Panie KOOWALSKI, z tego wniosek, że spółdzielnia nie może wykonywać żadnych remontów bez Pana zgody, gdyż jak sądzę jesteś pan wielkimi „właścicielem”. Z tego co słyszałem, to spółdzielnia odstąpiła od remontu budynków w nieruchomościach nr 37, 38 i 39. Tylko współczuć mieszkańcom. Budynki się sypią, ale KOOWALSKI mówi nie, bo taki ma kaprys. Panie KOOWALSKI wyjaśnij nam pan na tym forum o co panu w tym wszystkim chodzi?
Panie Karolak nie wiem kto Panu płaci za obronę nieprawidłowości z którymi mamy do czynienia w działalności SM"Odra"? Nie robi Pan tego bezinteresownie.A w interesie członków S - ni - z wyłączeniem takich jak Pan oczywiście,leży przestrzeganie prawa,nawet tego ułomnego, dającego zarządom i radom nadzorczym zbyt wiele swobody i przywilejów.Jednym z nich jest ustawowe ograniczenie prawa do informacji.
Z tego co Pan słyszał to spółdzielnia nie odstąpiła od remontu budynków w wymienionych przez Pana nieruchomościach.Prawdą jest,że Rada Nadzorcza "znowelizowała"uchwałą nr 17/2014 uchwałę nr 40 z 2013 roku gdzie w par.1 napisano"odstępuje się od realizacji programu pn."Docieplenie budynków przy ul.Mieszka I 1 -1f,2 - 2f,3 - 3f,4a - 4g".Do uzyskania pozwolenia na prowadzenie termomodernizacji(docieplenie)wymagane jest złożenie oświadczenia o prawie dysponowania nieruchomością na cele budowlane a do oświadczenia zgodnie z obowiązującą uchwałą NSA należy dołączyć zgodę wszystkich współwłaścicieli.O nieprawidłowościach z tym związanych pisałam wcześniej.Kuriozalne w istniejącej sytuacji jest stanowisko Rady Nadzorczej ,która w uchwale nr 5/2014 zmodyfikowała nieco tytuł
zadania nazywając go"Remont balkonów wraz z dociepleniem ścian w budynku przy ul Mieszka I 8 - 8 F "udając,że uchwała NSA z 13.11 2012 jej nie obowiązuje.Budynek jest dokładnie tej samej konstrukcji co budynki nieruchomości nr 39 ale stawkę opłaty na fundusz remontowy celowy ustalono na 1,00 zł/m2 p.u. w przeciwieństwie do 1,5 zł m2 p.u. w uchylonej uchwale nr 40.Czyżby niższa stawka wynikała z faktu ,że w budynku nr 8 mieszka członek Rady Nadzorczej.Jeśli jest to prawdą czy nie mamy Panie Karolak do czynienia z kumoterstwem?
Jeśli chodzi o nieruchomość nr 37 nie słyszałam aby planowano remonty wymagające zgody współwłaścicieli.W jednym z tych budynków mieszkał
członek zarządu SM"Odra'odpowiedzialny za m.in. za sprawy finansowe,czyli np za zgodne ze stanem faktycznym realizowanie wystawionych faktur.
I na koniec, zamiast troski o stan naszych budynków proponuję zatroszczyć się o większy dostęp do informacji w S - ni.Mieszkańcy nieruchomości nr 39 czyli budynki Mieszka I 1,2,3,4 potrafią dbać o swoją własność korzystając z przysługującego im prawa.