziej chwalebna, żeby Polacy miło przyjęli pigułę nadchodzących podatków, no i oczywiście tylko do następnych wyborów...
Zgodnie z regułą pozdrawiam również
millena

Offline DEtonator

• Stara Gwardia
  • Senatorze, Stanisławie, Staszku...
« Odpowiedź #47 dnia: Grudnia 20, 2010, 14:41:03 »
Cytat: "millena"
Ale chrześcijańska polityka miłości jak najbardziej chwalebna, żeby Polacy miło przyjęli pigułę nadchodzących podatków, no i oczywiście tylko do następnych wyborów...

Millena, tak czytam co piszesz i myślę, że za bardzo przesiąknęłaś PIS-owską propagandą. Mamabije, ma rację pisząc, że na dłuższą metę podziały polityczne i kłótnie nimi spowodowane, niczego pozytywnego do poprawy warunków życia Polaków nie wnoszą. Może warto na chwilę się zdystansować, dać na luz. Każdy, kto obserwuje polską scenę polityczną, bez większego zastanowienia dojdzie do wniosku, że wszyscy do tej pory rządzący starają się na początku swojej kadencji. Później przyzwyczajają się do "koryta" i "wbijają" w problemy przeciętnych obywateli. Tak było z AWS, UW, LPR, PIS, SLD, teraz w ich ślady idzie PO. Polscy parlamentarzyści mają już to we krwi, aż strach pomyśleć co będzie, jak do pierwszych skrzypiec władzy dorwą się ludzie pokroju Nitrasa, Napieralskiego lub innych młodych karierowiczów. Dziś panuje moda na szybkie wspinanie się do góry, często po trupach. Myślę, że właśnie tym należy się martwić, podsycanie konfliktów niczego nowego nie wnosi, niestety młodzi ludzie pozbawieni są dobrego przykładu płynącego od góry. Nie wiem, czy to wina naszej polskiej mentalności, czy ogólnej niedoskonałości człowieka. Ciągle zastanawiam się nad jednym: dlaczego są kraje, gdzie politycy mimo bardzo różnych poglądów, są w stanie rządzić tak, by interes państwa i obywateli był najważniejszy.

Offline millena

• Gaduła
« Odpowiedź #48 dnia: Grudnia 20, 2010, 15:07:29 »
Cytat: "speedbax"
dlaczego są kraje, gdzie politycy mimo bardzo różnych poglądów, są w stanie rządzić tak, by interes państwa i obywateli był najważniejszy.

To kwestia szeroko pojętej odpowiedzialności zarówno polityków, jak i urzędników za swoje słowa i czyny. Jeżeli tzw. konsekwencje ich czynów  są tylko zasłoną dymną, a tak naprawdę nie są obarczeni żadnymi skutkami w wymiarze prawnym, czy finansowym długo jeszcze będą traktować państwo jak prywatny folwark dla swoich interesów i dla własnych grup wsparcia.

Ale oczywiście to też "pisowska propaganda", którą podobno gdzieś tam nasiąkłam, grunt to rozmyta i pełna hipokryzji polityka miłości.
pozdrawiam
millena

Mamabije

• Gość
« Odpowiedź #49 dnia: Grudnia 20, 2010, 15:37:19 »
W naszej klatce schodowej, w gablotce, wisi kartka z bardzo mądrymi słowami: ŻĄDASZ PORZADKU-ZACZNIJ OD SIEBIE.
Politycy wywodzą się spomiędzy nas, są jacy są dlatego, że MY tacy jesteśmy. Nie jest tak, że zwykły obywatel jest bezkonfliktowy, nie_nastawiony na czerpanie zysków za (czasem) wszelką cenę, nie lawiruje w przepisach prawnych, nie naciąga ich dla własnych korzyści itd. To MY wychowaliśmy sobie takich rządzących. Tyle, że o nas nie jest głośno...
Jeśli chcemy, żeby rządzili nami ludzie odpowiedzialni sami tacy musimy być. Skoro byle słowo wystarczy do kłótni już na poziomie szaraczka naszego pokroju- jak może byc inaczej "na górze"?
Chyba najwyższy czas schować dumę do kieszeni i trochę się nad sobą zastanowić: co JA robię źle, jaki daję przykład? Czym nasiąkną moje dzieci, jeśli na codzień będę uczyć ich rzeczy takich jak wrogość do przeciwników politycznych?
Wiem ,że moja argumentacja nie trafi do wszystkich, może jednak kilka osób pomyśli o tym w atmosferze świąt.

Ort. Pozdrawiam - Kuba

Beobachter

• Gość
« Odpowiedź #50 dnia: Grudnia 20, 2010, 16:12:11 »
Jedno jest pewne. Twoje dzieci nasiąkną błędami ortograficznymi. Okropne! Możesz mnie lżyć, jednak to nic nie zmieni.

Mamabije

• Gość
« Odpowiedź #51 dnia: Grudnia 21, 2010, 08:03:52 »
Czemu miałabym kogokolwiek lżyć? Jeden błąd na tyle postów to nie tragedia. Tak więc dzieci nie mają czym nasiąkać, wręcz przeciwnie.

Offline Wykidajło

• Weteran
    • http://www.naszepolice.pl
« Odpowiedź #52 dnia: Grudnia 21, 2010, 09:31:35 »
Cytat: "Mamabije"
Czemu miałabym kogokolwiek lżyć? Jeden błąd na tyle postów to nie tragedia. Tak więc dzieci nie mają czym nasiąkać, wręcz przeciwnie.

Nie jeden. Pisze się "na co dzień", nie "na codzień". Twoja interpunkcja też pozostawia sporo do życzenia, podobnie jak komputeropisanie (nie jestem pewien, czy kwestia spacji przed znakiem przestankowym to typografia :)).
Kłamstwo obiegnie świat nim prawda założy buty.

Offline DEtonator

• Stara Gwardia
  • Senatorze, Stanisławie, Staszku...
« Odpowiedź #53 dnia: Grudnia 22, 2010, 12:23:03 »
A tak z innej beczki, zobaczcie jak media robią ludziom wodę z mózgu sondażami:

http://sondaz.wp.pl/title,Platforma-ma-problem-ostro-traci-poparcie,wid,12968797,wiadomosc.html?ticaid=1b76d&_ticrsn=3

I tutaj inne źródło:

http://www.tvn24.pl/-1,1686982,0,1,platforma-z-rekordowym-poparciem,wiadomosc.html

Dziś również mami się obywateli różną propagandą, tyle że za pomocą "wolnych" mediów.
Śmiech na sali... :)

Offline stokrotka84

• Gaduła
« Odpowiedź #54 dnia: Grudnia 22, 2010, 12:31:18 »
Hmm czegoś tu nie rozumiem, teraz jest że traci poparcie, o 10tej było że zyskuje niewiarygodnie wysokie poparcie :D Cuda się dzieją ....

Offline Kuba

• Administrator
  • Weteran
« Odpowiedź #55 dnia: Grudnia 22, 2010, 13:08:58 »
Ot, tak wiarygodne są wszelkie sondaże.
Jeśli jesteś nowym użytkownikiem, zapoznaj się z REGULAMINEM FORUM.

Zachęcam do obserwowania mojego bloga -
Chmielnik Jakubowy

idol

• Gość
« Odpowiedź #56 dnia: Grudnia 22, 2010, 15:45:38 »
Dobrze nie jest a w przyszłym roku będzie jeszcze gorzej. Może tusk spełni obietnicę daną swoim wyborcą i faktycznie będziemy drugą Irlandią ;)

Podaje ciekawy link babcia w sumie mówi dobrze

Mamabije

• Gość
« Odpowiedź #57 dnia: Grudnia 22, 2010, 22:31:32 »
Wykidajło,

Pisownia określenia "na codzień" była uważana za prawidłową w latach powojennych do lat ok. 70-tych.
Teraz jest nieprawidłowa, ja jednak nauczyłam się jej  w szkole podstawowej i przyjęłam ją za normę.
Jeśli zaś chodzi o wstawianie przecinka przed lub za znakami przestankowymi to chyba po raz pierwszy zdarzyło mi się umieszczenie  go za spacją, i to chyba tylko z powodu niewyspania po nocnej zmianie.
A skoro temat ma dotyczyć różnic pomiedzy rządem obecnym a komunistycznym...
Teraz możecie sobie popsioczyć na forum- w komunistycznych Chinach dostęp do internetu mają tylko wybrani, reszta musi zadowolić się infranetem. I, jak się domyślam, wystarczy słowo do "władz" na temat psioczącego forumowicza, żeby już sobie więcej nie popisał. U nas nie byłoby inaczej.
A Wy dalej mozecie sobie bezkarnie blablać w granicach tolerancji Administracji.

sekator

• Gość
« Odpowiedź #58 dnia: Grudnia 23, 2010, 13:50:02 »
Cytat: "Kuba"
Ot, tak wiarygodne są wszelkie sondaże

Sondaże nie mają być wiarygodne, lecz użyteczne. Takie przynajmniej odnoszę wrażenie od jakiegoś czasu.

Offline Wykidajło

• Weteran
    • http://www.naszepolice.pl
« Odpowiedź #59 dnia: Grudnia 27, 2010, 13:45:15 »
Cytat: "Mamabije"
A Wy dalej mozecie sobie bezkarnie blablać w granicach tolerancji Administracji.

Gdy patrzę, jak się chłopcy w sąsiednim wątku nabuzowali rzekomym obowiązkiem zgłaszania wszystkich wyjazdów zagranicznych, to Twój pomysł pozostawienia ich, aby się sami gotowali we własnej żółci, coraz bardziej mi się podoba :D
Kłamstwo obiegnie świat nim prawda założy buty.