Notice: Undefined index: tapatalk_body_hook in /home/klient.dhosting.pl/wipmedia2/forum/Sources/Load.php(2501) : eval()'d code on line 199
  • Strona główna
  • Szukaj
    •  
  • Zaloguj się
    • Nazwa użytkownika: Hasło:
      Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Autor Wątek: [Police] Nowy blok przy ul.Bankowej  (Przeczytany 138019 razy)

Manqt

• Gość
[Police] Nowy blok przy ul.Bankowej
« Odpowiedź #180 dnia: Marca 11, 2010, 11:55:07 »
No ja też mam śliczne mieszkanko tyle tylko, że płace nie za swoje bo nigdy nie będzie moje i nikomu niczego nie zazdroszczę. A w myśl zasady skoro się należy to dla czego nie skorzystać z tego. Też pewnie byś tak zrobiła.

Offline Storczyk

• Wielka Gaduła
« Odpowiedź #181 dnia: Marca 11, 2010, 12:09:29 »
Pewnie jak każdy Polak  jak dają to się bierze . :lol2:

perez

• Gość
« Odpowiedź #182 dnia: Marca 11, 2010, 15:17:21 »
Storczyk,może i kupiłaś sama mieszkanko,ale czy twoi rodzice też kupili tak drogo? "wątpię". Te mieszkania nie będą własnościowe TYLKO KOMUNALNE,a twoi rodzice dostali na własność za free.

Offline Storczyk

• Wielka Gaduła
« Odpowiedź #183 dnia: Marca 11, 2010, 16:22:20 »
Moi rodzice mają dom na południu Polski który jest w naszej rodzinie od  300 lat od pokoleń.

bob

• Gość
« Odpowiedź #184 dnia: Marca 11, 2010, 17:34:17 »
Manqt, zasadniczy kłopot nie polega na tym, czy skorzystać, czy nie. Pewnie, że "jak dają" to tylko wariat by nie skorzystał... Problem właśnie w tym, że wielu osobom
Cytuj (zaznaczone)
się należy
a to już jest trochę chore samo w sobie, i przede wszystkim mało sprawiedliwe: bo niby czemu nie wszystkim
Cytuj (zaznaczone)
się należy
? Pozdrawiam.

Manqt

• Gość
« Odpowiedź #185 dnia: Marca 13, 2010, 13:47:28 »
I właśnie w tym jest problem. Wiem, że bardzo duża część społeczeństwa jest za polityką socjalną państwa, a w tym przypadku jest bo to samorząd z ramienia państwa przyznaje te mieszkania, ale państwo nasze jak i nasza gmina i samorządowcy w nieskończoność nie mogą być filantropami i rozdawać na prawo i na lewo. Najlepszym rozwiązaniem byłoby, gdyby każdy sam mógł sobie kupić nowe ładne mieszkanie lub zbudować swój wymarzony dom ale niestety mało kogo stać na to i w tym momencie błędne koło się zamyka i można tak rozmawiać bez końca.
Storczyk a jak już się tak chwalisz tym swoim 300 letnim domem na południu polski to czemu nie zamieszkasz tam? Jak nie chcesz tam mieszkać to płać tutaj za mieszkanie i siedź cicho i nie narzekaj, bo takie osoby jak ty sieją niepotrzebny ferment na forum mając w zapasie takie lokum.

bob

• Gość
« Odpowiedź #186 dnia: Marca 13, 2010, 15:00:52 »
Też jestem za polityką socjalną - ale wyłącznie wobec najbardziej potrzebujących, a nie połowy kraju! Z jakiej okazji mam płacić nie tylko za swoje prywatne mieszkanie, ale jeszcze sponsorować tych mniej zaradnych? Tylko dlatego, że miałem "pecha" dobrze się uczyć, znaleźć dobrą pracę i zarabiać powyżej średniej krajowej? Bo to jednak lekka paranoja, żebym uczciwie pracując miał w portfelu niewiele więcej, niż gdybym siedział z założonymi rękami - bo przecież wtedy wreszcie zaczęłoby mi "się należeć"...  :crazy: Pozdrawiam.

Offline MrW

• Gaduła
« Odpowiedź #187 dnia: Marca 13, 2010, 16:01:16 »
Cytat: "Manqt"
Storczyk a jak już się tak chwalisz tym swoim 300 letnim domem na południu polski to czemu nie zamieszkasz tam? Jak nie chcesz tam mieszkać to płać tutaj za mieszkanie i siedź cicho i nie narzekaj, bo takie osoby jak ty sieją niepotrzebny ferment na forum mając w zapasie takie lokum.

Przeczytaj najpierw, w jakim konteksie Storczyk napisał tą informację, a później się wypowiadaj. POza tym dlaczego miałaby siedzieć cicho? Dlatego, że system socjalny w Polsce jest niesprawiedliwy? Dlatego, że komunalne mieszkania to chory system? Mało kogo stać na mieszkanie, więc Państwo powinno je podarować? Nie istotne, iż inni też nie posiadają środków i zaciągaja wieloletnie kredyty na zakup mieszkania? I dlatego Storczyk powinien siedzieć cicho?

Manqt

• Gość
« Odpowiedź #188 dnia: Marca 13, 2010, 16:22:29 »
Kontekst wypowiedzi Storczyka według mnie jest taki, że ona uważa, że gdzieś tam ma jakieś 4 kąty, które na nią czekają. Jeżeli tak nie jest to być może źle coś zrozumiałem i z góry przepraszam za błąd w sztuce ale mając na uwadze to, że mamy wolność słowa więc też mogę napisać swoją interpretację czyjejś wypowiedzi.
Wracając do tych mieszkań i sposobu przydziału mieszkań komunalnych trzeba by było na nowo skonstruować cały ten system i ustalić jakieś normalne zasady, a te rodziny co mają zdolność kredytową powinny dostać ten kredyt z gwarancją państwa, że w razie kłopotów ze spłacaniem państwo spłaci kredyt, a dłużnik jak będzie mógł to spłaci dług państwu. I to miało by jakiś sens ale musiało by być konsekwentnie egzekwowane i realizowane.

Offline Storczyk

• Wielka Gaduła
« Odpowiedź #189 dnia: Marca 13, 2010, 22:44:14 »
Mam swoje cztery kąty  za które zapłaciłam tyle ile było warte.Nikt nie dał mi za darmo nic ,moi rodzice mają od dziada, pradziada ,dom który modernizują odnawiają,odświeżają .

Offline jasia

• Wielka Gaduła
« Odpowiedź #190 dnia: Marca 13, 2010, 23:07:12 »
Storczyk, nie tłumacz się...nie musisz
pozdrawiam jasia

Manqt

• Gość
« Odpowiedź #191 dnia: Marca 14, 2010, 08:10:17 »
Jasia ale dla czego ją stopujesz? Po prostu wychodzi z niej złość, że ktoś dostanie mieszkanie za darmo, a ona nie. Wiadomo, że trzeba było rozebrać te blaszaki, szczególnie po pożarze w Kamieniu Pomorskim. Więc normalną myślą było wybudowanie nowych mieszkań. Kto poczekał ten załapie się na nowe. Wydaje mi się, że raczej te nowe mieszkania nie będą mogły być sprzedane przez ZGKiM bo za dużo kasy by stracili. A skoro ludzie chcą mieszkać w dobrym mieszkaniu to będą płacić za nie jak za zboże tak jak w blaszakach. Nie ma nic za darmo.

Offline Storczyk

• Wielka Gaduła
« Odpowiedź #192 dnia: Marca 14, 2010, 11:18:09 »
Cytat: "Manqt"
Nie ma nic za darmo.
A właśnie że za darmo bo za 20% wartości.

[ Dodano: 2010-03-14, 11:36 ]
Cytuj (zaznaczone)

Wysłany: Dzisiaj 8:10      

Jasia ale dla czego ją stopujesz? Po prostu wychodzi z niej złość, że ktoś dostanie mieszkanie za darmo, a ona nie
Jakoś nic za darmo w życiu nie dostałam

Offline jasia

• Wielka Gaduła
« Odpowiedź #193 dnia: Marca 14, 2010, 14:00:48 »
Cytuj (zaznaczone)
Jasia ale dla czego ją stopujesz?

ja jej nie stopuję, tylko twierdze, że Storczyk nie musi się tłumaczyć, że jej rodzice mają dom .
Mi tez nikt nic nie dał za darmo, swoje mieszkanie wykupiłam 20 lat temu (jeszcze za miliony).
Sama nie chciałabym mieszkać tyle lat w tych hotelach i nie zazdroszę tym ludziom nowych mieszkań.

Offline krych

• Rozpisuje się
« Odpowiedź #194 dnia: Marca 14, 2010, 17:00:53 »
Storczyku nie zazdrość im,nie chciałbyś mieszkać na hotelu

[ Dodano: 2010-03-14, 17:06 ]
Ci ludzie na hotelach płacą taki sam czynsz,co my w normalnych blokach,na pewno nie chcielibyście tam mieszkać.,oknami wieje dziury w ścianach,szczury łażą po korytarzach,a do tego bandy wyrostków i pijaków.Strach wchodzić do swojego mieszkania.
piecia