Witam serdecznie,
Czy ktoś mógłby mi pomóc i opisać dość dokładnie (może być z mapą) jak dokładnie wyglądały Police przed wojną. Jakie mniej więcej sklepy były przy danych ulicach, gdzie były szkoły, biblioteka, Poczta to wiem, budynki urzędowe i publiczne. Restauracje, sklepy spożywcze itp. Wiem, że wiele osób na tym forum dość dobrze zna stary rozkład Polic i Mścięcina - interesują mnie obie te miejscowości pod tym względem. Dane mogą być oparte na podstawie mapy Polic z 1930 r. Niestety na niej Mścięcina nie posiadam więc tutaj prosiłabym chociaż o dodatkowy zarys.
Do tego chciałabym się dołączyć do dyskusji o podziemiach w Policach. W tym wątku został podjęty temat podziemi pod Fabryką. Czy one prowadziły do dworca a może także w inne miejsca. Czy istnieją także inne podziemia?
Chciałabym dodać, a może przede wszystkim zaznaczyć, że nie wszystko musi być do końca sprawdzonymi faktami. Interesują mnie nawet hipotezy (poza UFO) czy przypuszczenia co do ich wielkości i rozciągłości. Interesują mnie bardzo historie starszych ludzi nie ważne czy zabarwione fantazją czy nie, na jakikolwiek temat. Bardzo chętnie poczytam o tym, przypuszczam, że nie tylko ja.
Czy są jakieś nawiedzone miejsca w Policach? Czy mamy jakieś własne historie związane z dziwnymi rzeczami?
Bardzo czekam na wszelkie informacje.
Pozdrawiam,
_1408_