Notice: Undefined index: tapatalk_body_hook in /home/klient.dhosting.pl/wipmedia2/forum/Sources/Load.php(2501) : eval()'d code on line 199
  • Strona główna
  • Szukaj
    •  
  • Zaloguj się
    • Nazwa użytkownika: Hasło:
      Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Autor Wątek: [Police] Nowe rondo na Wyszyńskiego  (Przeczytany 48775 razy)

Offline KrP

• Stara Gwardia
[Police] Nowe rondo na Wyszyńskiego
« Odpowiedź #75 dnia: Września 03, 2010, 18:16:36 »
Jest uniemożliwione. Macie wątpliwości - zgłoście to na policję cwaniaki. Zobaczymy co wam powiedzą. ;]
"Problem z cytatami w internecie jest taki, że każdy od razu automatycznie wierzy w ich prawdziwość" - Abraham Lincoln

wtrych

• Gość
« Odpowiedź #76 dnia: Września 03, 2010, 19:08:39 »
w Policach policjanci nie znają przepisów o ruchu drogowym - dwukrotnie z nimi wygrałem i mandaciki zostały anulowane. Także pytać ich nie warto.
Cytat: "KrP"
Mogą czy nie mogą to nie jest istotne. Gdybym był kierowcą to wolałbym najeżdżać na kostkę niż ryzykować nie zmieszczenie się od zewnętrznej strony.

to jest anarchia. A ty jak zwykle bronisz nieudaczników. Skoro wielu może w tym i kierowcy SPPK znakiem tego jest to możliwe bez żadnego ryzyka.
Więc naprawdę nie rozumiem Twojego oburzenia. Wszystko dzieje się zgodnie z prawem, a Ty masz pretensje do kierowców autobusów za to, że rondo się rozpada.

Pretensje panie niedouczony czytania ze zrozumieniem - jak to się mawia na tym forum - mam d kierwców że jeżdżą po rondzie jak po skrzyżowaniu nie dostrzegając wysepki i tego że jest to rondo.

Offline KrP

• Stara Gwardia
« Odpowiedź #77 dnia: Września 03, 2010, 19:37:54 »
Cytuj (zaznaczone)
w Policach policjanci nie znają przepisów o ruchu drogowym - dwukrotnie z nimi wygrałem i mandaciki zostały anulowane. Także pytać ich nie warto.

Tak sobie tłumacz. :) Przyjęcie mandatu jest równoznaczne z przyznaniem się do winy więc nie wiem kto Ci je anulował. :)

Cytuj (zaznaczone)
to jest anarchia. A ty jak zwykle bronisz nieudaczników. Skoro wielu może w tym i kierowcy SPPK znakiem tego jest to możliwe bez żadnego ryzyka.

Nie, to nie jest anarchia. Porozmawiaj chociaż z jednym kierowcą autobusu.

Cytuj (zaznaczone)
Pretensje panie niedouczony czytania ze zrozumieniem - jak to się mawia na tym forum - mam d kierwców że jeżdżą po rondzie jak po skrzyżowaniu nie dostrzegając wysepki i tego że jest to rondo.

Wysepka jest w miejscu trawnika, nie kostki. Kostka nie jest oddzielona linią ciągłą więc można na nią najeżdżać. Rondo jest źle zaprojektowane, podobne masz jak się jedzie na Bezrzecze skręcając za Głębokim z Wojska Polskiego w prawo. Też jeżdżą po nim busy i też kostka jest wyjeżdżona bo część asfaltowa jest za ciasna.
"Problem z cytatami w internecie jest taki, że każdy od razu automatycznie wierzy w ich prawdziwość" - Abraham Lincoln

wtrych

• Gość
« Odpowiedź #78 dnia: Września 03, 2010, 19:48:37 »
Tak sobie tłumacz.  Przyjęcie mandatu jest równoznaczne z przyznaniem się do winy więc nie wiem kto Ci je anulował.  

pod warunkiem że nie jesteś zastraszony przez trzech tępaków w mundurach, bądź zmuszony do podpisania. Na szczęści dla mnie jak już pisałem sprawy wygrałem i gównoprawda że jest to równoznaczne z przyznaniem się do winy.
Porozmawiaj chociaż z jednym kierowcą autobusu.

z nie jednym rozmawiałem i sami mówią że po co jeżdzić dookoła jak można sobie skrócić - czyli lenistwo i śwadome działanie karawaniarzy a nie ludzi odpowiedzialnych za życie pasażerów.

Wysepka jest w miejscu trawnika, nie kostki.
jak zwykle mądrość ludowa - doczytaj przepisy

Offline KrP

• Stara Gwardia
« Odpowiedź #79 dnia: Września 03, 2010, 20:00:13 »
Cytuj (zaznaczone)
pod warunkiem że nie jesteś zastraszony przez trzech tępaków w mundurach, bądź zmuszony do podpisania. Na szczęści dla mnie jak już pisałem sprawy wygrałem i gównoprawda że jest to równoznaczne z przyznaniem się do winy.

To po co się dawałeś? ;]

Cytuj (zaznaczone)
z nie jednym rozmawiałem i sami mówią że po co jeżdzić dookoła jak można sobie skrócić - czyli lenistwo i śwadome działanie karawaniarzy a nie ludzi odpowiedzialnych za życie pasażerów.

I wcale im się nie dziwię. Dlaczego mają się męczyć przez błędy konstruktorów?

Cytuj (zaznaczone)
jak zwykle mądrość ludowa - doczytaj przepisy

Ok, przeczytam. Możesz przytoczyć odpowiednie?

wtrych

• Gość
« Odpowiedź #80 dnia: Września 03, 2010, 20:05:48 »
Ok, przeczytam. Możesz przytoczyć odpowiednie?

to ty masz poczytać a więc masz i sobie poszukać. Może w końcu się wysilisz.

Offline KrP

• Stara Gwardia
« Odpowiedź #81 dnia: Września 03, 2010, 20:24:10 »
Wiesz,  nie chce cie uczyc podstaw, ale zasada jest taka, ze to powolujacy sie na dany przepis przytacza odpowiednia podstawe prawna. :)

Offline C80

• Gaduła
    • http://www.foto.cichomski.eu
« Odpowiedź #82 dnia: Września 07, 2010, 06:33:23 »
Wy marudzicie na wąskie rondo, a ja wczoraj widziałem że na prawdę nie ma na co marudzić. Kierowca SPPK w przegubowcu pokonał je kierując jedną ręką, w drugiej trzymał komórkę i radośnie sobie rozmawiał.

Chyba nie muszę dodawać, że mieścił się na asfalcie? Kolejny dowód na to, że z igły robi się widły.

Offline rbk

• Moderator
  • Stara Gwardia
  • wiecznie głodny króliczek
« Odpowiedź #83 dnia: Września 27, 2010, 17:11:02 »
Mam nadzieję, że się nie powtarzam, ale dzisiaj koło tego ronda "leżał" sobie znak, chyba wczoraj ktoś w niego przywalił :P

Offline KrP

• Stara Gwardia
« Odpowiedź #84 dnia: Czerwca 08, 2011, 10:51:42 »
Podpinam sie tu.

Hipotetyczna sytuacja: rondo z trzema pasami, stoicie na jednym z wjazdow (dwupasmowych) na pasie prawym. Widzicie, ze pasem srodkowym na rondzie jedzie auto nie sygnalizujac zadnego manewru. Wy chcecie jechac prawym, a wiec wolnym pasem. Wjezdzacie na rondo czy puszczacie auto?

Offline Siwy1

• Gaduła
« Odpowiedź #85 dnia: Czerwca 08, 2011, 10:58:49 »
Jeśli w aucie jedzie babcia lub dziadek niemalże przyklejona/y do przedniej szyby to raczej się nie pokuszę i poczekam te 2 sekundy dłużej zanim przejedzie ale w każdej innej sytuacji wjeżdżam na pewniaka. A co to jakaś podpucha??? :)

młody20

• Gość
« Odpowiedź #86 dnia: Czerwca 08, 2011, 11:06:50 »
mimo, to że pojazd z prawej strony ma pierwszeństwo to lepiej puścić takiego i poczekać pare sekund niż później bujać sie po ubezpieczalniach.. moje skromne zdanie ;p
pozdro

Offline secha

• Wielka Gaduła
« Odpowiedź #87 dnia: Czerwca 08, 2011, 11:45:48 »
Puszczam zwłaszcza na mniejszych rondach (na tym na piłsudzkiego często też). Szkoda  ryzykować, a nie spieszy mi się nigdy aż tak. Ludzie na rondach często włączają kierunek razem ze skrętem kierownicą (zwłaszcza małych).

Offline Policzanin_2

• Gaduła
« Odpowiedź #88 dnia: Czerwca 08, 2011, 12:20:20 »
Pojazd na rondzie ma zawsze pierwszeństwo(pomijam oczywiście ronda gdzie nie ma znaku ustąp pierwszeństwa,tylko samo skrzyżowanie o ruchu okrężnym)bez względu który pas zajmuje.Jak wjedziesz a on zmieni pas i w Ciebie przydzwoni,to będzie Twoja wina.
Cytat: "młody20"
mimo, to że pojazd z prawej strony ma pierwszeństwo to lepiej puścić takiego i poczekać pare sekund niż później bujać sie po ubezpieczalniach.. moje skromne zdanie ;p
pozdro
Gdybyś jechał równolegle z nim na rondzie,to owszem z prawej ma pierwszeństwo.Ale Ty wjeżdżasz jak na normalne skrzyżowanie i masz znak ustąp pierwszeństwa.

Edytuj posty, masz na to wystarczająco dużo czasu.
Następnym razem będzie ostrzeżenie.
Kubapolice

młody20

• Gość
« Odpowiedź #89 dnia: Czerwca 08, 2011, 14:06:16 »
fakt i racja, wybaczcie nie doczytałem ;)