Notice: Undefined index: tapatalk_body_hook in /home/klient.dhosting.pl/wipmedia2/forum/Sources/Load.php(2501) : eval()'d code on line 199
  • Strona główna
  • Szukaj
    •  
  • Zaloguj się
    • Nazwa użytkownika: Hasło:
      Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Autor Wątek: [Police] Dziś nocny dyżur ma apteka w... Przecławiu  (Przeczytany 67505 razy)

chopin

• Gość
[Police] Dziś nocny dyżur ma apteka w... Przecławiu
« Odpowiedź #75 dnia: Listopada 20, 2010, 10:30:16 »
Rodzi się pytanie - na jak długo będzie stał przy swoim pomysle. Bo może to być tylko chwyt marketingowy,który z dobrem klienta-pacjenta nie ma nic wspólnego. Może to być tylko po to,aby innym "głupim" aptekarzom zagrać na nosie. Co zrobimy jak wycofa się z tego pomysłu? Jakoś nie wierzę w dobre intencje,wybaczcie...

marcin

• Gość
« Odpowiedź #76 dnia: Listopada 22, 2010, 20:58:41 »
Kurczę.... nie mogę. Ludzie. Ile razy korzystacie z tych nocnych dyżurów? No ile razy??? Bo ja miałem takich dyżurów trochę. Wiecie co kupujecie???? Pojemniki na mocz, aquaslim i szczoteczki do zębów o 3 w nocy. Raz na dwa dni zdarzy się recepta. I wypraszam sobie teksty że farmaceutom się robić nie chce. Bo kto by nie chciał pieniędzy zarabiać? Tylko poglądów na temat dyżurów nocnych jest kilka: Pacjent, który czuje sie bezpiecznie wiedząc że jest w razie co apteka czynna, farmaceuta, dla którego dyżur to dodatkowe pieniądze, pracodawca któremu dyżur to strata pieniędzy bo  nie ma szans by z utargu nocnego wyciągnąć choćby dolę dla dyżurnego farmaceuty. Ja rozumiem wszystkie te 3 poglądy. Nie bójcie się. Są apteki i "sklepy z lekami". Gorzej będzie gdy naprawdę wejdzie ustawa regulująca ceny leków w aptekach i wszędzie będą leki kosztowały tyle samo. Po co mam pójść do apteki która jest czynna całą dobę jak nikt mi tam nic mądrego nie powie tylko wciśnie kit i jakiś bubel co na półce zalega od 578 dni? Ludzie. Pomyślcie. Nie wińcie aptek że cała reszta oprócz apteki tzw Dobosz ma od niej drożej. To sieć aptek w całej Polsce. Tak jak markety. Nic dziwnego że mają taniej. Zwróćcie uwagę na wiedzę pracujących tam ludzi czy budzi wasze zaufanie? Czy dopytują o to czy lek który chcecie kupić na pewno jest odpowiedni? Czy doradzają? Czy może sprzedają co im w ręce popadnie albo dają od razu to o czym ktoś słyszał w reklamie bo tak jest najszybciej i najłatwiej? Czy proponują chociażby podawanie probiotyku do antybiotyku? A jak tak to czy podają jego właściwe stosowanie? Czy w danym przypadku podkreślą że należy probiotyk przyjmować ok 1-2 godz PO przyjęciu antybiotyku? Czy mówią że jak pan chce, albo to nie istotne?Czy w między czasie? Albo co lepsze przed przyjęciem antybiotyku co jest totalnym nieporozumieniem i brakiem podstawowej wiedzy? To tylko jeden z wielu przykładów. Każdy ma swoje racje. Czy to że apteka jest czynna całą dobę naprawdę świadczy o tym że dba o pacjentów? Pomyślcie sami.

marcin

• Gość
« Odpowiedź #77 dnia: Listopada 22, 2010, 21:02:54 »
acha co do ilości pacjentów w nocy tj między 22 a 7 rano jest ich mniej więcej 4-6 z czego 3-5 kupuje jakieś głupoty.

marcin

• Gość
« Odpowiedź #78 dnia: Listopada 22, 2010, 21:04:32 »
Czy stawianie na wiedzę i komunikatywność pracowników farmaceutów jest olewaniem pacjenta? Chyba nie.

Offline Kuba

• Administrator
  • Weteran
« Odpowiedź #79 dnia: Listopada 22, 2010, 21:15:36 »
marcin - korzystaj proszę z opcji "edytuj".
Jeśli jesteś nowym użytkownikiem, zapoznaj się z REGULAMINEM FORUM.

Zachęcam do obserwowania mojego bloga -
Chmielnik Jakubowy

Offline jasia

• Wielka Gaduła
« Odpowiedź #80 dnia: Listopada 22, 2010, 21:16:51 »
Marcin, nie unoś tak... fakt z apteki w nocy korzystałam dawno, gdy miałam małe dzieci... i myślę, że te dyżury są przede wszystkim dla matek małych dzieci.
Ale ostatnio miałam pilny zakup w aptece ( magnezu, bez którego nie mogę funkcjonować), a było to w święto w dzień i wiesz.... pojechałam do tej apteki przy Doboszu, bo wiedziałam, że będzie otwarta....

marcin

• Gość
« Odpowiedź #81 dnia: Listopada 22, 2010, 21:27:45 »
ale ja się nie unoszę. Jasia oki. Ale nie wymagajmy aby ktoś dopłacał do interesu. Apteki które wycofują się z dyżurów robią to dlatego że wiedzą iż Jest u nas apteka całodobowa w której ludzie mogą kupić w nocy i święta co potrzebują a im się to po prostu nie opłaca. A w tygodniu tez byś leciał do apteki w Doboszu bo była otwarta w święto? Chyba nie...poszłabys do tej najbliższej albo tam gdzie masz zaufanych farmaceutów.

marcin

• Gość
« Odpowiedź #82 dnia: Listopada 22, 2010, 21:28:59 »
Cytat: "Kuba"
marcin - korzystaj proszę z opcji "edytuj".

I co juz ostrzenie za to że nie uzyłem opcji edytuj? Coś się wozisz janku. oby tak dalej cwaniaczku

chopin

• Gość
« Odpowiedź #83 dnia: Listopada 22, 2010, 21:37:46 »
Dobra rada dla Jasi,na przyszłość.Czasami więcej magnezu znajdziesz w gorzkiej czekoladzie niż w suplemencie diety,który w aptece kupisz w SUPER taniej cenie.Mozesz zjeść całą zawartosc opakowania,a tak jakbyś nic nie wzięła...
A teraz do Marcina.Chłopie,gdybym Cię miał pod ręką uściskałbym Ciebie na "misia".Bo mnie tu nikt nie rozumie.Jakiś czas próbuję klientom-pacjentom przekaać to co Ty.Ale ja się ciągle czepiam...

chopin

• Gość
« Odpowiedź #84 dnia: Listopada 22, 2010, 21:40:10 »
I nawet poradzić w biedzie człowiekowi nie chcą...
wiem,wiem...edytuj tekst...zapomniałem

marcin

• Gość
« Odpowiedź #85 dnia: Listopada 22, 2010, 21:41:06 »
Cytat: "chopin"
Dobra rada dla Jasi,na przyszłość.Czasami więcej magnezu znajdziesz w gorzkiej czekoladzie niż w suplemencie diety,który w aptece kupisz w SUPER taniej cenie.
Tez racja..... ale czy usłyszałaś to kiedyś w aptece? Czy grunt to sprzedać? Cytrynian czy węglan magnezu jest bardzo słabo wchłanialny do organizmu nawet przyjmowany razem z wit B6. Najlepiej przyswajalny magnez jest chelatowany a za 30 szt. takiego magnezu zapłacisz trochę więcej..... taka prawda.....
Uważaj chopin bo ostrzeżenie od kuby dostaniesz:)

chopin

• Gość
« Odpowiedź #86 dnia: Listopada 22, 2010, 21:45:16 »
Owszem,o chelatowanym również...ale nie w Centrum Zdrowia.Bo tam tego nie wiedzą.

marcin

• Gość
« Odpowiedź #87 dnia: Listopada 22, 2010, 21:57:13 »
Może i wiedzą a nie mówią..... nie wiem o co tam chodzi.... i dlaczego nie robią tam leków? może dlatego że się nie chce? Bo się nie opłata tracić na zrealizowanie recepty złożonej czasu

chopin

• Gość
« Odpowiedź #88 dnia: Listopada 22, 2010, 22:07:19 »
Jak sam zauważyłeś to sieć.A w sieci "wyprzedają" czego jest dużo.Dla mnie apteka bez robienia leków to tak jakby nie miała duszy.To wyróżnia aptekarza i aptekę.Taki aptekarz jest jak artysta.Zmiesza,wleje i wychodzi coś niezwykłego dla pospolitego zjadacza chleba.Tak pisze,bo znałem kiedyś aptekarkę,która opowiadała o aptece jak o bardzo niezwykłym miejscu.Podoba mi się też określenie "sklep z lekami".Niestety jest ich coraz więcej.Miejmy nadzieję,że w zderzeniu z nowymi przepisami takie apteki z duszą przetrwają.A Ty to aptekarz jesteś,prawda?

Offline jasia

• Wielka Gaduła
« Odpowiedź #89 dnia: Listopada 22, 2010, 22:08:08 »
Chopin,nie cwaniakuj ( nie ma recepty równej dla wszystkich), ja to wszystko wiem... ale jestem również diabetykiem i czekolada gorzka dostarcza magnezu , owszem,  ale jej dużo nie mogę.
Marcin masz rację, w powszedni dzień idę do apteki mi najbliższej.. a i mam tam kartę stałego klienta i zawsze coś dostane gratis...
Jednak taka apteka, która jest otwarta zawsze i każdy o tym wie, to jest jednak luksus...
nie twierdzę, że takich aptek w Policach powinno byc więcej, nawet nie twierdzę, że inne apteki musza mieć dyżury nocne...
Myslę, że ta jedna w zupełnośći  na Police wystarczy. Co do profesjonalizmu zatrudnionych tam osób , nie wypowiadam się.