Uraziło! A co? Ciebie ucieszyłoby gdybym np. publicznie ogłosił, że jesteś gwałcicielem nieletnich wiedząc, że nim nie jesteś.
No, faktycznie. Porównanie godne problemu.
Zdanowicz.J napisał/a:
A skąd Wojtku u Ciebie tyle agresji?
O jakiej agresji mówisz?! Zdecydowana odpowiedź na Twoje kłamliwe wywody nazywasz agresją. Z nas dwóch to raczej Ty uciekasz się do agresji. Wplątujesz moje nazwisko w swoje kłamliwe wywody, przypisujesz mi poglądy i dokonania, z którymi nie mam nic wspólnego i oczekujesz abym Cię za to błogosławił.
Zdanowicz.J napisał/a:
Czy może uraziło Cię to że w ogóle śmiałem użyć Twojego nazwiska?
Nie! Nie uraziło mnie użycie nazwiska. Uraziło mnie to, że przypisałeś doń kłamstwa i brednie a to już nie jest jedynie użycie nazwiska, lecz naganna próba dyskredytowania mojej osoby.
Wojtku, zaczynasz zachowywać się jak "prawdziwy PiS-owiec. Piszesz o "kłamstwach i agresji" w momencie gdy jedynie zwróciłem Tobie uwagę że "odszedłeś od stołu" trzaskając drzwiami jak Beata Kempa na komisji hazardowej, Wróć do tekstu:
Cytat:
Każdy napisał już chyba wszystko co powinien w temacie "turystycznym" Teraz proszę o efekty.
Let's Make a Deal. Bo domyślam się że gdy poddamy się formie dyskusji Bill'a, on pozostanie sam na ringu.
Ty uznasz że problem leży nie koniecznie po stronie amerykańskiej
Ja przyznam że nie wszystkie procedury są fair wobec Polaków
Bill uzna że "dla chcącego nic trudnego" jak chce się być godnym Polakiem.
Pominięcie tego w Twojej odpowiedzi uznałem jako brak ochoty na kompromisowe rozwiązanie konfliktu. Konfliktu, który to przy Twojej odpowiedzi, prowadzi do eskalacji. Mógłbym także napisać że nie jesteś słowny. Odnoszę się tu do kilku obietnic z Twojej strony. Tych prywatnych i politycznych. Z niecierpliwością oczekuje na jakiś program Twojej organizacji - Police XXI.
- Zarząd nakreślił także nowe zadania na II kwartał 2010 r. Do najważniejszych z nich zaliczono m.in.: przygotowanie programu wyborczego na potrzeby tegorocznych wyborów do samorządów lokalnych oraz przygotowanie fundamentów organizacyjnych pod te wybory,
Wybory tuż, tuż a programu nie widać. Tylko nie pisz mi że jest i mogę o niego spytać będąc na zebraniach. Ja oczekuję publikacji. W swoim poście nie widzę tam żadnych "kłamstw i agresji" a jedynie stwierdzenie faktu.
A fakty są takie że to ja sam prosiłem Ciebie abyś użył swojego nazwiska. Po kilku naszych rozmowach, wydawało mi się że będziemy mogli pokazać jak powinna wyglądać dyskusja społeczna. Wyobraź sobie że mam duże doświadczenie w kontaktach z ludźmi. Mnie bardzo interesuje jakie masz poglądy ale także jak potrafisz rozwiązać problemy i najważniejsze - w jakim stylu. Tym razem, dobrego stylu Tobie zabrakło. Stawiasz swoje cele ponad wszystko. A co gorsze, wąskie grono osób te cele zna. Wróć i przeanalizuj ten post ponownie bo ja tam powodów do urazy nie znajduje.
Pozdrawiam
P.S
Mówisz że zarozumialstwo…, itd. to polskie cechy. A ja myślałem, że szacunek wyrażany do samego siebie, do własnej wiedzy, do umiejętności, zdolności i przyzwoitego poziomu intelektualnego, to zjawisko bardziej amerykańskie niż polskie.
I dobrze myslałeś. Szczególnie po ostatnich wydarzeniach warszawskich.