Notice: Undefined index: tapatalk_body_hook in /home/klient.dhosting.pl/wipmedia2/forum/Sources/Load.php(2501) : eval()'d code on line 199
  • Strona główna
  • Szukaj
    •  
  • Zaloguj się
    • Nazwa użytkownika: Hasło:
      Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Autor Wątek: [Police] Międzynarodowe Dni Polic 2010  (Przeczytany 132062 razy)

Offline KrP

• Stara Gwardia
[Police] Międzynarodowe Dni Polic 2010
« Odpowiedź #210 dnia: Czerwca 09, 2010, 10:27:46 »
Jakoś nie chce mi się wierzyć, że zwykłe ciężarówki spowodowały gnicie ziemi. :S
"Problem z cytatami w internecie jest taki, że każdy od razu automatycznie wierzy w ich prawdziwość" - Abraham Lincoln

Offline Wykidajło

• Weteran
    • http://www.naszepolice.pl
« Odpowiedź #211 dnia: Czerwca 09, 2010, 11:32:57 »
Cytat: "alf"
A co do Tekstu że kamerzyści byli chyba na głodzie. Nie nie byli na głodzie, to był wymysł managera Dody żeby pokazywać "dużo d... i cycków".

Ciekawe. Menago Dody rozkazuje kamerzystom z MOK (nie wspominając o wymaganiach dla fotoreporterów pod groźbą odebrania akredytacji  :rotfl: ), gwiazda śpiewa z playbacku, na dodatek znacząca porcja piosenek to cudze utwory - a gmina za to płaci... Co za geniusz taką umowę podpisał? Może chociaż jakiś znaczący rabat wytargowaliście?
Kłamstwo obiegnie świat nim prawda założy buty.

Mariusz1989

• Gość
« Odpowiedź #212 dnia: Czerwca 09, 2010, 11:42:22 »
Ty chyba nie wiesz jak jest śpiewać z playbacku... Z całym szacunkiem do Ciebie Wykidajło, ale z muzyką chyba masz mało wspólnego i jedyny wokal jaki słyszysz to ten, który sam wykonujesz pod prysznicem, albo kiedy włączysz poranne audycje radiowe. Między śpiewaniem na żywo a z playbacku jest zasadnicza różnica i chyba każdy, kto z muzyką nie ma nic wspólnego zauważyłby tą różnice. Doda akurat należy do tych wykonawców w Polsce, choć sam za nią nie przepadam (może ewentualnie za piosenkami z czasów Virgin), którzy śpiewają czysto i pewnym głosem. Więc nic bardziej mylnego, jak to, że Doda śpiewała z playbacku. Ale są ludzie, którzy wiedzą lepiej, choć nie wiem jak by im się tłumaczyło inaczej...

[ Dodano: 2010-06-09, 11:44 ]
Myślisz, że sam manager Dody nie kazałby pokazywać cycków ? On i sama Doda świetnie wiedzą, że to się najlepiej w jej przypadku sprzedaje, więc wcale mnie nie dziwi jego zalecenie do kamerzystów.

[ Dodano: 2010-06-09, 11:59 ]
A to, że można robić zdjęcia i nagrywać tylko wtedy kiedy pozwoli wykonawca to normalne i każdy musi tego przestrzegać... Ale najlepiej wypowiedzieć się na jakiś temat nie mając o nim zielonego pojęcia...

[ Dodano: 2010-06-09, 12:16 ]
Cytat: "bob"
Nataleczka, jesteś pewnie młodą dziewczyna i masz prawo nie kojarzyć całego zwrotu "propaganda sukcesu"; najlepiej wrzuć sobie w wyszukiwarkę to będziesz wiedzieć, dlaczego fetowanie stu mieszkańców trzydziestoparo tysięcznego miasta pachnie Wykidajle propagandą sukcesu właśnie...
Pozdrawiam!

Nikt Ci nie bronił wzięcia udziału w tym zdjęciu. Informacje były na większości stron internetowych w Policach. Na plakatach reklamujących Dni Polic również. I chyba żadna to propaganda sukcesu, bo mógł przyjść każdy, ale że u Nas najlepiej się narzeka to już inna sprawa. Ja osobiście jestem zadowolony z tego zdjęcia, pomysł był świetny i to nic z władzą nie ma wspólnego. To nasze miasto i to dla Nas to zdjęcie było robione, a nie dla p. Diakuna.

Offline KrP

• Stara Gwardia
« Odpowiedź #213 dnia: Czerwca 09, 2010, 13:26:48 »
Cytat: "Wykidajło"
Cytat: "alf"
A co do Tekstu że kamerzyści byli chyba na głodzie. Nie nie byli na głodzie, to był wymysł managera Dody żeby pokazywać "dużo d... i cycków".

Ciekawe. Menago Dody rozkazuje kamerzystom z MOK (nie wspominając o wymaganiach dla fotoreporterów pod groźbą odebrania akredytacji  :rotfl: ), gwiazda śpiewa z playbacku, na dodatek znacząca porcja piosenek to cudze utwory - a gmina za to płaci... Co za geniusz taką umowę podpisał? Może chociaż jakiś znaczący rabat wytargowaliście?

Covery były chyba tylko dwa i to zaśpiewane bardzo dobrze więc nie rozumiem wzburzenia.

Co do playbacku - mi się wydawało, że kilka piosenek nie śpiewała na żywo, ale mogę się mylić, specjalistą nie jestem. Jeśli tak było to też nie mam nic przeciwko, to nie był biletowany koncert, darmowe mają swoje prawa.
"Problem z cytatami w internecie jest taki, że każdy od razu automatycznie wierzy w ich prawdziwość" - Abraham Lincoln

Mariusz1989

• Gość
« Odpowiedź #214 dnia: Czerwca 09, 2010, 13:34:25 »
Covery były 3... Boys Boys Boys Sabriny, Nie ma wody na pustyni Bajmu i What's up.

Offline Wykidajło

• Weteran
« Odpowiedź #215 dnia: Czerwca 09, 2010, 15:01:11 »
Cytat: "Mariusz1989"
Ty chyba nie wiesz jak jest śpiewać z playbacku... [...]Więc nic bardziej mylnego, jak to, że Doda śpiewała z playbacku. Ale są ludzie, którzy wiedzą lepiej, choć nie wiem jak by im się tłumaczyło inaczej...

Ty wiesz lepiej, ja wiem lepiej, a prawdę zna ten, kto aparaturę obsługiwał. Uznajmy więc, że to mi słoń na ucho nadepnął i Doda rzeczywiście uczciwie śpiewała do mikrofonu. To coś zmienia w pozostałych kwestiach?

Myślisz, że sam manager Dody nie kazałby pokazywać cycków ? On i sama Doda świetnie wiedzą, że to się najlepiej w jej przypadku sprzedaje, więc wcale mnie nie dziwi jego zalecenie do kamerzystów.

Z całym szacunkiem, ale czy Ty rozumiesz to, co czytasz? Gdzie ja napisałem, że mnie dziwią zalecenia menedżera Dody? Mnie dziwi, że ktoś, kto płaci za koncert, się na takie fanaberie godzi. I że ktoś tych zaleceń słucha.

A to, że można robić zdjęcia i nagrywać tylko wtedy kiedy pozwoli wykonawca to normalne i każdy musi tego przestrzegać... Ale najlepiej wypowiedzieć się na jakiś temat nie mając o nim zielonego pojęcia...

No właśnie. Najlepiej.
Wykonawca występujący na wolnym powietrzu pozwalać to sobie może we własnej garderobie. Dobrze, że organizatorzy - w przeciwieństwie do Ciebie - mieli o tym zielone pojęcie i nie próbowali widzom mówić, kiedy i jak wolno im nagrywać Gwiazdę.
Spróbowali w regulaminie akredytacji dla fotoreporterów. Cała moja redakcja miała ubaw. Nawet nie z tego, że (pod groźbą utraty owego cennego dokumentu upoważniającego do wejścia bezpośrednio przed scenę, ale już nie do namiotu VIP) Dodę wolno fotografować tylko w czasie pierwszych trzech piosenek i tylko z prawej strony sceny. Z tego, że komuś się mocno hierarchia poprzestawiała.

Mariusz1989

• Gość
« Odpowiedź #216 dnia: Czerwca 09, 2010, 15:13:37 »
a jaką przepraszam reprezentujesz prasę ? czy co to tam jest ta twoja "redakcja"

Offline Wykidajło

• Weteran
« Odpowiedź #217 dnia: Czerwca 09, 2010, 17:03:46 »
a jaką przepraszam reprezentujesz prasę ? czy co to tam jest ta twoja "redakcja"

Tu reprezentuję wyłącznie siebie.
Ale widzę, że wrażenie, które odniosłem po Twojej reakcji na to, co Ci swego czasu wysłałem na PW, mnie nie myliło. Nie martw się, więcej takich wiadomości ode mnie nie dostaniesz.

[ Dodano: 2010-06-09, 17:18 ]
Nikt Ci nie bronił wzięcia udziału w tym zdjęciu. Informacje były na większości stron internetowych w Policach. Na plakatach reklamujących Dni Polic również. I chyba żadna to propaganda sukcesu, bo mógł przyjść każdy, ale że u Nas najlepiej się narzeka to już inna sprawa. Ja osobiście jestem zadowolony z tego zdjęcia, pomysł był świetny i to nic z władzą nie ma wspólnego. To nasze miasto i to dla Nas to zdjęcie było robione, a nie dla p. Diakuna.

To było do mnie czy do Boba? Bo jeśli do mnie, to przyjmij do wiadomości, że byłem na miejscu. Nie ustawiłem się, bo nie miałem ochoty.
Propagandą sukcesu nazywam zachwyty Nataleczki - w sytuacji, gdy do "Wspólnego Zdjęcia Mieszkańców Polic" przyszła się ustawić garstka ludzi.
Pomysł zdjęcia był bardzo fajny. Niestety, został koncertowo skopany promocyjnie i marketingowo.

[ Dodano: 2010-06-09, 17:28 ]
Cytat: "KrP"

Covery były chyba tylko dwa i to zaśpiewane bardzo dobrze więc nie rozumiem wzburzenia.

Co do playbacku - mi się wydawało, że kilka piosenek nie śpiewała na żywo, ale mogę się mylić, specjalistą nie jestem. Jeśli tak było to też nie mam nic przeciwko, to nie był biletowany koncert, darmowe mają swoje prawa.

Dwa czy pięć - na to samo wychodzi. Jeden byłby dopuszczalny w ramach urozmaicenia, więcej to już odwalanie chałtury.
Rozumiem, ze jak w knajpie zamawiasz schabowego, a dostajesz mielone, to też uważasz, że wszystko w porządku, jeśli są przyrządzone bardzo dobrze? No to tu się różnimy.
A koncert - wbrew temu, co Ci się wydaje - nie był darmowy. Zapłacili za niego wszyscy mieszkańcy gminy.

Mariusz1989

• Gość
« Odpowiedź #218 dnia: Czerwca 09, 2010, 17:54:23 »
Na 16 piosenek 3 covery to nie jest żadna tragedia. Poza tym tak sobie zorganizowała Doda repertuar na trasę koncertową i w każdym innym mieście gra to samo... Więc ponarzekaj sobie, ale to nie jest wina organizatorów.
O zdjęciu było do Boba. Promocyjnie nie wiem co tu można było skopać, skoro info o tym było naprawdę wszędzie. To tylko mentalność naszych mieszkańców tutaj jest winna, jeśli ktoś ma winę ponieść.
O PW nawet nie pamiętam, że to od Ciebie było. Ja na twój temat wyniosłem tylko jedno wrażenie... Że masz zwyczaj krytykować wszystko co się tutaj dzieje w Policach... Czy to robi władza, czy społeczeństwo. Jest źle !

Offline KrP

• Stara Gwardia
« Odpowiedź #219 dnia: Czerwca 09, 2010, 19:45:42 »
Cytuj (zaznaczone)
Dwa czy pięć - na to samo wychodzi. Jeden byłby dopuszczalny w ramach urozmaicenia, więcej to już odwalanie chałtury.

Wolę dobrze wykonany cover niż badziewną piosenkę oryginalną. Rozumiem, że wg Ciebie np. ten: cover jest beznadziejny? Ja bym wiele dał by cały koncert takich coverów posłuchać.

Cytuj (zaznaczone)

Rozumiem, ze jak w knajpie zamawiasz schabowego, a dostajesz mielone, to też uważasz, że wszystko w porządku, jeśli są przyrządzone bardzo dobrze? No to tu się różnimy.

Porównanie nieanalogiczne. Na koncercie niczego nie zamawiam, znam repertuar grupy, na którą idę.

Cytuj (zaznaczone)

A koncert - wbrew temu, co Ci się wydaje - nie był darmowy. Zapłacili za niego wszyscy mieszkańcy gminy.

Darmowy w sensie niebiletowany. Można mieć pretensje za playback na koncertach biletowanych, ale na darmowych niestety nie.

P.S. Z ciekawości, w jakiej gazecie/telewizji/radiu pracujesz?

Offline samtron8787

• Rozpisuje się
« Odpowiedź #220 dnia: Czerwca 09, 2010, 22:35:53 »
dalej nie ma nigdzie zdjec??

Mariusz1989

• Gość
« Odpowiedź #221 dnia: Czerwca 10, 2010, 08:09:16 »
zdjęcie 750 jest jedno na stronie MOKu nan www.gminapolice.pl
do odebrania bedą odbitki od 14 czerwca na portierni dla tych którzy byli na zdjęciu

Offline Wykidajło

• Weteran
« Odpowiedź #222 dnia: Czerwca 10, 2010, 12:10:23 »
Na 16 piosenek 3 covery to nie jest żadna tragedia.

Ba, nawet 16 na 16 nie jest - pod warunkiem, że się kupuje covery, a nie oryginały. Ja idąc na koncert Dody oczekuję piosenek Dody, a nie Balbin czy Limahla.
Cytuj (zaznaczone)
Poza tym tak sobie zorganizowała Doda repertuar na trasę koncertową i w każdym innym mieście gra to samo... Więc ponarzekaj sobie, ale to nie jest wina organizatorów.

A czyja? Dziennikarzy i cyklistów?
Nie bez powodu pytałem o rabaty. Jeśli MOK miał wybór (przykładowo): 20 proc. drożej bez coverów albo taniej z coverami i wybrał to drugie, to ok. Ale jeśli po prostu wzięli, co Doda dała, to znaczy, że szastają naszymi pieniędzmi.
Cytuj (zaznaczone)
O zdjęciu było do Boba. Promocyjnie nie wiem co tu można było skopać, skoro info o tym było naprawdę wszędzie.

Wiem, że nie wiesz. I nic złego w tym nie ma, w końcu nikt nie musi się znać na wszystkim. Chyba, że odpowiadałeś za organizację tego (podkreślam - z bardzo fajnym pomysłem) przedsięwzięcia. Odpowiadałeś? Bo jeden błąd był elementarny, a doszło do niego później parę drobniejszych.
Cytuj (zaznaczone)
To tylko mentalność naszych mieszkańców tutaj jest winna, jeśli ktoś ma winę ponieść.

Jasne. My mieliśmy świetny pomysł, tylko ci źli mieszkańcy nie dorośli. Standard.
Cytuj (zaznaczone)
O PW nawet nie pamiętam, że to od Ciebie było.

I słusznie. Nie pisałem po to, żebyś pamiętał, tylko żebyś zrobił, co było trzeba. Zareagowałeś jak zareagowałeś, tu potwierdziłeś, że to nie było błędne wrażenie, więc nie będę więcej obrażał wysokiego majestatu. Na co mi to?

[ Dodano: 2010-06-10, 12:50 ]
Cytuj (zaznaczone)

Wolę dobrze wykonany cover niż badziewną piosenkę oryginalną. Rozumiem, że wg Ciebie np. ten: cover jest beznadziejny? Ja bym wiele dał by cały koncert takich coverów posłuchać.

A coś na temat?

Cytuj (zaznaczone)

Porównanie nieanalogiczne. Na koncercie niczego nie zamawiam, znam repertuar grupy, na którą idę.

No popatrz, to zupełnie jak ja. Jak chcę posłuchać Bajmu, to idę na Bajm. A jak chcę posłuchać Ziutka śpiewającego piosenki Czerwonych Gitar, to płacę Ziutkowi, żeby mi pośpiewał. A jak chcę zjeść schabowego, to kupuję schabowego.
Cytuj (zaznaczone)

Darmowy w sensie niebiletowany. Można mieć pretensje za playback na koncertach biletowanych, ale na darmowych niestety nie.

Darmowy to darmowy, niebiletowany to nie darmowy. Płacę, to wymagam, nie płacę - mogę brać albo nie brać.
P.S. Z ciekawości, w jakiej gazecie/telewizji/radiu pracujesz?

Było na forum wiele razy, jednak gdyby rzeczywiście chodziło o zaspokojenie ciekawości, dostałbyś odpowiedź. Ale ponieważ widzę, że chodzi o znalezienie czegoś zamiast argumentów, szukaj sobie sam. Albo zaufaj swojemu suflerowi. Twój wybór.

Offline Zając23

• Stały bywalec
« Odpowiedź #223 dnia: Czerwca 10, 2010, 14:19:32 »
Coraz bardziej poprawiają mi  humor owe komentarze. "Zapłaciłem" więc wymagam - cena musiała  wynosić przynajmniej tyle ile koszt biletów na Metallice  w Pradze :).Mnie się podobały zarówno covery jak i oryginalne utwory Dodzi, ale "Jeszcze się taki nie narodził, który by wszystkim dogodził" -  i chyba to wszystko mówi. Tak więc w  odniesieniu do powyższego  zdania, nie będę  męczył owego tematu dalej, bo i zawsze znajdzie się inna  osoba, która  zechce wtrącić swoje  3 grosze, najczęściej będące marudzeniem  ;D

Pozdrawiam wszystkich od lat wielu, zarówno marudnych jak i zadowolonych z Dni Polic.
I\'m hot cause I\'m fly, you ain\'t cause you not

Mariusz1989

• Gość
« Odpowiedź #224 dnia: Czerwca 10, 2010, 14:52:53 »
Ja proszę o nie podkreślanie w koło jakie to wrażenie odnosisz na mój temat bo ja nie oceniam Ciebie tylko i wyłącznie po wypowiedziach na forum ;] Często okazuje się tak, że na żywo możesz okazać się wspaniałą osobą, którą polubię, więc takie gadanie jest bez sensu.
Nie byłem zaangażowany w organizację tego zdjęcia ale jeśli masz jakiś zloty środek na to, by następnym razem było lepiej i uwagi na temat tego co było nie tak to przedstaw je organizatorom w MOKu. Niech każdy korzysta z twojej mądrości. Może na coś nie wpadli co tobie przyszło do głowy. Aczkolwiek ja rażącego błędu nie zauważyłem.
Uważasz, że przy trasie koncertowej MOK miał wybór ? Wątpię... Repertuar trasy koncertowej jest jeden i niezmienny raczej. A nawet gwiazdy światowego formatu jak Madonna, Britney Spears, Beyonce na koncertach, na których trzeba słono zapłacić za wstęp wykonują covery. Redaktor, a takich rzeczy nie wie... ;P Skończmy to przekomarzanie już, bo okaże się jeszcze, że się znamy i będzie głupio xD Mamy odmienne zdania na ten temat i już.