Widzę Stokrotko, że się rozumiemy.
Ale ja - w innej sprawie. Zauważyłaś może, że masz 2 ostrzeżenia? Pewnie tak. Ale popatrz! I ja mam dwa. Czy to nie oznacza, że ludzie mający jakiś pogląd i własne zdanie dostają ostrzeżenia?
Chyba oznacza. Dziś Kuba powtórzył tyradę o zasadach udzielania ostrzeżeń. I o zasadach ich likwidacji. Trzeba złożyć podanie (Kuba lub inny VIP), umotywować, o zdjęciu, zaświadczeniu z US, USC, UM itd. jeszcze nic nie wiadomo, ale czekajmy cierpliwie. Akurat ode mnie nie doczeka się podań.
Tworzy się historia. Na naszych oczach rozgrywa się proces niszczenia demokracji przez biurokrację. W mikroskali powiesz? No pewnie miła E. Na szczęście, w mikroskali.
To forum jest ciekawe, bo pozwala studiować ludzkie postawy. Akcje - reakcje, często zależne od funkcji i usytuowania. Pisanie tu (poza moją ulubiona historią, tam są inni ludzie) to ciekawe doświadczenie psychologiczne. Napiszesz coś - jest efekt w postaci reakcji. Można nawet wpływać na zachowania zbiorowe.
Większość piszących myśli, że są partnerami. Dlatego sobie pozwalają na agresywne zachowania. Nie przychodzi im do głowy, że są przedmiotami (sic!) i podmiotami doświadczeń. Dokonywanych "in anima vili". Bardzo ciekawe doświadczenia.
Sądzę, Stokrotko, że mnie zrozumiesz. Pozdrowienia.