Notice: Undefined index: tapatalk_body_hook in /home/klient.dhosting.pl/wipmedia2/forum/Sources/Load.php(2501) : eval()'d code on line 199
  • Strona główna
  • Szukaj
    •  
  • Zaloguj się
    • Nazwa użytkownika: Hasło:
      Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Autor Wątek: [Police] Nowy blok przy ul.Bankowej  (Przeczytany 138007 razy)

jezat

• Gość
[Police] Nowy blok przy ul.Bankowej
« Odpowiedź #165 dnia: Marca 04, 2010, 16:45:09 »
Cytat: "Wykidajło"
Cytat: "caarola"
Tak jezacie, marzy mi się by tacy jak Ty przestali tylko pieprzyć, wiecznie narzekać i zaczęli robić cokolwiek by zmienić to co funkcjonuje źle.

Nie zaczną. W sumie szkoda gościa. Całe życie w strachu, że przyjdą i skrzywdzą...

Jak jesteś taki odważny to dlaczego się ukrywasz pod nickiem??????

Offline Wykidajło

• Weteran
    • http://www.naszepolice.pl
« Odpowiedź #166 dnia: Marca 04, 2010, 18:14:52 »
Cytat: "jezat"
Cytat: "Wykidajło"
Cytat: "caarola"
Tak jezacie, marzy mi się by tacy jak Ty przestali tylko pieprzyć, wiecznie narzekać i zaczęli robić cokolwiek by zmienić to co funkcjonuje źle.

Nie zaczną. W sumie szkoda gościa. Całe życie w strachu, że przyjdą i skrzywdzą...

Błąd. Ty się ukrywasz - ja tylko używam nicka zamiast imienia i nazwiska, z kilku praktycznych powodów. Moje personalia są tu znane, a każdy, kto ich nie zna, może je poznać. Wystarczy poprosić, nie trzeba w to angażować prokuratury. Inna rzecz, że nie uważam tego za dowód jakiejś wielkiej odwagi.
Kłamstwo obiegnie świat nim prawda założy buty.

jezat

• Gość
« Odpowiedź #167 dnia: Marca 04, 2010, 22:48:50 »

Cytat: "wykidajło"
]Błąd. Ty się ukrywasz - ja tylko używam nicka zamiast imienia i nazwiska, z kilku praktycznych powodów. Moje personalia są tu znane, a każdy, kto ich nie zna, może je poznać. Wystarczy poprosić, nie trzeba w to angażować prokuratury. Inna rzecz, że nie uważam tego za dowód jakiejś wielkiej odwagi.

Chylę czoła przed takim wielkim bohaterstwem.Z tych samych powodów co ty używam nicka ale bohatera nie będę zgrywał.
Ponieważ jestem wrogiem bolszewickiego rozdawnictwa interesują mnie losy tak beztrosko trwonionych pieniędzy publicznych.W blaszakach w przeważającej większości mieszkali
ludzie ,którzy niedawno stali się mieszkańcami Polic.A starym mieszkańcom Polic/dzieci ludzi osiadłych w Policach w latach 70 i 80 gmina pokazala wała,bo mieszkali u rodziców i w związku z tym muszą sobie mieszkanie kupić.Tymczasem gmina naciskana przez J.Kardziejonka i s-kę buduje mieszkania komunalne ludziom, których większość powinna
tak jak dorosłe dzieci długoletnich mieszkańców Polic, kupić sobie mieszkania.Jak by tego było mało,policka PO domaga się zwiększenia bonifikaty przy wykupie mieszkań komunalnych do 95%.Prędzej czy pózniej to samo będzie dotyczyło mieszkan aktualnie budowanych.Czy w takim razie budowanie mieszkań komunalnych/nie mylić z socjalnymi/
nie jest działaniem przeciw interesom mieszkańców gminy??????Czy ludzie kupujący mieszkania za drogie kredyty nie mają prawa czuć się upokorzeni?Czy właściciele mieszkań
spółdzielczych nie mają prawa czuć się upokorzeni??Po co w takim razie PO forsowała budowę mieszkań komunalnych dla ludzi,którzy mieli dach nad głową??Czy po to,żeby je za chwilę sprzedać z 95 % bonifikatą????

Offline Storczyk

• Wielka Gaduła
« Odpowiedź #168 dnia: Marca 04, 2010, 23:20:11 »
Po co w takim razie PO forsowała budowę mieszkań komunalnych dla ludzi,którzy mieli dach nad głową??Czy po to,żeby je za chwilę sprzedać z 95 % bonifikatą????
Każdy z nas spłacał lub spłaca kredyt a tu proszę Gmina czytaj Polickie P.O. robi prezenty dla wybrańców.

Offline secha

• Wielka Gaduła
« Odpowiedź #169 dnia: Marca 05, 2010, 00:02:34 »
Budynki musiały zostać rozebrane ze względu na azbest. Ot i cała filozofia.

Offline Storczyk

• Wielka Gaduła
« Odpowiedź #170 dnia: Marca 05, 2010, 00:10:22 »
Zgoda że piękne nie były ale ludzie nawet za socjalne muszą zapłacić kaucje a własnościowe sobie kupić za 200- 300tyś .Chętnie kupie za 5% wartości. ;D

Zafrina

• Gość
« Odpowiedź #171 dnia: Marca 05, 2010, 07:54:36 »
Pomijając fakt, że moim zdaniem ludzie Ci powinni zapłacić kaucję za nowe mieszkanie na Bankowej chciałabym coś sprostować. Proponowana przez PO zniżka, nie ma nic wspólnego z tymi mieszkaniami. Jeżeli najemcy będą chcieli je wykupić zapłacą 50 % ich wartości, czyli ponad 100 tysięcy. Z większą zniżką 80 % (dzisiaj) można wykupić tylko mieszkania stare (np. te z lat trzydziestych).

Offline secha

• Wielka Gaduła
« Odpowiedź #172 dnia: Marca 05, 2010, 09:40:31 »
A ja pragnę poinformować, że Ci ludzie już raz kaucję płacili jak wprowadzali się na hotele.

Offline Storczyk

• Wielka Gaduła
« Odpowiedź #173 dnia: Marca 05, 2010, 09:51:55 »
Ile 2 tyś  a i w to wątpię.
Cytat: "secha"
Ci ludzie już raz kaucję płacili jak wprowadzali
Były rozmowy P.O. że za 20% wartości i to na samym początku jak je oddali.

Zafrina

• Gość
« Odpowiedź #174 dnia: Marca 05, 2010, 10:03:27 »
Cytuj (zaznaczone)
Były rozmowy P.O. że za 20% wartości i to na samym początku jak je oddali.

Pogadać to sobie można o wszystkim  :rotfl: 20 % wartości płacą najemcy lokali w budynkach wybudowanych do 1990 r.

Offline Wykidajło

• Weteran
    • http://www.naszepolice.pl
« Odpowiedź #175 dnia: Marca 05, 2010, 11:43:25 »

Cytat: "wykidajło"
Błąd. Ty się ukrywasz - ja tylko używam nicka zamiast imienia i nazwiska, z kilku praktycznych powodów. Moje personalia są tu znane, a każdy, kto ich nie zna, może je poznać. Wystarczy poprosić, nie trzeba w to angażować prokuratury. Inna rzecz, że nie uważam tego za dowód jakiejś wielkiej odwagi.

Chylę czoła przed takim wielkim bohaterstwem.Z tych samych powodów co ty używam nicka

Nie, nie z tych samych. U mnie strach nie jest powodem. Ja się przedstawię każdej osobie, która o to poprosi, ty się boisz. Ale to twój problem. Dla mnie w tej sytuacji od generałów czy innych malkontentów różnisz się tylko kolorem. Życzę miłego wirtualnego życia.
Kłamstwo obiegnie świat nim prawda założy buty.

perez

• Gość
« Odpowiedź #176 dnia: Marca 10, 2010, 18:13:20 »
Storczyk z jezatem zazdroszczą tym ludziom, że dostaną nowe ładne mieszkania? To jest śmieszne i żałosne,proponuję niech się tam wprowadzą na rok,i wtedy się wypowiedzą.Ponadto niech się zapytają rodziców za ile oni kupili mieszkania zakładowe warte teraz 200-300 tyś. zł ."ja wiem,że za pół procenta wartości czyli 1-2 tyś zł.". Dodam,że mieszkają tam od kilkunastu lat a nie jak sugeruje storczyk od nie dawna.Pozdrawiam

Offline The_Bill

• Gaduła
« Odpowiedź #177 dnia: Marca 11, 2010, 10:41:45 »
Dokladnie, mieszkancy hotelow 'czekali' na mieszkania zakladowe (w ktorych to wiekszosc z nas ma juz szczescie mieszkac).
Internetowa zmora udowadnia swoje męstwo,
Samemu nie zdołał dokonać jeszcze niczego,
Dlatego na forach zgrywa tego najmądrzejszego.

Manqt

• Gość
« Odpowiedź #178 dnia: Marca 11, 2010, 11:07:30 »
Mieszkałem 20 lat w jednym z tych blaszaków i dopóki sm Chemik, a później pan burmistrz nie zaczęli nimi zarządzać to nie były złe mieszkania. Był ktoś odpowiedzialny, kto dbał o te budynki. Ale niestety ustrój się zmienił i budynki zmieniły właścicieli. Po tym zostało tylko podnoszenie czynszu, powolne dewastowanie i olewanie przez władze tych budynków więc się nie dziwcie i nie zazdrośćcie ludziom tych nowych mieszkań. Ich wołanie zostało wysłuchane i powoli dostają to co chcieli, a co kiedyś im obiecały Z.Ch. Police. Tym co nie chciało się czekać po prostu pokupowali sobie mieszkania, a ci co mają mieszkania stare komunalne to pewnie je wynajmują komuś innemu, bo pokupowali sobie nowe, a z tego wynajmu spłacają kredyt nowego mieszkania. Więc nie wiem po co to zamieszanie. Ci co wykupywali za grosze mieszkania od Z.Ch. powinni siedzieć cicho bo te mieszkania są warte fortunę, a ci co mają komunalne po rodzicach też niech nie narzekają bo ja np. nie mam nic i jak chcę lepszego mieszkania to muszę sobie je kupić a z tego nowego od miasta też się bardzo ucieszę.

Offline Storczyk

• Wielka Gaduła
« Odpowiedź #179 dnia: Marca 11, 2010, 11:46:11 »
Ja nie dostałam mieszkania po rodzicach ani nie wykupiłam za 1-2 tysiące .Moje mieszkanie 10 lat temu  z wkładem budowlanym kosztowało ok 100tyś i tyle było wtedy warte.Parę lat tamu zakładałam księgę wieczystą to spółdzielnia robiła łaskę że chciałam sprawę załatwić do końca.
Cytat: "perez"
Storczyk z jezatem zazdroszczą tym ludziom, że dostaną nowe ładne mieszkania?
Też mam piękne mieszkanie i nikomu niczego nie zazdroszczę tylko ja za swoje zapłaciłam sama .